Lepší je vyhrát tři grandslamy a být dvojkou, tvrdí hořce Serena

4. 7. 2009, 22:11
Aktuality 11
Serena Williamsová vyhrála tři z posledních čtyř grandslamových turnajů, ale i po dnešním triumfu ve Wimbledonu zůstane druhou hráčkou žebříčku WTA. První místo bude nadále patřit vyřazené semifinalistce Dinaře Safinové.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová porazila ve finále dvouhry žen sestru Venus a přidala tak další výhru k lednovému Australian Open a zářijovému US Open z minulého roku. Nevyhrála jen před měsícem French Open.

"Mojí motivací je vyhrát další grandslamový titul a zůstat dvojkou, že," řekla ironicky. "Je lepší být druhá na světě a vyhrát třikrát grandslamový turnaj než být jedničkou a nemít ani jeden," narážela na fakt, že Ruska Safinová dosud ve své kariéře na vavřín z některého turnaje velké čtyřky stále čeká, a přitom je první.

Safinová ale prohrála se Serenou ve finále Australian Open, pak hrála i finále French Open a ve Wimbledonu byla v semifinále.

"Dinara odvedla skvělou práci, aby se dostala na první místo žebříčku, když vyhrála turnaje v Římě a v Madridu," podotkla Serena Williamsová, následně otočila oči v sloup a rozesmála se.

Poprvé byla Serena jedničkou již v roce 2002, ale o pozici přišla, když zredukovala počet turnajů, které hraje. Na tom vydělávají podle stávajícího systému tenistky objíždějící více akcí.

Na druhou stranu Serena byla první krátce i letos, ale přepustila pozici Safinové poté, co třikrát po sobě prohrála na antuce hned první zápas. Naposledy po prohře s Češkou Klárou Zakopalovou.

Safinová, která nestačila v semifinále v Londýně na Venus Williamsovou, systém počítání žebříčku obhajovala. "Na posledních čtyřech grandslamech jsem byla minimálně v semifinále, což Serena ani Venus v Paříži nedokázaly. Pořadí je výsledkem výkonů za celý rok, a ne jenom na jednom dvou turnajích. Tak to je," podotkla Ruska.

Venus zůstávala v debatě na téma objektivita žebříčku diplomatická. Nechtěla se do diskuse příliš pouštět. "Chcete tím říci, že je ženský tenis v krizi. Není. Je skvělý," opakovala na otázku, zda je dobře, že je první Safinová bez grandslamového titulu. "Dinaru respektuji a ostatní by měli také," pronesla Venus.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Serena má určitě svym způsobem pravdu, ale už je to vážně hnusný navážet se takhle do Safiny..
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm.. tak netrvalo to opravdu dlouho. No jo, nejsou všichni takoví borci jako ty, Sereno. Ale špetka respektu by neškodila - herni sice je šampionka, ale jako člověk (alespoň pro mě) - nic moc. Občas sice pobaví, leč mnohem časteji tyhle její jajákovské výjevy živí moje "Serení antifandovství".. Těším na další porážky v prvních kolech, nejlépe za sebou:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Serena si nedá říci... je sice prawda že je škoda že nemá grandslamový titul, ale w turnajich hraje velice dobre a vetsinou je v semi nebo ve finale. Post světové jedničky jízatím právem náleží. Zatím do té doby než přijde Maruška a vyhraje U.S. open atd a stanese zase hráčkou číslo 1. :):):):):)
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara na to bohuzel nema hlavu, boji se udelat posledni krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos tady uhrála víc než se čekalo, akorát ten debakl v SF nemusel být tak velký. Na nejlepší travařky prostě nestačí. Mnohem smutnější je to, že psychicky nezvládla finále v Paříži. Jednou provždy by byla vítězkou grandslamu a letošní sezonu už mohla dohrát v poklidu.
Štvát nás ale může ta těsná a zbytečná prohra Jeleny v semifinále. Přitom to mohlo být easy ve dvou setech, nebýt toho nevyužitého brejkbolu za stavu 4-3, kdy míč jen těsně tečoval čáru. Kdyby Serena skončila už v SF, měla by Dinára v žebříčku obrovský náskok.
Reagovat
pepi
ja jsem rada ze zvitezila, proc by nemela byt jednickou vzdyt je nejlepsi,kdyz vas nepresvedcila vcerejsi vyhra nebo finale AO tak uz asi nic:)ma velkohube kecy tak to proste berte tak ze to k ni patri a berte ji jako tenistku nemusite ji zboznovat ale chtit aby pred ni byla tenistka ktera proste neni tak dobra je hloupe:(k cemu by to bylo kdyby vyhravaly hracky ktere jsou vam sympatictejsi:(vyhrala ta nejlepsi a tak je to fer
Reagovat
smazaný uživatel
Však ano - herně to skutečně je borkyně, to nikdo nemůže s čistým svědomím zpochybňovat. Ale musím fandit každé(mu) kvalitní hráčce? Každé grandslamové vítězce (ať už jedno- nebo mnohonásobné)? Já (a další) přece neříkám, že není dobrou tenistkou - jen mě příliš nenadchla její "off court" úroveň:).
Hloupý je spíše často užívaný argument, že cosi k někomu prostě patří (použito ve smyslu omluvy/obhajoby).. Hitler neměl rád židy a pár milionů jich nechal zplynovat. No jo, ale bez toho antisemitismu by to holt nebyl ten správný Hitler, už to k němu tak ňák patří:). Já přece vím, že k ní velkohubost PATŘÍ - jinými slovy, že velkohubá prostě JE. No avšak právě to (kromě dalších věcí) logicky způsobuje, že mi sympatická asi nikdy nebude.
Reagovat
pepi
ja nerikam ze ji mas fandit,byla to reakce na to ze broz by si zrejme pral aby dinara mela vetsi naskok nad serenou i kdyz neni tak dobra.jo a mluvit o serene v souvislosti s hitlerem je uz trochu moc:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hitler a Serena nemají samozřejmě spojitost.. "Áda" byl použit čistě jen jako příklad pro věc obhajoby nějaké negativní charakterové vlastnosti pomocí evergreenového argumentu "patří to k ni/němu":)) Na extrémním příkladu je to prostě rychleji a snáze pochopitelné, ani náhodou mě nenapadlo srovnávat aroganci a velké řeci s antisemitismem, touhou ovládnout svět atd. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A co se sporu Dinara bez GS a přitom jedničkou týče.. tenis prostě funguje na základě řebříčkového systému. Oceňují se zde výkony skrze celou sezonu, a oceňují se nejen celková vítězství. Co je více: 5 semifinále anebo 1 vítězstí? 15 postupů do třetího kola anebo jedno finále GS? 2 tituly z prestižních turnajů anebo 1 titul z GS?.. Tenis odpovídá chladnou a přesnou matematikou: jde o body. Pokud se nám to nelíbí, můžeme demonstrovat za změnu systému: podobně jako v jiných sportech by byl šampion a šampionka pro daný rok vždy jen jedna a to na základě nějakého "mistrovství světa"... Mně se ale žebříčkový systém líbí a pokud si někdo (Dinara) zajistil solidními výkony (i když třeba ne grandiózními) post n.1, nemám s tím problém.
Reagovat
skott
no ten Hitler byl kruty:-))
Ale je to trochu jinak, Dinara (a nejen ona) na Serenu nebo Williasky vubec, herne ma.Napriklad Serena neni nikde blizko svych vykonu, ktere predvadela jeste pred operaci leveho kolene.Ono je samozrejme neco jineho, sosutredit se na 6 az 8 turnaju rocne nebo se sanzit predvadet to nejlepsi tyden, co tyden.Nemluve o tom, ze se hraje v zaverecnych kolech jinak s vedomim 7 nebo 10 GS titulu v kapse...Vubec si nemyslim, ze jeji odpovedi mely urazit Dinaru (byly namireny proti systemu rankingu!), vzdyt na konci toho rozhovoru pro ni nasla pekna slova a i Venus po semi, tvrde setrela novinare, ktery se ji snazil natlacit do posmesnych poznamek na jeji adresu.Obe Williamsky mely s Dinarou vzdy dobre vztahy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist