Murray je poprvé světovou dvojkou, sesadil Nadala

17. 8. 2009, 09:09
Aktuality 26
Více než čtyři roky se na prvních dvou místech světového žebříčku drželi Roger Federer a Rafael Nadal. Dnes 17. srpna však dochází ke změně. Poprvé se světovou dvojkou stal dvaadvacetiletý Brit Andy Murray, který i díky čerstvému triumfu z Montrealu předskočil Španěla Nadala.
Andy Murray

Britský tenista Andy Murray je poprvé v kariéře světovou dvojkou. Čerstvý vítěz turnaje Masters 1000 v Montrealu odsunul v dnešním novém vydání světového žebříčku na třetí místo Španěla Rafaela Nadala, který se v minulém týdnu vrátil na kurty po více než dvouměsíční pauze kvůli potížím s koleny.

Přišel tak především o možnost obhájit titul ve Wimbledonu a tím ztratil 2000 bodů. V žebříčku tak zaznamenává nejhorší umístění od 25. července 2005.

Nadále vede Švýcar Roger Federer, který i přes překvapivou čtvrtfinálovou prohru s Tsongou má jistotu, že v čele vydrží minimálně do skončení US Open.

Umístění českých daviscupových reprezentantů se nezměnilo. Radek Štěpánek je dál sedmnáctý, Tomáši Berdychovi patří osmnáctá pozice. V deblovém žebříčku klesl Lukáš Dlouhý z pátého na šesté místo. Předskočil ho Mark Knowles z Baham, jenž společně s Indem Bhúpathím vyhráli čtyřhru v Montrealu.

Za týden se tenistům žádné body neodečítají, naopak si mohou polepšit výsledky z Cincinnati, kde se tento týden bude konat  poslední velká prověrka před US Open. Na druhé místo se ještě může vrátit Nadal, který by však musel v Cincinnati triumfovat a Murray vypadnout nejdéle v semifinále.

Žebříčky ATP k 17. srpnu 2009:

Dvouhra:
1. Federer (Švýc.) 11.040 b.
2. A. Murray (Brit.) 9250
3. Nadal (Šp.) 8665
4. Djokovič (Srb.) 7150
5. Roddick (USA) 5800, 6. Del Potro (Arg.) 5405, 7. Tsonga (Fr.) 3960, 8. Davyděnko (Rus.) 3655, 9. Simon (Fr.) 3320, 10. Verdasco (Šp.) 3185, 11. Söderling (Švéd.) 2905, 12. Gonzalez (Chile) 2815, 13. Monfils (Fr.) 2485, 14. Nalbandian (Arg.) 2465, 15. Čilič (Chorv.) 2340, 16. Robredo (Šp.) 2245, 17. Štěpánek 2015, 18. Berdych (oba ČR) 1915, 19. Ferrer (Šp.) 1890, 20. Wawrinka (Švýc.) 1835,
...63. I. Minář 852, 72. Hernych (oba ČR) 795.

Čtyřhra:
1. M. Bryan a B. Bryan (oba USA) oba 10.560
3. Nestor (Kan.) 9820
4. Zimonjič (Srb.) 9820
5. Knowles (Bah.) 6460, 6. Dlouhý (ČR) 6320, 7. Paes 6110, 8. Bhúpathí (oba Indie) 6050, 9. Moodie (JAR) 5400, 10. Ram (Izr.) 4700,
...28. Čermák 2605, 31. Damm 2355, 48. Škoch 1642, 64. Levinský 1428, 86. Vízner (všichni ČR) 1025.

Finanční žebříček roku (v dolarech):
1. Federer 4,940.461, 2. Nadal 4,311.598, 3. A. Murray 2,908.907, 4. Roddick 2,171.469, 5. Djokovič 2,169.694, 6. Del Potro 1,731.522, 7. Söderling 1,238.300, 8. Davyděnko 1,025.279, 9. Verdasco 1,011.624, 10. Gonzalez 998,016, ...18. Štěpánek 684.211, 29. Berdych 517.226, 46. Dlouhý 381.150, 86. Hernych 242.925.

Kompletní žebříček ATP.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnes večer velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

http://kolemdvou.cz/chat/viewtopic.php?t=17810
Reagovat
smazaný uživatel
Britský hráč Andy Murray je od dnešního dne novou dvojkou světového žebříčku WTA.
Tohle psali na netu, z toho jsem vážně nemohla =D
Reagovat
smazaný uživatel
Stale sa hovori o Murrayho super sezone...Nuz ked sa pozriem na jeho vysledky na Grandslamoch, postupne 4 kolo,štvrtfinale a semifinale, tak mi pride ze sa stal medzi slepymi jednooky kralom,Djokovic tohto roku marny,Del Potro este na GS nic nepredviedol,Nadal nehral Wimbledon...Kazdopadne rebricek hovori jasne a tak mu zatial jeho postavenie patri,coz ale nemeni nic na tom ze by urcite 2 miesto vymenil za nejaky ten Grandslamovy vavrin...
Reagovat
smazaný uživatel
No veď hovorím, kto dneska nemá krízu :D
Reagovat
smazaný uživatel
V ramci GS by som o jenom hracovi vedel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava "jednom" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
berme to tak globálne :))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz se na ten zebricek clovek podiva, tak je usmevny, ze Berdych nema ani o 200 bodu vic jak Haas. Pri tom Berdych hral 27 turnaju a Haas 15...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ho rád, nehraje nejhezčí tenis, ale to nemění nic na tom, že během roku udělal největší pokrok a zlepšil neuvěřitelně svoji hru, která sice není na pohled nejhezčí, ale je opravdu účinná. Murray strašně zlepšil servis, pohyb i backhand, který sice stylově není nejlepší, ale je skvělý.Ač se to někomu nebude líbit, Murray by si za letošní rok zsloužil být i jedničkou, protože má nejstabilnější výkony, Federer hrál půlku hovn. do FO, které vyhrál se štěstím, pak na tráve svkělý jako vždy, ale teď na betonu už to taky není ono, myslím, že dlouho nebude trvat a budeme mít novou jedničku v podobě Murrayho. Nepočítám Nadala, který letos byl hodně zraněný, jinač by byl jedničkou on.Jediné, co Murray potřebuje k tomu, aby byl jedničkou je to, aby se zlepšil na antuce. Má skvělý pohyb, hraje chytře a zlepšil servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha,no to sem nečekala,že ještě teď někdo bude říkat,že Federer vyhrál FO se štěstím.Ale jak vidím,to se bude říkat už asi furt,bohužel.
Reagovat
Mercury
nekteri lidi jsou proste zaslepení, s tim nic nenadelas...jinak s tou casti o Murraym vicemene souhlasim...ta poznamka o Rogerovi je uplně mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych rekl, ze neni, ve treti, ctvrtem koel i cf vyhral jenom proto, ze se mu sesypal souper, jak acacuso, tak haas, tak do te doby lepsi monfils, s del potrem to bylo jine tam vyuzil zkusesnoti a del potrove mladi a nezkusenost a finale jsem nevidel, ale podle vysledku vyhral jasne, protoze kdyz uz se dostane do finale, malo kdy prohrava
Reagovat
smazaný uživatel
Mercury: Mne nejde do hlavy, proc musite byt tak zaslepeni zastanci Federera. Ze vyhral se stestim neshazuje jeho vykon. Stesti preje pripravenym, nikdo bez nej turnaj nevyhraje. Federer proste mel v jednom zapase velky stesti, Haas nepromenil break asi o 2cm. Jestli ti to neprijde jako stesti, tak jsi jediny zaslepeny ty. Federer s tim stestim, ktery mel, ale nalozil jako sampion a zaslouzene vyhral. Ale nebyt stesti, tak to nikdy nedokaze. Jde o to, ze to jeho vykon vubec neshazuje, jen ze sebe zastanci Federera (a spousty dalsich hracu, tymu ve vsemoznych sportech) delaji sasky tim, ze nepochopi ani objektivni "kritiku". Uprimne, nechtel bych byt takovy fanousek, ze bych nedokazal odpovedet "Jo, stesti mel, ale ten turnaj vyhral on".. zatimco pro vas to musi byt "vyhral, byl ve vsech smerech dokonaly, mohl to odehrat s rukou za zady"..
Reagovat
smazaný uživatel
Haas uhral prvy bod pri Federerovom podani v 3 hre druheho setu:-)takze skor mi pride stastie ze to dotiahol az do vedenia 2:0 na sety:-) v tenise ide dost casto o jednu lopticku,jeden vyrok rozhodcu a moze sa cely zapas otocit,keby sme mali takto analyzovat kazdy zapas,tak stastne vyhral Nadal Wimbledon,Australian Open atd...
Reagovat
smazaný uživatel
No vzdyt, k uspechu stesti proste patri. Ale delat z Federera bohema, ktery proste nemuze neco vyhrat se stestim, to mi prijde neskutecne usmevny.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně Chazy, takhle jsem to myslel, škoda toho Potra včera a dneska jsem zjistil, že nám smazali celou větev na EF :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nehnevaj sa, ale tie tvoje závery su čudné. Fed hral vraj pol roka.. nepoužijem tvoj slovnik. Finale začiatkom roka AO je čo, potom bolesť chrbta a potom výhra v Madride nad Nadalom. Len tak mimochodom, vyhral GS v Paríži a v Londýne, ale to je podla Teba nič. Tak si to zrátaj na odohrané zápasy a zistíš, že odohral viac ako ktorýkoľvek iný hráč. Podľa Teba aj Nadal hrá teraz h. ? Fed za svoju 6 ročnú kariéru nebol nižšie ako č.2. To je štatistika, ktorá o niečo hovorí. Máry vyhral so šťastím, lebo sa Delpo zranil. Jeho víťazstvo je tiež veľké šťastie, keby sme som uvažoval, tak ako Ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze to nebylo stesti. Zraneni Del Potra byl osud, buh si to pral, Murray nemuze stesti podekovat, protoze se to proste melo stat. Boze, stesti je polovina uspechu v tech dramtickych chvilich.. Diky tenisovymu umeni se hraci dostanou pres ty lehci soupere, diky nemu hraji vyrovnane zapasy s tema nejlepsima. Ale bez stesti, kdy se ti 15x po sobe odrazi micek od pasky zpatky, nevyhrajes nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale určite, lopty do pásky, tesný out. To je to šťastíčko, v jednom zápase. Ale celá tenisová kariéra sa na takýchto loptách nebuduje, musíš disponovať aj niečím iným,väčším, geniálnosťou, nadaním, talentom od Boha. Súčasná mužská špička je nesmierne vyrovnaná. Udržať si výkonnosť v každom zápase je veľmi náročné. Tí, čo to dokážu sú tí lepší, nehovorím však o jednej sezóne.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ne pul roku, ale pet mesicu nemas to jedno? do FO proste nehral nic, tragicke porazky v miami,monte-carlu rime.Ja nesnizuju to, co dokazal, jen rikam, ze vsichni z neho letos delaji boha, pritom mu vysli dva turnaje, kdyby to lidi delali v minulosti, ani neceknu, uspechy a to, ze nebyl hur jak druhy za nejakych x let mu neberu.Jenom proste poukazuju na to, ze uz puje jenom dolu, zlepseni uz tezko prijde a mladi se budou zlepsovat, to je vsem co jsem tim chtel rict, ze to nekdo nechapu a je fanatik do federera neni muj problem, tady jich je az az. Az mi z toho nekdy je zle jak je tady Přerogerováno
Reagovat
smazaný uživatel
abudabi: Ja mluvim jen o tom letosnim Roland Garros, klicovem zapase s Haasem:)..
Reagovat
smazaný uživatel
Oki.Veď, diskutujeme. V tom zápase chytil Fede šťastie za skalp. Myslím, že Haasa trochu podcenil, oni sa dobre poznajú a pár lopt rozhodlo, že Fed prehral prvé dva sety. Vo Wimbledone už nič také nepripustil. Musím však uznať, že Haas je nadaný hráč. Nebyť zranení a všetkého čo ho postretlo, asi by GS získal. Ale to je ten osud, o ktorom hovoríš Ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me Haas muze jeste s klidem dva, tri roky odehrat. Sice si prosel spoustou zraneni, ale i z toho casteho absentovani a nepretezovani se by mohl tezit. Letos odehral zatim jen 15 turnaju a jediny jeho "problem" byly puchyre, takze urcite rozumny zpusob, jak dokoncit karieru. Pevne verim, ze jeste nejakou 500,1000 vyhraje. Pro me po Verdascovi nejoblibenejsi hrac, nejatraktivnejsi tenis hrajici. Snad mu bude zdravi slouzit.. a ano, o podceneni slo urcite take. Nicmene ti navrativsi teniste, Hewitt, Haas a Ferrero jsou v posledni dobe uzasnym zpestrenim.
Reagovat
smazaný uživatel
Prerogerovano tu není, prehánaš. Však si pozri titulky. No a sympatie sa nedajú kúpiť, každý rozpráva o tom o čom chce a fandí komu chce. Všetci hráči raz budú musieť skončiť. Tak, ako skončili iní. K tým Fedovým výsledkom. Počas 8 mesiacov sezóny byť vo finále 3GS a z toho vyhrať dva za sebou a medzi tým turnaj Masters v Madride. To je podľa Teba málo. Sú to najlepšie obsadené turnaje. Prečo to nevyhral niekto iný, keď je to také jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutne súhlasím. Zásadne nikoho neposielam do dôchodku. Boli hráči, ktorí v 30-tich rokoch a viac odohrali nádherné finále. Napr. Agassi - Sampras USO, AO, Connors. Preto takéto názory nemám rád. Agassimu som nefandil, ale hral do 35 tak, ako nehrajú dnes niektorí hráči z prvej desiatky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist