Moliková čeká potomka, tenisovou kariéru ale ještě nebalí

27. 7. 2011, 16:14
Aktuality 0
Třicetiletá Australanka Alicia Moliková je těhotná. S manželem Timem Sullivenem očekávají přírůstek do rodiny začátkem příštího roku. Někdejší světová osmička Moliková, jež už v minulosti jednou ukončila kariéru, se ale k tenisu zřejmě ještě vrátí.
Profily hráčů
Alicia Moliková

Bývalá osmá hráčka světa Alicia Moliková po olympiádě v Pekingu v roce 2008 ukončila kvůli zdravotním problémům - v té době potížím se středním uchem - aktivní kariéru. Přesně o rok později se ale zase začala objevovat na turnajích ITF a začátkem sezony 2010 se vrátila na okruh WTA. 

Během pár měsíců se dokázala ještě propracovat do první světové stovky (88. místo), letos toho ale už opět příliš nenahrála. Než ji znovu začalo trápit zdraví, naposledy se představila na domácím Australian Open, kde ve 2. kole podlehla Petrovové. 

A na kurty se jen tak nevrátí, neboť oznámila, že s manželem Timem Sullivenem očekávají přírůstek do rodiny. Miminko by se nyní třicetileté Molikové mělo narodit v lednu roku 2012. 

Australanka nicméně ujistila, že mateřství by její kariéru definitivně ukončit nemuselo. Pokud by se chtěla tenisem znovu živit, mohla by při svém již druhém comebacku - narozdíl od prvního - využít 'chráněnného žebříčku'. A to buď na základě úrazu (chronických problémů s loktem), nebo mateřství.

Nejznámější matkou na současném okruhu je světová trojka Kim Clijstersová, jež dráhu profesionální tenistky ukončila začátkem jara 2007. 27. února 2008 pak porodila dceru Jadu, a když se jí zastesklo po tenisu, v létě 2009 se na kurty vrátila a během dvou let si připsala mj. už tři grandslamové tituly. 

Titul z turnaje WTA získala v době, kdy již měla i rodičovské povinnosti, také Sybille Bammerová, jež nedávno  ukončila kariéru.  Rakušanka to dokázala v roce 2007 v thajské Pattayi jako první matka po 18 letech.

Bývalá světová jednička Lindsay Davenportová koncem sezony 2007 dokonce jen tři měsíce po narození syna vyhrála turnaj WTA na Bali a tituly získala i na třech z dalších pěti turnajů. Od US Open 2008 už ve dvouhře nehrála - v červnu 2009 se jí totiž narodila dcera a nyní očekává narození již třetího potomka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist