Clijstersová otočila belgické osmifinále proti Heninové

28. 6. 2010, 17:28
Aktuality 4
WIMBLEDON ŽENY - Osmifinálový souboj ve Wimbledonu mezi bývalými světovými jedničkami z Belgie vyhrála Kim Clijstersová. Osmá nasazená porazila 2-6 6-2 6-3 krajanku Justine Heninovou, která se tak ani letos po návratu k tenisu nedočká vysněného triumfu na londýnské trávě.
Kim Clijstersová

Sedmadvacetiletá Kim Clijstersová, která hrála ve Wimbledonu naposledy v roce 2006 a prohrála s Justine Heninovou v semifinále, se dokázala vzpamatovat ze ztráty prvního setu. Ten její soupeřka sice hladce vyhrála, ovšem při jednom pádu si poranila pravý loket. "Asi mám něco se šlachou, ale nevím přesně co. Každopádně je to hodně bolestivé," uvedla po zápase Heninová, kterou zranění limitovalo při servisu a bekhendu.

Pondělí ve Wimbledonu:

Fantazie! Kvitová přejela Wozniackou a je poprvé ve čtvrtfinále!

Clijstersová si připsala rozhodující brejk v osmém gamu třetí sady a zbytek duelu už dopodávala. Sice udělala více než dvakrát tolik nevynucených chyb než poražená Heninová (23/10), i tak ale zvrátila vyrovnanou zápasovou bilanci s dlouholetou rivalkou na 13-12. "Od druhého setu jsem se začala cítit na kurtu lépe. Více jsem riskovala a také jsem mnohem čistěji trefovala míč," pochvalovala si vítězka.

Clijstersová Heninovu po comebacku porazila i ve třetím souboji, na trávě však uspěla poprvé až na čtvrtý pokus.

O svou třetí účast ve wimbledonském semifinále se utká s Věrou Zvonarevovou, které ulehčila postup její dnešní soupeřka Jelena Jankovičová. Čtvrtá nasazená Srbka vzdala za stavu 1-6 0-3 a stejně jako v letech 2006 až 2008 skončila její londýnská pouť ve 4. kole.

Jankovičová si v druhém setu nechala ošetřit poraněná záda, zkusila odehrát ještě tři míčky na příjmu, poté se ale vydala k síti podat své soupeřce ruku. Zvonarevová si díky tomu zahraje první čtvrtfinále Wimbledonu v kariéře.

Bez ztráty setu turnajem prochází sestry Williamsovy. Nejdříve do čtvrtfinále prošla pětinásobná wimbledonská vítězka Venus. Třicetileté Američance dokázala velmi statečně vzdorovat 92. hráčka světa Jarmila Grothová, Slovenská rodačka, jež se vzdala za Australana, však nezvládla koncovky setů a o senzaci se nepostarala. Přesto druhé grandslamové osmifinále v řadě je pro dvaadvacetiletou Grothovou životním úspěchem.

Obhájkyně loňského prvenství Serena sice poprvé soupeřce nenadělila 'kanára', vítězku z roku 2004 Marii Šarapovovou ale vyřadila ve dvou setech.

Američanka se rychle ujala vedení 3-0 a na letošním Wimbledonu tak vylepšila svou bilanci prvních setů už na 21-0, další průběh už ale nabídl vyrovnanou bitvu. Nakonec se přeci jen z výhry radovala favorizovanější Serena, která i za pomoci 19 es zdolala 7-6 6-4.

 

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
pondělní výsledky žen (28. 06. 2010)

Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (ČR) - Wozniacká (3-Dán.) 6-2 6-0
Kanepiová (Est.) - Zakopalová (ČR) 6-2 6-4
S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (16-Rus.) 7-6(9) 6-4
V. Williamsová (2-USA) - Grothová (Austr.) 6-4 7-6(5)
Zvonarevová (21-Rus.) - Jankovičová (4-Srb.) 6-1 3-0 skreč J.
Li Na (9-Čína) - A. Radwaňská (7-Pol.) 6-3 6-2
Clijstersová (8-Belg.) - Heninová (17-Belg.) 2-6 6-2 6-3
Pironkovová (Bul.) - Bartoliová (11-Fr.) 6-4 6-4

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Paes/Blacková (2-Indie/Zimb.) - Damm/Uhlířová (ČR) 6-3 3-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Serena byla dnes určitě k poražení, i když velmi dobře podávala. Z hlediska Šarapovové škoda toho tiebreaku a pak té nevydařené hry při vlastním podání ve druhém setu, kdy "obdarovala" serenu dvěma dvouchybami + zazděným forhend z míče, z něhož měla zahrát winner.

No nic, jsem zvědav na zápas Serena vs. Na Li.
Reagovat
smazaný uživatel
Petánek zase bude smutnej, přitom dnes Maruš šance na úspěch určitě měla. V tajbrejku při vlastním podání nevyužila setbol a pak se už vezla. Druhý titul je v nedohlednu.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on, Kim! :)
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON, KIM! Maruska dneska dala mene nez 20 dvojchyb, kam to napsat?!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist