Ferrero je po zranění zpět, má titul ze stuttgartské antuky

18. 7. 2011, 06:55
Aktuality 3
ATP STUTTGART - Od loňského US Open odehrál teprve třetí turnaj, v poslední době kvůli zranění téměř netrénoval a uvažoval o konci kariéry. Včera však Juan Carlos Ferrero ovládl antuku ve Stuttgartu a znovu se dostal do herní pohody.
Juan Carlos Ferrero

Pro Juana Carlose Ferrera skončila loňská sezona už po US Open. Španělský tenista měl vážné problémy s kolenem a zápěstím a kvůli přetrvávajícím bolestem letos odehrál pouhé tři turnaje.

I to mu ale stačilo k tomu, aby po dvouměsíční pauze úspěšně zaútočil na svůj 16. titul. Bývalá světová jednička, aktuálně až 85. hráč žebříčku, ve druhém kole otočil zápas s třetím nasazeným Rusem Južným a v nedělním finále už bez problémů potvrdil roli favorita proti krajanovi Pablu Andújarovi. Jednatřicetiletý Španěl o pět let mladšího kolegu smetl 6-4 6-0.

Zápas začal kvůli dešti s více než dvouhodinovým zpožděním a oba tenisté měli v úvodu problémy s udržením podání. Ferrero za stavu 5-3 nevyužil při svém podání dva setboly, při následném returnu ale dějství přeci jen získal. Ve druhé sadě už soupeři nedal šanci.

Juan Carlos Ferrero"Tento týden pro mě byl jako sen. Turnaj jsem hrál po dlouhém roce doma, s nulovou přípravou, takže jsem si tu nedával žádné cíle. Teď jsem vítěz turnaje a jsem moc šťastný. Znovu jsem získal hodně sebedůvěry a věřím, že po zranění zase mohu vyhrávat turnaje. A nejdůležitější je, že kolena teď drží, takže vše je perfektní," komentoval Ferrero, který si za titul kromě odměny ve výši 68.850 eur odváží také vůz Mercedes-Benz SLK 350 BlueEFFICIENCY.

"Věděl jsem, že můžu vyhrát auto. Byla to jedna z věcí, které jsem tu chtěl dosáhnout. A myslím, že je dnes můj otec velmi šťastný," dodal Ferrero, který od loškého září odehrál pouze letos na jaře domácí turnaje v Barceloně a Madridu.

Potom, co jsem se doma zotavoval dlouhých 10 měsíců, to pro mě bylo velmi těžké tady vyhrát. Když jsem odehrál první kolo, nenapadlo by mě, že bych mohl získat titul. Je to pro mě velké překvapení a jsem za to moc rád," dodal.

Pětadvacetiletý Andújar, který si až loni na podzim poprvé zahrál ve čtvrtfinále podniku ATP, má nyní na kontě již třetí finálovou účast. Jeho maximem je letošní triumf v marocké Casablance.

"On (Ferrero) dnes odehrál nejlepší zápas za celý týden. Myslel jsem, že mám šanci ho porazit, ale po prvním setu jsem začal být nervózní, protože on v dlouhých výměnách vůbec nechyboval a bojoval o každý míček. Pro mě to bylo velmi obtížné," komentoval Andújar svou druhou finálovou porážku. "Prohrál jsem až s bývalou světovou jedničkou, takže to pro mě byl dorý týden. Ferrero se vrací po těžkém období, takže jsem rád i za něj," dodal.

- ATP 250 STUTTGART (Německo, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (17. 07. 2011)

Dvouhra - finále:
Ferrero (Šp.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mal by som otazku na pana Zabloudila - bude tento rok blog z turnaja v Umagu??
Reagovat
LubosZabloudil
Tento rok to vypadá, že blog z turnaje v Umagu nebude. Zájem o novinářskou akreditaci jsme zatím neobdrželi.
Reagovat
smazaný uživatel
hm tak to je skoda minuly rok to nebolo tak som si myslel ze snad tento rok znova bude
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist