Kyrgios je pořád na marodce. Sezonu nezačne v Indian Wells ani Miami

1. 3. 2023, 10:29
Aktuality 6
Pořadatelé v Indian Wells a Miami přišli o další hvězdu. Kromě Rafaela Nadala se na březnových podnicích Masters v USA nepředstaví ani Nick Kyrgios. Australský bouřlivák, který v lednu podstoupil operaci kolene, tak znovu odkládá vstup do letošní sezony. Poslední soutěžní zápas odehrál loni v říjnu v Tokiu.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© AFP)

Kyrgios kvůli zranění přišel o týmový United Cup i domácí Australian Open, kde měl obhajovat titul ve čtyřhře a patřil k největším favoritům singlové části turnaje, a na konci ledna podstoupil artroskopický zákrok levého kolene.

Na začátku února se objevila zpráva, že operace proběhla na jedničku a Australan by se mohl zotavit rychleji, než se očekávalo. Finalista loňského Wimbledonu ale do probíhající sezony nevstoupí ani na březnových Masters v Indian Wells a Miami.

Sedmadvacetiletého rodáka z Canberry, který odehrál poslední soutěžní zápas v říjnu v Tokiu, tak čeká další propad v žebříčku. V Kalifornii měl obhajovat čtvrtfinále a na Floridě osmifinále.

Otázkou je, zda se bude chtít zúčastnit antukového jara, protože nejpomalejší povrch v lásce rozhodně nemá a loni na něm hrál jen v Houstonu. Už dříve se však vyjádřil, že se objeví na French Open, jelikož chce jeho přítelkyně navštívit Paříž.

Pořadatelé v Indian Wells i Miami dostali už několik omluvenek. Z kalifornského podniku se kromě Kyrgiose odhlásili Rafael Nadal, Marin Čilič, Sebastian Korda či domácí Reilly Opelka. První dva jmenovaní nebudou hrát ani na Floridě.

Na marodce je momentálně také druhý hráč světa Carlos Alcaraz, který loni uhrál semifinále v Indian Wells a ovládl Miami. Stále se čeká na rozhodnutí Spojených států, zda už v březnu do země pustí světovou jedničku Novaka Djokoviče.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Torn
To je ten jeho životní styl a absence kondice atd. Ono to do nějakého věku jde, ale pak nestačí ani relativní talent k tomu, aby byl fit a vyhrával. Jasně, někdy se Vám zranění stane, i když děláte všechno správně, ale ruku na srdce Nick na tohle prděl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako myslíš že pod taktovkou nového trenéra je to lepší s tréningem...:)))

Ale na druhou stranu, a co... užívá si to když na kurt vyleze, nemusel vzhrát ani major a je teď o jeho hru větší zájem než o B2 dohromady.:)
Reagovat
Torn
Já zkrátka nebudu hájít hovado. :D Zájem o něj není, respektive ne zájem na úrovni. Je to šašek a tím vždycky bude. :) předvádět divadlo v tenise není měřítko kvality. :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Můžeme si o něm myslet, co chceme, ale alespoň má doložené své zdravotní trable. Jsou k dispozici nezpochybnitelné důkazy včetně operace jeho kolene, což se o dalších údajně "zraněných" a oplakávaných hráčích na okruhu nedá říct.
Reagovat
Torn
Doložené zdravotní trable? Co je tohle za blbost. Od kdy musí sportovec dávat k dispozici zdravotní dokumentaci fanouškům? :D Prober se. :D
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Od té doby, kdy je zpochybňované zranění hráče, ačkoli za ním stojí ředitel turnaje a lékařské zprávy z AO. A jiným je naopak slepě důvěřováno po celou dobu jejich kariéry, ačkoli fejkují o 106.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist