Isner s Mathieuem v Paříži překonali rekord v počtu odehraných gamů!

31. 5. 2012, 22:24
Aktuality 24
Američan John Isner opět potvrdil svou zálibu v tenisových maratonech. V druhém kole Roland Garros sice prohrál s domácím Paulem-Henrim Mathieuem 7-6 4-6 4-6 6-3 16-18, společně ale po pěti hodinách a 41 minutách odehráli druhý nejdelší zápas v historii pařížského grandslamu a zároveň překonali rekord v počtu odehraných gamů.
Profily hráčů
John Isner a Paul-Henri Mathieu

Maximum French Open patří dvojici Francouzů Fabrici Santorovi a Arnaudu Clémentovi, kteří spolu v roce 2004 hráli šest hodin a 33 minut. 

V počtu odehraných gamů Isner s Mathieuem dokonce stanovili na Roland Garros nový rekord od zavedení tie-breaku v roce 1973. Celkem jich odehráli 76 (Santoro s Clémentem před osmi lety odehráli 71 gamů). Absolutní maximum turnaje patří Australanu Robertu Markovi a Antalu Jancsovi z Maďarska, kteří v roce 1957 odehráli 83 gamů. 

Sedmadvacetiletý Isner je vůbec specialistou na maratonské zápasy. Před dvěma lety odehrál ve Wimbledonu nejdelší zápas tenisové historie, když dalšího Francouze Nicolase Mahuta porazil po 11 hodinách a pěti minutách 6-4 3-6 6-7 7-6 70-68. Zápas byl tehdy rozložen do tří dnů.

Mathieu se o postup do osmifinále utká s vítězem souboje Granollers - Jaziri, jejichž duel byl dnes za stavu 2-2 na sety kvůli tmě přerušen a odložen na zítřek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
baggik
Jakmile se potká Isner s Francouzem tak to zavání maratonem :-D
Reagovat
Heather_Fedex
ja to rikala, ze francouzi jsou nevyzpytatelni ;)))
Reagovat
fazil
dva zebraci si 6 hodin pinkaji.. strasna zabava. at jdou radsi s deckama do parku skakat gumu
Reagovat
QPR_Draxter14
Já se náramně bavil, atmosféra jak na nějakém fotbalovém zápase, nervy drásající okamžiky, prostě zábava se vším všudy. To nebylo jak na Wimbledonu - bum bum prásk game Isner, tady se i hrálo.
Navíc P-H Mathieu to dost prožíval a narozdíl od Mahuta se mu tento maratón povedlo zvládnout, o to víc že měl dlouhodobé zdravotní problémy a startoval zde na divokou kartu :)
Reagovat
Matti
Taky jsem fandil Mathieumu, hlavně kvůli tomu, že jsem mu přál vyhrát nějaký velký zápas, poté, co před mnoha lety prohrál Francii smolně Davis cup doma, kdy za stavu 2:2 prohrál s Južným rozhodující dvouhru, ikdyž vedl 2:0 na sety. Dle mého soudu, to jeho kariéru hodně ovlivnilo k horšímu.
Reagovat
spaniel
Parada, dlouhan je venku. Uz mu chybi rekordy v delce jen na dvou GS. Predem lituji ty, co se toho zucastni.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak "paráda"? -.-
Reagovat
spaniel
Isnerovi nefandim, mozna az se jeste vic zlepsi v mezihre. Stavet vsechno na servisu a doufat ve vyhru v TB se mne nelibi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, furt je to servisman, ale vem si, jakou má postavu, co s tím asi tak může dělat? Když to všechno vezmeš v úvahu, tak on fakt dosahuje úžasnejch výsledků, pohyb má asi nejlepší, jakej může mít, za to prostě respekt. Cit v ruce má, repeortár úderů docela širokej a nebojí se zkusit nečekaný řešení. Na returnu pracuje a níž postaveným hráčům podání vždycky dokáže prorazit, těm lepším občas taky. Ale tam záleží na tom, jakej má den.

Ano, je to furt hodně o servisu, je to hodně o TB, ale na jeho výšku prostě :))) nejde mu nepřát z mýho pohledu.
Reagovat
spaniel
To ano, s jeho vyskou uz jiny nebude. A jak jsem psal, souhlasim, ze se zlepsil v mezihre, ale mohl by jeste vic. A na tom returnu asi pracuje hodne pomalu, s jeho servisem je return jeho jedina starost a vcera to bylo naopak. Byl na returnu uplne marny a nezaslouzil si vyhrat. Jinak jeste by mohl zapracovat na nizsich micich a kdyz mu jde mic pod nohy na zakl.care. Vzdy to da do site, neustoupi si. Jinak je sympatak, ale jeho tenis je spis boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, tak když něco ještě v začátku profesionální kariéry prakticky vůbec neumíš (v porovnání s top úrovní), pravděpodobně i když budeš pracovat neustále, progres bude pomalý.

Přístup k míčku. Souvisí s pohybem, to je holt pořád o tom samým. Boj to někdy vskutku je. Jako já neříkám, chápu to, já hráče jeho ražení nikdy moc nemusel, i ta záliba v Isnerovi je taková perverze, ale na něm prostě vidíš, že se maximálně snaží a zlepšuje, jak jen je v jeho silách.
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz proste nemuzu, neskutecne hlouposti, jaci zebraci, jake doufani ve vyhru, jak se "pomalu" zlepsuje?? Spaniel nam snad muze nabidnout nejakou studii dvoumetrovych hracu a prehled tempa jejich vykonnostniho rozvoje??? Jak marny na returnu, to je neuveritelna tenisova slepota... Neucinne neni jeste marne, on je tu i nejaky souper... Me Mathieu stval, ale jsem schopna vysledovat, ze ucinne eliminoval Johnovy "vyhody", dobre cetl, ustoupil si nebo naopak hru zrychlil, hral na telo, do protipohybu atd, celkem ucinne i strasil na siti, pritom nektere voleje opticky nic moc, hlavne John naivne naleval... Nevyhodou pro Johna byla i mokra antuka, byla pomalejsi a mic nemel odskok, taky ten sileny pretlak celeho francouzskeho variciho kotle... Koncovka se nedarila, ale pokud je ostra vymena o 19 micich, to neni mezihra, proboha? Cely zapas jsem nevidela, muj cas je drahy, navic kde Johna necham, tam ho spolehlive za 4 hodinky najdu, ze.. :-) Ale ze si nezaslouzil vyhrat, to vnimam jako vysloveny blabol,pardon...
Reagovat
baggik
Anderson dneska ukazuje, že i vysocí servismani mohou hrát dlouhé výměny.
Reagovat
spaniel
Zebraky mne nepodsouvej, to bych nenapsal, ani kdybych vsadil balik na under. Ze fandis Isnerovi je tvoje vec a ja to respektuji, ale slepa jsi spis ty. Neni to komplexni tenista, tezi jen ze servisu, bez nej by byl rad za stovku. Nehlede na to, ze pohyb ma v te stovce asi nejhorsi, kazdou chvili vypada, ze se tam slozi jak polamana zirafa. Kdyby nemel ruce jak Saxana, tak by nevratil nic. A diky tomu, ze si drzi servis a neni schopen vzit servis souperi to takhle dopada, pet setu a rekordy v poctu gemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že slepá nejsi ;-). Kdo chce Janka být, hůl si vždycky najde. Kdyby neměl Gasquet bekhend..kdyby neměl Gonza forhend..kdyby neměl Simon lehké rychlé nohy atd..u kdyby to vždycky skončí :-).

Mimochodem John letos vyhrál 31% bodů na příjmu, skutečně je totálně neschopný sebrat někomu servis.
Reagovat
gigin
Akorát Djokárna je "complet" hráč, že ??!!! :-OO :-DD
Reagovat
spaniel
Dobre, chapu, mate ho radi. Ale cim teda vysvetlite ty jeho maratony a tie-breaky?
Reagovat
smazaný uživatel
maratony Johna si vysvetluju jednoduse = ma tak vynikajici servis (a zabme ho proto), ze se diky nemu stale drzi i v zapase, ktery by na jeho miste normalni smrtelnik uz davno projel.. :-)
Jinak, nechci ti rozodne nic podsouvat a se hadat, napadla jsem pouze vyroky, ktere se mi tu nelibily a tebe jsem jmenovala v zajmu logicke argumentace, reknes-li "pomalu", musis dolozit prikladem, co je "rychle", protoze jinak jde jen o placani pytlem do rybnika.. :-) A ke vsemu - jestlize se John obul do tenisu az po studiich, prijde mi jeho vzestup primo raketovy!
Reagovat
smazaný uživatel
posouzeni komplexnosti je primo umerne komplexnim znalostem posuzovatele a neuznavam okridlene, ze "kazdy ma svou pravdu". Pravda je vzdycky jenom jedna, ale lisime se mirou jejiho poznani.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace, narocny zapas... :-) Jeee - a mam definitivne po dvojdomku... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro gigina...
Reagovat
gigin
Ale já jsem to tam hodil jen tak. Jestli se pes chytne :-)) Pak jsem si uvědomil, že je to stejně blbost, páč on poukazoval na vyjímečnost některých hráčů, respektive jejich předností. "Jedna pravda " o Novakovi - nemá nic extra, ale umí všechno zatraceně dobře !! A tím je vyjímečný, víš ? :-)) A k tomu zápasu. Na co zase narážíš, jako ?? To tam měl dělat opičky a hrát to na pět setů, nebo co ?? :-))) On není jak Rožérek. Djokárna si musí pořád něco dokazovat, víš ?? Nesnesitelná lehkost bytí - to umíte jenom vy !! Tlak mi zase vyletěl do astronomických čísel, hergot !! :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
A ty ho zase rád nemáš :-).
Nikdo tu přece z Johna nedělá hbitou rychlonožku s returnem Davida Ferrera. Je jasné, jaká je jeho největší zbraň a z toho plyne větší množství tajbrejků. Každý hráč má své fyzické dispozice a logicky využívá klady, které z nich plynou. John má dva deset, takže vládne HLAVNĚ podáním a rozpětím. A za to se má stydět? Nemám rád reči typu "kdyby neměl servis a ruce jako Saxana", tak si může hledat práci jako malíř vysokých stropů :-). Když vezmeš jakémukoli hráči dvě jeho nej přednosti, tak pošupajdí dolů žebříčkem :-).
O viditelném zlepšení Johna se tu už napsalo dost..začal brát tenis opravdu vážně v roce 08 a za čtyři roky byl v desítce. A kdo nežije v bludu, tak vidí, že to není jen díky servisu a rozpětí.
Reagovat
spaniel
Ja bych mu samozrejme jeho prednosti nebral, patri to k nemu a je to jeho vyhoda. Strjne jako maji jini hraci sve zbrane Jenom mne to neprijde obdivuhodne a proste nedokazu pochopit co se vam na jeho tenisu libi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist