Djokovič zažádal o výjimku pro vstup do USA. V březnu chce hrát Masters v Indian Wells i Miami

10. 2. 2023, 15:47
Aktuality 39
Novak Djokovič dle slov jeho nejmladšího bratra Djordjeho zažádal o vstup do USA. Pětatřicetiletý Srb, který se po 10. triumfu na Australian Open vrátil do čela žebříčku, by si rád zahrál březnové podniky Masters v Indian Wells a Miami. Spojené státy však podle posledních informací zruší neočkovaným cizincům zákaz vstupu do země až 11. května.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovič se kvůli odmítavému postoji k očkování proti Covidu-19 musel rozloučit s účastí už na řadě turnajů včetně loňského US Open a momentálně nemůže dle stanovených pravidel vstoupit do USA. Spojené státy mají v plánu zrušit neočkovaným cizincům zákaz vstupu až 11. května.

"Tohle bohužel neovlivníme. Novak musí získat speciální povolení pro vstup do země. Je celkem neuvěřitelné, že zákaz v USA platí tak dlouho, už nějakou dobu vidíme v akci neočkované sportovce napříč celým světem." řekl nejmladší z bratrů Djokovičových v rozhovoru pro srbskou zpravodajskou agenturu Tanjug. "Do rozhodnutí zbývá ještě pár dní, doufáme v pozitivní výsledek," dodal.

O výjimku či dřívější zrušení opatření kvůli Covidu-19 zřejmě žádal i ředitel turnaje v Indian Wells a vynikající bývalý tenista Tommy Haas. "Bylo by fajn, kdybychom mohli opatření zrušit o něco dříve. Určitě chce v Indian Wells a Miami hrát a my bychom mu to měli umožnit. Byla by celkem ostuda, kdyby nemohl přijet."

Djokovič v kalifornském Indian Wells triumfoval pětkrát, a ve floridském Miami dokonce šestkrát. Naposledy se na těchto dvou akcích představil v roce 2019. Podobně žádal o výjimku také pro loňský vstup do Austrálie, ta mu byla schválena, ale nakonec byl ze země před startem Australian Open deportován.

Bez ohledu na výsledek této žádosti má v létě zelenou pro US Open, kde se objeví poprvé od roku 2021, kdy ho v New Yorku dělila jediná výhra od zkompletování kalendářního Grand Slamu.

Po zisku 10. trofeje z Australian Open, které ovládl s 3cm trhlinou v hamstringu, si naordinoval 10denní odpočinek. Poté vyrazil domů do Bělehradu a pomalu začal zase trénovat. Na konci února by se měl představit v Dubaji.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
mahycek
n
Reagovat
Vlk-v-trave
Djoko... opet lizanje američkih guzica, živela slobodna srbija bez ove lude porodice...

https://www.youtube.com/watch?v=O8Bp3osrSQE

#S.A.R.S.betterThanCovid :D
Reagovat
Kozoroh
Amerika zaspala dobu. smilesmile Bylo by fajn vidět Novaka v IW a Miami, ale uvidíme, jak o tom rozhodne ospalý Joe. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To ano, Novak ani nedostal výjimku, ale zdejší Nadalisti už tu začínají panikařit a sami sobě se snaží vsugerovat, že Sunshine Double není důležitý. Racionalizace, popírání jede i v okurkové části sezony.smilesmilesmile
Reagovat
panzer.dragon
poslední šance rafanů je letošní rg, pak bude klid
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jen abychom se nedivili, až se manipulátor zase vrátí v roce 2024 na antuku.

Španělský falešník a pofidérní prodejce OVB pojištění (v tomto případě zápasů na antuce bez konkurence v podobě antukových specialistů) dělá všechno možné i nemožné, aby se Djokovicovi vyhnul na AO, Wimbledonu či US Open. :)) Pan antuka se zase objeví na hlíně a bude se mu prášit od huby až vyléčí "zraněnou" kyčlinku. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
*v podobě nulové přítomnosti antukových specialistů
Reagovat
turista
Bylo by to fajn. Ale moc s tím nelze počítat. Joe Biden je přísný.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tenis je jedním z nejnáročnějších sportů na profesionální úrovni, neustálé cestování a nabitý program znamenají, že se mnoho hráčů rozhodne ukončit kariéru, jakmile se stanou rodiči, protože soutěžit týden co týden znamená trávit spoustu času mimo domov. V případě Guida Pelly, který se dlouhodobě potýká se zraněním, se navíc zpráva, že se poprvé v životě stane otcem, zdála být ideálním okamžikem pro ukončení kariéry, v níž získal titul na okruhu ATP a dostal se do první dvacítky.

To byla vlastně jeho první myšlenka, ale po zralé úvaze se rozhodl vrátit k tenisu, přestože měl chronické zranění pravého kolena a musel se vyrovnávat s otcovstvím. Jak však řekl deníku La Nación, jeho přístup k návratu se liší od způsobu, jakým soutěžil dříve.

Když jsem zjistil, že budu otcem, řekl jsem Stephi: S tenisem je konec.
Mým záměrem bylo zotavit se ze zranění kolena a vrátit se v dubnu nebo květnu 2022. Ale poté, co jsem se stal otcem, jsem se rozhodl vyzkoušet jiný způsob. Stejné nasazení jako vždy, ale cestování s rodinou, což byla jediná věc, kterou jsem ve své kariéře nedělal. Vždycky jsem se trochu zdráhal, aby mě doprovázeli, protože je to jako pozastavit život člověka vedle vás, protože hodně cestujeme. Letos budu s rodinou co nejvíce cestovat a uvidíme, co se stane,...vysvětlil hráč z Bahía Blanca.

Zranění a pandemie ukončily iluze Pelly, který se naučil s bolestmi vyrovnávat díky radám svého lékaře, který mu poradil, aby na ně neustále nemyslel:
Koleno mě bolí nejméně, když jsem začal hrát, tak mi ruplo v rameni..., zápěstí, nohy. Když jsem mluvil s kineziologem, řekl mi: Viděl jsi to? Čím méně na koleno myslís, tím lépe. Ne že by to bylo špatné, není to ani dobré, ale když si myslíte, že něco bolí, bolí to víc. Každým dnem posiluju, a tím je to lepší.

Pella, který více než rok a půl nesoutěžil, si uvědomuje, že bez rodiny by už nikdy nepocítil pocit vítězného zápasu, který zažil znovu na letošním turnaji ATP v Córdobě po výhře nad Vavvasorim...
Reagovat
Vlk-v-trave
Už se těším, až si pobrečím, budu zase trochu trpět, budu dál dobře soutěžit, bojovat a být tvrdým hráčem. Vyhrát první zápas po mém návratu tady v mé zemi má zvláštní příchuť, obzvlášť když mám kolem sebe rodinu. Nechci být kýčovitý, ale vrátil jsem se sem kvůli rodině. Zapřel jsem se a chtěl jsem do toho dát všechno," řekl Argentinec pro ATPTour.

Bývalý dvacátý hráč světa navíc pro zmíněná média přiznal, že si neklade žádné cíle, ale chce se pouze cítit jako tenista a užívat si s rodinou, velkými strůjci jeho návratu na okruh:

Chci znovu získat to sebevědomí, které jsem nějakou dobu necítil a které mi umožnilo být v první dvacítce tenistů na světě. Ještě nedávno jsem měl blíž k tomu zůstat doma a pít limonádu na gauči než znovu hrát tenis, ale rodina mě motivovala a jsem tady. Na oslavu svého prvního vítězství s nimi nikdy nezapomenu.

Na závěr se Pella vyjádřil k žhavému tématu posledních let, k debatě o GOAT, kde vyjádřil svůj obdiv k Novaku Djokovičovi.

Velká trojka je nejlepší v historii, ale Djokovič ve mně vzbuzuje obdiv jako nikdo jiný. Je to hráč, který začínal ve stínu Nadala a Federera, kteří na okruhu dominovali, a postupně si vydobyl své místo, řekl pro La Nación.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2023/02/10/guido-pella-importancia-familia-vuelta-circuito

No teď už je jasné, proč mu došla v osmém gemu šťáva s Hugem ve druhém kole, ...ty oslavy z prvního vítěství se asi dost protáhly:)
Reagovat
Patik
Myslel som ze ten hamstring bude oddychovať až do antuky a on chce hrať už v Dubaji.. Nesilil by som to ale tak on vie najlepšie..asi by rád dotiahol rekord v počte titulov čas beží tak chce využiť každú príležitosť bohvie.
Reagovat
turista
Novak potřebuje nevyjít na moc dlouho ze zápasové rutiny. Nevylučuji, že se v delším časovém horizontu pokusí odsunout toho Connorse na 2. místo v počtu vyhraných titulů. Odehraje nějaké tisícovky na antuce, Bělehrad, GS, pak muze získat tituly z Tel Avivu, Astany a bude tam 100 kousků. A pak už to bude reálné.
Reagovat
GaelM
Pokud se rozhodl ten rekord udělat, tak ho při vhodné volbě turnajů může zastavit jen zranění...
Reagovat
Vlk-v-trave
Artengo představuje raketu TR 960 Control Tour, která byla vytvořena společně s Monfilsem.

Bývalá francouzská jednička se po obnovení zranění nohy připravuje na návrat na okruh s novým vybavením. Gael Monfils vytvořil společně s firmou Artengo raketu TR 960 Control Tour, s níž doufá, že získá sebevědomí, které dříve na kurtu projevoval a které potřebuje poté, co strávil více než půl roku mimo kurty kvůli fyzickým problémům a později kvůli otcovství.

V lednu loňského roku Decathlon oznámil, že Gael Monfils se stal novým členem týmu této značky. Obě strany usilovaly o dlouhodobou spolupráci na základě pětileté dohody, jejímž cílem bylo navázat vztah důvěry s ambasadorem, který je stejně charismatický jako Francouz a sdílí stejné přání: být užitečný mužům a ženám, kteří jsou nadšeni pro tenis.

Prvním krokem, který zhmotňuje dobré úmysly obou stran, je společné vytvoření rakety TR 960 Control Tour, která dokonale kombinuje skvělou kontrolu a razanci míče. Monfils si pro své zápasy a tréninky vybírá raketu s rozměry 18x20, která Francouzovi poskytuje skvělou kontrolu nad míčem. Této skvělé kontroly je dosaženo díky jeho pružnosti 62ra, tenkému profilu 22 mm, výpletu o ploše 630 cm2 a hmotnosti 305 gramů. Na druhou stranu verze 16x19 nabízí skvělou stabilitu při úderu a díky rámu se klade důraz na sílu, cit a kontrolu.
Reagovat
Vlk-v-trave
HMC (High Modulus Carbon) zvyšuje odolnost rakety TR 960 Control Tour a zlepšuje její výkon, zatímco technologie MPO (Mass Polarized Optimization) rovnoměrně rozkládá zátěž po celé raketě, takže všechny části rakety jsou stejně zatěžovány. Model TR 960 Control Tour je tak ještě stabilnější a ovladatelnější při tréninku a hraní tenisu.

Právě stabilitu potřebuje Gael Monfils, který si v posledních měsících prošel těžkým zraněním a po obnovení zranění nohy se musel zdržovat mimo kurty. Ve svých 36 letech potřebuje francouzský tenista nástroj, se kterým se bude na kurtu cítit bezpečně, aby získal potřebnou sebedůvěru a mohl se na okruhu opět dobře bavit a znovu potěšit tenisové fanoušky svou skvělou hrou, což v raketě TR 960 Control Tour najde.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2023/02/10/artengo-presenta-tr-960-control-tour-raqueta-creada-junto-monfils

Takže koněčně na trhu bude něco pro milovníky smečí ve výskoku a jiné tenisové akrobatické kousky...jako slajs na BH z obratu, nebo klasická zadovka ve výskoku:)
Reagovat
Krisboy
Jsem si vždycky myslel, že Artengo je levná značka spíše pro amatéry, asi už obšlehli od ostatních, jak se to dělá.
Tak snad jim to spolu půjde, Gael na okruhu chybí.
Reagovat
Krisboy
Jinak základní parametry té popisované rakety jsou stejné, jako u mé, tak doufám, že mi to s ní půjde (alespoň) jako jemu. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak teď už můžeš trénovat zadovky, smeče ve výskoku atd....:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to nejen postup do semifinále, ve kterém nás bude čekat největší hráč ATP...ale také máme pěkný skalp top20 hráče.
No s Izzym to bude peklo, pokud bude...
...možná i pro Izzyho některá ta Téčka...:)

Čekám na pochvalný článek na TP:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Před zápasem Izzyho zahráli v Hale flák Metallicy z albumu Kill'em All :)))

No nevím, co chtějí organizátoři naznačit, ale asi o favoritovi turnaje mají jasno:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Doufám, že už ten Ondra píše článek o parádním upsetu v Dallasu:) který ocení brilantně zvládnutý závěr zápasu, kdy se Franta dostal ještě na 2 BP...:) A pěkné insajdout forehandy:)
Reagovat
GaelM
Moc nerozumím proč mu na tom tak záleží, na US Open už se dostane.

Dal bych v březnu radši kvalitní přípravu na antuku a nejbližší důležitý turnaj: RG.
Reagovat
Marduch
Zkouší, jestli mu ji nedají. Aby to pak všem na RG spočítal! Klid a mír na duši nám v Djokolandu tituly nevyhravaj smile
Reagovat
panzer.dragon
chce prostě hrát, rafa skoro byl covidovej tenis goat, to by byla ostuda pro tenis..

už tohle stačilo
Reagovat
Nola
skoro bol, a nevyuzil to... Novak ziadne body z W, zakazane dva GS + 4 M1000, Rafa to mal slusne nalinkovane..... nevyuzil to ani Medved, obaja prepadli tak, nejak, Carlos zasluzene vyuzil sancu, ktoru odmietli obaja menovani.... nebudem pisat, ze establischment zlyhal na celej ciare, bo budem zase za konspiratora :D
Reagovat
Nola
jej nevsimla som si, ze riesis toho vasho GOATA zase, ten mi je volny...
Reagovat
Patik
Potrebuje zápasy držať si rytmus cit kondíciu atď.
Reagovat
GaelM
Bránilo by mu něco vyrazit v březnu na nějaký antukový challenger, kdyby mu chyběla zápasová praxe? Případně si může nechat uspořádat vlastní exhibici, věřím, že by přijeli kvalitní hráči.

Fakt se nemusí doprošovat připos*aných covidistů smile
Reagovat
Patik
To máš tiež pravdu..bohvie no vyhral to tam veľakrát neviem ci mu to tam chýba alebo co.
Reagovat
turista
Spíš na dvestepadesatku. Challengery jako světová jednička hrát nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že ju aj dostane.

V tejto fáze kariéry hrať druhorade turnaje, ktoré možu len vziať a nie dať je ideány scénar.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Pojď Nole! Trhaj zviera!smilesmile

Jen ať dá další Sunshine Double! Vamos!smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Bude opublikována premiéra thrilleru z tenisového prostředí pod některým z článků na TP, který je psaný na základě skutečných událostí.

Vzhledem k rozsáhlému a těžkému tématu je termín sice šibeniční, ale ne nerálný a práce na příběhu pokračují zatím zdařile. Celý thrillerový příběh s názvem "Trhlina" bude mít minimální rozsah 40 příspěvků, takže to určitě nepůjde přehlédnout.

Dávám první preview:

Thrillerový příběh z tenisového prostředí "Trhlina" odhalí čtenářům pravdivé pozadí života tenisových hráčů. Nejen tenisoví nadšenci se mohou tak těšit na příběh, jehož pracovní verzi Stephen King označil za tzv. "bullet in the head", což v jeho jazyce znamená, že život dokáže psát mnohem děsivější příběhy než hlavy některých šílenců, které jsou dobré tak na ruskou ruletu s plným zásobníkem.

Čtenář se tak může těšit na děsivé dramata hráčů ATP, o kterých nemá nikdo ani tušení. Dokonce ani Netflix se svým Break Pointem se nedokázal dostat tak dalece za hranice, které čtenáři Trhlina otevře.
Připravovaných je 7 kapitol, ve kterých se čtenář konečně doví více pravdy ze života takových postav světového tenisu jako Ivaniševič, Djokovič, Nadal, Shelton, Wolf, Kyrgios and Lehečka atd... :)))
Reagovat
wojtop
Bude tam copyrightovy problem - Trhlina je uz nazov knihy Jozefa Kariku, kniha tiez bola sfilmovana. Treba preventivne rozmyslat nad aspon jemne modifikovanym nazvom.
Reagovat
Vlk-v-trave
Absolutně nebude:)

Bude to nekomerční spirála "příspěvků...", tedy, pokud se tím nevyBanuji, a nebude to smazané do půl dne...:) Ale to jsou spíš jiné problémy než naznačuješ:)
Reagovat
Pe3k
Na seznamu vyšel článek o "trhlinách" způsobených zemětřesením, tak si říkám, jestli to nepsal nějaký Vlk...Jen aby nakonec nevyšlo najevo, že si "trhlý". Na místo Vlk v trávě to bude "trhlý Vlk".
Reagovat
Nola
snad nepotrebuje absolvovat dalsiu deportaciu, to by si zase media zmlsli smile

kym ako tvrdia niektori, ho nikto nepoznal, tak dnes ho pozna aj ten co tenis nesleduje, u nas v praci to bola hlavna tema dna vlani a ani tretina tenis nesleduje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist