V Indian Wells nejhorší výsledek za sedm let. Plíškové 'odešel' servis a podlehla náhradnici

12. 10. 2021, 06:22
Aktuality 12
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková se v Indian Wells poprvé od roku 2014 nedostala ani do osmifinále. Nejvýše nasazená Češka letos skončila už ve třetím kole na lucky loserovi Beatriz Haddadové Maiaové z Brazílie, se kterou přišla osmkrát o podání a po dvou hodinách hry prohrála 3-6 5-7.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková v Indian Wells došla v posledních pěti ročnících vždy minimálně do osmifinále, poslední čtyři starty proměnila ve čtvrtfinále a dva z nich dokonce v semifinále.

Letos se ale 'pátý grandslam' koná netradičně až v říjnu místo tradičního březnového termínu a česká jednička v Kalifornii skončila nečekaně už po druhém vystoupení.

Na své první akci od US Open začala výhrou nad Polkou Magdalenou Fręchovou, ve třetím kole ale nejvýše nasazená Plíšková překvapivě zaváhala se 115. hráčkou světa Beatriz Haddadovou Maiaovou. 25letou Brazilkou, která se do hlavní soutěže dostala až jako náhradnice a v sobotu v ní slavila první výhru od Wimbledonu 2019.

A jen o dva dny později si Haddadová Maiaová připsala proti světové trojce svůj nejcennější skalp. Hráčku Top 20 porazila teprve potřetí v kariéře, s členkou Top 10 si poradila podruhé v kariéře. 

Plíšková k úspěchu své soupeřce hodně pomohla. V 11 gamech na servisu pouze jednou nečelila brejkbolu. Levoruké Jihoameričance i vinou 12 dvojchyb nabídla celkem 14 šancí na brejk, osmkrát podání ve větrných podmínkách ztratila. 

Ve druhém setu si obě hráčky neudržely servis osmkrát v řadě. Plíšková za stavu 3-5 nenechala Haddadovou duel dopodávat. Při svém servisu měla šanci posunout sadu do tie-breaku, ale při druhém mečbolu Brazilky trefila špatně bekhend a po 2 hodinách a 4 minutách hry prohrála 3-6 5-7. 



V Americe je Plíšková pouze kvůli turnaji v Indian Wells. Teď už by se měla připravovat pouze na svou závěrečnou akci sezony, kterou bude od 10. listopadu Turnaj mistryň v mexické Guadalajaře.

Bývalá 58. hráčka světa Haddadová Maiaová si v Kalifornii zajistila návrat do Top 100 a souboj o čtvrtfinále proti rozjeté Anett Kontaveitové (h2h 0-0). 25letá Estonka ve třetím kole porazila 7-6 6-3 vítězku posledního ročníku BNP Paribas Open Biancu Andreescuovou z Kanady, ani ve třetím vzájemném duelu s ní neprohrála set a od poloviny srpna vyhrála již 15 z 16 zápasů.



Poslední českou tenistkou ve dvouhře zůstala Barbora Krejčíková, která ve večerním utkání porazila domácí Amandu Anisimovovou a postoupila do osmifinále proti Španělce Paule Badosaové.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.150.470 dolarů
pondělní výsledky (11. 10. 2021)
• Dvouhra - 3. kolo •
Krejčíková (3-ČR) - Anisimovová (USA) 6-2 6-3
Haddadová Maiaová (Braz.) - Kar. Plíšková (1-ČR) 6-3 7-5
Kerberová (10-Něm.) - Kasatkinová (20-Rus.) 6-2 1-6 6-4
Džabúrová (12-Tun.) - Collinsová (22-USA) 6-1 6-3
Badosaová (21-Šp.) - Gauffová (15-USA) 6-2 6-2
Kontaveitová (18-Est.) - Andreescuová (16-Kan.) 7-6(5) 6-3
Tomljanovicová (Austr.) - Zidanšeková (26-Slovin.) 6-4 6-3
Kalinská (Rus.) - Golubicová (Švýc.) 1-6 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
com
smile
Reagovat
Pavol
Tá Hadad hrala celkom slušne.
Reagovat
sojka1
nevidela jsem ani micek, ale kdyz Kaja bez servisu vydrzela dve hodiny, zakonite musela neco uhrat i ona, navic pred IW laborovala se zapestim a mesic nic nehrala....
Reagovat
Torn
Já to viděl celé, bohužel. Dost foukalo a Karolína se s tím nedokázala vůbec srovnat. Navíc protihráčka byla levačka, což dle mého bylo na Káju ještě o to víc. Nehrála špatně, ale ono v postatě odehrát a vyhrát zápas, kde kromě prvního servisu nemáš ani druhý servis, je dost na pytel. :D
Reagovat
dadaft
noční zápasy nejsu pro mě, takže dnes to vyšlo skvěle, nejdřív Iga a pak Leylah a šupky spokojený do postýlky smile
Reagovat
d@ve
A Comic nikde?
Reagovat
d@ve
...aby ji utěšil.. smile
Reagovat
Drzymalski
Nehrála místo Karolíny proti Brazilce Kristýna? Podle lability by to tak mohlo být.
Reagovat
tommr
Kristýna by takhle špatně nikdy nepodávala ...
Reagovat
aape
tak Kája má letos takový rok nahoru dolů, plnej "ostudných" debaklů i "nečekaně" skvělých výsledků, když už se skoro zapomnělo na Řím nebo Pegulu, tak si Kája připravila další lahůdku, třeba to zas pro změnu vytáhne nahoru na TM, výsledkově to rozhodně není nuda, horší je sledovat ty debakly smilesmile
Reagovat
baba
asi největší šlágr bude Fernandez X Swiatek, Bára asi konečná už na Badose, ale určitě na Kontaveit, ta je podle mě jednou z velkých kandidátek.
Reagovat
Pavol
To sa potom ťažko hrá keď je to všetko postavené len na podaní. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist