Nadal znovu prohrál první set, Kližan ho ale nezastavil

31. 5. 2013, 15:17
Aktuality 63
Podruhé za sebou ztratil Rafael Nadal na Roland Garros úvodní set, ale druhé kolo stejně jako první nakonec v Paříži zvládl. Sedminásobný šampion prohrál se Slovákem Martinem Kližanem první sadu 4-6, ovšem zbytek zápasu ovládl a postoupil do třetího kola. V něm ho čeká přemožitel Lukáše Rosola Fabio Fognini.
Rafael Nadal

Obhájce titulu Rafael Nadal měl s Martinem Kližanem hrát už ve čtvrtek, utkání však bylo stejně jako řada dalších kvůli dešti odloženo. V desetistupňovém chladu se dnes Španěl rozjížděl pomalu - zatímco se sám v celém prvním setu nedostal k jedinému brejkbolu, v sedmé hře se jeho soupeř dostal ke dvěma brejkbolům, hned ten první proměnil a po 40 minutách získal úvodní sadu pro sebe.

Podobně jako proti Němci Brandsovi v prvním kole se ale Nadal dokázal od druhého setu zkoncentrovat a zápas otočil. Ve čtvrtém setu mu Kližan ještě dvakrát sebral podání, to ale pokaždé jen snižoval náskok sedminásobného vítěze French Open, který už další drama nepřipustil.

"Začal jsem moc defenzivně, ale myslím, že jsem to během zápasu trochu zlepšil," řekl Nadal krátce po utkání, v němž si vylepšil svou bilanci na Roland Garros na 54:1.

Už v osmifinále je po dnešku druhý nasazený Roger Federer, který na rozdíl od Nadala ještě v Paříži neztratil set. O ten ho nepřipravil ani domácí Julien Benneteau, jenž sice na úvod zápas favorita brejknul, ale od té chvíle dění na kurtu ovládl Švýcar. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz potřeboval na postup pouhých 91 minut, během kterých zvítězil 6-3 6-4 a 7-5.

Isner poprvé otočil z 0:2
Jistotu, že si zahraje o čtvrtfinále, má už také David Ferrer, který rovněž postupuje turnajem suverénně. O jeho formě se tentokrát mohl přesvědčit Feliciano López, který měl s favoritem do dneška téměř vyrovnanou bilanci. Na antuce ale Ferrer potvrdil svou převahu: Lópezovi celkem sedmkrát sebral podání a po dvou hodinách se mohl radovat z vítězství 6-1 7-5 a 6-4.

Ferrer s Lópezem nebyli jediní dva krajané, které dnes los svedl proti sobě. V čistě americkém duelu se o třetí kolo utkali John Isner a Ryan Harrison, jenž měl nakročeno k překvapivému vítězství nad 21. tenistou světa. Isner v úvodních dvou setech totiž nedokázal najít na recept svého soupeře, který se poté, co lépe zvládl zkrácenou hru druhé sady, ujal vedení 2:0 na sety. Od třetího dějství ale Isner převzal otěže utkání, které dospělo do pátého setu. V něm Harrison za stavu 5-5 ještě odvrátil pět brejkbolů, při svém dalším podání už však kapituloval a Isner po téměř čtyřech hodinách zápas při vlastním servisu ukončil.

Isner, který se z nepříznivého stavu 0:2 na sety dostal poprvé v kariéře, je specialistou na dlouhé grandslamové zápasy. V roce 2010 odehrál ve Wimbledonu památný duel s Nicolasem Mahutem, který po třech dnech skončil 70-68 pro Američana, loni v Paříži pak prohrál s domácím Mathieuem po téměř šesti hodinách a překonal rekord v počtu odehraných gamů.

Německý veterán Tommy Haas dnes ve francouzské metropoli porazil o patnáct let mladšího Jacka Socka z USA 7-6 6-2 a 7-5 a stal se první pětatřicátníkem, který si zahraje třetí kolo French Open od roku 2007. Tehdy postoupil Švéd Jonas Björkman v 35 letech do osmifinále.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (3-Šp.) - Kližan (SR) 4:6, 6:3, 6:3, 6:3, Gasquet (7-Fr.) - Przysiezny (Pol.) 6:3, 6:3, 6:0, Tipsarevič (8-Srb.) - Verdasco (Šp.) 7:6 (7:3), 6:1, 3:6, 5:7, 8:6, Wawrinka (9-Švýc.) - Zeballos (Arg.) 6:2, 7:6 (7:2), 6:4, Haas (12-Něm.) - Sock (USA) 7:6 (7:3), 6:2, 7:5, Isner (19-USA) - Harrison (USA) 5:7, 6:7 (7:9), 6:3, 6:1, 8:6, Janowicz (21-Pol.) - Haase (Niz.) 6:4, 4:6, 6:4, 6:3, Južnyj (29-Rus.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 6:7 (5:7), 7:5, 6:4, Davyděnko (Rus.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 7:5, 6:2. 

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Benneteau (30-Fr.) 6:3, 6:4, 7:5, Ferrer (4-Šp.) - F. López (Šp.) 6:1, 7:5, 6:4, Tsonga (6-Fr.) - Chardy (25-Fr.) 6:1, 6:2, 7:5, Troicki (Srb.) - Čilič (10-Chorv.) 7:6 (14:12), 6:4, 7:5, Almagro (11-Šp.) - Seppi (20-It.) 7:6 (7:1), 6:0, 6:4, Anderson (23-JAR) - Raonic (14-Kan.) 7:5, 7:6 (7:4), 6:3, Simon (15-Fr.) - Querrey (18-USA) 2:6, 6:3, 2:6, 7:6 (7:2), 6:2, Robredo (32-Šp.) - Monfils (Fr.) 2:6, 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (7:3), 6:2. 

Čtyřhra - 1. kolo:

Mahut/Llodra (Fr.) - Rosol/Kowalczyk (ČR/Pol.) 6:3, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

63
Přidat komentář
gigin
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/483608-mcenroe-podporil-gulbise-spickovi-teniste-jsou-nudni-uz-to-neni-jako-kdyz-me-vytocil-lendl.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to četla i reakce na to. Co se týče MC Enroa, to má Gulba ještě co dohánět :) Nebo vlastně i ty mu můžeš být vzorem ne? :))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Právě na sport.cz jsem zaznamenal titulek: "Federer a Nadal? Strašná nuda. Chce to válku, krev a emoce jako v boxu, nabádá Gulbis"

Tak mě napadlo, jaký by mohl být oblíbený pokřik Gulbisových fanoušků... "Píchni ho, řízni ho, pusť mu krev!" :D
Reagovat
gigin
Neserte!!!! :)))
Jde o to, že i Andy a Rožérek s tím nepřímo souhlasili....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oni souhlasili, že rozhovory jsou někdy nudné, ale to snad není jen u tenisu..? S tou další "krvavou představou" Gulby snad ne :))))) Nicméně i Féďa dovedl fláknout raketou a Květák svý emoce taky umí pustit.
Reagovat
gigin
Jj, třeba rozhovory s hokejkama jsou zábavné - tak určitě, víš co :)))
K tomu je jeden fórek: Hokejista se žení. Berete si zde přítomného? Ano! A vy si berete zde přítomnou? Tak určitě! :DDDD
Jinak nikdo žádnou krev nechce, přece :))) Ale trošku nějakého pošťuchování neuškodí, bloncko ;)))))
Reagovat
Pe3k
Chtěl bych vidět, jak by to tady vypadalo, kdyby se Fedex s Nadalem hecovali před zápasem jako např. boxeři. Jako profíci si zachovávají přátelskou tvář (alespoň na oko) a i tak se jejich fanoušci nemůžou vystát...

Každopádně je Gulbis oživen atp, ale zatím má víc na hubě, než na výsledcích. John ten alespoň něco dokázal, mrhač, zatím nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám nic proti pošťuchování, však víš :))) Každej si oblíbí hráče, ve kterým vidí trochu sám sebe ne? :)) Ty jsi s fotkou Johna na čele mydlil spolužáky a rozlejval jim svačiny, já coby vzorná žákyně milovala flegmaticky působícího Mečíře :))))
Reagovat
gigin
Pe3k: Něco málo jo, ale jinak souhlas :)
Lunej: Ok :))))

Valím na Slovensko, snad stihnu odpoledne Djokárnu. Ahojte, děcka :))
Reagovat
gigin
Ta Bobina je s těma slajs BH příjemná jak Nuselský most.
Reagovat
Bob
Strašný, až nechutný.. Škoda, přál jsem to Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
zase brečí:
http://sport.idnes.cz/to-je-vtip-zlobil-se-nadal-na-program-zapasu-fem-/tenis.aspx?c=A130531_184237_tenis_ma
Reagovat
smazaný uživatel
To budú zase nejaké rozprávky strýčka Toniho.
Reagovat
Roger_Federer
Že to ma zapotřebi, Fognni pro nej neni soupeř..
Reagovat
Padme
Gulbis by mohl být dneska spokojenější :D
Reagovat
Matti
Ještě, že ty jsi ještě brečet nezačal.
Reagovat
PetaM
Prosím vás, chtěl jsem se zeptat, na kterých kurtech jsou kamery? Už to tady bylo, ale ani za boha to nemůžu najít ... Děkuju moc :)
Reagovat
gigin
Ajde!!! Jede jak pila :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Anička předvedla moc pěkný výkon! :) Jsem zvědavý, s kým bude hrát v osmifinále. Měla by to být Aga, ale Pfizenmaier předtím vyřadila její ségru, tak uvidíme...

Teď by ten úspěšný srbský den mohla završit ještě Bojana, ne? :)
Reagovat
gigin
Mohla!! Ale s tú Kuznú to bude maras :(( Nevím, nevím..
Reagovat
gigin
Hmmm, monty, tak nic.... :((
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, byly to asi dva vyrovnané sety... Bojana se nemá za co stydět, protože předvedla v Paříži velmi dobré výkony a 3. kolo je pro ni pěkný výsledek. Viděl jsem, jak hrála proti Caro a byla opravdu dobrá. Holt Světlana je na antuce hodně silná... Ale i tak to byl úspěšný srbský den. Já mám samozřejmě největší radost z toho, že postoupila Anička. :) No a že Janko vyřadil Verdasca, s tím jsem taky spokojený. :D Příště ale budu přát Míšovi, protože ho mám ve Fantasy lize...
Reagovat
steve79
Zatim hraje oodle vysledku skvele. Nevidel jeho posledni dva zapasy, ale jen tak dale
T
Reagovat
Pe3k
Djokovic - Dimitrov?
Reagovat
gigin
Čtvrtý, poslední zápas na kurtu Philippe Chatriera...
Reagovat
smazaný uživatel
Tajne som dúfal, že to bude najlepší zápas turnaja - síce nebol ale Martin nesklamal. Tušil som, že by mohol niečo uhrať - škoda, že nezachytil úvod druhého setu napríklad, ale najviac mrzela strata toho tretieho, kde si najprv lacno prehral servis a potom nevyužil ponúknuté brejkbaly.
Každopádne bol to zápas momentálne dvoch najlepších lavákov na okruhu a mne sa páčil :)

Zajtra Djokovic - Dimitrov, vidím to na Novaka v štyroch setoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemala to byť reakcia, ale čo už. :)
Reagovat
J.M.
Kdyby Kližan dokázal hrát stabilně tak jako v prvním setu a v pár momentech těch dalších, mohl být v první desítce. Když mu to tam padalo, moc dobře se na tu jeho hru dívalo, úžasné rány kombinované i s technickými věcmi. Bohužel takovou riskantní hru málokdo dokáže produkovat konzistentně.

Jinak Grigorovi právě přerušili čtyřhru za stavu 1:1 na sety a bude to muset ještě dohrávat kdovíkdy... To mu asi na Novaka moc sil nepřidá. Navíc mi zdaleka nepřišlo, že by ve 2. kole hrál tak dobře, jak to hodnotili komentátoři. Tam to moc nadějně nevidím.
Reagovat
spaniel
Ja doufal ze po USO a vitezstvi nad Tsongou se rozjede, ale bohuzel nic. Konzistence je to klicove slovo. Hodne hracu ma talent a potencial na to, aby porazili i hrace velke ctyrky, ale nikdo z nich takovy tenis nedokaze produkovat vic setu, zapasu natoz turnaju.
Reagovat
gigin
Vik, tvl!! Ve třech, v suchým s kafíčkem o pauzách!! :DDDDD
Reagovat
spaniel
Nezmenil trenera nebo neco? Videl jsem jeho 2 zapasy v Dusseldorfu a bojoval jak nikdy. Chyta formu.
Reagovat
gigin
Vůbec nevím, ale vyráží mi dech :DDD Jak bylo na RG? Máš pro mne podpis Gulby?? :DDD
Reagovat
spaniel
Podpisy nesbiram :) A ani si neumim predstavit jak se to dela, hraci odchazi kolem lozi, asi se tam pred koncem postavit (jestli tam pousteji). A co jsem si vsiml tak jen par vitezu podepisovalo a to tak minutku max.

Nejlepsi by asi bylo poprosit nejakou svedskou lehkou devu, aby ho sehnala. I s venovanim a DNA :D

Jinak ale super zazitek, otevrelo mi to v nekterych vecech oci a uz si planuju dalsi vylet. Doporucuju, klidne se priste pridej.
Reagovat
gigin
Tož já jsem byl akorát v tom Římě 2011. Jako nějaká kačka by byla, ale nemám s kým jezdit, tak se rád přidám :) Hlavně mi nesmíš furt mlet o Rožérkovi, nebo vyskočím z letadla :DDDD
Reagovat
spaniel
Predstav si, ze jsem tam jel kvuli nemu a nakonec ho ani nevidel...ALE prekvapive mne to ani nevadilo, uzil jsem si to naramne. Takze z toho nemusis mit obavy :)
Reagovat
gigin
Tak pak písni do vzkazů :)
Reagovat
gigin
Tak jo. Troicki změnil trenéra. Teď ho vede Jack Reader. Nějak od začátku roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám jak puk. Sice škoda Marina, ale to jsou povolené ztráty. Dál hraje s Tsongou, ne? Toho musí dát. Jo nesmí projít za žádnou cenu. Ať si rači Vik koupí pořádnou zrcadlovku :D
To by mě zajímalo, kolik lidí si ho dalo do svého týmu. Bohužel zápasy teď moc nesleduju. V Dysldorfu mi přišlo, že se vracel do starých kolejí. Tak je dobrá zpráva, že zase dalšímu vyšel tah se změnou trenera.

Troska v qf toho by tam chtělo vidět akorát pár Srbů, Feďa, Gigin, Sonja a já. :D
Reagovat
gigin
:DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Dostala hezký brejle :-)
http://www.rolandgarros.com/fr_FR/multimedia/2013-05-31/013efa005d4000000c0d.html
Reagovat
petrulinka
Můžete mi prosím někdo poradit, kde sledovat na streamu live přenosy? Mně to dnes přes livescorehunter nefunguje, díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.usagoals.me/tennis.html
http://365stream.eu/cz-102/
http://www.sportlemon.tv/c-4.html
Jde to fakt dneska špatně. Snad najdeš alespoň něco. Já vždycky pootvírám všechno co najdu a co jde, tak vytřídím, a něco mi zavře rovnou antiviráč.
Reagovat
spaniel
www.eurosportplayer.cz
Předplatné na měsíc 4 Eura.
HD streamy ze všech kurtů nonstop přepínatelné plus záznamy.
Funkční na PC, aplikace pro iPad a iPhone.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc, právě něco takového se mi hodí.
Reagovat
petrulinka
Děkuji :-)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Nevi nekdo, co clovek muze videt 7.6. v patek na French open na kurtu S.Lenglen a na kurtech 1-18,kdyz semi se hraji jinde na centralech a nabizi tuto moznost v zajezdech?
Reagovat
Roger_Federer
juniorka, debl, mix, vozičkaři.
Reagovat
Rafaeoli25
po slovensky, najprv po slovensky, přiznám sa, že už ma serješ tým večným láterením nad Rafovými výkonmi..neřiď se prosím tě podle dojmů a nepodléhej neustálým obavám, ale orientuj se podle čísel a ta mluví jasně: 38:2 a pouhopouhých 13 prohraných setů ve čtyřiceti zápasech. Ano, i tenhle velikán má svoje top dny, svoje dobré dny a i svoje horší dny, jako každý bez vyjímky. Dobře víš, jak to je..jeden den se trápí s Ferrerem, druhý přejede Berdycha a třetí pak zašlape do země Federera. No a pak přijde Brands, se kterým nikdy nehrál, to zaprvé a zadruhé víme, že jeho úvody bývají často slabší a jeho výkon v průběhu zápasů graduje. To se stalo jak v prvním zápase, tak dnes, není tedy důvod k žádnému znepokojení, natož k panice..
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
to věčné drama v diskusích okolo každého Rafova složitějšího utkání. Jak říkáš, od nikoho nelze očekávat, že bude všechny drtit 6:2, 6:2. A přiznám se, že by mě to ani nebavilo, kdyby tam nebyla aspoň občas drobná zápletka. Já jsem v klidu a jsem si jistý, že jeho forma bude gradovat tak jako vždycky a že s Djokem už předvede perfektní výkon a získá titul (finále je jen úsměvnou formalitou). I když kdoví, třeba Dimi zabere jako v Madridu a v semi uvidíme jeho. Tak čit tak to pro Rafu nebude jednoduché semi a bude muset předvést to nejlepší, to je jasné...
Reagovat
smazaný uživatel
No neviem, sedemročné štatistiky nehrajú v kontexte súčasnej výkonnosti moc rolu..Každopádne v prvom sete hral Rafa veľmi slabo, postupne sa zlepšoval, v štvrtom sete to už miestami bolo optimum. Je to vec názoru, možno som zbytočne kritický, ale niekto musí byť :)
Reagovat
smazaný uživatel
je řeč o statistikách v tomhle roce a ty mluví jasně nebo snad ne?
Reagovat
smazaný uživatel
moc nechápu, viděls přece co předvedl v sf a finále Říma, to, že má v některých zápasech hlavně na začátku turnajů pomalejší rozjezd je známé a nevím, proč by to mělo vzbuzovat jakékoli obavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Hop, sorry..Beriem späť..

Opakujem, nevidím nič zlé na vecnej kritike. Ja v žiadnom prípade nepanikárim, aj samotný Nadal nebol spokojný so svojim herným pojatím v prvom zápase a podobne sa vyjadril aj na margo prvého setu dnes. Určite veľa zohral aj fakt, že s danými súpermi nikdy nehral, z tohto pohľadu bude Fognini konečne známou pevne verím, že neškodnou firmou..
Reagovat
smazaný uživatel
když s někým hrají i ti nejlepší poprvé, testují je a často to není vůbec snadné. A je nutné říct, že Brands opravdu zahrál svůj životní zápas, to prostě byla paráda, ne jen servis jak si psal, ale i skvělý backhand, který mu tam padal neskutečně jako v r.2009 Soderlingovi. Proti tomu není obrana, stejně jako v případě Gulbise. Ano, jistě to nebyly nejoptimálnější výkony, ale ani kdyby byly,o moc jiný výsledek by v prvních dvou setu s Brandsem neudělal...
Reagovat
smazaný uživatel
rád kritiku, ale v jeho případě není momentálně vůbec potřeba když se podívám na jeho letošní statistiky. A jak řekl Raf.25, neřiďme se dojmy, ale fakty:-)
Reagovat
smazaný uživatel
po slovensky je to priznam sa,s ostatnym suhlasim
Reagovat
Roger_Federer
Nadal 2009, 2010 A Nadal 2013...nesrovnatelne.. Už jen to, že od roku 2008 hraju celken pravidelne Hcp na Nadala, na antuce..Muj zisk je za 5 let 25,3 %, to je bylance jako krava..
Letos to neni tak jednoznačne a suvereni jako dřive, bavim se, jen o antuce podotykam. ..
Reagovat
ArcusII
Jak můžete napsat, že Nadal otočil zápas s Kližanem :-))) titulek tohodle článku je už správně, ale v express článcích bych to opravil je to směšné. Co znamená otočit zápas si asi vysvětlovat nemusíme. Rozohdně to ale není ztratit první set v zápase na tři vítězný sety :-))
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, je to k smíchu..
Reagovat
smazaný uživatel
že Apríl není každý den:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Otočit znamená, že někdo v zápase nejdřív prohrával a nakonec ho vyhrál. V zápase na tři vítězné sety se dá otáčet ze stavu 0:1, 0:2 nebo 1:2. TP to má správně. Nevím, co je na tom těžkého pochopit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist