Wozniacká vyhrála generálku na Paříž, ve finále zdolala Shuai Peng

21. 5. 2011, 18:31
Aktuality 33
WTA BRUSEL - Caroline Wozniacká si den před zahájením útoku na premiérový vavřín z grandslamového turnaje na French Open zvedla sebevědomí titulem z antuky v Bruselu. Dánská světová jednička ve finále zdolala po více než dvou a půl hodinách Shuai Peng z Číny a získala čtvrtý titul sezony.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká bude během nadcházejících 14 dní usilovat na pařížské antuce o premiérový grandslamový vavřín, které současné světové jedničce ve sbírce stále chybí. Poslední přípravný turnaj si naplánovala na podnik kategorie Premier v Bruselu, kde se sešly celkem čtyři hráčky Top 10.

S papírově nejtěžší soupeřkou - třetí nasazenou a úřadující šampionkou French Open Francescou Schiavoneovou, se utkala ve včerejším semifinále, v němž Italku porazila ve třech setech.

Sobota v Bruselu:

Hlaváčková po cenných skalpech vyhrála čtyřhru v Bruselu

Ve finále už na dvacetiletou Dánku čekala přemožitelka Zvonarevové Shuai Peng, jež se ale ani dnes favorizované soupeřky nezalekla a první set překvapivě vyhrála 6-2. Jenže ve druhé sadě o pět let starší Číňanka neproměnila žádný ze sedmi brejkbolů a Wozniacká vyrovnala. Také závěrečné dějství vyšlo lépe rodačce z Odense s polskými kořeny, jež sice ztratila vedení 3-1, poslední tři gamy zápasu ale znovu získala ona a po dvou hodinách a 35 minutách zvítězila 2-6 6-3 6-3. 

Wozniacká si tak po Dubaji, Indian Wells a Charlestonu připsala už čtvrtý letošní titul, celkově šestnáctý. Radost z triumfu ale kalí zranění levého stehna, které si dnes v posledním setu nechala ošetřit. 

Do French Open, na němž byla nejdál loni ve čtvrtfinále, Dánka vstoupí soubojem proti o dvacet let starší Japonce Kimiko Dateové.

Shuai Peng dnes hrála ve svém čtvrtém finále, prvního titulu z turnaje WTA se ale nedočkala ani nyní v Belgii.

- WTA PREMIER BRUSEL (Belgie, antuka, 618.000 dolarů) -
sobotní výsledky (21. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Shuai Peng (8-Čína) 2-6 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sice to dělám nerad, ale musím začít kritizovat užiavtele, jenž se patrně jmenuje Brož. Jedná se totiž o jedno z občanů, který trpí závažnou mozkovou porucou. Zcela není vyloučit, že dotyčný, v našem případě pan Brož, trpí Downovým syndromem. A jak je známo, lidé trpící tímto syndromem, jenž je dnes známý jako mentální postižení, mají stěží IQ nad 30.

Vážení občané, prosím vás tedy, abyste nebrali pana Brože vážně, poněvadž je postižený. A co bychom to byli za lidi, kdybychom mu ubližovali...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Sice to dělám nerad, ale musím začít kritizovat užiavtele, jenž se patrně jmenuje Brož. Jedná se totiž o jedno z občanů, který trpí závažnou mozkovou porucou. Zcela není vyloučit, že dotyčný, v našem případě pan Brož, trpí Downovým syndromem. A jak je známo, lidé trpící tímto syndromem, jenž je dnes známý jako mentální postižení, mají stěží IQ nad 30.

Vážení občané, prosím vás tedy, abyste nebrali pana Brože vážně, poněvadž je postižený. A co bychom to byli za lidi, kdybychom mu ub
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji,proč ne?Letos Petra porazila snad všechny hráčky top10,bude-li zdravotně fit,mohlo by to konečně vyjít.Nemyslím si že by to bylo přehnané.Letos tam nevidím jasnou favoritku,takže ta šance tam opravdu je.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak "konečně"? Vždyť teprve svou kariéru ve špičce začíná.

Nevím, podle mě bude i Cibulková na klasické antuce dost btížné sousto (pevně věřím, že aspoň do 3. kola se Petra dostane). A antuka je rozhodně její nejslabší povrch.

Plus všimni si, že zatím zápasovou zátěž Petra nezvládá úplně optimálně: po úspěchu v Austrálii a Paříži přišla nemoc (asi taky trochu z únavy), pak odehrála Fed Cup a zase se musela kvůli namoženým zádům odhlásit ze Stuttgartu, pak 6 zápasů v Madridu (většinou relativně krátkých - čtyři zápasy trvaly jen něco málo přes hodinu, finále s Azarenkou tak hodinu a půl) a přišly problémy s kyčlí a stehenním svalem.
Reagovat
skott
tak nakonec Nasta Pivovarova v hlavnim losu, ale misto Alisy:/
Reagovat
smazaný uživatel
Hm. To byla jako vylosovaná, nebo měla redakce pravdu, že nejvýše postavená automaticky postupuje jako LL? Pokud platí to druhé, tak jí přeji prohru v prvním kole, protože zhruba 30 % jejích bodů pochází z loňského RG, kdy nahodile udělala 3. kolo, tj. její postavení de facto tak úplně neodpovídá výkon za poslední rok.
Reagovat
skott
Nasta mela setsti, ikdyz je to relativni, pokud aspon jeden zapas nevyhraje.Zajimave je, ze se ji v pomerne kratke dobe to same prihodilo na GS uz podruhe.Loni brala misto LL ve Wimbledonu;)
Proc nahodile, Nasta porazila dobre hracky minuly rok.Doufam, ze v tom pripade brzkej konec prejes i Scheepers, Akgul nebo Gajdosove.
Reagovat
smazaný uživatel
Nahodile v tom smyslu, že podobný výkon už ten rok nezopakovala. Pokud měla štěstí, tak je to v pořádku. Pokud však postoupila automaticky dle svého žebříčku, tak mi to OK nepřipadá, když ze svých 622 bodů získala 220 bodů na loňském RG.

Gajdošová předvedla za posledních 52 týdnů celkem dost slušných výsledků a byla by nasazená i bez vbodů z RG. Akgul hraje letos špatně, je vysoce pravděpodobné, že nepřežije první kolo. A Scheepers by se myslím dostala do hlavní soutěže i bez bodů z loňského RG, i když jen tak tak.
Reagovat
skott
Ukoncila sezonu kvuli bolavemu lokti uz po US Open.Kdyby ji mohla dokoncit normalne, zadnou kvalifikaci by na 99,9% letos na RG nehrala.
Mimochodem, Nasta je v soucasnosti na 95.miste zebricku, byt cut jen o neco pozdeji, bez problemu by se vesla do hlavniho souteze.
Tva logika je prinejmensim divna, jeji body z lonskeho French Open nejsou menecenne.Zadarmo nic nedostala.
Stejne tak kdyz na ostatnich turnajich misto LL dostava nejvyse nasazeny v kvalde, je to v poradku.Hraci/ky o tuto vyhodu bojuji cely rok.Proc by misto mel dostat nekdo jiny, nez ten kdo se nevesel do souteze treba jen o bod...Ikdyz osobne system s losem mam radsi.
Pokud ti Nasta Pivoavarova neni sympaticka, v poradku, ale bud tak laskav, nesnizuj jeji schponosti za kazdou cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemyslím, že bych ji nějak snižoval, podle mě je to jedna z těch mnoha hráček, co se pohybují na chvostu stovky a že by měla nějak výrzně na víc, to s mi fat nezdá. Spíš se divím, že tobě vůbec stojí za zmínku. Kdysi ses vyjádřil o Sevastové jako o tuctové hráčce, co je teprve v porovnání s ní Pivovarová?
Reagovat
skott
Nasta je jedna z tech, ktere mam rad, proto je mi proti srsti, kdyz ji nekdo kritizuje bez argumentu nebo aniz by o ni vedel neco bliz.Kdyby to byl nekdo jiny koho nesleduju, tak si toho pravdepodobne nevsimnu.
Myslim, ze je zbytecny ji porovnavat se Sevastovou, ale Pivovarova je urcite schopna toho co ona.Prvni stovka pro ni neni strop.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, uvidíme. :-) Jestli si vzpomínáš, původně bylo předmětem diskuse, zda je pro ní Sloane Stephensová relativně snadnou soupeřkou.
Reagovat
smazaný uživatel
V jednom z předchozích příspěvků jsem se omylem "přepsal", má 722 bodů, z toho 220 biodů z loňského RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, 34 % věří, že Roland Garros vyhraje Petra Kvitová. Tomu říkám přehnaně vysoká očekávání. :-( Podle mě by teda bylo hezké i čtvrtfinále. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na všeobecných webech bývá vlastenčení pro "naše" sportovce ještě víc rozšířené. Takové ankety jsou pak úplně směšné. Marfuša má na můj vkus taky nějak moc hlasů. Pokud smažeš cookies tenisportálu, můžeš pro svého oblíbence hlasovat pořád dokola. Nechtěl by někdo naklikat Carol hlasy?
Reagovat
smazaný uživatel
ty maš co Psat o nekom a Vlastenectví, zrovna ty
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDDDDD
Milá devítko, čecháčkovské vlastenectví by bylo to poslední, co by na mě pozorný čtenář tohoto webu mohl házet. Na vlastenčení tady máme jiné specialisty.
Reagovat
skott
a Marfuse, to taky naklikali vlastneci, ty jsi ale kus vola.Nech si svuj vkus pro sebe, jedinej smesnej jsi tady sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Šášo, co takhle se zklidnit a radši si víc hlídat překlepy?
Reagovat
smazaný uživatel
validita anket je sporna, (klikla jsem Rafu a Kim ;-)), vlastenceni zminujes spravne pejorativne, ale poznamka, zdravy projev vlastenectvi, (bez balastu fanatismu, omezenosti a ostatnich nemoci ducha) ja uznavam. Verim, ze prave prvek vlastenectvi najdes v ucasti Carol/Kodan, Petra/Sparta...... Docela me dojalo, kolik lidi se prislo do Stromovky na Petru podivat, bylo to od ni hezke gesto, kazdy za ni nemuze jet na turnaj.... Carol nijak nefandim, se svym "objizdenim" je trapna, ale za Kodan, i kdyz je importovanou Dankou, je mi sympaticka, porad za tema prachama a komerci chci videt prave i to vlastenectvi a vazim si toho. Ty ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Podprůměrný tenis , obě pinkaly a čekaly na vítězství bez případného zranění před R.G.
Reagovat
skott
Sice strucne ale verim tomu, ze vystizne.Nic jineho si ani pod zapasem Peng/Wozniacki neumim predtsavit.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Shuai měla dle oficiálních statistik 48 winnerů a 47 UEs, což není zas tak hrozný -- občas se do toho slušně opřela, zejména do returnu druhých podání Wozniacké. Hm, a Wozz měla 31 winnerů a 35 nevynucených chyb.

Ovšem zejména ke konci, když Shuai evidentně docházely síly, se to dost často měnilo v souboj kopců.
Reagovat
skott
Takove statistiky nevypadaji prilis realne, kdyz si predstavim, jak tezko se proti obema zakoncuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce se proti oběma zakončuje celkem slušně., protože se na ní pohybují dost špatně. A on to byl dost boj, v mnoha gamech se neustále střídaly výhody a shody ( v jednom gamu nejmíň desetkrát), takže mi to číslo celkem reálné připadá.
Reagovat
skott
Nektere, casto prave antukove turnaje, maji tendenci winnery pridavat, resp. mice do kterych hrac/ka vlozi raketu pocitat vcetne.Tusim napr. Barcelona, nevim jak Brusel, videl jsem jen minimum zapasu a statistikam nevenoval extra pozornost, takze nemuzu soudit, ale jen mi to proste prijde pritazene za vlasy.A Peng/Wozniacki...Nicmene delka zapasu, jak pises dole, nahrava i druhemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá mi to a musím navázat na Broze. Absolutně nechápu tyhle turnaje týden před grandslamem, je to neuvěřitelný hazard a pošetilost hráčů, kteří tam hrají. Co tím sledují? Riskují svou fyzickou připravenost na grandslam i zranění, třeba dneska se Wozniacki nechala ošetřovat. Jen škoda, že Peng nevyužila to hafo brejkbolů za stavu 1:1 ve 2. sadě, bylo by dost možná po zápase.
Reagovat
misoSK
Ono je to absolutna hlupost od tych hracov, dlhodobo plati, ze kto vyhra generalku na Grand slam, tak na Grand slame vyhori, na antuke dvojnasobne, kedze antukovy tenis je fyzicky najnarocnejsi... spominam sa na minuly rok a vitaza z Nice Gasqueta a jeho vystupenie na French open, dva sety valcoval Murrayho, potom mu dosli sily a prehral 2:3, alebo minulorocne vystupenie Baghdatisa na AO, kde siel ako vitaz zo Sydney, vydrel tam este druhe kolo s Ferrerom, no v tretom uplne skolaboval proti Hewittovi, atd.atd...co sa tyka napr. Hanesca, tak jeho to nijak draho nevyjde, ma na druhe kolo Novaka s ktorym by prehral tak ci tak, ale napr. taky Almagro moze na RG draho zaplatit za to, ze bojoval uplne zbytocne na 250-ke v Nice, napr. tomu ze uz 2 250-ky tento rok vyhral
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle šílené objíždění sotva může dopadnout bez následků na zdraví nebo psychiku. Předpokládám, že i letos bude hrát nesmyslný indoor hard turnaj v Kodani. Tentokrát ovšem ještě v blbějším termínu, hned po French Open.
Přitom je jedno, jaký výsledek tam Karolína uhraje. Body v žebříčku před Kodaní a po Kodani bude mít úplně stejné, protože se jí ani body za titul mezi 16 rankingových výsledků nevejdou! V pondělním žebříčku bude na 10255 bodech, ale mimo má 280 za loňskou Kodaň a 2x 320 za letošní finálové prohry v Doha a Stuttgartu.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc co jsem slyšel, on prý eště k tomu každý den běhá XXX kilometrů. Aspoň to teda říkali na Eurosportu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tomu klidne verim, ale nemohu uverit, ze taky neco nevis!!!??? Behani je normalni droga, taky jsem ji kdysi propadla - a dneska mam v haji kolena :-)
To proste MUSIS jit behat. Kazdy den, za kazdyho pocasi, po zapase, v noci, kdekoliv jses.....
Reagovat
smazaný uživatel
No, aspoň že to trvalo 2h 45 min. No nic, doufám, že ji na RG řádně prověří už třeba Danka Hantuchová a těším se na zbytek sezony: očekávaný návrat Sereny, Kim, Maria, Vik a doufám i Petra ve formě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist