Nic suverénního, ale postup si Berdych pohlídal. A teď už na Federera!

28. 6. 2010, 17:46
Aktuality 48
WIMBLEDON MUŽI - Tomáš Berdych naplnil očekávání a postoupil do čtvrtfinále Wimbledonu. Český tenista dnes sice proti Němci Brandsovi ideální výkon nepředvedl, postup přes nečekaného osmifinalistu si však zkušené pohlídal. Teď ho čeká šestinásobný šampion Roger Federer.
Tomáš Berdych

Před měsícem na Roland Garros si Berdych poprvé zahrál v grandslamovém semifinále. Ve čtyřiadvaceti letech konečně začíná naplno prodávat svůj talent a před týdnem vstoupil do Wimbledonu, kde se od něj očekává další velký výsledek.

Po vylosování se začalo diskutovat o tom, že by si Berdych ve čtvrtfinále mohl vyšlápnout na vítěze šesti ročníků Rogera Federera. Oba favorité potřebná čtyři kola zvládli, byť si prošli nemalými problémy, a ve středu tak dojde k prestižnímu souboji o semifinále.

Pondělí ve Wimbledonu:

Fantazie! Kvitová přejela Wozniackou a je poprvé ve čtvrtfinále!

Clijstersová otočila belgické osmifinále proti Heninové

Dvanáctý nasazený Tomáš Berdych v pátek zdolala Uzbeka Istomina až v pěti setech a dnes byl znovu favoritem souboje s Němcem Danielem Brandsem. Ale i 98. hráč světa vzdoroval a padl až po třech hodinách 6-4 6-7 5-7 3-6.

Brands se ve Wimbledonu až na pátý pokus dostal do 2. kola grandslamového turnaje. když postoupil přes Andrejeva. Pak dokonce vyřadil i nasazené Davyděnka a Haneska a dosáhl životního úspěchu.

Ani čtyřiadvacetiletý Berdych neměl s o dva roky mladším Němcem jednoduchou práci. Tři sady se bojovalo o každý míč a český hráč se jen stěží dostával k brejkbolům. Jen se potvrdila slova českého hráče, že první vzájemné zápasy mu dělají problémy. "Není to nic příjemného. Člověk ho vidí poprvé a on předvede takový výkon," ukazoval na výkon předchozího soupeře Istomina.

První set dnes Berdych prohrál, druhý získal až v tie-breaku. Český hráč se pořádně nemohl opřít o první servis, naopak Brands srdnatě bojoval o každý míček a byl mírně lepším hráčem. Zlom nastal ve třetím setu, kdy Berdych prohrával 3-5, ale k setbolu soupeře nepustil. Několikrát zabojoval o zdánlivě ztracené míčky a ziskem čtyř her v řadě strhl vývoj utkání pro sebe. V rozhodujícím dějství už komplikace nepřipustil.

Berdych, kterého opět hlasitě z hlediště podporovala skupinka českých fandů, si zahraje čtvrtfinále Wimbledonu podruhé v kariéře. Před třemi lety ho vyřadil španělský fenomén Rafael Nadal.

Nyní se chystá na Federera, se kterým má zápornou bilanci 2-8. Poslední zápas však letos v Miami vyhrál. Na trávě se utkali dvakrát před čtyřmi lety a Berdych prohrál 1-2 na sety v Halle a 0-3 ve Wimbledonu.

Roger Federer po vydřených výhrách nad Fallou a Bozoljačem předvedl už dva vydařenější výkony. Po třísetové výhře nad Clementem nedal šanci ani Jürgenu Melzerovi

Rakušan je Švýcarův starý známý z juniorů, na okruhu ATP se však potkali až v 28 letech. Semifinalista French Open Melzer dnes prohrál hned svůj servis, který si sice následně vzal zpátky, v dalším průběhu zápasu se už ale i k ničemu nedostal. Federer hrál jistě a za necelou hodinu a půl vyhrál 6-3 6-2 6-3.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
pondělní výsledky mužů (28. 06. 2010)

Dvouhra - osmifinále:
Berdych (12-ČR) - Brands (Něm.) 4-6 7-6 7-5 6-3
Federer (1-Švýc.) - Melzer (16-Rak.) 6-3 6-2 6-3
Nadal (2-Šp.) - Mathieu (Fr.) 6-4 6-2 6-2
Djokovič (3-Srb.) - Hewitt (15-Austr.) 7-5 6-4 3-6 6-4
Murray (4-Brit.) - Querrey (18-USA) 7-5 6-3 6-4
Lu Jen-hsun (Tchaj-wan) - Roddick (5-USA) 4-6 7-6(3) 7-6(4) 6-7(5) 9-7
Söderling (6-Švéd.) - Ferrer (9-Šp.) 6-2 5-7 6-2 3-6 7-5
Tsonga (10-Fr.) - Benneteau (32-Fr.) 6-1 6-4 3-6 6-1

Čtyřhra - 3. kolo:
Moodie/Norman (7-JAR/Belg.) - Damm/Polášek (ČR/SR) 7-6(9) 7-6(5) 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem celkem prekvapena, ze tu nikdo nepocita to semifinale s Rafou :-), ze se vic veri napr. Djokovicovi. Ja si treba myslim, ze Rafa Robina porazi. Ne treba hladce, ale porazi. Nekdo tu argumentoval zdravym sebevedomim...to si, myslim, tam musi mit skoro kazdy :-). Soderling porazil stejny pocet souperu, sice se mu ted dari, ale nema za sebou nejaky vyrazny uspech v podobe vyznamneho titulu, Rafu navic dokazal zatim porazit pouze vloni na FO, kdyz Rafa uz byl snadna korist, a tusim, ze take nekde na hardech po zraneni..., jinak bilance je 4 - 2 ve prospech Rafy. Robina porazil v 2007 i na W, a to v te dobe nebyl jeste tak pripraven na tvrde povrchy jako dnes. Rekla bych, ze se porad dost zapomina na to (a ostatne i Soderling sam dle rozhovorou), ze Rafa uz neni jenom antukar, ktery si na jinych povrsich moc neskrtne... :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja tez verim Nadalovi vic nez Soderlingovi!Ono se namluvilo i pred finale RG jaky je Robin favorit,byla to antuka,ale vsichni vime a rika se,ze trava je v 2 tydnu o dost pomalejsi,myslim si,ze to bude boj,ale vyhraje Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten zápas Soda : Nadal vidím tak 50:50. Záleží hlavně na tom, jak bude hrát Soderling, protože Nadal jistě podá zase minimálně ten svůj standardní výkon.

Doufám, že vyhraje Soderling, ale nevsadil bych si na něj, protože je dost velkej "headcase".

Každopádně, pokud vyhraje Nadal a utká se v SF s Murrayem, věřím, že jej Murray dá, ledaže by se dolehl tlak očekávání před domácím publikem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
".... ledaže by na něj dolehl tlak očekávání"
Reagovat
smazaný uživatel
No ja ve vyhru nad Soderlingem verim dost,nad Murrayem si jist nejsem,zatim vypada jiste,ale co s nim udela tlak v semi nevim.Pamatuju si,ze s nim Nadal hral predloni,taky se rikalo,ze postoupi Murray a neuhral s Nadalem vic nez set!Ono to finale R+R by zas tak zle nebylo ne?Anebo kdyby to vyhral nekdo uplne jiny nez ti 2!Ja vim jen,kdo to asi nevyhraje-Novak,ten tezko!
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje posledni souveti me nesmirne rozesmalo :-D. Vidim to stejne :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No asi by tam umrel driv,ale co vime,treba to bude LU,ten vitez,hral skvele!
Reagovat
smazaný uživatel
Finále R + R by mi nevadilo jen za předpokladu, že jej vyhraje Federer. :-))

Jinak když Murray dokáže porazit Nadala na US Open a na Aus. Open, v principu by měl totéž dokázat i na trávě. Ale ten zápas z roku 2008, kdy Murray do Nadala dostal 3:6, 2:6, 4:6 jsem neviděl. Tipoval bych ale, že Murray musel hrát naprosto otřesně.

Co se týče Djokoviče, kdyby se nějakou náhodou dostal do finále třeba proti Nadalovi, podle mě by měl určitě větší šanci než na antuce, pořičemž i na té antuce dokázal s Nadalem sehrát pár vyrovnaných zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja opravdu stale nerozumim tomu, proc se tolik porad veri Murraymu, od nej se ocekavalo tolikrat, ale zatim stale jeste nic nedokazal... Pomalu se zacinam priklanet k nazoru, ze to je snad nejprecenovanejsi hrac. Neco mu proste chybi, vyrovnanost, psychicka odolnost... tezko rict. Vezmeme-li si jeho karieru, pak naskocil na okruh o rok pozdeji nez kuprikladu Nadal, za tu dobu vyhral 14 titulu, ale jen 4 vyznamne Masters (8 x 250, 2 x 500), GS zadny, jen byl 2 x ve finale. Vzajemna bilance s Rafou je 7:3 pro Nadala, porazil ho jen 3 x na hardu, posledni vyhra byla po skreci na AO. Jinak nic moc, Rafa tu nehraje uplne spatne, nevidim duvod, proc by mel byt Murray favoritem :).
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jeste bych pripojila, ze z tech 7 vyhranych zapasu byly jen 2 na antuce, ostatni hard, jednou trava...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak je právě na čase, aby to Murray zlomil, ne? :-) Přece nechce být GS loserem donekonečna. :-))

Jinak bych z tý H2H odečetl kromě antuky ještě i zápasy z roku 2007, kdy Murray ještě do špičky nepatřil (v době zápasů s Nadalem se pohyboval kolem 16. až 18. místa). Přesto to byl na Aus. Open 2007 pětisetový zápas, ač byl Nadal jasným a jednoznačným favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Za predpokladu,ze vyhraje NADAL:-) A,ze by vyhral Djokovic ve finale s Nadalem je podle me mala!AlE kazdy to vidime jinak,to je jasne!Murray do W neuhral nic!
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale jak rychle se hrac dostane do spicky, zalezi na nem ;-) :-). Ze se tam nedostal driv, byla jenom jeho chyba ;-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ano i ne. někdo prostě herně dozrává později než někdo jiný. Ne každej je v 14 tak fyzicky vyspělej jako třeba Jennifer Capriati blahé paměti (a na 14 tehdy rozhodně nevypadala, věřte mi). :-))

Jinak Nadal vyhrál prvních 5 jejich vzájemných utkání, zatímco ve zbylých pěti zápasech vede Murray 3:2, a to je tam ještě jeden zápas na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, pro připomenutí, Sf z US Open 2008:
http://www.youtube.com/watch?v=TvL9XRNCg8o

Řekl bych ale, že Nadalův forhend je dnes daleko nebezpečnější, resp. agresivnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Vetsinu z tech "prvnich"zapasu, jak jste psal, spolu sehrali v roce 2008, to se Murray pohyboval do 11. do 4. mista (rok 2007 pravdepdobne na 11. zakoncil), coz mi nepripada, ze by nebyla spicka...ale to by bylo na dlouho, ano, statistika mluvi v "nove" ere (kdy je teda Murray spicka) pro Murrayho o jeden jediny zapas, ale je treba si tam take zapocitat faktor zraneni (protoze ta posledni porazka prisla prave na AO, kdyz se Rafa vracel na kurty po zraneni a skrecoval). No kazdopadne je to uz asi zbytecne to tak rozebirat :-), hraje se dnes, ale ja stale verim mnohem vic Rafovi, udelal pokrok, neni uz vyslovene antukovy a zatim mu to i pekne podava :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Já netvrdím, že je Murray favoritem, ale pouze to, že bude-li hrát dobře, je schopen jej porazit. Mimo jiné je Murray jedním z mála hráčů, která zas tak moc neotravuje Nadalovo levácké podání a je schopen se s Nadalem držet i od základní čáry, resp. ho přehrát (alespoň na rychlejších površích).
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, že je více otazníků nad připraveností Rafy na rychlém povrchu teď než kdykoliv jindy, Rafa byl na rychlém povrchu dřív válec, vyhrál Wimblas, AO, olympiádu a další Masters... jenže právě díky tomu zranění nevím nevím zda na rychlém povrchu může zvládat velké zápasy jako kdysi. Ano argument, že byl Rafa zraněný a proto nehrál kvalitně, jenže po turnaji mistrů,na kterém doslova a do písmene shořel, začal předvádět kousky v Davis Cupu, náhle ožil a to z něj právě dělá antuka a zranění bylo ze strany fans téměř zapomenuto. Murray na něj teď určitě má a H2H z roku 2007 je bezpředmětná si myslím, ne tak klíčová. Murray od základní čáry má v podstatě na všechny. Zastavit jej může jen hlava, jelikož opravdovou formu nemá z TOP 10 nikdo.Andrew se mi jeví zatím nejlépe. Rafa na velkou prověrku čeká zatím a tou bude Robin, pak Murray, pokud postoupí, já to vidím na 55:45 pro Rafu se Soderlingem. Podstatný fakt je také, že zdraví Rafy není opět OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nikdy nebyl valec na tvrdem povrchu a i v tom r.2008 byl uz od W zranen,nebyl fit uplne a vyhraval!Myslim si,ze loni byl dole s psychikou,coz uz ted neplati,naopak,takze hodne zapasu vyhraje nejen bojovnosti,ale i hlavou.To by mohl byt ten pripad s Murrayem!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je jasné, že opravdový válec byl Rafa jen na antuce, ale na tvrdém byl víceméně top 3, přičemž kromě US Open vyhrál tři velké turnaje, dokázal nemožné a to porazit Rogera na trávě, takže na tom určitě byl lépe než se mi zdá nyní, to jsem tím chtěl říct. Ano rodiče se mu rozvedli a jeho psychika byla pochroumaná, ale krásně šlo vidět co s ním ke konci roku udělala opět antuka, nakopla ho a to byl rozdíl jen pár dní od kolapsu v Londýně. Rafa si zde zahrál dva pětiseťáky, to by se nemělo stávat, nemyslíš? :) a hrou mě nijak nenadchnul teda na trávě, psychika také vše nevyhraje, Rafa potřebuje k psychice i zdraví a určitou výkonnost. Výkonnost pro mě nestoprocentní, zdraví dle jeho slov také ne. Co nám vyjde? Velká šance pro Murrayho či Robina. Jasně hlava je velký rozdíl, ale to je neznámá v letošním Wimblasu u Andrewa, třeba již vyrostl, co my víme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty rodice jsem nemyslel vubec,spis,ze si opet veri!Jo zaral si petisetaky,tezky zapasy,ale to RF taky a je to rozeny travar! A vicemene se s nim automaticky pocita do finale!Zda se mi Rafa trochu podcenovany,nevim kolik by toho musel letos vyhrat,aby se mu verilo vic!Co je pravda je,ze nevime jak se zdravotne citi.Kazdopadn i zacatek roku zvladl lepe nez Roger a to formu jeste nemel!Ja jsem sam zvedav na zapas s Soderlingem,muze to byt opet 5 setu,taky to muze byt vyklep,tady nejvic nevim ze vsech ctvrfinale!
Reagovat
smazaný uživatel
Nesrovnával bych RF s Rafou, Roger výkonnostně je na tom hůře a hůře, má na to taky věk a ten nezastaví, zápasy už víceméně vyhrává hlavně díky té jeho vnitřní síle ve Wimbledonu. A je fakt, že Falla hrál opravdu skvěle, líbil se mi dost. Co se týče věření si, tak Rafa si nevěřil kvůli osobním problémům-právě byl špatný kvůli rodičům hlavně, samo že také kvůli zdravotní stránce, že se mu nedařilo. Jinak Rafa a forma letos... antuku neberu, tam Rafa bude válet stále ještě dva-tři roky určitě. Ale rychlý povrch je něco jiného a na něm si letos zahrál jediné finále. Od té doby uplynulo dost dní, ale z toho co jsem viděl na trávě zatím, má rezervy značné. Jinak o něm Bjorn Borg nebo někdo řekl, že je to možná vůbec nejodolnější hráč (psychicky) jaký kdy v historii tenisu hrál/hraje, takže pokud bude ve finále, tak díky hlavě hlavně a bojovnosti, krása jako na antuce či dříve se od něj teď čekat nedá. Já to přeju Murraymu, celá Anglie by zešílela a zaslouží si to.
Reagovat
smazaný uživatel
SF dle mě ve složení Roger - Novak, Robin - Murray... ale nechci předbíhat, nicméně na semifinalistech Novakovi a Můře by se nic změnit nemělo, Murray chytil asi největší formu ze všech čtvrtfinalistů, je to paradoxní vzhledem k tomu, co předváděl v období po AO do Wimbledonu. Že by chtěl umlčet Brity a prokázat že dozrál pro finále v All England Clubu a vůbec pro triumf na grandslamu? Uvidíme, ono se v minulosti kolikrát říkalo, že musí vyhrát už a to hrál životní tenis...ale Tsongu porazí. Robin pokud předvede výkony jako před zápasem s Ferrerem tak má na trávě a právě teď největší šanci Rafu porazit... Novak? Chvalitebný výkon proti Lleytonovi, skvělé pasáže střídala horká hlava, ale soupeř byl daleko za očekáváním-nesmyslně ztrácel výměny, tropil chyby. Lu porazí Srb. Roger - Tomáš? Forma na straně Toma. Vnitřní síla, psychická odolnost, velikášství ve Wimbledonu a GS vůbec na straně Švýcara, výkonnost klesá ale kouzlo Federera nehasne. Já si myslím, že to Švýcar zvládne, ale doufám v opak. Nicméně proti Istominovi a Brandsovi to měl opravdu těžké, těžší než Roger proti Clementovi a Melzerovi, řekl bych. :)) Go go Tome!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže Roger už není to co před 5 lety, to je jasné. Ale to čeká každého. Chci vidět Nadala, jak bude v 28 běhat po kurtu. Tomu dávám ještě tak dva tři roky, víc ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, však to mělo být jen takové konstatování, doplnění :D tak někteří fans RF si třeba nepřiznají, že výkonnostně to není optimální... :) Rafa v tom věku tenis pouze pro zábavu a na playstationu s Moyou :D Roger hrál mnohem chytřeji, proto je schopen teď zvládat pětiseťáky a náročné zápasy stále, nikdy jsem nezažil, že by Roger byl delší dobu zraněný. Protože hrál chytrým stylem, elegantně, aby nezatěžoval tolik klouby.
Reagovat
smazaný uživatel
No a taky byla chyba že Rafa začínal na betoně v mládí, tlak na kolena mnohem větší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem VELKÝ fanda Rogera, ale to musí snad vidět každý, že pohybově to už není ono, ne? O servisu nemluvě. Ale beru to tak, že alespoň to je teď napínavější. :-) Nicméně po úderové stránce, po technické stránce a určitě i psychické stránce je nejlepší pořád Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak po uderove budiz, ale s tou psychickou strankou bych ho neprecenovala.... Ja osobne si myslim, ze nejlepsi psychiku na okruhu ma Rafa (ale mozna je to muj nekriticky fanouskovsky dojem), kdyby mel nejlepsi psychiku, bude vphode bez emoci zvladat svuj vypadek v lonske sezone (viz pokrikovani do Djokovicovy loze), nebo se treba tak snadno nevzda pred Rafou kuprikladu letos v Madridu...
Reagovat
smazaný uživatel
A i po prohře s RF....kolik dostane bodů? který by měl teoreticky být...ví někod??:)
Díky!
Reagovat
nando
Tomáš si přičtě 180 bodů. Ted je na 360, z lonska obhajoval 180. Ale Roger ještě nevyhrál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už teď Tomáš přeskočil Ciliče a bude nejhůř 12. Kdyby došel do semi, šel by i před Ferrera na 11. místo. A finále - to by šel určitě před Verdasca i Roddicka a možná i Tsongu, ale ten ještě hraje, takže to se ještě neví.
Dál už ale ne, tam je už velká bodová propast.
Reagovat
nando
Jo jo, máš to dobře, ted jsem to taky počítal. Každopádně Roddick jde na 3490 a Verdasco na 3475, Tsonga má ted 3455, Ferrer 3100 a Berdych 3005. Takže Berdych bude mít na to, bojovat o Turnaj mistrů. A to ještě kdoví jak to bude s Del Potrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě Soderling už je jistě v TOP5 a pokud uhraje alespoň stejné kolo jako Murray, půjde i před něj na 4. místo. Jinak pokud by Berdych Wimbledon chtěl vyhrát byl by 7. místě, těsně za 6. Davyděnkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja bych to videl nasledovne: Federer - Berdych 3:1, Djokovič - Lu 3:1, Murray - Tsonga 3:0, Soderling - Nadal 3:2.
Reagovat
nando
Tak u RF bych to asi viděl stejně, i když budu fandit jak blázen Berďovi! Ale rozhodně bych nepodceňoval Lua, hrál fakt dobře, navíc jsem si všimnul, že Novak dnes rozhodně nevypadal čerstvě. Myslím, že Lleyton mu to dost usnadnil, dělal zbytečný chyby, hlavně na returnu. Murray postoupí, ale ty sety budou dost vyrovnaný, 3:0 asi ne. A Soda? Nevěřím mu, dneska se dost natrápil, na druhou stranu záleží jak je na tom Rafa fyzicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u Berdycha bude klíčový první set. Jestli ho vyhraje, má šanci, pokud ale ne, tak vypadne, pač nevěřím, že přehraje RF ve 3 ze 4 setů. Jinak Jo-Wilfried je celkem kopyto, těm 3:0 fakt věřím. A Rafa je na trávě hratelný a Robin má teď takové to zdravé sebevědomí. A konečně Lu - nevěřím, že na servisu odehraje zase tak fantasticky jako proti Andymu.
Reagovat
Martinac
Viděl jsem Nadala, naprosto famózní výkon, Roger by teď proti němu neměl sebemenší šanci! Každopádně už kvůli kurzu budu hrát Soderlinga, překvapit může.
Reagovat
smazaný uživatel
Mathieu byl slaboučkej..opět dostál své pověsti extra náladového tenisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem viděl Nadala, rozhodně bych to neoznačoval za famózní, natižpak naprosto famózní výkon. Byl to Nadalův standard, returny stále nic moc, spoustu toho i zkazil, přičemž Mathieu hrál spíš podprůměrně (na své poměry).

Z této části pavouka se mi nejlépe jeví zatím Murray (Tsongu jsem v akci ještě neviděl). Soderling dnes nepodal (celkově vzato) moc dobrý výkon, na Nadala by toto nestačilo, i když zase je asi pravda, že Ferrer na té trávě returnuje podstatně líp než Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda,ze Murray zatim nejlepsi!Nadal proti predchozim zapasum hral lip,hlavne nevypada,ze by nemohl hrat!A Soda dnes nic extra,bude to vyrovnane ctvrfinale!Naprosta bomba Rodick,opet bohuzel W nevyhraje!Skoda,roky pribyvaji
Reagovat
nando
Nevíte někdo, jaký je další program? Jestliže se dnes hráli všechny 1/8, teoreticky by se měli hrát všechny 1/4 až pozítří, ale pak nevím, co by se hrálo zítra. Respektive mě zajímá, jestli bude hrát Tomáš s Rogerem zítra nebo pozítří.
Reagovat
smazaný uživatel
Zitra zeny ctvrfinale vsechny a pozitri vsechny ctvrfinale muzi!
Reagovat
nando
Díky!
Reagovat
nando
Tak poslední dva zápasy se více povedly RF, Tomáš se dost trápil, ale zase ted nebude v tý pozici favorita a hlavně se bude víc hrát, přeci jen Brands i Istomin se opíraly dost o servis. Bude záležet na tom, co předvede RF, viděl jsem ho v prvním kole a to byla bída. Výsledek s Melzerem varuje, na druhou stranu ty míče co jsem viděl, tak Melzer totálně zazdil, ale nvm jak vypadal celkový výkon RF. Favoritem je Roger, ale Tomáš šanci určitě má.
Reagovat
smazaný uživatel
Melzer hrál totální tušku, teda soudě dle těch cca 10 min, co jsem se na to vydržel koukat. :-)

Myslím, že poslední zápasy nelze dost dobře srovnávat, poněvadž Istomin i Brands (v této formě) jsou nesrovnatelně nebzepečnější hráči na trávě než Melzer a Clement.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem sledoval spíš po očku, ale tiebreak ve druhém setu byl super. Pořádnějc jsem viděl jen závěr třetího setu (kdy Brands podával na vítězství v setu) a opět konec čtvrtého setu. V těchto chvílích hrál Tomáš dobře.

Ale jinak mu proti Federerovi moc nevěřím, a to hlavně kvůli tomu, že se na tý trávě špatně pohybuje, což jej ve výměnách viditelně silně limituje. Snad jedině kdyby měl Federer vyloženě špatný den, anebo Berdych podával naprosto prefektně po celý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
jj,myslim,ze vic jak set Tomas neuhraje,i tak super vysledek,zase bude v zebricku o neco vys:)
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc se mi zdá, že ani Tomášův return na tý trávě není zrovna nejlepší (i když dnes v druhé půlce zápasu to už bylo lepší). Když už, tak to už spíš věřím tomu, že by Tomáš mohl Federera porazit třeba na US Open.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist