Los Australian Open: Plíšková vyzve Rybakinovou, Nosková si střihne derby s Bouzkovou

11. 1., 07:24
Aktuality 80
Hned v úvodním kole Australian Open dojde na české derby, kdy Linda Nosková změří síly s nasazenou Marií Bouzkovou. Těžký vstup do turnaje čeká Karolínu Plíškovou, jež bude čelit světové trojce Jeleně Rybakinové. Kateřina Siniaková se utká s Jaqueline Cristianovou, Markéta Vondroušová s někým z kvalifikace, loňská osmifinalistka Linda Fruhvirtová s Beatriz Haddadovou Maiaovou a Barbora Krejčíková s divokou kartou Mai Hontamaovou. Co se týče mužského losu, Jiří Veselý vyzve Arthura Filse, Jiří Lehečka se utká s Bernabém Zapatou a Tomáše Macháče čeká někdo z kvalifikace.
Karolína Plíšková má do prvního kola Australian Open velmi těžkou soupeřku (© Profimedia)

Český tenis bude mít ve dvouhře žen minimálně sedminásobné zastoupení a má jistotu alespoň jedné účastnice ve druhém kole. V úvodním kole totiž dojde na derby mezi Lindou Noskovou, která si hlavní soutěž Australian Open zahraje poprvé kariéře, a nasazenou Marií Bouzkovou. Vítězka bude mít velmi přijatelnou soupeřku do dalšího kola, jelikož se utká s kvalifikantkou, nebo divokou kartou McCartney Kesslerovou.

Česká jednička a úřadující wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová se dozví první protivnici po skončení kvalifikačních bojů, nasazená devítka Barbora Krejčíková začne proti divoké kartě Mai Hontamaové z Japonska a Kateřina Siniaková nastoupí proti Jaqueline Cristianové.

Trápící se Lindě Fruhvirtové hrozí propad do druhé stovky žebříčku. Osmnáctiletá teenagerka v Melbourne Parku obhajuje osmifinálovou účast a do prvního kola schytala turnajovou desítku Beatriz Haddadovou Maiaovou. Ještě těžší to bude mít loňská čtvrtfinalistka Karolína Plíšková, která vyzve světovou trojku a finalistku posledního ročníku Jelenu Rybakinovou. S ruskou rodačkou reprezentující Kazachstán prohrála všechny tři předchozí souboje.

Bývalá wimbledonská vítězka Rybakinová patří mezi čtyři největší favoritky. Světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka Iga Šwiateková se v prvním kole utká s bývalou vítězkou Sofií Keninovou, Aryna Sabalenková zahájí obhajobu svého jediného grandslamového titulu proti někomu z kvalifikace a šampionku loňského US Open Coco Gauffovou čeká souboj se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou. Ve čtvrtfinále se mohou střetnout Šwiateková s Vondroušovou, Rybakinová s Jessicou Pegulaovou, Maria Sakkariová s Gauffovou a Ons Jabeurová se Sabalenkovou.

Česko mohlo mít v hlavní soutěži letošního Australian Open ještě větší zastoupení, kvůli zranění zápěstí však chybí Karolína Muchová a odhlásila se také těhotná Petra KvitováZ kvalifikace mohou postoupit Brenda Fruhvirtová, Sára Bejlek, Dominika Šalková a Gabriela Knutsonová.

Kompletní los ženské dvouhry na Australian Open

 

V mužské dvouhře najdeme tři Čechy a doplnit je mohou Jakub Menšík a Vít Kopřiva, kteří jsou ve finále kvalifikace. Nasazený Jiří Lehečka, který se stal loni v tomto dějišti prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech, vstoupí do letošního ročníku Australian Open soubojem s antukovým specialistou Bernabém Zapatou a ve třetím kole by mohl narazit na Alexandera Zvereva.

Jiří Veselý startující na chráněný žebříček bude v úvodním kole outsiderem proti talentovanému teenagerovi Arthurovi Filsovi. Tomáš Macháč si počká na soupeře z kvalifikace a ve druhém kole by mohl změřit síly s nasazeným Francesem Tiafoem.

Největším favoritem je s 10 triumfy nejúspěšnější hráč turnaje a rekordman v počtu grandslamových trofejí Novak Djokovič. Aktuální lídr žebříčku, který by se 25. grandslamovým vavřínem osamostatnil v čele historických tabulek, nastoupí v úvodním zápase proti někomu z kvalifikace. V osmifinále by mohl čekat Ben Shelton a ve čtvrtfinále si může střihnout reprízu loňského finále se Stefanosem Tsitsipasem.

Další čtvrtfinálové dvojice by mohli vytvořit Jannik Sinner s Andrejem Rubljovem, Holger Rune s Daniilem Medveděvem a Zverev s Carlosem Alcarazem.

Kompletní los mužské dvouhry na Australian Open


Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Sinuhet1
Maruska
https://sport.aktualne.cz/tenis/australian-open/superhvezda-ve-vyrobe-bouzkova-zvysuje-agresivitu-vi-ze-je-j/r~267f4450b05c11eea25a0cc47ab5f122/
Reagovat
Blondie
Asi budu fandit spíš Lindě N. :( Má šanci dojít dál...
Reagovat
Yonaash
Dojít dál znamená skončit ve 3.kole na Ize. Tam by došla snad i Maruška. Ale jinak souhlasím, mládí vpřed.
Reagovat
Blondie
Iga má zrádný los, nemusí tam být :)
Reagovat
Krisboy
Iga má zrádný los, ale vysokou kvalitu hry. Tu los nezajímá
Reagovat
com
Reagovat
Krisboy
To je náhodou v pohodě. Lepší, než prohrát s divokou kartou ze třetí stovky.
Reagovat
Blondie
It ain't over till it's over.
Pokud porazí Rybku (jako nebudu lhát, že to bude těžký), tak má pak docela zajímavý los. A ještě by měla v zádech fajn úspěch.
Jako já bych si na ni nevsadila, ale taky bych nebyla nijak v šoku.
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že proti Rybce má větší šanci, než proti sté hráčce žebříčku.
Vyhraje.
Reagovat
vergus
Když vidím to množství těch blockbusterových zápasů, tak by mě zajímalo, jestli je nějak ošetřeno riziko manipulací s určitými pozicemi (s čímž by šikovnější ajťák neměl mít problémy). Pro organizátory je určitě lákavé mít každý den z hlediska prodeje vstupenek nějaký velký tahák a neprůhledné losování přes počítačový systém je skvělá příležitost.
Že by tak moc bývalých top hráčů a hráček bylo tzv. vygenerováno na pozice přesně k těm nejvýše nasazeným, to už mi přijde zvláštní
Reagovat
TML
Zase na druhou stranu, ty ostatní zápasy můžou být nuda, když hrají "no-name" hráčky. Určitě se vstupenkama a atraktivitou by vydělali organizátoři víc, pokud by hráčky typu Garcia, Giorgi, Kenin, Pliskova, Kerber, šly do dalších kole. Myslím, že je to prostě náhodný výběr. A taky znak, jak vyrovnaná je WTA mezi 1-80 místem
Reagovat
jih
Kéž by to Lindě napotřetí vyšlo, v r. 2022 to pro ni bylo moc kruté s tou M.B.
Reagovat
tommr
Linda se od té doby zase o trochu zlepšila zatímco Marie stagnuje. Linda by tentokrát měla mít navrch ...
Reagovat
Alexandris
Reagovat
Yonaash
Já doufám že ano, když Maruška vypadla i s Putintsevou a Linda porazila Cirsteu a Andreevu.
Reagovat
Liverpool22
Hmmmm, tak Katka bude asi osudová soupeřka Rybky - vzájemná bilance 4:1 pro Katku což už není náhoda. Dnes bylo klíčové, že se Katka dostávala do výměn, skvěle četla Rybce servis a tím jí rozleptala. Na konci byla ještě šance na obrat, ale Katka se vyhrabala z 0:40 a zaslouženě vyhrála.
Pro Káju je to povzbuzení, ale asi těžko bude na returnu tak dobrá jako dnes Katka. No uvidíme.
Reagovat
SpacialRecognition
Rybakina - pěkně vypouští to Adelaide, jen co je pravda
Reagovat
Liverpool22
Těžko říct - možná se podvědomě trošku šetří. Na druhou stranu Katka na ní umí zahrát - dokáže Rybku rozleptat, dobře čte její servis což je klíčové
Reagovat
040979
Marné naděje pro Plíškovou, porazit Osaku a prohrát se Sinikaovou to o nečem svědčí, jen aby na konci sezóny nevypadla ze stovky, nerozumím tomu napřed super výkon a pak taková blamáž ,,,
Reagovat
Kandinsky1
Na konci sezony? Pokud neobhájí body z AO a Dubaje tak je venku.
Reagovat
Yonaash
To je tím, že zas někde prohlásila, jakou má super formu a jak teď pořádně trénuje. Potom vždycky přijde výbuch.
Reagovat
victim
Z jiného soudku.Netflix vydal Break Point 2 season.
Reagovat
vergus
Tak kdo vyletí letos předčasně?
Reagovat
Alexandris
Plíšková může jenom překvapit a to opravdu muže (jakkoliv hraje bídně , jeto do značné míry otázka motivace)
Reagovat
Liverpool22
Zrovna teď Rybka prohrála 1. set a nevypadá moc v pohodě, ale je pravda, že Katka z Říčan na ní umí zahrát - udrží se ve výměnách, dobře čte servis, občas pěkný prohoz. Takže Karolína bez šance určitě není - u ženských člověk nikdy neví a ranařky typu Rybky, Aryny....., když nemají den, tak pomalu netrefí kurt
Reagovat
smazaný uživatel
Tady má Plíšková ty svoje vypustene zápasy. Ty vypustene zápasy stojí za poklesem v žebříčku a taková první kola.
Reagovat
GaelM
Reagovat
Kozoroh
Los Serbinátora na AO 2024

https://en.wikipedia.org/wiki/2024_Australian_Open_%E2%80%93_Men%27s_singles#Top_half

1. kolo - kvalifikant/lucky loser
2. kolo - Popyrin/Polmans
3. kolo - Murray/Monfils
4. kolo - Shelton/RBA/Wawrinka/Mannarino/Garin
ČF - Tsitsipas/Fritz/Musetti/Čilič/Berrettini
SF - Sinner/Rublev/Chačanov/de Minaur/Tiafoe/Korda/Čorič/Raonič
F - Alcaraz/Medveděv/Rune/Zverev/Dimitrov/Hurkacz/Paul/Ruud/FAA/Thiem/Bublik...

Za mně fajn los pro Djoka, ve 4. kole sice může narazit na nepříjemné protivníky Bautistu či Babrinku, ale ti dva mají těžké soupeře na úvod a přinejhorším se ti dva vystřílí mezi sebou. Na SF No1e vyfasoval Sinnera, kdo ví, možná Jannik naváže na úspěšný závěr roku a No1eho v SF potrápí nebo senzačně vypadne, na hardových grandslamech má jako maximum ČF z predloňského US Open. A s kým by se No1e mohl utkat o pohár Normana Brookse? Cítím v kostech, že Dimitrov všechny překvapí a dotáhne to do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Autista by v této době neporazil ani Bohdana Ulihracha. Ten je nebezpečný asi tak jako Agáta Hanychová pro člověka bez peněz.
Reagovat
Kozoroh
Zajímavé střety v 1. kole AO 2024

- ATP: Wawrinka-Mannarino, Shelton-RBA, Tsitsipas-Berrettini, Tiafoe-Čorič, de Minaur-Raonič, Dimitrov-Fucsovics, Thiem-FAA, Ruud-Ramos, Alcaraz-Gasquet

- WTA: Swiateková-Keninová, Kerberová-Collinsová, Azarenková-Giorgiová, Rybakinová-Plíšková, Osakaová-Garciaová
Reagovat
srnecek
som zvedavý na aktuálnu formu a pripravenosť TOP 8 u mužov. Aj keď u mužov nie je taký výkonový rozptyl, resp. kolapsy, ako u žien, privítal by som, keby sa medzi štvrťfinalistov dostali aspoň dvaja, možno traja od 9. rebríčkovo vyšší...
ale samozrejme nie na úkor môjho favorita ...
Reagovat
Kozoroh
Určitě se do ČF dostane někdo mimo TOP 8, Paul může zaskočit Alcatraze, Baby Fed Medvěda či Hubi Rubleva.
Reagovat
srnecek
niekto sa tam pravdepodobne aj dostane - skoro ako vždy - len som si povzdychol, že by to mohlo byť väčšie číslo, ako len jeden-dvaja. Nuž, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať...
Som rád, že už je tu prvý GS sezóny a verím, že bude dosť kvalitných a dramatických zápasov.
Reagovat
Ereinion
Tsitsipas může vyletět hned v prvním kole podle mě...pořád není 100% a má tam Berrettiniho, to QF spíš nedá.

Djokovič má easy los až do SF, Alcaraz o dost těžší
Reagovat
Levinest
Maruška Bouzková vs Linda Nosková - to je pech a myslím, že na to doplatí Maruška.....
Reagovat
bardunek666
Bohužel. Ještě minulý týden soupeřily o nasazení a nakonec takový los. :(
Reagovat
TML
Přeji oběma, ale víc fandím Lindě, která má aspoň ofenzivnější styl. U obranářky Marušky snad neexistuje koncový úder.
Reagovat
Yonaash
Zrovna teď prohlásila, že na agresivním pojetím hry s Conchitou Martinéz pracuje. Dej jí ještě šanci.
Reagovat
historik
No tak doufejme, že kdyby naši postoupili z kvalifikace (doufám,že co nejvíce),tak neuvidíme další derby, jedno už stačí.
Reagovat
Liverpool22
Z našich holek na soupeřku tuším čeká už jen Maky - takže jedno derby ještě hrozí. Pokud postoupí Brenda, tak jí přeju hratelnou soupeřku - ideálně Putinsevu, která by mohla být unavená nebo pak některou z Italek - např. Errani či Trevisan. Navíc i 2. kola by byla celkem hratelná. Nicméně při smůle Brendy vyfásne Kladivářku
Reagovat
GaelM
Aspoň by měla motivaci se cpát na větší turnaje a do příštího GS už být v top100, myslím že už na to má...

Kvalifikanta bude mít ještě Tomáš Macháč, tak snad se nepotká s Kubou Menšíkem. Oba by měli na to přes první kolo přejít. Ale tak lepší české derby, než chytit Djoka nebo Medvedeva
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
lvicek
No tak jako clence top100 ji ta kladivarka samozrejme hrozi taky a jeste by to byl prvni zapas ;). Takhle aspon neco odehrala a vyhrala .
Reagovat
Liverpool22
Los celkem masakr
Rybka s Kájou to bude řežba, ale další kola jsou dost hratelná.
Derby bude zajímavé a budu fandit Lindě, která má do budoucna šanci vyhrát GS
Za los pro Báru jsem rád - první kola má hodně hratelná a věřím, že se chytí - mohla by dojít hodně daleko.
Z favoritek to nejvíc odskákala Iga - nejdřív Kenin, pak asi Collins a ve 3. kole asi Linda, která může být černým koněm turnaje
Jinak v 1. kole se těším na Viki s Giorgi - to by mohla být pěkná podívaná
Reagovat
Kandinsky1
To bude taková řežba, že Plíšková bude ráda za každej gem.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
vladka
Reagovat
Alexandris
Reagovat
GaelM
Řežba = dostane nařezáno Proti jiným top hráčkám bych klidně věřil v překvapení, ale Rybka byla na prvním turnaji fakt jinde. Na to by Káje nestačil ani ten výborný výkon proti Osace...
Reagovat
Blondie
Právě teď si Rybka koleduje o kanára...
Reagovat
Liverpool22
kanár už to nebude
Reagovat
GaelM
Proti hráčce na kterou moc neumí a na přípravném turnaji, kde top hráčky málokdy opravdu chtějí dojít až do finále. Výhodnější je delší odpočinek a přesun do Melbourne...
Reagovat
tommr
Los žen je z našeho pohledu hodně nevyrovnanej. V první čtvrtince máme 4 hráčky zatímco ve zbývajících jen po jedné. Snad to ještě trochu vybalancujou kvalifikantky ...
Nejlehčí los až do čtvrtfinále se zdají mít Bára Krejčíková a Markéta Vondroušová ...
Nejtěžší má naopak Karolína Plíšková ...
Smůlu na los mají i Linda Nosková a Marie Bouzková které se spolu utkají v prvním kole a vítězku čeká ve třetím kole Swiatek ...
Reagovat
Liverpool22
Z našich holek mají reálnou šanci na titul Bára + Maky a těm los celkem přál - od čtvrtfinále už je to hodně o psychice, momentálním rozpoložení, zkušenostech z velkých zápasů.....Škoda Lindy s Maruškou, ale pokud máme v pavouku hafo holek, tak se s nějakým derby tak nějak počítá
Reagovat
Yonaash
Bára a Maky mají lehčí los zcela logicky - kvůli svému vysokému nasazení. Plechovka už to bohužel prokaučovala a tudíž musí brát co zbylo.
Reagovat
tommr
Karolíně uteklo nasazení o jedno místo. Je to ale samozřejmě její chyba že si to nepohlídala ...
Reagovat
Kandinsky1
Jak dlouho J1rka bude ještě využívat chráněný žebříček? Ten snad musel najít nějakou skulinu v pravidlech
Reagovat
TML
Taky mi přijde, že se pokaždé po posledním zápase na chráněný žebříček dlouhodobě zraní, a pak ho má zase
Reagovat
lvicek
Myslim, ze v tom proste umi chodit tak, aby si zajistil zivobyti, vsak je to jeho prace, no ne? ;)
Reagovat
TML
Bude to místy slušná řežba v 1. kole

Swiatek - Kenin
Osaka - Garcia
Pliskova - Rybakina
Kerber - Collins
Towsend - Badosa
Samsonova - Anisimova
Azarenka - Giorgi

Jsem zvědavý i na Raducanu - Rogers, Wozniacki - Linette a byť fandím Vosty, tuším, že Ostapenko - Birell může být velké překvapení
Reagovat
tommr
jeden zápas zajímavější než druhej! Nejvíc se těším Garcia vs Osaka a doufám že Carolína tu pseudoJaponku rozstřílí ...
Reagovat
Alexandris
Asi ne
Reagovat
TML
Tipuju:
Kenin (odvážné, vím ale proč ne, Kenin má formu a pokud se nesesype a Iga nebude mít nejlepší den...)
Osaka - byť to přeju Caro
Rybka - tady je to asi jasné
Collins - Kerber potřebuje víc zápasů
Badosa - ale kdo ví po zranění
Samsonova - Amanda je podle mě pořád psychicky pryč
Azarenka - ale bude to mlátička
Raducanu - to je tak 50/50, vůbec nevím jak na tom ona a Shelby jsou
Linette - těžko říct, formu nemá, ale to neměla moc ani loni. A Wozňa, težko říct
Ostapenko (ale stopro ve třech) :)
Reagovat
Liverpool22
Pokud by Kenin vyndala Igu, tak by se mohla otevřít cesta naší Lindě. No uvidíme, ale taky mi něco říká, že Iga tenhle brutální los nedá
Reagovat
Yonaash
Asi dá no. Na United Cupu hrála výborně. Kenin se může celkem snadno vyházet sama, i když je pravda, že Igu taky může totál rozstřílet.
Reagovat
Alexandris
Největší překvápko budou naše kvalifikantky
Reagovat
Dobry-den
Los u holek se vůbec nepovedl.

V českém derby fandím Lindě, ale je to k vzteku.
Reagovat
Serpens
Jak to tak už známe, tak Vondroušová skoro určitě dostane nějakou z našich kvalifikantek (pokud teda nějaká postoupí)
Reagovat
Sinuhet1
Ja vim ze v zenskym tenise neni nikdy nic jasny, ale na Karolinu bych nevsadil ani desetnik LindaF by me postupem taky prekvapila obe ceka asi sesup zebrickem
Reagovat
Sinuhet1
Marketa s Barou maji solidni los, uvidime, treba prekvapi postupem nekam dal....
Reagovat
Liverpool22
Ano - doufám, že alespoň jedna udělá čtvrtfinále - šanci a zkušenosti mají, tak snad holky zaberou
Reagovat
Mony
Ta LindaN asi řeší s Maruškou nějakou karmu
Reagovat
honza.khp
Swiatek/Kenin - Collins/Kerber tak to je na 1. a nášledně 2. kolo fakt masakr
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Liverpool22
Iga to "chudák" schytala asi nejvíc
Reagovat
Mantra
Veselý - out
Macháček - out
Plíšek - out
Fruh L - out
Siniak - hrana 50/50
nakonec Krejčík z toho vyleze nejlépe a Nosková x Bouzková nejde tipnout.
Reagovat
Mantra
Vondra podle soupeřky - doplním :-)))
Reagovat
Mantra
Lehečku jsem pozapomněl - ten jestli nepostoupí, tak se může dát třeba na instalatera.
Reagovat
Alexandris
Pokud se Linda N dostatečně poučila z kolapsů proti běhavým hráčkám ( a v hledišti bude Krupa ) , pak bude mít Maruška dost času na španělskou konverzaci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist