Paříž přišla i o Zvonarevovou, první čtvrtfinále čeká na Pavljučenkovovou

29. 5. 2011, 13:58
Aktuality 17
FRENCH OPEN - Žádná z tria nejlepších tenistek současnosti se na letošním French Open nedostane za brány 4. kola. Po Wozniacké a Clijstersové se ze soutěže poroučela také Věra Zvonarevová, jež podlehla devatenáctileté krajance Pavljučenkovové. Na talentovanou Rusku tak čeká premiérové grandslamové čtvrtfinále.
Anastasija Pavljučenkovová

Ruska Anastasija Pavljučenkovová, v 19 letech nejmladší hráčka současné Top 40, si na loňském US Open zahrála poprvé ve 4. kole grandslamu, dnes však své maximum na turnajích 'velké čtyřky' překonala. Ve vůbec v prvním osmifinálovém souboji dvouhry žen na letošním French Open zdolala 7-6 2-6 6-2 o sedm let starší krajanku Věru Zvonarevovou.

Zvonarevová měla namále už ve druhém kole proti Lisické, proti které za stavu 2-5 ve třetí sadě odvrátila mečbol. Dnes naopak v rozhodujícím setu vedla 2-1 a měla 'výhodu' podání, následných pět gamů ale prohrála a na Roland Garros ani na osmý pokus nepostoupí dál než do 4. kola. Přitom na Australian Open byla už dvakrát v semifinále, loni ve Wimbledonu a na US Open dokonce ve finále. 

Moskevská rodačka Zvonarevová se navíc rozloučila i s teoretickou možností stát se v brzké době světovou jedničkou. Tou by byla v případě triumfu právě na pařížské antuce a následném podniku v Eastbourne.

Po vyřazení světové trojky tak do čtvrtfinále nepostoupí žádná ze tří nejvýše nasazených hráček; světová jednička Caroline Wozniacká skončila ve třetím kole na raketě Slovenky Hantuchové, druhá hráčka světa Kim Clijstersová dokonce neproměnila mečboly a už ve 2. kole prohrála s Holanďankou Rusovou.

Je to vůbec poprvé od počátku tzv. 'open éry' (1968), co se mezi posledních osm neprobojovala ani jedna ze tří nejvýše nasazených tenistek.

15. hráčka světa Pavljučenkovová, vítězka tří turnajů WTA, se o semifinále utká buď s obhájkyní titulu Italkou Francescou Schiavoneovou, jež si ve třech setech poradila s bývalou světovou jedničkou  Jelenou Jankovičovou ze Srbska.

Největší favoritkou podle papírových předpokladů tak nyní zůstává čtvrtá nasazená Běloruska Viktoria Azarenková, kterou osmifinále proti Rusce Jekatěrině Makarovové čeká v pondělí.

French Open i nadále zůstane jediným grandslamem, na kterém si Daniela Hantuchová nezahraje ve čtvrtfinále. Slovenská tenistka dnes v zápase 4. kola podlehla 7-6 3-6 2-6 šampionce z roku 2009 Světlaně Kuzněcovové.

Ruska se v dalším zápase střetne s domácí Marion Bartoliovou, jež si na domácím grandslamu v Paříži zahraje poprvé ve čtvrtfinále. Francouzka do něj postoupila poté, co vedla 7-5 a 1-0 nad Giselou Dulkovou, která kvůli zranění nohy vzdala.

- FRENCH OPEN ženy (Francie, antuka, 9.938.926 dolarů) -
nedělní výsledky (29. 05. 2011)

Dvouhra - osmifinále:
Pavljučenkovová (14-Rus.) - Zvonarevová (3-Rus.) 7-6(4) 2-6 6-2
Schiavoneová (5-It.) - Jankovičová (10-Srb.) 6-3 2-6 6-4
Bartoliová (11-Fr.) - Dulková (Arg.) 7-5 1-0 skreč D. 
Kuzněcovová (13-Rus.) - Hantuchová (28-SR) 6-7(6) 6-3 6-2

Čtyřhra - 3. kolo:
Azarenková/Kirilenková (5-Běl./Rus.) - Krajiceková/Šafářová (Niz./ČR) 7-5 6-3 

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Gajdošová/Bellucci (Austr./Braz.) - Peschkeová/Kuréší (3-ČR/Pák.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
skott
Mam moc rad obe holky, ale tady jsem proste musel prat Verce.Bohuzel, Vera ale zahodila i posledni zbytky nadeji, aby jeste do konce roku zautocila na prvni misto.Nemluve o tom, jak ji dosavadni vysledky neuveritelne nahravaly do karet (Wozniacki, Clijsters out, dokonce i nocni mura Stosur).Neopakovatelna moznost pri soucasne absenci opravdovych antukarek ziskat prvni GS titul prave v Parizi.Jenze pro Veru uz asi opravdu neni antuka prvni povrch jako kdysi.Jiz loni rikala, ze ji na ni chybi praxe a zrejme je to i jediny povrch, kde podvedome stale citi nejaky strach/respekt z operovaneho kotniku.
Jinak ani nelze vysvetlit tak jendoznacne porazky s Kvitkem nebo Peng.
Naste samozrejme postup preju, opravdovy prulom a druhy tyden na grandslamu bylo to, co ji presne chybelo.Tim vic po takovem skvelem vykonu a proti souperce jako je Verka.
Rozhodujici okamzik byl podle me ten ve 3. setu, kdy zacianala mit Vera zapas pod kontrolou (brejk i diky jednomu neskutecnemu stopvoleji, predtim jiz s prehledem drzeny servis zakonceny esem cistou hrou).Ale pri 2-1 na gembolu misto oblibeneho drivu, nechala micek na midlajne odskocit, Nasta se stacila vratit na stred a nedurazny Very forhend sama krizem trestala a nakonec srovnala krok na 2-2.
Celkove zrjme nejlepsi zapas, ktery jsem dosud videl, obe mely na konci vic viteznych micu nez ue.Jen lepsi atmosfera chybela, divaci jako obvykle velice chladni, kdyz hrajou dve Rusky (vychodoevropanky).

Jinak musim znova opravit velkou chybu v clanku.Vera ctvrtfinale na RG v minulosti hrala.Byl to ten rok, kdy senzacne ukoncila dominanci Venus a Sereny na grandslamech.Na dlouho to byl jeji jediny velky GS vysledek, prestoze patrila do nejuzsi spicky.
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš doufám nejlepší zápas na letošním RG, který jsi viděl, a ne nejlepší zápas vůbec? :-) Jinak más 100% pravdu s tím drive-volejem při gameballu, přitom Verka jinak hrála drivy i z míčů, které byly daleko hůř hratelné než tento. tady hodně zaváhala a stálo jí to asi zápas.
Reagovat
skott
jo, na RG;) Doplnil bych i zensky, protoze chlapi jsem videl zatim dost malo.Nemam tolik casu.
Reagovat
skott
Vera je hodne sebevedoma, co se tyce brani micu rovnou ze vzduchu.Dneska to byla mozna i taktika, zkracovat vymeny, protoze Nasta se v nich drzela vyborne cely zapas.
Reagovat
VlS
Skotte, asi jsem viděl jinej zápas. Obě hrály spíš podprůměrně a s takovou hrou nemá Pavlju šanci postoupit dál.
Reagovat
skott
Prave pokud ma Nasta sanci jit pres Schiavone tak je to s podobnym vykonem jako proti Vere, ktera zkousela behem zapasu vsechno - od slajsu, pres loby Pavly do forhendu az po rychle zakoncovani po servisu.Sice nebyla Nasta daleko od porazky, ale zpusob jakym se udrzela v kontaktu a zvladla krizovky agresivni hrou je presne, co by mela hrat i proti Schiavone.Nesmi ani na chvili ubrat ze sve hry, drzet Schiavone daleko za baseline, protoze jak na chvili povoli, tak ji Italka vykoupe ve stopbalech apod.
Zkratka se ji nebat, protoze muze mit v hlave, ze Schiavone obhajuje a ikdyz jsem zadny zapas Francesci zatim nevidel, prepdokladam, ze je hodne vyhecovana a bere to extra prestizne.Dokazat, ze loni nevyhrala v Parizi nahodou.
Reagovat
skott
dodatecne jeste opravuji hrubku, ktere jsem si odpoledne nevsiml - melo byt samosebou ¨chlapy¨
Reagovat
VlS
Tak uvidime, nechci se hádat, ale typickým zakončením výměny nebyl winner, ale UE
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi ale asi fakt koukal na jiný zápas: dle ofociálních statsistik měly obě víc winnerů než UE:

Nasťa: 45/41

Vera: 25:22

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day13/2403ms.html
Reagovat
smazaný uživatel
Solídny zápas zo strany Rogera, no stále mám pocit, že jeho psychika je po AO naštrbená. Keď má break navrch, súpera prehráva, všetko je v pohode. Akonáhle, ale súper trochu zapne, Roger začne hrať opatrnejšie, kopia sa chyby a cítiť z neho nervozitu. Proti hráčovi ako Wawrinka sa mu to ešte nevypomstí, ale perfektný príklad je tretí set s Novakom v IW.
No možno je to len môj neobjektívny názor.
Reagovat
smazaný uživatel
resp. pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger celkem s přehledem. Ve 3. setu byl dole 1:4, ale dotáhl na 5:5 a pak Wawroch tradičně ztratil nervy a daroval Rogerovi servis na 6:5 a bylo hotovo.

Nejvíc mě točí, že teď na Eurosportu přepnou zase na ty šlapálisty na Giru. To je nuda, to by jeden pad (o "čistotě" tohoto sportu nemluvě).
Reagovat
smazaný uživatel
Jako dnes wawrinka hrál líp než na AO a v IW, ale stejně mi přijde, že proti Federerovi dost zabržděnej. Třeba nechápu, proč zásadně ty jeho forhendy jsou tak krátké.
Reagovat
smazaný uživatel
To je myslím psychická záležitost a strach z chyby. Každopádně Roger na mě působí velmi solidním dojmem, i když fakt je, že pořádného soupeře ještě pořád nepotkal. David Ferrer bude jiné kafe, i když on je zrovna z těch, co se taky často pos... Monfils by byl velmi těžký soupeř, i když tahle chodící ofačovaná mumie mi nikdy k srdci nepřirostla.
Reagovat
taffer
Tak to je dobrý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Výběr ze dvou kurtů v TV teď není, ale stejně by se asi každý díval na Djokoviče. A ten jde úplně všude, na STV3, placeném Eurosport 2 i na volných satelitních kanálech - BBC (stream-1), Al Jazeera Sport 2, France 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Clijsters je teď jediná tenistka, která může po Wimbledonu v žebříku přeskočit Carol (třeba v případě wimbledonského propadáku v 1. kole nebo neúčasti). Ale jen za podmínky, že Kim bude hrát před W nějaký turnaj (loni QF Eastbourne).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist