Lorenzi bude poprvé hrát semifinále, v Sao Paulu ho čeká Haas

1. 3. 2014, 07:33
Aktuality 3
Paolo Lorenzi ve svých dvaatřiceti letech dosáhl na první semifinále na okruhu ATP. Až 114. hráč žebříčku ATP zdolal ve čtvrtfinále v Sao Paulu turnajovou čtyřku Juana Mónaka a o premiérovou účast ve finále si zahraje s nejvýše nasazeným Tommym Haasem.
Paolo Lorenzi

Ital se na vítězství pořádně nadřel. V závěru prvního setu musel Paolo Lorenzi odvracet setbol, aby sada pokračovala tie-breakem. Ve zkrácené hře měl Lorenzi mírně navrch a nakonec zvítězil 8-6.

Na úvod druhého setu si oba hráči navzájem prorazili servis, poté už hry na podání kontrolovali. Vyjímkou byla poslední hra, ve které musel na servisu Juan Mónaco odvracet mečbol. Zkrácená hra lépe vyšla Argentinci, který se brzy dostal do jasného vedení 6-1. Tři setboly sice Mónaco neproměnil, ve čtvrtém případě se už ale nemýlil.

V závěrečném setu oběma čtvrtfinalistům zprvu nefungoval servis. Výhodu jednoho brejku ztratil Lorenzi hned dvakrát, ale když prorazil Mónakovi servis potřetí, vedení nepustil. Zbylé dvě hry na servisu ovládl suverénně, neprohrál v nich ani jeden fiftýn a i díky dvanácti esům za dvě a půl hodiny zvítězil. Mónaco si tak na jubilejní dvoustou výhru na antuce bude muset minimálně do příštího týdne počkat.

Soupeřem Lorenziho ve finále bude zkušený Tommy Haas. Pětatřicetiletý Němec bude usilovat o 27. finále na okruhu ATP po výhře 6-3 5-7 6-2 nad Horaciem Zeballosem. Turnajová jednička bude hrát semifinále podruhé v sezóně, Lorenziho vyzve vůbec poprvé v kariéře.

Na semifinále naopak nedosáhl slovenský reprezentant Martin Kližan. Svěřenec trenéra Martina Damma, který na turnaji překvapivě vyřadil třetího nasazeného Marcela Granollerse, ve třetím vzájemném duelu s Thomazem Belluccim poprvé prohrál. Slovenský tenista si v duelu s Belluccim nevypracoval ani jeden brejkbol a prohrál po hodině a čtvrt dvakrát 3-6. Finalista turnaje z roku 2009 Bellucci měl na konci utkání fantastickou úspěšnost 96% vyhraných výměn po prvním servisu.

Brazilec se do semifinále dostal poprvé po šestnácti měsících a jeho soupeřem bude Federico Delbonis. Argentinci stačilo k postupu přes Alberta Montaňése 65 minut, Delbonis bude po výhře 6-4 6-3 usilovat o druhé finále v kariéře. Svého životního úspěchu dosáhl dvaatřicetiletý Argentinec loni v Hamburku, kde po výhře nad Federerem hrál finále s Fogninim.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, tv. povrch, 539.730 dolarů)
páteční výsledky (28. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Haas (1-Něm.) - Zeballos 6-3 5-7 6-2
Delbonis (Arg.) - Montaňés (Šp.) 6-4 6-3
Lorenzi (It.) - Mónaco (4-Arg.) 7-6 (8-6) 6-7 (4-7) 6-4
Bellucci (Braz.) - Kližan (SR) 6-3 6-3

Komentáře

3
Přidat komentář
gigin
pirát z Karibiku, tvl :DD Forza, Paolo!!!
Reagovat
Buldozer88
Lets go Tommmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
držím palce. Go Tommy go go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist