Nasazeným favoritkám se v Taškentu daří. Postoupily všechny

21. 9. 2010, 15:26
Aktuality 0
Stoprocentní úspěšnost mají zatím v uzbeckém Taškentu nasazené tenistky. O druhé kolo dnes bojovalo sedm z nich a všechny roli favoritky zvládly, včetně domácí turnajové dvojky Akgul Amanmuradové.
Alexandra Dulgheruová

Úspěšný den favoritek dnes v uzbecké metropoli odstartovala turnajová jednička Alexandra Dulgheruová z Rumunska. Aktuálně 27. hráčka světa, nejvýše postavená tenistka ve dvanáctileté historii turnaje, si za necelé dvě hodiny poradila s Japonkou Kurumi Naraovou 6-2 7-5. Diváci byli svědky zápasu plného brejků; Dulgheruová sice pětkrát ztratila podání, sama ale proměnila osm z 15 svých brejkbolů a udržela se tak v boji o svůj druhý titul v této sezoně.

Ještě více práce dnes měla její krajanka Monica Niculescuová. Pátá nasazená hráčka rozehrála své utkání s teprve šestnáctiletou Kazaškou Zarinou Dijasovou dobře, druhý set ale prohrála v tie-breaku, a tak musel rozhodnout třetí set. V něm Dijasová, známá například z Prahy, kde loni porazila Petru Kvitovou, přišla třikrát o servis a po dvou hodinách a 43 minutách prohrála 3-6 7-6 2-6.

Stoprocentní úspěšnost nasazených hráček podtrhla turnajová dvojka a domácí naděje Akgul Amanmuradová. Řecká kvalifikantka Eirini Georgatouová jí sice vzdorovala přes hodinu a půl, Amanmuradová ale nakonec i díky osmi esům zvítězila 6-4 6-3.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Dulgheruová (1-Rum.) - Naraová (Jap.) 6:2, 7:5, Amanmuradová (2-Uzb.) - Georgatouová (Řec.) 6:4, 6:3, Čakvetadzeová (3-Rus.) - Kučová (Slov.) 6:3, 7:5, Niculescuová (5-Rum.) - Dijasová (Kaz.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:2, Rybáriková (6-SR) - Šaripovová (Uzb.) 6:3, 6:3, Kudrjavcevová (7-Rus.) - Fedaková (Ukr.) 6:4, 6:1, Camerinová (8-It.) - Bovinová (Rus.) 6:0, 3:6, 6:4, Craybasová (USA) - Palkinová (Kyrg.) 6:2, 6:3, Savčuková (Ukr.) - Guskovová (Rus.) 6:2, 6:2, Panovová (Rus.) - Bratčikovová (Rus.) 6:4, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist