Federer se už viděl v semifinále. Nakonec s Tsongou prohrál

14. 8. 2009, 23:46
Aktuality 61
ATP MONTREAL - Švýcarský tenista Roger Federer na turnaji Masters 1000 v Montrealu končí. Francouze Tsongu měl sice již doslova 'na lopatě', jenže závěr utkání podcenil a po setech 6-7 6-1 6-7 prohrál. Vypadl také druhý hráč světa Nadal.
Roger Federer

Jo-Wilfried Tsonga držel krok s Rogerem Federerem v první sadě, kterou dokonce v tie-breaku vyhrál, když si oba tenisté úspěšně drželi svá podání.

Jenže pak začal mít čtyřiadvacetiletý Francouz problémy s ramenem a jeho hra založená především na dělovém servisu se sesypala jak domeček z karet. Federer soupeřovy indispozice dokonale využíval a vývoj utkání s přehledem obracel. Ale jen do chvíle, kdy vedl 6-7 6-1 5-1.

Pak totiž dlouho odevzdaný Tsonga 'vstal z mrtvých' a do světové jedničky se zakousl. Federer se zřejmě již viděl v semifinále, protože už nic nenasvědčovalo tomu, že by Francouz ještě mohl zabojovat. Jenže ztrátou koncentrace svým fanouškům připravil doslova infarktové minuty.

Za stavu 5-2 ve třetím setu Federer podával na postup a ve statistikách mu v kolonce nabídnuté brejkboly svítila nula. Po servisu prohrál jen 15 výměn. To ale nic neznamenalo, rodák z Basileje začal trestuhodně chybovat, nevěděl co hrát. Tsonga otočil na 6-5 a při Švýcarově podání vedl 40-0. Federer ještě tři mečboly odvrátil a dovedl dějství do tie-breaku. Na čtvrtý mečbol ale předvedl dvojchybu a s turnajem se překvapivě rozloučil.

"Určitě je to zklamání. Ale víte, Jo hodinu vůbec nereternoval a pak se mu najednou povedlo několik úderů a vrátil se zpátky do zápasu," vysvětloval Federer. "Vůbec jsem neměl dovolit to, co se stalo."

"Ale je dobré, že jsem odehrál i takový zápas před Cincinnati a US Open," hledal švýcarský tenista pozitiva. "Ale rozhodně jsem sem nepřijel jen odehrát zápasy a dělat tiskové konference. Turnaj jsem chtěl vyhrát."

Nejlepší hráč světa, jenž startoval na prvním turnaji jako otec dvojčat, tak prohrál poprvé od letošního dubna. Mezitím si připsal 21 vítězných zápasů, díky kterým získal titul na turnaji Masters v Madridu a grandslamové vavříny z Franch Open a Wimbledonu.

S Tsongou má teď vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů a nečekaným selháním se připravil o souboj s Andym Murraym, kterému mohl oplatit pět předchozích porážek. O finále si tak s Francouzem zahraje dvaadvacetiletý Brit, jenž dnes vyřadil Rusa Davyděnka.

Federer má minimálně do skončení US Open jistotu, že zůstane světovou jedničkou.

Nadal nestačil na Del Potra, Murray může být dvojkou
Po Federerovi se s turnajem rozloučil také Rafael Nadal. Španělský tenista v prvním těžkém zápase po zranění neuspěl s Juanem Martinem Del Potrem a prohrál 6-7 1-6.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky přitom v tie-breaku vedl 5-2, ale pak prohrál pět výměn v řadě a po 78 minutách padl. Jak se nakonec ukázalo, utkání to rozhodlo. Nadalovi ve druhém setu už docházely síly a nezmohl se na žádný odpor. Takřka bezchybná Argentincova útočná hra tak slavila úspěch, proti Nadalovi letos podruhé.

Loňský vítěz Nadal se poprvé od července roku 2005 může 'propadnout' na třetí místo žebříčku. Dostat se před něj může Murray, kterému už stačí 'jen' postoupit přes Tsongu do finále.

Nadal ale nebyl po porážce příliš zkormoucený, naopak ho potěšilo, jak kolena před posledním grandslamem sezony US Open drží. "Po dvouměsíční pauze je těžké hrát na takovéto úrovni, musel jsem se soustředit mnohem víc než obvykle. Ale kolena jsou v pořádku a celkově musím být s turnajem spokojen," řekl novinářům.

Del Potra čeká po šesti dnech znovu souboj s Roddickem, kterého před týdnem zdolal ve finále turnaje ve Washingtonu.

Andy Roddick se v zápase s Novakem Djokovičem snadněji prosazoval i na returnu a Srba za 103 minut porazil 6-4 7-6.

- ATP MASTERS 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
páteční výsledky (14. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (7-Fr.) - Federer (1-Švýc.) 7-6(5) 1-6 7-6(3)
Murray (3-Brit.) - Davyděnko (8-Rus.) 6-2 6-4
Del Potro (6-Arg.) - Nadal (2-Šp.) 7-6(5) 6-1
Roddick (5-USA) - Djokovič (4-Srb.) 6-4 7-6(4)

Semifinálové dvojice: Del Potro - Roddick, Tsonga - Murray.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Super! Prečítajte si toto
http://osporte.sk/?id_cat=1228&news=32110
To musím vidieť! :)
Reagovat
smazaný uživatel
To se fanynky (myslím ty ženský v ochozech kolem kurtu)zblázněj ... :)) to bude ječááák.
Reagovat
smazaný uživatel
prepáč, čo je to ochoz? :) bude to super ja už sa na to teším, ako sa budú povzbudzovať a ťuknú si do ruky po vyhranom bode a aj na tú atmosféru, tuším že spolu ešte nikdy štvorhru nehrali...
Reagovat
smazaný uživatel
Ohoz je jako obleceni
Reagovat
smazaný uživatel
Viem čo je to ohoz, ale on napísal ochoz. A predsa to je jasné že budú oblečené, čo by tam robili nahé? :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo ochoz, je neco jak tribuna, akorat nekryte strechou, aspon myslim :D
Reagovat
smazaný uživatel
Acháá :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevis, kde bych mohl sledovat tu ctyrhru novaka s rafou?
Reagovat
smazaný uživatel
No přesně tak, ten prostor kolem hřiště, jako že budou ječet :)), když je uvidí spolu vcházet na kurt a tak. Spojí se dva fan tábory :). Takové malé Beatles .. ?")
Reagovat
smazaný uživatel
Mám obavu, že asi nikde
Reagovat
smazaný uživatel
no ja prave taky no, ale nechtel bych o to prijit
Reagovat
smazaný uživatel
No to ano, bude to strašne krásné ja by som to tak chcela vidieť... možnože to niekde fakt pôjde... ja ich mám v podstate rada obidvoch a keď sa spoja... nenájdem to správne slovo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo Roger. Tak tohle byla fakt hodně smutná porážka:(
Reagovat
majjkaa
Taka zbytocna prehra......ooh!!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ručka nezačne Tsongu bolet dneska... :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze k duelu Novak-andy.Novak mel skvely nastup a vychazel mu vybrone servis pak mu prestal fungovat v jednom gamu a set byl v cudu, druhy set taky nebyl spatny, hral lepe nez roddick, utocneji, udery uz byly jistejsi a lepsi nez v predchozich zapasech, jenze rozhodly vlastni chyby a otresne podani, on snad nedal poradny prvni servis, ja uz z toho roddicka budu mit komplex, letos s nim 3.ctvrtfinale aq treti prohra, nemohl dostat treba davydenka ? :D ale jinac jsem rad za zlepseni, ale opravud by mel vic trenovat, v druhem setu zbytecne ztratil vedeni 3-1, dnes rozhodl servis a chyby bohuzel, ale jinak jsem potesen zlepsenim novaka oproti zapasu s polanskym, s juznym jsem ho nevidel
Reagovat
smazaný uživatel
Má asi proste viac trénovať!! Na začiatku roka mal veľké reči, že chce byť svetová 1 a pozrime sa ešte si aj pohoršil.Všetci hovorili, že on bude ten nástupca Fedexa.Nakoniec to bol Nadal a teraz sa tam škriabe Andy Murray! Ale Toni Nadal sa vyjadril,že o pár rokov by to mohol byť aj Del Potro, tak neviem:D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš,že sa to bude zlepšovať? No ja fakt neviem,on je v tých dôležitých momentoch dosť mimo.Snáď vyhrá to Cincy:D Teraz budem fandiť Del Potrovi prajem mu, aby konečne vyhral nejaký ten masters! Zaslúži si to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Demi, nevidíš to zlepšenie? Keď viac mákne, tak môže poraziť kohokoľvek si zmyslí. V dôležitých momentoch je nervózny, to je prirodzené, niekedy sa podarí a niekedy nie.. samozrejme že záleží na podmienkach a ako sa vyspí lebo je dosť nepredvídateľný, ale to ma práve na tom baví a dostáva do šialenstva, no k nemu to patrí a už to tak raz je. Ja teraz fandím asi tiež Potrovi ale vcelku mi to je už jedno..
Reagovat
smazaný uživatel
No dúfam, že máš pravdu!... v tom 2. sete viedol 3:1 a ešte mal gameball na 4:1 ten setík mohol mať v kapse! Nemôže to byť nejaký komplex z Roddicka? Fedexa aj Rafu by určite dal. Ale Samurraya asi ťažko, ten by ho svojou pestrou hrou zdolal.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja už som sa tešila na tri sety, mohol mu to ukradnúť, safra, mala som z toho taký dobrý pocit... ale celé to vidím pozitívne, zlepšenie evidentné, ale stále to nie je on, šampión Djoker z minulého roku. Na toho som sa pozerala najradšej na svete ale ono sa to zase vráti šak počkaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude ťažké obhájiť finále zo Cincy! Ešte sa mu odčítajú body za tú olympiádu..ale na US Open semi bude preňho povinnosť!:) Ani si nechcem predstavovať čo bude na turnaji majstrov...
Reagovat
smazaný uživatel
:D ani ja, ale nejak to už dopadne, šanca je tu vždy :) bude to v pohode šak on nie je sprostý..
Reagovat
smazaný uživatel
:D máš pravdu príliš ho podceňujem:D
Reagovat
smazaný uživatel
No trošku, ale niekto ma predsa musí držať pri zemi :P
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim, ze vyhraje us open, ted to citim strasne silne, ze nepovedenou sezonu zakonci ziskem grandslamu, ted c cincinati to bude bud semi nebo finale, ale us open bude jeho, teda pokud mu nekdo z cesty odklidi roddicka :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D Si optimistická to je dobré.Samozrejme je tam šanca, aby vyhral ten US OPEN
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Novak by sa mal viac venovať trénovaniu!Chodí si po dovolenkách s tou svojou Jelenou:D No len si vezmite ako sa zlepšil Murray od minulého roka! Po Wimbledone si zbalil veci a išiel na Floridu a trénoval tam vo veľkých horúčavách... No a Nole sa vybral na turnaj do Umagu hrať štvorhru na antuke so svojim bratrom!Mal by niečo zmeniť, jeho hra je veľmi čitateľná. Možno by aj prospela zmena trénera, no ktovie! Uvidíme ako sa mu bude dariť na ďalších turnajoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Enamže Guffi je Guffi a Novak je Novak. Ten zápas s Roddickom rozhodlo len pár fifteenov, nič iné tam nevidím, jeho hra sa konečne začíná podobať tej ako hral minulý rok, ešte zlepšiť returny a smeče (neviem prečo mu včera teda dnes nevychádzali, keď ich ináč pekne vie) ale inak pekný match trochu s nervami ale budiž. Tak Potro poď pomstit Novaka a Ferního! :) Tronga vyhraje nad Guffim a potom mi je už finále šumafuk. A ešte blahoželám JJ, snáď ju už konečne uvidím aj v TV.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad to vyhraje celý Andy(Roddick) když ten Fede,Rafa aj Djoki vypadli:(
Hlavně ať vítěz není Murray :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer mi právě projel v Tipsportu 4000 Kč. Byl na něj kurz 1:1,18. A já chytil 2 kurzy 1:35 ve skupinách, a Federera jsem měl v konstantě. (Byl to kombinátor).
Neví zde někdo adresu na něj, abych mu ten lístek poslal, ať mi jej za jeho tragický výkon zaplatí???
Reagovat
a.magerova
Kurz 1,35 ?! No neřekla bych nic kdybys řekl, žes chytil 2 remízy basketu kurz 20, ale takhle to na zabití není :-))
Reagovat
smazaný uživatel
1:35 je kurz na basketbal na přesný součet výsledku. Lze ho najít ve viktorkách. Pokud nevíš, informuj se na nejbližší pobočce.
Reagovat
smazaný uživatel
A abych byl přesný, tak zápas Ukrajina-Maďarsko vyšel přesně 146 bodů a Angola-Tunisko 148 bodů.
Reagovat
a.magerova
Tak promiň, jsem to popletla. Takže tady je ta adresa, ale buď na něj hodný, prosím.
Roger Federer
Postfach
4103 Bottmingen
SWITZERLAND
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra.. Novak, Rafa a Roger out. Jestli to vyhraju Muráj, tak to bude vážně paráda..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si za to může sám, Novak dělal co mohl, Murray viz. mé tušení zde dole v diskuzi, ale co je poněkud blbé - reportér o tom vůbec nemluvil, ale mně přišlo, že se prakticky celou dobu ten Rafa svíjí bolestí .... ta buď už jsem ten "jeho psycholog :)))", jak se mi tady někdo smál nebo fakt nevim... :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala boleli kolínka?
Reagovat
pepi
teda ja to za stavu 5:1 ve 3.setu vypla s tim ze Jo uz nema sanci a ted to tady ctu a koukam jak blazen,tenis je sileny sport:D
Reagovat
smazaný uživatel
Píča šílený, Roger mu to dal, tady šlo o zlámanou grešli... :-)) Ale je fakt, že Roger už by toho měl nechat, už je za zenitem... Co?
Reagovat
pepi
mas dost zvlastni predstavu o hracich za zenitem:) ale uvidime jestli najde jeste dost motivace aby se udrzel na vrcholu
Reagovat
a.magerova
No doufám, že ostatním tenistům ještě "ten za zenitem" ukáže co umí :-))
Reagovat
majjkaa
Uuuf!...ja som od stavu 5:1 v 3 sete pozerala na zapas totalne nechapavo, do poslednej chvile som verila :( Roger to skazil no, v druhej polovici zapasu mal velmi slabe podanie. No aj napriek tomu si myslim, ze Tsonga nebol ten kto mal vyhrat, hral slabsie (1 set len len, druhy set roger normalne hral a 3 set si to roger skazil), no stavaju sa aj taketo veci....je to smola!!!
Reagovat
a.magerova
No kdyby si oba ve třetím setu drželi svá podání a pak by Roger v tie-breaku prohrál, tak by mi to ani tak nevadilo, ale toto bylo fakt hrozné.
Reagovat
smazaný uživatel
od tak zkuseneho hrace, jako Fede, to bylo absolutne nezkusene ,) prohrat za takoveho stavu, kdyz ho TAK drtil...nepochopitelne
Reagovat
smazaný uživatel
k pochopeni ti postaci tri slova- Jo-Wilfried Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
Nuže.. stáva sa aj v lepších rodinách... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodujici okamzik byla hra za stavu 5-2 pro rogera, kdy podaval na vitezstvi, tsnoga nemel co ztratit, ale hral chytre vybojoval tu hru, snizil na 3-5 a to ho nakoplo, rekl si, uz jsem ho brejknul jednou, proc ne podruhe a podarilo se, a pak dokonce vedl 6-5 a 40-0, nakonec to udolal v tie-breaku, pochvala pro oba, ale spis pro tsongu, ktery se dokazal zvednout, i kdyz to uz nikdo necekal, takze diky hosi za skvely zapas a samozrejme mam radost, ze tsonga vyhrava, je to borec, kdyby nemel tolik zraneni, mohl uz byt v top 5
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono pravdu povediac by som cakal od oboch hracov trochu viac nadsenia a zapalu do hry,predsa len je to Masters,aj ked hlavne na Federerovi je vidiet ze jak to nie je Grandslam,tak je jeho vykon o poznanie nizsie...O jeho motivaciu a chut do hry mam trochu strach:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle spackal :( ... naprosto podcenil situaci, při Tsongově podání za stavu 5:1 3x za sebou risknul return a pak si s nim pinkal jako při tréninku... Tsonga ucítil šanci a pak se to vleklo... Sice Fedexovi nejde ani tak o body, ale mrzet ho to rozhodně musí. Takže teď jedem na Skota Tsongo!!!
Reagovat
a.magerova
No přesně.
Fakt mi to hlava nebere. US Open doufám vezme lépe do svých rukou.
Reagovat
smazaný uživatel
Odešel mu servis, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera ze sebe delal chudacka Del Potro jak je zraneny aby mohl otocit a vyslo mu to , mno a podivejme se chudinka tsonga ukolebal svou hrou ze na to kasle Rogera a hned je v dalsim kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga ukazal, kdo je pravym sefem nove musketyrske generace, jeho bojovnost,srdce a odvaha ho dovedli tam, kde je, pomohl mu k tomu hodne roger, ale to nesizuje tsongovi schopnosti, pred zapasem jsem psal u minuleho clanka postupijici do dalsiho kola, prvni dva mi vysli, jeste novak a del potro, titul samozrejme popoutuje do srbska, ale kdyby se nahodou neco zvrtlo, tak by si to zaslouzil francouzsky muhammad ali.Pome!
Reagovat
smazaný uživatel
vzpamatuj se
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je přesně ta situace, kdy i já jako "nadalovec", fandím Federerovi. Jako tenisový fanda chci vidět, jak v semi procvičí Murrayho. Nic proti Tsongovi, ale má potíže se zraněním, měl náročný zápas, zatím co Murray byl s Davyděnkem jak na procházce. Kdyby tam alespoň byla ta denní pauza. Takže mám obavy, že tam zítra (ještě s výhodou delšího odpočinku) Murray přijde suveréně na kurt, vypráská Tsongu a je ve finále. o je mi na houby :)))

Druhá strana pavouka Roddick s Nolem, to bude náročný a na krev. A pak Potro s Nadalem, předpokládám výhru Potra, ale Rafa mu to zadarmo nedá. To je jasný. Takže pak bude ještě náročnější semi.

Samozřejmě se můžu mýlit :), ale vítěz mi vychází Murray :(.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipujem Murray proti Roddickovi. Kazdopadne Roger naozaj zlyhal. Napr. ja by som muzske zapasy hral na 3vitazne sety vzdy ne len na GS. Vzhladom na GS ze Roger bol tusim 21x po sebe aspon v semifinale to je zaklad uspechu ze 3sety s nim vyhrat v jednom zapase nedokaze skoro nikto okrem Nadala kym 2sety sa predsa len daju nejako zvladnut.
Reagovat
smazaný uživatel
Když to asi nemůžou při dnešní úrovni tenisu ty chlapi vydržet...
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že to Feďa nedal, ale nemůže se vám dařit pořád, je to tenis a u tenisu nikdy nevíte!! Já si myslím, že bude finále Murray vs. Del Potro... uvidíme klidně se to může zmrtnout a ve finále může být Tsonga..
Reagovat
smazaný uživatel
Murray - Roddick :), myslim ..?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist