Safinová: Ať se Serena zeptá na žebříček na WTA

4. 8. 2009, 09:39
Aktuality 14
Tahle otázka ji pronásleduje po celém světě. Kde se Dinara Safinová objeví, tam se jí někdo zeptá, jak může být tenisovou jedničkou, když nevyhrála grandslamový turnaj. Já jsem žebříček nevymyslela, zlobí se Ruska.
Dinara Safinová

První hráčku světa už neustálá debata okolo žebříčku unavuje, ale pořád dokáže trpělivě odpovídat. Před turnajem v Los Angeles, kde obhajuje loňský titul, jako by na ni čekala. S rukama s kříženýma na hrudi a lehce pokleslými rameny tak reagovala připravená.

"Žebříček je žebříček a já jsem nevymyslela jeho systém," řekla klidným hlasem třiadvacetiletá moskevská rodačka.

Již před Wimbledonem vyhlásila Serena Williamsová, že se cítí být první hráčkou světa. Američanka letos vyhrála Australian Open a Wimbledon a už má jedenáct grandslamových titulů, ale momentálně je v žebříčku druhá. "Pokud má (Serena) nějaké otázky, ať se obrátí na WTA, která se o vypočítávání stará," podotkla Safinová.

Před Los Angeles přilila olej do ohně ještě Jelena Jankovičová, bývalá světová jednička. "Kdybych měla vybrat někoho po mně, byla by to Serena," řekla Srbka. "K tomu, abyste byli světovou jedničkou, musíte porážet sestry Williamsovy. Já jsem jedna z mála hráček, které s nimi mají kladnou bilanci," dodala Jankovičová a narážela na fakt, že Safinová má dohromady se Serenou a Venus bilanci dvou výher a devíti proher.

"Mé postavení v žebříčku je výsledkem výsledků za celý rok, ne pouze na grandslamech, nebo na tom, jestli dokážu porážet Serenu a Venus. Já hraji celý rok a mám skvělé výsledky, a to i na grandslamových turnajích," konstatovala Safinová, letos poražená finalistka na Australian Open a na Roland Garros, ale vítězka tří turnajů - v Římě, Madridu a naposledy v Portoroži.

Safinová, která má před Serenou náskok 973 bodů, zopakovala, že si věří, že grandslamový vavřín brzy získá. "Každý den dávám tenisu sto procent, trénuju a je jen otázkou času, kdy to přijde," pronesla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
taky nechápu proč si Jankovič otevírá pusu.. asik potřebuje zviditelnit!:) Dinara se hodně zlepšila a určitě není tenis jenom o 4 turnajích.. Budu držet Dináře palce a doufám,že se jí konečně podaří vyhrát první GS co nejdřív!
Reagovat
smazaný uživatel
neviem prečo pridala aj Jankovičová, ked ona bola z tých čo tiež nevyhrali Grand Slam a bola prvá. A Safinová má pravdu, vážne zato nemôže aké je bodovanie. Serena by si to mohla uvedomiť.
Reagovat
skott
Protoze pokrytectvi je ji vlastni.Loni koncem roku v Doha celila podobnym otazkam ona a zasobovala novinare srdcervoucimi pribehy o prolitem potu a slzach, aby byla nejlepsi na svete.Ted kdyz si ji nikdo nevsima, snazi se strhnout pozornost na sebe alespon hazenim spiny na jine.
A pokud jde o bilance, kterymi se Jankovic ohani...urcite neni kladna, je to 8-8.Nehlede nato, ze pokud si mysli, ze je na zaklade toho lepsi nez Serena a Venus, pak Dinara je pravoplatnou jednickou, jelikoz zas ona vede nad ni 3-2!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Jankovič by měla raději také držet pusu, ta její "dominance" trvala max. 3 týdny, pak se opět v Austrálii sesypala a často hraje ostudné výsledky, kterých se Dinara již asi rok nedopouští, ta hraje poslední rok neustále vyrovnaně a za tu vyrovnanost si zaslouží být světovou jedničkou. Co má Srerena říkat, ta si támhle ve Španělsku prohrála s naší 126 Klárou nebo já už nevim, kde teď na žebříčku je, ale nebude to rozhodně vysoko.:-) Bilance často nerozhoduje, dyť to tak je i u vašho Fedouše, s Nadalem má hroznou bilanci a má přitom o 9 grandlsamů víc.
Reagovat
smazaný uživatel
no ta bilance není zase tak strašná, když se to vezme kolem a kolem... Víme!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Fedex má tak hroznou bilanci s Rafou jen proto, že se hrála drtivá většina jejich vzájemných zápasů na antuce???
Reagovat
smazaný uživatel
Nn, spíš je to tím, že oboum hráčům nevyhovují nějací soupěři, moc jich není, ale vždy se s nimi natrápí, tak Federer má Nadala a Nadal třeba zas Nalbandiana nebo Djokovice a ti ho vyrazí z turnaje dřív, nežse vůbec k matchi s Fedoušem dostane a když se k němu sotane, většinou vítězí právě on. To samý podle mě u holek, Safinka je třeba úplně zoufalá ze sester a proto už nemá třeba 3 grandslamy.
Reagovat
dabelsobul
At uz Dinara vyhraje grandslam a bude klid ))
Reagovat
seattle
Ten tlak ji zbytecne potom svazuje, jako ve finále French Open s Kuznetsovou. Pojd Dinaro vyhrat grandslam a zavrit vsem pusu!
Reagovat
smazaný uživatel
naprostý souhlas, tenis slečno Sereno opravdu není jen o čtyřech turnajích za rok (Grandslamech), ale o celoroční práci. A v té nad sestrami Williams vítězí Safina na celé čáře!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale jde o to, že Serena je když se to vezme kolem a kolem tak asi skutečně lepší než Dinára Safína. Ale na to se tu bohužel nehraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Safina sa snazi celu sezonu a neprehrava aspon s priemernymi hrackami, ked prehra, tak je to vzdy aspon nejaka kvalitna hracka.
Reagovat
letityfanousek
Dinara je borkyně, ale za 10 let nikoho nebude zajímat hráčka, která nevyhrála GS. Dokud nevyhraje GS bude v historii vymazaná. Fandím jí, pro její neskutečnou bojovnost, ale musí vyhrát GS! Jinak je to jen vynikající hráčka, ale šampionka je Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
V historií si jí budou pamatovat! Jako malou sestru MARATA.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist