Legenda se spojí s nadějí: Novák bude trénovat Veselého

24. 4. 2012, 18:49
Aktuality 17
On sám patřil mezi tenisovou elitu, a teď se do ní pokusí přivést dalšího českého hráče. Bývalý pátý tenista světa Jiří Novák se v prostějovském klubu stal trenérem Jiřího Veselého, loňské juniorské světové jedničky.
Profily hráčů
Jiří Veselý a Jiří Novák

"Chtěl bych něčeho dosáhnout i v trenérské činnosti. Jako hráč jsem něčeho dosáhl a teď bych chtěl ty zkušenosti předávat mladým," řekl Novák Radiožurnálu. "Potřebuji někoho, kdo mi dá nový impulz, abych dostal raketu, která by mě vynesla nahoru," řekl Veselý, aktuálně 483. hráč světového žebříčku.

První společný trénink absolvovali dnes. "Jirka je teď uprostřed turnajů, takže toho moc nenatrénujeme. Jde spíš o morální podporu a o to, abychom si řekli, jak se to má hrát a další věci," řekl Novák, semifinalista Australian Open 2002.

Loni Veselý vyhrál jako první český tenista dvouhru juniorů na Australian Open a se Slovákem Filipem Horanským i čtyřhru. Byl vyhlášen nejlepším juniorem světa podle mezinárodní federace ITF. Nyní se snaží prosadit mezi muži. Letos vyhrál turnaj kategorie Futures v Číně, ale pak prohrál pětkrát v 1. kole. Na posledních dvou turnajích Futures ve Francii došel vždy do čtvrtfinále.

Osmnáctiletý Veselý ukončil spolupráci s koučem Jaroslavem Machovským. "Nebylo to rozhodnutí ze dne na den. Hodně jsem přemýšlel, jak udělat změny a postupem času si říkal, že už to asi nebude ono. Neříkám, že s Bobem je to konec navěky, ale takový je tenisový vývoj. Pořád patří do mého týmu, ale nebudeme spolu tolik času jako dřív," řekl Veselý.

Sedmatřicetiletý Novák v minulosti pomáhal v Prostějově Robertu Rumlerovi a předloni Dušanu Lojdovi, ale na turnaje s nimi nejezdil.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Ten nadpis byl třeba volen adekvátně stručně k slovu naděje.
Ale na druhé straně, koho jiného lze považovat za tenisovou legendu, když už aktivně nehraje a byl pátým na žebříčku a jak se tu psalo pátým nejúspěšnějším tenistou naší historie. A když se dívám kolik úspěšných lidí se uvádí do tenisové síně slávy, byla-li by tady v republice, taky by tam patřil. Tak Jiří dobře Jiřího potrénuj ať to dotahnete co nejvýš, minimálně jako ty.
Reagovat
Fandina
Zase sorry, tohle patřilo pod Death a darek.vrana níže ... omluvný úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mě poser tak to je nadpis jak cip vždit žádný turnaj pořádný ani nevyhrál aby se mohl titulovat legendou krom semifinalista Australian Open .Legenda je člověk který je známí po celém světě a budou si ho pamatovat lidi i za 200let natož na celém světě
( Muhammad Ali , Mike Tyson ,Michael Jordan ,Elvis Presley ,Andre Agassi ,Pete Sampras , Roger Federer ,Diego Maradona , Michael Jackson , Wayne Gretzky ,Mario Lemieux ,Jágr , Messi ,Sidney Crosby ,Pele ,Dennis Rodman ,Magic Johnson , LeBron James ,Kobe Bryant , Emil Zátopek , John F Kennedy , Martin Luther King , Bob Marley ,Abraham Lincoln ,Tomáš Garrigue Masaryk , Albert Einstein ,Neil Armstrong , Yuri Gagarin , Vladimir Iljič Lenin , Grigorij Jefimovič Rasputin atd.)

a silně pochybuje že si na Nováka někdo zpomene za 50 let na tož 200let , netvrdím že to byl špatný hráč jen chci říct že někoho titulovat legendou je člověk co něco dokázal takovým způsobem že si ho lide pamatují ne jen v rodné zemi ale po celém světě a to hodně hodně dlouho
Reagovat
darek.vrana
Já si zase myslím, že legenda může být i lokální, třeba v rámci vesnice. Novák asi není celosvětovou legendou, ale českou legendou při troše představivosti může být. Asi bych to tak nenapsal, ale statisticky je to jeden z nejlepších českých a československých tenistů v historii. Výše na žebříčku v open éře byli z mužů jen Lendl, Kodeš, Mečíř a Korda.

P. S. A ty se nauč pravopis, než budeš někoho kritizovat. To je hrůza, tohle číst.
Reagovat
jacksax
Jiří Novák rozhodně legendou je. Vždy si ho budu pamatovat jako skromného uctivého sportovce a příkladného reprezentanta, který dosáhl úspěchů v jednotlivcích jako málokdo jiný. pokud Jiří Veselý půjde jeho cesou, vůbec se zlobit nebudu. good luck
Reagovat
smazaný uživatel
Feedy jsou příležitostné satelitní kanály, které se spouští jen na pár hodin pro příslušnou událost. Často dochází ke změnám frekvencí (i během jednoho turnaje). Hledáním těchto přenosů se zabývají tzv. feedhunters. Na webu parabola tyhle frekvence nehledej, nejsou tam.

Dnes je na obou uvedených frekvencích Hispasatu tma, žádný přenos jsem nenašel. Včera to samozřejmě běželo, jinak bych to nepsal. V každém případě platí toto - zásadně sem píšu JEN ty přenosy, jejichž funkčnost jsem ověřil na svém přijímači.
Neuvádím tenisové feedy, které jsou zakódované a tedy nepoužitelné. Jejich počet se bohužel v poslední době zvyšuje. Po zadání správných parametrů takový kanál sice naladíš, ale na obrazovce neuvidíš vůbec nic.

Z různých webů mi nejpřehlednější připadají seznamy webu lyngsat. Šedě podbarvené jsou v minulosti použité feedy.
http://www.lyngsat.com/europe.html
http://www.lyngsat.com/atlantic.html
http://www.lyngsat.com/Hispasat-1C-1D-1E.html
Reagovat
smazaný uživatel
A jak to vypadá na Tvé střeše? Kolikrát mám problém naladit kanály co mám na kartě, občas změněj prekvenci a tak, natož honit nejaký jednodenní kanál?
Reagovat
spaniel
Jsem zvedavy, jak se Vesely prosadi mezi muzi. Rogerovi to taky chvilku trvalo.
Reagovat
Vojtiik
za chvili prorazi Grigor, ja si nemyslim, ze by Vesely mohl jit nekam vyse
Reagovat
spaniel
Grigor prorazi uz tak 3 roky. Zacinam si myslet, ze v nem vic neni.
Reagovat
Fandina
A proč by neměl jít Veselý výš? Je mladý a v juniorech byl úspěšný. Jednička a GS singl debl.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Dabul byl taky myslím juniorská 1 a žádná hvězda z něj nikdy nebyla.
Reagovat
darek.vrana
A to je jako argument? Samozřejmě, že ne každý dobrý junior se prosadí, viz wimbledonský vítěz Škoch, nebo Lojda, ale zatím snad není důvod se domnívat, že to musí být případ Veselého. Nebo soudíte podle jeho hry? Já jsem ho ještě moc hrát neviděl, ale je to levák s dobrým servisem, a to už je docela dobrý předpoklad.
Reagovat
VlS
Novinářské titulky je třeba brát s rezervou, ale byl to jeden z mála hráčů, který se dostal do první desítky, takže toho musel umět dost, nemyslíš?
Reagovat
MirecSVK
nieje slovo legenda prehnane? nechcem nejak vyryvat,ale vy ho tak naozaj vnimate ako legendu?
Reagovat
smazaný uživatel
Zato kdyby to napsali o Hrbatém, tak ani necekneš viď?
Reagovat
MirecSVK
si predstav, že Hrbatého za legendu nemám, tak radšej neži v komplexe, že každý Slovák sem chodí vyrývať ... len som sa normálne opýtal, ako ho vy na západ od nás vnímate, že či naozaj ako legendu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist