Hantuchová rozmetala naděje Wozniacké na titul z Paříže

27. 5. 2011, 16:10
Aktuality 84
Ani na letošním Roland Garros neukončí Caroline Wozniacká čekání na svůj první titul z grandslamového turnaje. Sen o trofeji z Paříže jí sebrala Slovenka Daniela Hantuchová, která světovou jedničkou porazila 6-1 a 6-3.
Caroline Wozniacká (© rolandgarros.com)

Nejlepší hráčka světa Caroline Wozniacká byla před dnešním utkáním s Danielou Hantuchovou favoritkou, i proto, že ve třech dosavadních vzájemných duelech neztratila ani set. Diváci na kurtu Suzanne Lenglenové ovšem viděli zápas, v němž dominovala slovenská tenistka, která svou soupeřku jasně přehrála.

Proti defenzivně založené Dánce vyrukovala Hantuchová s agresivním tenisem, na který Wozniacká už letos několikrát nenašla recept. Úspěch s ním proti ní slavila i rodačka z Popradu, která od začátku diktovala tempo hry. Přesnými a tvrdými údery ničila pasivně hrající Wozniackou, jež první set prohrála jednoznačně 1-6.

V tu chvíli měla Daniela Hantuchová na svém kontě 15 vítězných úderů, zatímco u dvacetileté Dánky svítila v této kolonce nula.

V další sadě začala Wozniacká o něco aktivněji, jenže s tím přišly nevynucené chyby, kvůli kterým znovu nezachytila úvod setu. Skvěle hrající Hantuchová jí znovu sebrala podání, poté ještě jednou, a dostala se do vedení 4-0, které už si nenechala vzít.

Wozniacká ještě zahrozila, když po sérii brejkbolů snížila na 4-2 pro Slovenku, ale síly na zvrat už nenašla. Za stavu 5-3 si při jejím servisu Hantuchová vypracovala první mečbol, který využila, a po necelé hodině a čtvrt zápas ukončila.

"Hrála dnes velmi, velmi dobře. Byla prostě příliš dobrá," řekla Wozniacká na adresu slovenské soupeřky, která nad ní dosud nikdy nevyhrála ani set. Grandslamová bilance prý dánskou tenistku neznepokojuje. "Jediný tlak, který cítím, je ten, který vytvářím já sama na sebe. Abych dávala do každého zápasu všechno a abych vyhrávala, protože porážky nemám ráda," dodala Dánka.  

Den před Wozniackou, která přitom v sobotu vyhrála antukovou generálku v Bruselu, se s turnajem rozloučila také druhá hráčka světa Kim Clijstersová. Belgická favoritka v druhém kole nevyužila dva mečboly a prohrála s nizozemskou tenistkou Arantxou Rusovou. Aby se dvě nejvýše nasazené tenistky nedostaly do grandslamového osmifinále, to se v tzv. "open éře", tedy od roku 1968, ještě nikdy nestalo.

"Cítila jsem se velmi dobře. Řekla bych, že to byl jeden z nejlepších zápasů v kariéře. Sebevědomí mi nechybělo. Od poslední prohry s Wozniackou v Miami jsem se zlepšila, navíc jsem se z toho utkání poučila," řekla Hantuchová.

"V posledních týdnech jsem předváděla skvělý tenis, ale měla jsem smůlu na los. Bylo otázkou času, kdy se to projeví. Teď je to velmi otevřené, může vyhrát kdokoliv. Jsem ráda, že patřím do okruhu favoritek. Musím zdůraznit, že se ale nedívám příliš dopředu," uvedla současná 28. hráčka světa.

O čtvrtfinále si Hantuchová zahraje s 13. nasazenou Světlanou Kuzněcovovou. Ruské tenistce se po neúspěšném období vrací forma, o čemž se dnes mohla přesvědčit Kanaďanka Rebecca Marinová. Ta v prvním setu uhrála proti favoritce pouhých sedm míčů a za sedmnáct minut svítil na ukazateli skóre stav 6-0.

Ve druhé sadě už Marinová byla Kuzněcovové vyrovnanější soupeřkou, za stavu 4-4 ale ruská hráčka celkově popáté sebrala Kanaďance servis a po necelé hodině zápas následně ukončila.

Podobně suverénně se do osmifinále dostala i bývalá světová jednička Jelena Jankovičová. Srbská tenistka ztratila v každém ze svých předchozých duelů v Paříži čtyři gamy a stejně dopadl i její dnešní souboj s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Té v každém setu sebrala dvakrát podání a za necelou hodinu a půl ji porazila 6-2 6-2. V dalším kole narazí Jankovičová na obhájkyni titulu Francesku Schiavoneovou, které dnes postoupila po skreči Číňanky Shuai Peng.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 17,52 milionu eur):

Dvouhra - 3. kolo:
Hantuchová (28-SR) - Wozniacká (1-Dán.) 6:1, 6:3, Zvonarevová (3-Rus.) - Rodionovová (Austr.) 6:2, 6:3, Schiavoneová (5-It.) - Šuaj Pcheng (29-Čína) 6:3, 1:2 skreč, Dulková (Arg.) - Stosurová (8-Austr.) 6:4, 1:6, 6:3, Jankovičová (10-Srb.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:2, 6:2, Bartoliová (11-Fr.) - Görgesová (17-Něm.) 3:6, 6:2, 6:4, Kuzněcovová (13-Rus.) - Marinová (Kan.) 6:0, 6:4, Pavljučenkovová (14-Rus.) - Llagosteraová (Šp.) 3:6, 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Kudrjavcevová/Wöhrová (Rus./Něm.) 6:3, 6:1, Krajicková/Šafářová (Niz./ČR) - Mladenovicová/Parmentierová (Fr.) 2:6, 7:6 (7:3), 6:0, Azarenková/Kirilenková (5-Běl./Rus.) - Voráčová/Voskobojevová (ČR/Kaz.) 7:5, 6:1, Chan Yung-jan/Niculescuová (13-Tchaj./Rum.) - Gajdošová/Zakopalová (Austr./ČR) 6:0, 7:5.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Kúreší (3-ČR/Pák.) - Dulgheruová/Marrero (Rum./Šp.) 7:6 (7:4), 6:2, Uhlířová/Mertiňák (ČR/SR) - Huberová/Moodie (6-USA/JAR) 7:6 (7:2), 7:6 (10:8).

 

 

Komentáře

84
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petřin zápas opět - z čiré pověrčivosti - vynechávám. Nejdřív jasné případy:

Azarenka vs. Vinci

-- samozřejmě Vika, 2:0, ztráta maximálně 6-7 gamů, i když Vinci je dobrá hráčka. Ale Vika tento typ hráček obvykle přejíždí.

Maria Sharapova(RUS)[7] vs. Yung-Jan Chan(TPE)

-- Chan jsem v životě neviděl hrát, její letošní výsledky taky nejsou zrovna imponující. Zajímavé je, že v Miami v kvalifikaci porazila Andreu Hlaváčkovou (dvakrát 7:6) a v 1. kole pak vzdorovala Hradecké 5:7, 5:7, z čehož by šlo usuzovat, že tvrdé údery od základní čáry je schopna slušně absorbovat. No ale samozřejmě tipuji Maria 2:0.

Na Li vs. Cirstea -- myslím si, že Na Li se zapotí, ale nakonec to ustojí, ať již ve dvou těsných setech, nebo ve třech.

Yanina Wickmayer vs. Aga Radwanska

-- Yanina prý hrála proti Moritě velmi dobře (a Morita hrála rovněž dobře), na vzájemné zápasy vede Yanina 1:0, když vydřela výhru ve Fed Cupu tuším 1:6, 7:6, 7:5 nebo tak nějak. Tipuji výhru Yaniny.

Kirilenko vs. Rus -- vyhraje Maria "menší", ač bych to asi přál více Arantxe.

Kanepi vs. Makarova --

zápas vidím zhruba fifty : fifty, záleží na tom, která z nich bude mít lepší momentální formu. Na zápasy 1:1, ale staršího data (2005 a 2008). Kaia má lepší servis a větší páru od základní čáry, Katya ji zase může svýma úhlopříčkami rozpohybovat.

Jarka Gajdošová vs. Andrea Petkovič --

Jarka je schopna ji porazit, když bude hrát soustředěně; věřím v její výhru ve třech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
sice klidne prehlednes i 5 cm Fedexovy vysky :-)), vidim to vsak podobne, az na Petkovic, te verim vic, ac fandim Jarce. Mozna padne i Yanina. Moc se tesim na Petru - ale souhlas, neklopit, krehke zbozi!
Reagovat
VlS
Li, Petra a Vika už mají zápasy za sebou. Makarova vypadá líp než Kaja, Bohužel Souhlasím se Sojkou co se týče Jarmily s Andreou, i když taky fandím o trochu víc Jarmile, ale mám docela v oblibě obě a je mi to skoro jedno.
Reagovat
baggik
Ty jsi nikdy neviděl Chanovou? Dneska bude hrát už svůj šestý zápas tady v Paříži, je stále ve hře ve všech třech soutěžích. Je to velmi dobrá deblistka, připomenu její finále spolu s Hanleyem na AO a nebylo to její první finále na grandslamu¨(bohužel vždy prohrála). Ve dvouhře takové výsledky nemá, ale hrát tenis umí a u Šarapky záleží jakej má den, ale asi vyhraje Ruska ve dvou setech. Já bych teda Rus proti Kirilenkový věřil, Kirilenková neni žádná hvězda.
Reagovat
smazaný uživatel
Kirilenková není žádná hvězda, ale Arantxa Rus taky ne. :-)

Já se musím přiznat, že si jména různých těch Číňanek, Taiwanek a dalších Asiatek nějak nemohu zapamatovat, pokud tedy nějak výrazněji nezáří i ve dvouhře. Čtyřhru, natožpak smíšenou čtyřhru, skoro vůbec nesleduji.
Reagovat
smazaný uživatel
Není ta Chanová z Chánova?
Reagovat
Stan_Borowitz
díky - fakt jsi mne pobavil s tím soukromým challengerem. Při výčtu těch jmen jsem si nemohl nevzpomenout na soupeře Kodeše při jeho výhře ve WB. První čtyři kola byla tuším jména jako Hirai, Yuil, Mukereja, Marzano nebo tak nějak. Jako kluk jsem je znal nazpaměť, tenkrát jsme se tím bavili při turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Zde pro připomenutí: http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Ko/J/Jan-Kodes.aspx?t=pa&y=1973&m=s&e=540#

Ale že není špatný hráč, prokázal mj. hned tentýž rok na US Open, když porazil mj. Stana Smithe a ve finále prohrál po pětisetové bitvě s Johnem Newcombem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rozhodně jsem tím nechtěl říct, že by byl Kodeš špatný hráč, jeho backhand patřil ve své době k nejlepším a čtyřkou (tuším) byl zcela zaslouženě. Ale ta jeho kniha - Kodešův mečbol - byla napsaná tak, že jsme se u toho jako kluci za břicha popadali. Třeba jak permanentně někde zakopával o ty postranní čáry...
Reagovat
baggik
Tak asi každej zná slavnou větu, že Kodeš vyhrál wimbledon když tam nikdo nebyl. Jenže myslim si, že ho zbytečně tímhle lidi schazují, neboť jsem si letos připomenul vítěze FO, díky za to tenisportale a je tam jeho jméno.
Reagovat
kejv2
Co to tam je za divny skore 9-8 v 2.setu finale? Pouci nekdo mladsi generaci?
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, onen "Mukereja" -- v českým přepisu Mukerdží, býval celkem dost dobrej hráč. :-)

Jinak já osobně jeho dvě finále na US Open stavím výše, než dvě výhry na RG, kde s těch opravdu kvalitních hráčů porazil jen Nastaseho, kdežto na UO zvítězil nad Smithem, Newcombem, Ashem a Piličem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenkrát se ve Wimbledonu hrál tiebrak za stavu 8:8.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, nevím, nepleteš si ho spíš s Armitrajem?
Reagovat
smazaný uživatel
Nepletu. Byli velmi dobrý v deblu s Krishnanem. :-) V roce 1966 se jim společným úsilím podřilo dostat Indii do finále Davis Cupu, Mukerdží tam svedl pětisetovou bitvu s Fredem Stollem a společně v deblu porazili pár Newcombe / Roche.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, deblista byl dobrej, to jo. Jinak už jsem to dohledal a na WB 1973 bylo zajímavý, že nejsnadnější výhru zaznamenal Kodeš ve finále nad Metrevelim. Ve všech ostatních zápasech se docela natrápil, sehrál 3 pětisetové zápasy, mimo jiné i ve druhém kole s Marzanem, pak v QF i v SF to bylo 7:5 v pátým setu.
Reagovat
baggik
Lidi vy chrníte. Člověk si chce pokecat o super zápase mazi Del Potrem a Djokovičem a tady o tom nikde ani řádek. Byl to tenis jako z jiný planety a doufám, že to takhle bude zítra pokračovat. Věčná škoda, že se tihle výborní kluci museli potkat ve třetím kole, oba patří kvalitou minimálně do semifinále. Je to docela kontrast s tou čtvrtinou pavouka ve které si hraje Murray soukromej challenger - už vyřadil Prodona, Bolleliho, čeká ho Berrer, v semifinále challengeru pak zřejmě Dolgopolov a ve finále někdo ze čtveřice (Chela, Falla, Kubot, Rosol) a když ten challenger vyhraje tak si za odměnu zahraje exhibici s Nadalem, fakt směšný. Del Potro je můj oblíbenec a v posledních měsících si mě získal i Novak, přeju mu aby porazil Nadala na RG, ale zároveň bych chtěl i Del Potra ve finále, no tak ať vyhraje ten lepší. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dobrej zápas, Del Potro teď hrál ve druhém setu fakt dobře, i když je teda třeba říci, že ten break mu Nole doslova daroval a pak se mu už přes veškerou snahu nepodařilo vrátit zpátky.

Taky si říkám, proč nemohl být Del Po v Murrayově části (nebo ve Federerově, to jedno).
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to zápas z jiný planetya já si torufám tvrdit, že se Del Potro (mimochodem pro mě jeden z nejsympatičtějších hráčů na okruhu)stane prvním tenistou, kdo Djokera porazil v letpšní sezóně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, měl bych se naučit psát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jednoznačně fandím Del Potrovi, ale myslím, že ta pauza pomůže spíš Novakovi. No uvidíme. Murray teď MUSÍ dojít do semifinále, tady to prostě nejde jinak. Ale nikdo nemohl tušit, že vypadnou Almagro, Melzer a Florian Mayer, kteří jsou všichni jak na potvoru v Murrayho části pavouku.
Reagovat
baggik
Jo tam udělal Djokovič tři nevynucený chyby mám ten dojem, pak měl asi dva brejky, ale Del Potro dobře zaservíroval v kritickejch chvílích. Vypadá to, že každej set bude o max. jedné ztrátě podání. Jinak pořadatelé by zasloužili nakopat. V kolik budou zítra hrát? Obávám se že zase večer.
Reagovat
smazaný uživatel
No, možné to je, i když si myslím, že to Djokovič nakonec ustojí. Blbý na tom je akorát to, že u Novaka si člověk může být poměrně jistý, že i kdyby se s Del Potrem tahal bůhvíjakdlouho, je schopen se rychle zotavit a zahrát slušně i v dalších zápasech včetně případného semifinále s Federerm. U Del Potra se bohužel klidně může stát, že si obnoví nějaké zranění anebo mu dojde šťáva. Každopádně doufám, že ať už vyhraje kdokoliv, dojde pak do semifinále a podá tam skvělý výkon.
Reagovat
taffer
Za tenis z jiné planety bych to tedy neoznačil, na to jsou jiní kandidáti (hlavně Nadal v některých svých finálech, možná i Roger).
Podle mě byl Delpo v 1. setu docela marnej. Těch jednoduchých chyb (úder so půlky sítě) co udělal, po obyčejném úderu Novaka. Ale ve druhým setu už se zvednul a tenis to byl pěkný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viděl jsem jen kousek, ale podle mne má JMDP na to, aby se v něm zkombinoval hráč s vynikajícím servisem s hráčem se skvělou mezihrou. Něco jako Federer verze 2.0. Nová a vylepšená. To by jej mohlo do budoucna udělat téměř neporazitelným. Pokud vydrží zdravotně.
Reagovat
taffer
Tak dohrávat budou zítra na stejným kurtu jako hráli dnes, Not before 1:00 PM.
Reagovat
smazaný uživatel
Udělal tam minimálně tři nevynucené chyby, ano: na závěr dvojchybu a předtím dvakrát těsně minul lajnu. Je možné, že i ten čtvrtý Del Potrův fiftýn byla nevynucená chyba, ale ten si nejsem schopen vybavit. Mohla to být taky nechytatelná bomba z jeho rakety. :-)

Jinak ten hluk, co tropili diváci z toho Chatrierova kurtu, které dlouho nechtěli pustit na kurt Lenglenové, kam se zápas přesunul, byl dost otravný. klobouk dolů před oběma hráči, že se dokázali celkem dobře koncentrovat i za takovýchto podmínek.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale Nadala jsem v životě neviděl hrát cokoliv, co bych označil za "tenis z jiné planety"; prostě jen Thomas Muster 2.0., nic víc, nic míň. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
proč si ATP na Frantíky trochu nevyšlápne a nepohrozí jim, že by jim třeba odebrala statut GS Turnaje. Některé věci jsou vskutku nedůstojné, kdo tam někdy byl, ví, o čem mluvím. Timing taháku třetího kola je neuvěřitelný, tedy v tom špatném slova smyslu.
Reagovat
baggik
A divíš se těm lidem? Oni se těší na ten zápas a nakonec ho přesunou na vedlejší kurt. Kdo sestavoval harmonogram nevim, když bylo úplně jasný že Tsonga - Wawrinka bude pětiseťák. To by nebyl Tsonga aby to utnul ve třech setech a naopak. Tenhle zápas měli naplánovat rozhodně na dřívější čas, nebo šoupnout něco na jedničku kde skončil program dříve. Fakt jsem zvědavej v kolik začnou zejtra, zasloužili by si jít na kurt první, ale jak znám pořadatele tak půjdou zas jako poslední. Pošlete tam někdo český klempíře ať jim udělaj frantíkum střechu na centrkurtu a byl by klid.
Reagovat
taffer
Jak jsem psal výše, jdou na kurt Lenglenový Not before 1:00 PM.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi takhle: já se těm lidem divím, že nešli na zápas Del Potra s Djokovičem už od jeho začátku a místo toho dál koukali na maraton mezi Chokesongou a Mugrinkou, navíc za situace, kdy bylo stejně jasné, že ať už vyhraje ten či onen, v dalším kole končí s Federerem. :-))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně, že by bylo zřejmě pod jejich důstojnost hlásit výsledky v kombinaci FR/EN, jak je běžné snad všude jinde. Jak by řekl Bohuš Stejskal (Bolek Polívka) ve slavném českém filmu, "hrajů machry a hajzle majů na chodbě".
Reagovat
baggik
Třeba se jim to hned nedoneslo, že ten zápas začíná vedle a nebo jsou to frantíci a nechtěli opustit svého krajana Bonyho Wilfrieda Tsongu. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Taknak mi příde, ze Novak pomalu ale jiste ztrací tu ostrost uderů a hlavně u Forhend. Ani servis uz neni tak neprijemně krouceny.... uchvatnost returnů ve spravny okamžik take nespolehlivá... .NOO, jsem zvedav zitra. V celku cítím letos v Paris velkej průser - Rafaela si troufam odepsat, Novak uz ma pravdepodobnost prohry... . Jen se ještě utěšuju, ze to snad nezvedne to Švycarsky prase ( v tom případě se zde už nevyskytnu
Reagovat
smazaný uživatel
To prosím tě neslibuj, neboť mi v takovém příadě asi nezbyde, než -- panbůh Chraň a zlé pryč!!! -- začít fandit "Elegánovi", aby RG vyhrál. :-))))
Reagovat
baggik
Díky, takže by to měl bejt druhej zápas dne, to by šlo...
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafaela bych neodepisoval, teď má nejmíň dvě kola volný los, takže má čas dát se do kupy.
Reagovat
smazaný uživatel
To můžeš.....já slovo dodržím !!!!! V tom případě, mé jméno už nikdo nezahlédne. Zkrátka to Neunesu !
Reagovat
Stan_Borowitz
Reinkarnuješ se na 66.6?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že si přeju ho ve Final, ale opravdu Nikdy ale NIKDY jsem ho neviděl utrapenejšího... .Je mi ho až lidsky líto-strašně chce vítězství. Mojim klukem zůstává každopadně Novak, ale jako naplast je vždy Rafael. Totalně se mi rozpadla vize tohoto turnaje a netroufam dále tipovat kdo z koho a proč. V Australii jsem mel jasne presvedceni....vysledek na jedničku s hvězdičkou !!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Nojo, je to pro něj úplně nová situace. Ale on se s tím nějak srovná, chce to jen trochu času. A pár pořádných výprasků od strýčka Toniho...
Reagovat
frufru77
Není co dodat, Andy má v pavouku soupeře, které mu jistě ostatní "závidí". Přestože nejsem k němu tak přísný jako většina zde "publikujících", šanci na vítězství FO prostě NEMÁ....

Ale steroidového řiťoškrabala Nadala by porazit mohl - ten letos opravdu k poražení je (s Isnerem byl "na mrtvici", oba TB prohrál jednoznačně a John mu pro mě překvapivě dobře vzdoroval i v řadě výměn, nebylo to jen o servisu). Když je pod tlakem, chybuje častěji, než bylo u něj obvyklé.... Tak že by ???
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ovšem dodal, že pokud Dolgopolov nebude hrát jako lempl, tak má určitě na to, aby jej na antuce porazil. takže to semifinále až tak jisté není.
Reagovat
baggik
Troicki by nesouhlasil..
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé v tzv. Open éře na grandslamu vypadly nasazené hráčky č.1 a 2 před branami osmifinále!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Wawrinka. A to si pamatuju, jak tady místní moulové psali, že je nejhorší hráč, co kdy byl v top 10. I když to se tu psalo i o Simonovi, Melzerovi, Berdychovi a kdo ví o kom všem.
Reagovat
smazaný uživatel
No, a kdo z těch, kdo byli řekněme v posledních 4 letech v top 10 je horší než Melzer, Wawrinka nebo Simon? Možná Almagro nebo Verdasco, nebo teď Monfils. Nepřipadá mi to jako až tak absurdní výrok.
Reagovat
smazaný uživatel
A samozřejmě nesmíme zapomenout na Fishe.
Reagovat
smazaný uživatel
Za poslední roky pro mě za mě klidně, ale u Wawrinky právě někdo použil to označení "nejhorší vůbec", a to mi přijde mimořádně přehnaný, když je to poměrně kvalitní hráč. Už jen kolem těch let 2003-2005 se tam musel objevit někdo mimořádně slabej.
Reagovat
smazaný uživatel
OK. Jeden z nejhorších hráčů top 10 vůbec byl podle mě např. Karel Nováček, i když jsem mu fandil (1991). :-) Vyšel mu velký turnaj na antuce (Hamburg) a pak vyhrál pár menších antukových podniků, ale jinak nic moc a na ATP Tour Final úplně vyhořel.

Nebo Jirka Novák -- taky byl v top 10 jen díky tomu, že ta éra byla extrémně slabá.
Reagovat
baggik
Verdasco byl v top 10 naprosto zaslouženě, teď má výpadky a proto z ní vypadl. Simon byl nejhorší hráč v Top 10, ten tam byl a nikdo nevěděl jak se tam dostal, do závěrečných kol se nikdy nikde nedostal, furt prohrával a stejně tam byl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Simon tam byl kooptovanej, protože měl aktivní bilanci s Federerem.
Reagovat
smazaný uživatel
"nikdo nevěděl jak se tam dostal, do závěrečných kol se nikdy nikde nedostal, furt prohrával a stejně tam byl" ---

Cože? Jestli mluvíš o roku 2008, kdy se do top 10 dostal, tak vyhrál tři turnaje (Casablanca, Indianapolis a Bukurešť), byl ve finále velkého turnaje v Madridu (porazil mj. Nadala), v semifinále velkého turnaje v Montrealu (porazil Federera), v semifinále Masters Cupu (opět porazil Federera) + pár dalších solidních výsledků. Na grand slamech třikrát prohrál ve 3. kole s kvalitními hráči: Nadalem (AO), Gasquetem (Wim) a Del Potrem (UO).
Reagovat
baggik
Samozřejmě je to trochu nadsázka, je mi jasné že se tam dostal díky bodům a někde je posbírat musel, ale vim že se držel v první desítce poměrně dlouho přesto že na grandslamech nikdy nic neukázal a na menších turnajích vypadával v úvodních kolech. Jo to vim, že dokáže zahrát na Federera i jsem jeden jejich vzájemnej zápas viděl, ale prostě Simon největší tragéd v top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, Simon v tom roce porazil Nadala, Djokoviče (v hale v Marseille) a 2 x Federera, plus na Masters Cupu sehrál velmi vyrovnaný zápas s Djokovičem v semifinále (prohrál 6-4, 3-6, 5-7).Celkově měl ten rok bilanci s hráči top 10 -- 4:7, což není tak špatné.

určitě by se v top 10 našli hráči s horší bilancí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, dlouho tam v roce 2009 zůstával, protože v roce 2008 většinu bodů uhrál až po Wimbledonu.
Reagovat
majjkaa
Tak toto je ozaj prekvapenie Daniela......rovnako ako to ze Roger je stale v "hre" :O :))
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Daniela!
Jsem rád, že je to koště venku. Přeju jí ať nikdy nevyhraje GS.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Wozniacki opět ukázala, že na titul GrandSlamu prostě nemá. Snad se titul dostane d o rukou té správné a hlavně tě, která si ho skutenčě zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Je jí necelých 21 let. Na titul z grandslamového turnaje nemá a nikdy mít nebude? Co myslíš? Jak vypadaly v tomto věku některé jiné později úspěšné tenistky?
Důležité ovšem je za každou cenu něčím přispět, třeba i blábolem, že ano. Nauč se radši psát správně slovo grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Broži, je mladá, ale musíš sám uznat, že to bude mít čím dál těžší, máme teď spoustu relativně nových, mladých hráček, které mají hru na to, aby ji porazily a které jsou na vzestupu: Petra, Julia Goerges, Andrea Petkovičová, Jarmila Gajdošová, popř. i Yanina Wickmayer, možná i Azarenka a Bojana Jovanovski, v juniorském tenise máš pár docela slušných talentů, Maria se opět dostává do formy, Na Li může být na amerických betonech taky nebezpečná a nelze úplně odepsat ani Kim, Serenu, Venus, Jankovičovou nebo Zvonarevu.
Reagovat
smazaný uživatel
To se popřít nedá. Třeba se do úplné špičky po doléčení vrátí i tvoje velmi oblíbená Dinára :-D
Jovanovski radši ne, ta řve čím dál víc. Skoro jak Davyděnko, u něho mám dojem, že ho snad řežou nožem.
Reagovat
smazaný uživatel
vidis v mem prispevku ze na ten titul nikdy mit nebude? ja myslim ze ne, ja netvrdim ze treba v budoucnosti titul nevyhraje, rikam aktualne na to nema ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
To říkáš ale až te´d. před tím jsi jednoduše prohlásila "na GS titul prostě nemá", z čehož nevyplývá, že tím míníš "momentálně nemá". :-)
Reagovat
frufru77
Ty jsi fakt neskutečný demagog... Sázím tenis už několik let u Tipsportu a na chatu je tam panoptikum neuvěřitelných figurek (naštěstí ZATÍM v minoritním zastoupení) - nechceš se zaregistrovat (byl bys jistě přínosem) ? Dokážeš vůbec někdy akceptovat názor někoho jiného ???
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sázíš u zlodějů, kteří se nestydí dát rovinu tenisového utkání na 1,8 - 1,8?
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že je ještě hodně brzo jakkoliv spekulovat, ale vzhledem k vývoji v turnaji se pootevírá cesta pro Peťu Kvitovou...nerad bych to zakřiknul ale můžeme se dočkat obrovskýho úspěchu
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám a držím palce s tebou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pootevírá, nepootevírá -- nemyslím si, že zrovna Wozniacká by byla tou největší překážkou.

Doufám, že se jí podaří aspoň čtvrtfinále s Azarenkou a mým snem je semifinále s Marií. :-)
Reagovat
a.magerova
Taky držím palce Petře !!!
Reagovat
baggik
Wozniacká i Stosurová byly ve druhé polovině pavouka než Petra, takže pro ní se nic nemění. Pořád jsou v té její půlce holky jako Azarenka, Šarapova, Petkovič, Li Na.. Jinak už teď je jasný že ve finále bude jedna zkušená hráčka (Schiavone, Kuzněcova, Zbonareva, Jankovič, Bartoli) pokud je teda všechny nevyřadí Pavljučenková :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Fíha. Hantuchová dnes hrála jako by byla z jiné planety.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Daniele se dnes nadalo hrát! Gratulace!.. ale to se tak často nesejde, že vyjde vše
Reagovat
smazaný uživatel
Aby Wozniacki vypadla a Hantuchova zacala hrat poriadne. Co sa tyka Wozniackej, keby aj dnes postupila tak vypadne v dalsom kole alebo dalsom, proste antuka nie je jej dobry povrch, potrebuje zapracovat na hre na antuke, casu ma dost uvidime ako jej vyjdu dalsie RG, Hantuchova predviedla hlavne 1. set az polka 2.ho do stavu 4:0 fantasticky tenis az som neveril vlastnym ociam, na zensky tenis bomby k ciaram a presna hra. S Kuznetsovou to bude mat ovela tazsie, kedze ta vie na antuke hrat, vyzera byt vo forme a je tu byvala sampionka, kazdopadne zenska cast RG velmi zaujimava - Wozn., Kim out velmi skoro, uvidime, ktora top hracka vypadne najblizsie
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, u Karolíny ještě mnohem dřív uvidíme, jak jí "vyjde" Wimbledon. Tam se můžeme dočkat další nakládačky. A ani nemusí potkat Kvitovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavy ci sa Williamsky uzdravia, ak hej bol by som rad keby boli nasadene vyssie ako Wozniacki, kedze Wimbledon si robi nasadzovania sam. Vo Wimbledone pojde maximalne 4. kolo, esteze mame 2 GS kde je tvrdy povrch, keby boli 2 antukove alebo 2 travove tak by to mala este horsie
Reagovat
smazaný uživatel
No, Wimbledon bude velice zajímavý, nevěřím ale tomu, že nasadí Serenu jako jedničku.

Wozniacká je podle mě na trávě -- proti těmto typům hráček -- ještě víc zranitelná než na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nasazování na Wimbledon není svévole pořadatelů. Minulé body z W (dva roky zpět?) mají proti těm ostatním koeficient, ale jinak aktuální žebřík respektovat musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Posledne 2 rocniky ak sa nemylim sa beru do uvahy, ze daky pocet bodov za 2010 a 50% toho isteho za 2009, cize S. Williams 2x vitazka v rade, neviem ak sa to priratava k sucasnym bodom v rebricku tak to nemoze stacit na 1. miesto ale, myslim si ze ak Williamsky to stihnu mali by byt nasadene co najvyssie kedze vo Wimbledone su najlepsie co to dakdo chce uznat ci ne a bola by skoda keby napr. museli hrat 4. kolo proti sebe lebo nemaju momentalne body - kvoli zraneneniu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám dojem, že tuhle "objektivní" formuli používají jen u mužů, ale ne u žen. Ale mohu se mýlit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlas, Karolina má dorý cit pro balon
Reagovat
Titan
Zranění? Spíš nemocem v důsledku nepřizpůsobení fyzické i chemické rovnováhy dlouhodobé perspektivě. Trpí nemocemi typickými pro dopující sportovce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist