Murray v Montrealu vyhrál turnaj Masters

16. 8. 2009, 22:45
Aktuality 12
ATP MONTREAL - Britský tenista Andy Murray vyhrál turnaj v Montrealu a připsal si pátý letošní titul. Dvaadvacetiletý Skot, který se v pondělním vydání světového žebříčku poprvé v kariéře posune na druhé místo před Rafaela Nadala, porazil v dnešním finále Argentince Juana Martína del Potra 6-7 7-6 6-1.
Andy Murray

Šestý nasazený Del Potro hrál v Montrealu poprvé ve finále turnaje Masters a v druhém setu neměl daleko k celkovému triumfu. Čím dál víc ho ale začaly trápit bolesti ramene a tie-break na rozdíl od úvodního dějství nedokázal dovést do vítězného konce. Třetí sada se pak rychle změnila v jasnou záležitost Murrayho, který nasázel hned 19 es.

Vítěz turnaje získal šek na 443.500 dolarů a již popáté ovládl podnik prestižní série Masters 1000. Zatím vždy v jiném městě. Argentinec, jenž byl ve svém osmém finále teprve podruhé poražen, si polepší o 222 tisíc.

"Ve třetím setu jsem byl už unavený. Ve druhém jsem měl v tie-breaku nějaké šance, ale nevyužil jsem je," litoval Del Potro, jenž odehrál za posledních 13 dní devět zápasů a navíc ho ve finále trápila bolest ramene.

"Před zápasem jsem si přišel fyzicky silnější. On (Del Potro) byl ke konci viditelně unavený a jeho servis  postupně slábnul. Začalo se mi tak víc dařit na returnu, a to rozhodlo," zhodnotil vítěz Rogers Cupu.

Dvaadvacetiletý Brit po sobotním semifinále, v němž ve dvou setech vyřadil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, pronikne ve světovém žebříčku mezi jedničku Rogera Federera a sesazeného krále Nadala. Tenisoví vládci posledních let okupovali první dvě místa pořadí nepřetržitě od července 2005.

Murray je prvním Britem, který se dostane na druhé místo světového žebříčku. "V žebříčku je to mé nejlepší umístění. Ale Rafa byl zraněný a ve Wimbledonu chyběl," uznal Murray. "Jsem druhý, ale mým cílem být jedničkou. Je to skvělé, hodně jsem tomu obětoval."

"Vyhrávat turnaje je skvělé. Ale bylo to pro mě těžké, být dvojkou je pro mě teď něco úplně nového. Letos jsem vyhrál už druhý turnaj Masters, cítím se výborně," radoval se britský tenista.

Soutěž deblistů ovládl třetí nasazený pár Bhupathí/Knowles, kteří si ve finále poradili s duem Mirnyj/Ram.

Tenisté se okamžitě přesouvají do Cincinnati, kde je čeká další díl turnajů Masters 1000. Titul bude obhajovat právě Murray.

- ATP MASTERS 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
nedělní výsledky (16. 8. 2009)

Dvouhra - finále:
Murray (3-Brit.) - Del Potro (6-Arg.) 6-7(4) 7-6(3) 6-1

Čtyřhra - finále:
Bhúpathí/Knowles (3-Ind./Bah.) - Mirnyj, Ram (7-Běl./Izr.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
No už jen z toho nadpisu je mi na blití...Pojd Murrayi na antuku, já budu 14 dní zase trénovat a ukážu ti něco z tenisovýho repertoáru, co ti tak chybí. Škoda jen, že Juan Martin nevydržel fyzicky a tuhle veš nerozmázl..
Reagovat
smazaný uživatel
Máry - Lochnes, vyhral ! Nemám toho Draculu rád. Škoda, Delpo si niečo zranil a nedotiahol zápas. Ale tak to chodí. Len tak uvažujem, Máry je č.2 napriek tomu, že zatiaľ nevyhral GS. Na tomto prípade vidieť, že jedná vec je dobre hrať v určitom období a druhá vec je posudzovať hráča podľa toho, čo už dosiahol. Počkám si, čo dokáže ! Zatiaľ vyhráva len na turnajoch na dva sety. Uvidím, koľko vydrží s tým betónovaním na základnej čiare.
Reagovat
a.magerova
Žebříček k dnešku tj. 17.8.2009

1. Federer, Roger (SUI) 11,040
2. Murray, Andy (GBR) 9,250
3. Nadal, Rafael (ESP) 8,665
4. Djokovic, Novak (SRB) 7,150
5. Roddick, Andy (USA) 5,800
6. Del Potro, Juan M.(ARG) 5,405
7. Tsonga,Jo-Wilfried(FRA) 3,960
Reagovat
smazaný uživatel
Som prekvapeny ako vylepsi servis nejako mu tam padaju tie esa a celkovo dost zlepsil servis. Kazdopadne na US open Murryho aj Del Potra vidim v semifinale ak ich neda dokopy zreb vo svrtfinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Dinára hnus. Trapně bez většího boje prohraje s takovou ubožačkou, která letos hrála jenom jedno finále nevalné úrovně !!! Navíc srbice po včerejším tříseťáku toho musela mít plný zuby. Safina by si měla nechat vyšetřit hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
No Dinara hodně chybovala a zdálo se mi, že snad i trochu chyběla bojovnost (na její standard, který je jinak hodně vysoko). Ale JJ hrála dobře, kladný poměr W/UE a určitě to bylo lepší představení , než včera proti Eleně (rozhodně se nezdála tolik unavená). Já mám rád obě dvě, čili v mém případě spokojenost... I když já bych byl spokojený v každém případě, jenž by nezahrnoval vítězství Williamsek.
Po GS jeden z nejprestižnějších turnajů, dobré body, dobré prachy, generálka na US Open a navíc doma v USA - a i přesto pro černošky debakl? Celkem dokážu pochopit, když mluví o nedostatku motivace v rámci evropské antuky, ale totok?:) Dokud bude tenis sportem o více než 4 turnajích, pak mám obavu, že kariérám sester pomalu začíná zvonit hrana. Což mi, upřímně, žíly netrhá:)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Venus je už 29, Sereně bude za chvíli 28,takže vydím už jen pár sezon...Osobně si myslím že budou hrát obě do letní olympiády v Londýně a potom obě naráz zkončí, aby to bylo stylový :DD
Reagovat
smazaný uživatel
andy murray - magic andyyyy! and jelena as well!
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena! Jelena! :) K zubálovi nemám slof :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je borec! Del Potro též. Oba kluci budou brzy nejvýše v
žebříčku.
Reagovat
majjkaa
No pozrime sa nanho :) tak ako som uz vravela Murray to je same prekvapenie....ale dobre tak...aspon nejaka zmena :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist