Murray ve Valencii zahájil misi s názvem obhajoba titulu

3. 11. 2010, 10:42
Aktuality 0
ATP VALENCIA - Andy Murray v úterý vstoupil do halového turnaje ve Valencii, kde před rokem triumfoval. Ve dvou setech zvládl jak utkání dvouhry, tak debl po boku bratra Jamieho.
Andy Murray

Andy Murray loni ve Valencii triumfoval a letos se do Španělska vrátil jako nasazená jednička. V úvodním kole favorizovaný Brit narazil na domácího Feliciana Lopeze a po vyhraném úvodním setu čelil problémům. V druhé sadě prohrával 1-4 a i když si ztracený servis vzal zpět, čelil v 10. hře dvěma setbolům. Třetí set ale hrát odmítl a nakonec v tie-breaku rozhodl o svém postupu. 

"Byl to dobrý vstup do turnaje. Doufám ale. že se v dalších zápasech dokážu zlepšovat. Chce to jen více času, minulý týden jsem měl v programu důležitější věci, než tenis a tréninky," komentoval třiadvacetiletý Murray, jenž šel za svědka na svatbu svému o rok staršímu bratrovi Jamiemu. 

A právě ve Valencii britská bratrská sourozenecká dvojice nastoupila k druhému společnému turnaji v této sezoně. Andy po pár hodinách znovu čelili Felicianu Lopezovi, který hrál s krajanem Verdaskem. Zápas skončil na chlup stejným výsledkem: 6-3 7-6 a znovu ve prospěch Britů.

Kuriózní zranění, které si rodák z Dunblane údajně přivodil při hře na playstationu, tak zřejmě nebylo vážné.

Na posledních turnajích má jasný cíl David Ferrer. Španělský tenista má účast na prestižním Turnaji mistrů ve svých rukách, neboť mu patří sedmé místo. Potvrdit, nebo nejlépe ještě vylepšit své postavení před odletem na Masters do Paříže chce na domácí půdě. První kolo vítěz turnaje z roku 2008 zvládl, když otočil souboj s krajanem Guillermem Garcíou-Lópezem.

I třetí letošní vzájemné utkání vyhrál Robin Söderling nad Albertem Montaňesem. Šestadvacetiletý Švéd, jenž má již jistý postup do Londýna, zvítězil nad domácím hráčem 6-1 6-4 a čeká ho další Španěl Gimeno-Traver. Ten překvapivě zdolal dalšího domácího borce Almagra.

Alespoň trochu zmírnit zpackanou sezonu se ve Valencii snaží Nikolaj Davyděnko. V prvním kole nezaváhal s domácí osmnáctiletou nadějí Javierem Martim, jehož porazil dvakrát 6-2.

Nyní však Rusa, jenž na posledních patnácti turnajích ani jednou nevyhrál více jak dva zápasy, čeká Juan-Ignacio Chela. Argentinec, kterého na okruhu ATP z šesti pokusů ani jednou neporazil.

- ATP 500 VALENCIA (Španělsko, tv. povrch / hala, 1.357.000 eur) -
úterní výsledky (02. 11. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
A. Murray (1-Brit.) - F. López (Šp.) 6-3 7-6(1)
Söderling (2-Švéd.) - Montaňés (Šp.) 6-1 6-4
Ferrer (4-Šp.) - García-López (Šp.) 6-7(3) 6-3 6-3
Davyděnko (6-Rus.) - Martí (Šp.) 6-2 6-2
Chela (Arg.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-2 3-6 6-2
Starace (It.) - Hanescu (Rum.) 4-6 6-4 6-2
Gimeno-Traver (Šp.) - Almagro (Šp.) 6-4 3-6 6-4
Andújar (Šp.) - Tursunov (Rus.) 6-4 3-6 1-1 skreč T.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist