Medinaová završila úspěšný týden Španělů, má 5. titul z Palerma

18. 7. 2011, 07:49
Aktuality 0
WTA PALERMO - Anabel Medinaová je čtvrtou z aktivních tenistek, jež dokázala na jednom místě získat už pátý titul. Španělská tenistka triumfovala na antuce v Palermu a navázala na vítězství krajanů Davida Ferrera a Juana Carlose Ferrera.
Anabel Medinaová

V uplynulém týdnu se parádně dařilo španělským tenistům. Pouze v Bastadu na titul nedosáhl David Ferrer, když ve finále podlehl domácímu Söderlingovi. Juan Carlos Ferrero už ale ovládl antuku ve Stuttgartu, Maria José Martínezová triumfovala v Bad Gasteinu a nakonec Anabel Medinaová zvítězila už popáté v kariéře na antuce v Palermu.

Osmadvacetiletá Španělka na Sicílii zastavila v semifinále Češku Cetkovskou a ve finále si po setech 6-3 6-2 poradila s Poloňou Hercogovou ze Slovinska. Získala tak druhý letošní a celkově 11. titul - deset z nich bylo z antuky a hned pět si jich odvezla z Palerma (2001, 2004, 2005, 2006 a 2011).

Pouze tři jiné aktivní hráčky během kariéry vyhrály jeden turnaj hned pětkrát; Venus Williamsová (Wimbledon), Serena Williamsová (Australian Open a Miami) a Kim Clijstersová (Lucemburk).

"Myslím, že klíčem je příjemné prostředí tohoto turnaje. Pokaždé se mi tu podaří hrát velmi dobře a jsem ráda, že jsem tu vyhrála už popáté. Teď půjdu vítězství oslavit," radovala se Medinaová.

Dvacetiletá Hercogová minulo týden na antuce v Bastadu získala premiérový titul, po devíti vítězných zápasech v řadě jí ale v Itálii v rozhodujícím souboji došly síly.

"Myslím, že Poloňa dnes byla trochu unavená, protože minulý týden vyhrála turnaj v Bastadu a měla za sebou hodně zápasů. Přesto myslím, že dnes odehrála dobré finále," řekla Medinaová. "Já se dnes hodně soustředila na taktiku, kterou jsem si s koučem určila, a vycházelo to. Snažím si teď tenis pouze užívat, a ne myslet na výhry či prohry, postavení v žebříčku nebo cokoliv jiného," dodala.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO (Itálie, antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (17. 07. 2011)

Dvouhra - finále:
Medinaová (5-Šp.) - Hercogová (7-Slovin.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist