Murray nezaváhal, s Ferrerem se utká o 4. wimbledonské semifinále v řadě

3. 7. 2012, 16:22
Aktuality 46
WIMBLEDON MUŽI - Andy Murray po hladké výhře nad Marinem Čiličem znovu přiživil své šance na premiérové finále na domácím Wimbledonu. Britský tenista se v příštím utkání střetne s Davidem Ferrerem, a pokud vyhraje, postoupí do semifinále už čtvrtý rok po sobě.
Andy Murray

Andy Murray rozehrál utkání s Marinem Čiličem už včera, za stavu 7-5 a 3-1 ale byl duel kvůli dešti přerušen a pokračovalo se dnes. Britský tenista žádné komplikace nepřipustil, odvrátil všechny čtyři brejkboly a vyhrál hladce 7-5 6-2 6-3. Čtvrtý hráč světa v zápase zaznamenal 35 vítězných úderů a udělal jen 15 nevynucených chyb.

Murray se po zápase nezlobil na pořadatele z All England Clubu, že musel hrát na jedničce a ne na centrkurtu. "Je jedno, kde hraju. Samozřejmě, centr má střechu a člověk ví, že zápas odehraje, ale nezasloužím si tam hrát pokaždé," řekl.

"Dohrávku zvládl Murray parádně. Pokud bude takhle hrát, nikdo ho nezastaví, ani Federer a Djokovič," myslí si bývalý vítěz Wimbledonu Nizozemec Richard Krajicek.

Murray si tak zahraje už o čtvrté wimbledonské semifinále v řadě, dál ale v Londýně ještě nikdy nebyl. V roce 2009 ho zastavil Roddick a poslední dva ročníky ho do finále nepustil Rafael Nadal, který letos už zásluhou Lukáše Rosola v soutěži od 2. kola nepokračuje. Murray se může stát prvním britským finalistou od roku 1936, kdy triumfoval Fred Perry. 

Od finále však pětadvacetiletého Brita dělí ještě dva soupeři. Už ve středu se utká se světovou šestkou Davidem Ferrerem, který se do wimbledonského čtvrtfinále dostal poprvé v kariéře.

Třicetiletý Španěl dnes porazil nečekaně hladce 6-3 6-2 6-3 Argentince Juana Martína Del Potra, kterého na Centrálním kurtu pod zataženou střechou zasypal 34 winnery při pouhých 8 nevynucených chybách. Ferrer tak po triumfu na trávě v Hertogenboschi vyhrál již deváté utkání v řadě.

Murray se s Ferrerem utká na trávě poprvé, celkově však již pojedenácté. Oba si připsali po pěti výhrách, přičemž Španěl uspěl čtyřikrát na antuce - naposledy letos ve čtvrtfinále French Open.

Obhájce titulu Novaka Djokoviče nebo šestinásobného vítěze Rogera Federer ze Švýcarka, kteří stihli postoupit už včera, může Murray, svěřenec trenér Ivana Lendla, potkat až ve finále. 

Mayer po 8 letech ve čtvrtfinále, Kohlschreiber poprvé
Podruhé v kariéře si čtvrtfinále Wimbledonu zahraje Florian Mayer. Německý hráč, letošní vítěz challengeru v Prostějově, porazil Francouze Richarda Gasqueta 6-3 6-1 3-6 6-2, navázal na rok 2004.

Osmadvacetiletý Mayer se na grandslamových turnajích dostal za 3. kolo teprve podruhé v kariéře, když to však dokázal, dostal se do čtvrtfinále. Letos může své maximum ještě vylepšit,  ve středu ale vyzve světovou jedničku Djokoviče. 

Do čtvrtfinále postoupil také Mayerův krajan Philipp Kohlschreiber, který se mezi nejlepšími osmi na grandslamu ocitl poprvé. V dnešním dohrávaném duelu čtvrtého kola porazil 6-1 7-6 6-3 Američana Briana Bakera, jenž do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.

Navzdory dnešnímu vyřazení může být ovšem 126. hráč světa Baker s premiérovým startem v hlavní soutěži Wimbledonu spokojený. Tenista, který byl na začátku roku na 458. místě žebříčku, se po londýnském grandslamu posune do elitní stovky.

Kohlschreiberovým soupeřem bude Jo-Wilfriedu Tsongovi. Tomu včerejší přerušení osmifinálového zápasu s Mardym Fishem přišlo vhod, protože dnes duel otočil ze stavu 0-1 na sety a nakonec zvítězil 4-6 7-6 6-4 6-4. S Kohlschreiberem bude hrát o zopakování loňského semifinále.

Štěpánek s Paesem dohráli
V dohrávce 3. kola ve čtyřhře neuspěli vítězové letošního Australian Open Radek Štěpánek a Leander Paes. Česko-indický pár nečekně prohrál pětisetovou bitvu s chorvatsko-brazilským duem Ivan Dodig a Marcelo Melo 6-4 3-6 4-6 7-6 6-8.

- WIMBLEDON muži -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
úterní výsledky (03. 07. 2012)

Dvouhra - osmifinále:
Murray (4-Brit.) - Čilič (16-Chorv.) 7-5 6-2 6-3
Mayer (31-Něm.) - Gasquet (18-Fr.) 6-3 6-1 3-6 6-2
Ferrer (7-Šp.) - Del Potro (9-Arg.) 6-3 6-2 6-3
Kohlschreiber (27-Něm.) - Baker (USA) 6-1 7-6(4) 6-3
Tsonga (5-Fr.) - Fish (10-USA) 4-6 7-6(4) 6-4 6-4

Čtyřhra - 3. kolo:
Dodig/Melo (15-Chorv./Braz.) - Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) 4-6 6-3 6-4 6-7(2) 8-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tady je to až směšné jak každý odepisuje Ferrera ale hlavně že Murray před Wimbledonem prohrál z Mahutem a Tipsarevicem na trávě a naraz o týden později na Wimbledonu už je pro každého neporazitelný opravdu se zamyslete někdy nad sebou co píšete lidi .
Reagovat
smazaný uživatel
taky se tomu musim smat...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo ho tu proboha neodepisuje, je to výborný hráč, psal jsem, že to budou dlouhé sety, že čekám spíše 4 sety. Ale když se podíváš na celkové dovednosti, přepoklady pro hru na trávě, tak prostě Murray musí být být favorit.

A že prohrál s Mahutem? Bože, 1. zápas na trávě, navíc proti hrajícím servis-volej. Mahut hrál podruhé na trávě už, Murray se ještě nedokázal na trávě pohybovat. Ano, hrál prd, ale jestli z toho chceš vyvozovat následky. A exhibice, bože, prohrál tam s oběma Srby, protože hrál na velké riziko, pálil to razantně levá pravá, prostě zkoušel.
Reagovat
smazaný uživatel
A ha tak exhibice tak Murray to nebral až tak vážně ale že prohrál z Mahutem tak exhibici jen odchodil asi podle tebe navíc když prohrál druhý zápas co by prohrál .Podle mě tu exhibici bral hodně vážně už s toho důvodu že prohrál na turnaji z Mahutem tak chtěl vyhrát aspon exhibici ale na to neměl a Djokovič a Tipsarevič hráli na 20procent a přesto Murray neschopný vyhrát aspon jeden zápas . A poučovat mně o exhibici nemusíš tak blbý zas nejsem vím co jsou exhibiční zápasy .
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, to je zas kupa sraček. Exhibici hrál proto, aby získal na trávě praxi, ne aby vyhrál. To hrál Djokovič, který hrál skoro na 100%, Murray zkoušel úplně nové věci. Pokud jsi to viděl, tak mi musíš dát za pravdu, což bys ale asi stejěn neudělal, i když bys věděl, že ji mám.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm takže na centru po Federerovi...David sice vyhral turnaj na trave v Hertogenboschi, ale žádného extra soupeře tam nepotkal a jak již jsem zmínil dříve jeho výkon s DelPo byl sice opticky výborný, ale Andy hraje jinou hru a bude to o něčem jiném...Ferrer má letos asi nejlepší sezonu, ale Andy si na něj na trávě věří. David sice zlepšil pohyb na trávě, ale podle všech objektivních ukazatelů by to na Andyho stačit nemělo. Souhlasím s analýzou Tima Henmana, že Andymu bude Davidova hra na travě svědčit, jelikož nemá na ni tak dobrý pohyb jako na antuce. Andy bude také podle předpokladů dominovat ve výměnách a při returnu. David je vynikající atlet a bude to tough match, ale věřím (jak jinak) Andymu a že jej dá ve 4 setech...
Reagovat
smazaný uživatel
Opět jen žvásty asi nechápeš jednu podstatnou věc a to že od Murrayho to každý anglán čeká a ta Královna Alžběta a je na něj vyvíjen enormní tlak. Davida Ferrera vůbec nic svazovat nemusí on může hrát uvolněně on nemá co ztratit mu bude stačit když Murrayho breakne a Murray bude pod obrovský tlakem a když je člověk pod tlakem tak dělá chyby .Davidovy bude stačit když vyhraje první set a Murray bude pod obrovský tlakem a to bude výhoda pro Davida tak nevím co tu všichni kecáte že Andy vyhraje z jistotou a má už semifinále v kapse .V kapse by to měl kdyby to nečekala celá anglie ten jeho triumf a když je Nadal venku tak to čeká nejen celá anglie ale celý tenisový svět a to může být velký problém pro labilního hráče jako je právě Murray .
Reagovat
smazaný uživatel
a navíc když hraje ještě doma
Reagovat
smazaný uživatel
a další věc co sis myslel že jako řekne anglán Henman vyždyt ti to říkám od Murrayho to čeká celá anglie tak přeci nebude psát že na to nemá , to samé jak každý věřil v česku že Petra Kvitová obhájí titul po tom začátku jak hrála první tři kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Alžběta má tenis v piči na lehátku.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrá práce tomasinho, Královnu ctím, ale lépe bych její vztah k tenisu nevysvětlil :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Přidám analýzu BBC.

http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/18698441
Reagovat
Labi
povrch je hodně důležitý ale ne tak moc jako kvalita hráčů David je bojovník a má zároven obrovskou kvalitu sezonu ma poměrně vydařenou naopak Andy se tak nějak začíná probouzet až na wimbledonu dosud to byla docela slabota. Víc to ale přeju Davidovi ptž to je vzorový příklad tenisty ve všech směrech a nevěřím že se Murray z ničeho nic vzpamatuje na domácím wimbledonu a pojede nezadržitelně až do finále, navíc Ferrer už jednoho podobného "bijce" vyřadil Del Potra
Reagovat
smazaný uživatel
Z ničeho nic, slabota. Taky bych měl tak slabé výsledky. Na antuce to bylo jasné, navíc byl zraněný, na RG je čtvrtfinále velký úspěch, předtím finále v Miami a Dubaji. Ale to je asi nic a katastrofa.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc hned první věta je směšná, Andy má totiž kvalitu někde jinde než Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Obavám se že to je jen tvoje přání a sám máš strach že Ferrer může Můru porazit ale nevím z čeho leda že by sis vsadil na Můru do finále a toužebně si to přeješ aby zrzek vyhrál . A stou tvojí poslední větou tipu Andy má totiž kvalitu někde jinde než Ferrer můžeš jít někam do temných míst .Jo když má kvalitu jinde jak David tak proč je H2H 5-5 ? a kecy tipu bylo to na antuce si můžeš strčit víš kde , tak za prvé Ferrer už není typickým antukářem přirovnal bych ho asi k Nadalovy ne hrou ale tím jak se naučil hrát na každém povrchu a jak už jsem psal níže Murray není na trávě silný jak na betonu navíc když už bych to měl srovnávat tak si troufnu říct že po antuce je od Ferrera další nejoblíbenější právě tráva 33 výher 12 proher mluví za vše .
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za prvé, zkus psát tak, aby se to dalo číst. Ono taky existuje něco jako interpunkce, pokud ti to něco říká.

Jasně, že mám strach, ale jsem si jistý, že pokud Andy předvede své maximum nebo něco okolo toho, musí vyhrát. A že Murray neumí na trávě? Nesmysl, já bych si troufal tvrdit, že na ni je možná ještě nebezpečnější, má výborný slice, dobrý 1. servis a jeden z nejlepších returnů (to i Ferrer ale).

Za další, kvalitu hráčů určuje H2H? Takže celkově je Nadal lepší než Federer třeba, Hrbatý než Federer třeba? A když už chceš brát vzájemnou bilanci, musíš vzít v potaz povrchy. Murray prostě na antuce hrát neumí a tam proti němu bude mít Ferrer vždy výhodu, ani větší tenisový um mu nepomůžou, musel by to být fakt jó povedený zápas. A určovat, jestli je Ferrer lepší na trávě? Těžko, když na ni hrají hráči 2 turnaje v roce. A že vyhrál slabě obsazený turnaj, kde rozhodla kvalita a ne travařské schopnosti, o tom se nemusíme bavit.

Suma sumárum, právě na trávě má Murray s Ferrerem největší šance, kdyby třeba podával jako třetí set s Čiličem, pochybuju, že by Ferrer vůbec vyhrál set. Jak píšu níže, bude to boj, klidně 4 sety třeba jako na Australian Open loni, ale Murray za normálních očekávaných konstalací zkrátka nemůže prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Čiličem to si dal přirovnání teda Čilič to zabalil dřív než začal to Del Potro hrál kvalitněji než Čilič . No a jsme u toho ty si přeješ aby Murray vyhrál jen proto že máš vsazený prachy a ty tvoje kecy že nemůže za normálních okolností prohrát si můžeš strčit víš kam protože to to může říct jen magor .Tak podle tebe je Ferrer asi jen nula a když chudák Andy prohraje tak to bude jen tím že hrál špatně ne tím že hrál David dobře protože Ferrer ho prostě nemůže porazit .Ferrer už je skoro 5 let nebo kolik v první světové desítce ale on ho nemůže porazit .Mě to spíš připadá že sis vsadil všechny úspory co máš na Murrayho do finále jinak nesmysli tipu že nemůže nechápu .Rosol taky nemohl Razzano taky nemohla a jejda kdo udělali soudruzi chybu . A za to že mám chyby v češtině nemůžu jsem Australan a tu jsme jen na stáži a u Babky .
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič toho asi těžko mohl co dělat, když měl Murray 68% 1. podání a 16 es nebo kolik. Sázky a prachy do toho nepleť, prostě Andymu fandím, ale Davida mám rád a jeho kvality nikde nezhednocuju. Pro mě je to momentálně pátý nejlepší hráč světa, velký sympaťák a bojovník. Není to snižování jeho kvalit, jen prostě to, že Murray je kvalitnější tenista a ačkoliv je David výborný a všestranný, tak na trávě by měl vyhrát Murray, toť vše. Nedělej z toho kovbojku.
Reagovat
smazaný uživatel
Me to prijde jako, kdyz se mirne favorizoval DelPo a Ferrer mel padnout v 5ti setech, aby DelPa unavil. Nevim proc favorizujes tak jasne nekoho u koho nikdy nevis, kdy mu rupne v kouli. Murray at se ti to libi nebo ne je labil a na Wimbledonu je na nej kladenej enormni tlak. 3x hral final GS a neuhral nic, ani set, to taky o necem vypovida... Klidne se to muze stat i tenhle zapas a pujde domu za hodinu a pul. Kazdopadne pokud oba zahrajou max, bude to krasnej tenis, doufam, ze se stastnejsim koncem pro Davida. Nerek bych ze Murray je o level jinde nez Ferrer...
Reagovat
spaniel
Souhlas s Tomasinhem. Andy je kvalitnejsi hrac naz David a pokud oba predvedou svou klasiku, Andy vyhraje. Ale nesouhlasim s Kajickem, ze by ve finale porazil Djokovice. A pokud by zazrakem Federer porazil Noleho, tak ani jeho.
Reagovat
Fandina
Souhlas s tomasinhem a spanielem, že Andy bude ve finále a vyhraje buď Djok nebo Roger ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To s tím labilem je nechutně ohraná písnička. Píšu ti výš nebo níž, to je jedno. S hráči pod sebou nikdy psychické problémy extra neměl a jak už jsem jednou psal, vyloženě posral jen to poslední finále. Takové kecy, že mu rupne hlava ve čtvrtfinále s Ferrerem, si můžeš nechat pro víš koho. Není to Nadal, Federer ani Djokovič, ze kterých má strach.

A proč ho tak favorizuju? Protože je prostě lepší tenista a víc mu sedí i povrch. Já myslím, že je jinde, má lepší servis, o trošku lepší return, oba jej mají ale světový. Lepší bekhend, techniku, hru na síti. Je toho dost nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechutne ohrana, ale stale pravdiva pisnicka, jak kdyz pes jitrnicku sezral:) Nemuzu se smirit s faktem ze je lepsi tenista. Po zapase budem chytrejsi, kazdopadne jesstli nejakym zpusobem postoupi, tak Tsonga je pro nej konecna, prave v semi bude tlak na Murraye nejvetsi. Osobne si myslim, ze by bylo uplne jedno, kdo by proti nemu stal....
Reagovat
smazaný uživatel
myslim postavenim v zebricku samozrejme
Reagovat
smazaný uživatel
A já si zase myslím, že Tsonga konečná nebude, v semifinále vždy uspěl, když proti němu nestál Nadal nebo Djokovič. Tsonga nemá zdaleka takovou formu jako loni, nechodí mu tolik servis a dělá víc chyb, Murray by ho mohl ubránit. Stále pravdivá je jenom v momentech, které jsem psal, je psychicky silěnšjí než většina tenistů, jen je považován za labila, protože nedokáže porazit tři možná nejlepší hráče historie.
Reagovat
smazaný uživatel
no uvidime, zajici se pocitaji az po honu:) Kazdopadne do finale je to jeste dlouho mile, i kdyz jednodussi cestu mit nemuze, stejne si myslim, ze to neda:)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, já myslím, že dá a tam prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry andy
Reagovat
smazaný uživatel
amdy si titul zaslouží,ale tsonga ho zastaví,

dotoho tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga je letos poloviční než loni, s Andy prohrál v roce 2010 i loni v Queensu na trávě.
Reagovat
Willy_Wonka
Karty jsou rozdány jasně. Murray má velikou šanci urvat první Wimbledonské finále a já mu to přeji. Ferrer na druhou stranu hraje v této sezóně famózně, Andy to bude mít obrovsky těžké.
V druhé části pavouka by měli své zápasy zvládnout Novak i Fedex.
Osobně bych si přál finále Murray - Fedex, ale to je ještě daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřit můžeš čemu chceš ale Murray do finále neprojde ho zastaví Tsonga . Murray si grand slamový titul nezaslouží přála bych to Ferrerovy ale myslím si že David přes Murray neprojde ale ze srdce bych mu to přála aby se ve finále utkali Tsonga z Ferrerm ale to jen jen sen a budu realistka vidím tam Tsongu - Murray a věřím že Tsonga Murrayho pošle domu a ve finále si to rozdá proti Novakovy .
Reagovat
smazaný uživatel
měla jsem namysli semifinále Tsonga - David
Reagovat
smazaný uživatel
A podle čeho jsi určil, že si Murray grandslam nezaslouží?
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes hrál Ferrer výborný zápas s DelPo, ale sledoval jsem jej s Roddickem již jako potenciálního soupeře pro Andyho a se stěstím vyhrál 2.set v tb, jinak by prohrával 2:0 a mohlo to dopadnout jakkoliv...zítra musí být v rytmu hned od začátku, aby se neopakovaly herně nevyrazné výkony v prvním setu proti Karlovičovi, Baghdatisovi nebo i Čiličovi...
Reagovat
smazaný uživatel
David dneska hrál top tenis a věřím pokud zopakuje stejný výkon jak proti Del Potrovy má velké šance na postup do semifinále a nereálné to není protože David na Murrayho umí zahrát a nemá co ztratit není favorit . Za to Murray je favorit a celá Anglie spoléhá že Davida vyřadí což jak známe u Murrayho je dost svazující taková role favorita a myslím si že mu to může spíš ublížit než aby ho to hnalo za vítěztvím .Murray tu nehraje nic světoborného aby David neměl šanci , dneska Cilic Murraymu dost usnadnil ten už totiž rezignoval jak vstoupil na kurt ze stavu jedna nula na sety čtyři dva na gemy pro Murrayho . Doufám že David dojde do finále aspon za ty výkony co celou sezonu předvádí si to zaslouží , Rafa je ze hry venku komplex už nemusí mít z nikoho a šanci získat první Grand Slam kariery .To by asi Murray nerozdýchal aby jak jediný z první pětky neměl grand slam Del Po už má US Open a chtěl bych vidět ksicht od Murray jak by David zvedl trofej nad hlavou .No uvidíme snad se to Davidovy podaří do toho finále kéžby .
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem si predstaviť, že by David Andyho poslal domov. Vlastne by to Andy ani nemal tak ďaleko...Predstaviť som si jeho výhru nevedel však ani na turnaji majstrov a taktiež na RG som favorizoval Brita..Budem mu určite držať palce, popravde nečakal som jeho dnešnú výhru a aj s Roddickom som bol na vážkach..Hrať som ho ešte nevidel, som zvedavý..
Reagovat
smazaný uživatel
Na Turnaji mistrů byl Andy zraněný. Na antuce Ferrera neporazil nikdy, takže z toho se taky moc střílet nedá. Na trávě by ho Andy měl zvládnout.
Reagovat
Fandina
Taky věřím Andymu ... úsměv
Reagovat
spaniel
Andy by mel vyhrat, ale bude to boj, 4 nebo 5 setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si to predstavit dovedu a docela zive, 3:1 pro Davida:)
Reagovat
Roger_Federer
Murray to z nejvetši pravdepodobnosti opet neustoji hlavou, navic Ferrer hraje skvele, na Andyho umi zahrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray to neustojí hlavou, to jsou mi věci. Pokdu něco neustává, tak jedině zápasy s hráči nad ním a ne s Ferrerem. A že Soob favorizuje Ferrera mě taky nepřekvapuje, když Murrayho už x let nemá rád. Na Andyho umí zahrát především na antuce, na tvrdém povrchu ho porazil jen jednou a jak píše Mutademus, tak to bylo v Londýně dáno i zraněním. Andy má lepší servis, lepší return a fakt si nedokážu představit, že by prohrál. I když sety budou vyrovnané hodně a řekl bych, že možná David jeden urve. Více snad ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vyhraje 3:2 a v příštím kole dostane nářez od tsongy 3:0 a ten ubojuje djokoviče :) 3:2 :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen že má úžasnou formu ,ale je skušenější a porazil Murryho na French Open 2012. To mu do zápasu dá lepší vstup do zápasu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist