Nechte mou sestru být, brání Safin Dinaru

3. 9. 2009, 09:40
Aktuality 12
Jako správný starší bratr se v New Yorku zachoval Marat Safin, který se prohrou s Rakušanem Melzerem rozloučil s grandslamovými turnaji. Zastal se mladší sestry Dinary, jejíž pozici světové jedničky mnozí zpochybňují, protože ještě nevyhrála žádný grandslamový turnaj.
Profily hráčů
Sourozenci Safinovi

Musí to poslouchat už od dubna, kdy se stala světovou jedničkou. Jak může být Dinara Safinová oficiálně nejlepší tenistkou světa, když nevyhrává na nejlepších turnajích?

Sama ruská tenistka kritikům nahrává některými svými výsledky. V semifinále Wimbledonu uhrála jediný game proti Venus Williamsové. Na dalším grandslamu téměř vypadla v prvním kole, když musela otáčet zápas s Australankou Olivií Rogowskou. Kdyby prohrála, stala by se první nasazenou jedničkou na US Open, která nepřešla úvodní kolo.

Dále čtěte:

Podle jejího bratra by ale kritici měli zmlknout - a přijmout, že žebříček WTA je takový, jaký je.

"Všichni jsou na ni tvrdí a ptají se: 'Je to opravdová světová jednička?" říkal Safin po své porážce v prvním kole s Rakušanem Jürgenem Melzerem. "Ona ale přece světový žebříček nedělá. Tak se s tím smiřte a nechte ji být," uvedl bývalý vítěz US Open a Australian Open.

"Otevřete noviny a tam hned čtete, že udělala osm dvojchyb, 43 nevynucených chyb a málem vypadla s osmnáctiletou. No a co?" zlobil se Safin. "Musím svou sestru chránit. Chudák holka, snaží se, co to jde a daří se jí. Dostává se jí pozornosti, ale ne takové, kterou si zaslouží, zvlášť když je to světová jednička," poznamenal devětadvacetiletý ruský bohatýr, jemuž zbývá do konce kariéry už jen několik turnajů.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
"...když nevyhrává na nejlepších turnajích."
Co jsou to nejlepší turnaje? Dinára je s těmi častými psychoušskými problémy otřesná, ale občas na turnajích nejvyšší úrovně vyhraje.
Loni měly označení Tier I (vyhrála Berlín, Montreal a Tokio). Letos to jsou turnaje typu Premier mandatory (vyhrála Madrid) a Premier 5 (Řím).
Reagovat
smazaný uživatel
Se jí divim, že s tou Serenou líp nevyběhne a nechá si to líbít. Řeknu nó, tak faktem je, že Serena opravdu vyhrává hlavně na turnajích, kde má mezi singly alespoň den pauzu :)... A má pokoj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť slavná Syrýna poslední turnaj vyhrála naposled v dubnu 2008 !!!! Na všech ostatních negrandslamových turnajích dřív nebo později vypadla. Za celých 16 měsíců hrála jediné finále letos v Miami, a to prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš bez Wim a AO, že normální turnaj vyhrála vloni.. hm, tak jsou to "jenom" 2 vítěství, to je taky pravda
Reagovat
smazaný uživatel
no aj ja muim len suhlasit s maratom... sice safinu nemam vobec rad ale aj tak je to pravda :D tu nejde o to ci ju mam rad alebo ne :D... tak nech sa stazuju na tych co robia ten rebricek!
Reagovat
smazaný uživatel
Serena si asi nikdy neodpustí tie blbé poznámky na Dinaru. Toto už bolo fakt moc, keď po víťazstve vo dvojhre i štvohre vo Wimbledone prišla na tlačovku s tričkom, na ktorom bol ružový nápis: To čumíš na moje tituly? Ktovie ako reagovala Safina, keď to videla... že vraj to bol žartík, no podľa mňa ani nie.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim z maratom, má pravdu, safina sa snaží, to je vidieť, narozdiel od Sereny W. ktorá hrá len na Granslemoch. Nedávno (neviem aký turnaj to bol) nič nehrala a mala tiež kopec
nevynútených chýb a niekto o tom písal?
Reagovat
smazaný uživatel
Marat má naozaj pravdu, Dinara za to bodovanie nemôže.. je to milé ako sa jej zastal :)
Reagovat
JIMI
Opravdu jeto pěkné,že se Marat sestry zastal.Osobně tu trapnou debatu o č.1 vyvolanou klanem Williamsů nechápu.Bylo by hezké,kdyby se Dinaře podařilo triumfovat na jejich domácí půdě a na chvíli jim tím tak zavřela hubu(pardon ústa) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
j marat ma pravdu ale me moc nestve to bodovani spis ty jeji dvojchyby je to jednicka ale tech dvojchyb je hrozne moc:-(
Reagovat
JIMI
Dinara a Marat opravdu nezapřou stejné geny.Marat měl včera proti Melzerovi určitě na Vítězství,ale jeden nepovedeny gam ve druhem setu zcela otočil zápas.Marat se vztekal sám na sebe jako by mu bylo 18.Tenis se hraje i hlavou a to Marat ani Dinara nezvládají.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist