Portugalec Gil v Casablance porazil Ljubičiče

9. 4. 2009, 08:59
Aktuality 0
ATP CASABLANCA - Portugalský tenista Frederico Gil si letos již potřetí zahraje čtvrtfinále podniku ATP a dál bude žebříčkem ATP stoupat. V marocké Casablance ve třísetové bitvě porazil Chorvata Ljubičiče.
Frederico Gil

Současná portugalská jednička Frederico Gil pokračuje ve svém vzestupu. Čtyřiadvacetiletý rodák z Lisabonu se dlouho pohyboval ve druhé světové stovce, ale díky konstatním výkonům v letošní sezoně se přibližuje Top 50. Začátkem sezony si dvakrát zahrál semifinále a o třetí bude usilovat v Casablance.

Na Grand Prix Hassan II ve druhém kole po třísetové bitvě zdolal bývalou světovou trojku Ivana Ljubičiče a nyní narazí na třetího nasazeného Španěla Alberta Montaňese, jenž si poradil s krajanem Venturou.

Pouhých 48 minut stačilo v Maroku turnajové čtyřce Hanescovi k tomu, aby deklasoval Španěla Ivana Navarra. Rumun si pomohl šesti esy a po servisu prohrál jen sedm výměn. Ve čtvrtfinále ho čeká další španělský tenista Juan Carlos Ferrero. Vítěz French Open z roku 2003 ve druhém kole porazil Itala Staraceho.

Tenisté hrají na antuce v Casablance o podíly z částky 450.000 dolarů. Nejvýše nasazeným je Rus Andrejev, jehož ve čtvrtek čeká souboj s Francouzem Devilderem.

- ATP WORLD TOUR 1000 CASABLANCA (Maroko, antuka, 450.000 dolarů) -
středeční výsledky (08. 04. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Montaňés (3-Šp.) - Ventura (Šp.) 5-7 6-3 7-5
Hanescu (4-Rum.) - Navarro (Šp.) 6-1 6-0
Gil (Portug.) - Ljubičič (Chorv.) 6-7(2) 7-5 6-4
Ferrero (Šp.) - Starace (It.) 6-4 7-6(1)

Čtyřhra - 1. kolo:
Friedl/Škoch (ČR) - Chaki, Amrani (Mar.) 6-7(6) 6-3 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist