Přepadená Kvitová je po operaci ruky. Kariéra by ohrožena být neměla

20. 12. 2016, 21:17
Aktuality 94
Petře Kvitové, která byla dnes ráno přepadena v bytě v Prostějově, lékaři při operaci dlouhé tři hodiny a 45 minut zašili poraněné šlachy na článcích všech prstů levé ruky a dva nervy. Česká hráčka nesmí tři měsíce postižené místo přetěžovat a určitě nestihne první část sezony včetně grandslamového Australian Open. ČTK o tom informoval mluvčí tenistky Karel Tejkal.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová byla dnes ráno přepadena ve svém bytě v Prostějově. Pachateli se bránila a byla pořezána na levé ruce, ve které drží raketu. Kvitovou nejdříve ošetřili v Prostějově, pak podstoupila další vyšetření. "A na základě konzultací bylo rozhodnuto o operaci," uvedl v podvečer Tejkal.

Kvitová podstoupila operaci v zatím blíže nespecifikované nemocnici. "Petře byly zašity poraněné šlachy na prstech - má poraněny střední články všech pěti prstů levé ruky a dva nervy," přiblížil mluvčí v tiskové zprávě. "Petra je podle operatéra mladá a zdravá, a (lékař) po operaci nevidí důvod, proč by opět nemohla hrát tenis," dodal.

Dva dny nyní bude mít světová jedenáctka ruku zavázanou. "Pak šest až osm týdnů v dlaze a tři měsíce bude třeba sešité šlachy nepřetěžovat," napsal Tejkal. To znamená, že se Kvitová v ideálním případě vrátí na kurty nejdříve v dubnu. Nestihne určitě Australian Open, první kolo Fed Cupu ani velké turnaje v Miami či Indian Wells.

Kvitová si už před operací nepřipouštěla, že by byla v ohrožení její kariéra. "Vůbec si to nepřipouštěla. Říkala: 'Hlavně ať mě dají rychle do kupy, ať to bude trvat měsíce nebo roky'. A těší se, až zase začne trénovat," řekl Tejkal.

O incidentu Kvitová informovala odpoledne na sociálních sítích v angličtině. "V mém bytě mě napadl muž s nožem. Po pokusu o obranu mám ošklivé zranění na levé ruce a jsem otřesená, ale naštěstí jsem naživu. Jsem silná a budu bojovat tak, jak mě znáte," napsala. V češtině doplnila, že děkuje za vzkazy a podporu. "Nebojte se o mě," dodala.

Šestadvacetiletá hráčka se přitom teprve zotavovala z únavové zlomeniny zánártních kůstek pravé nohy, kvůli které dnes zrušila účast na Hopmanově poháru. Příští týden plánovala, že začne nohu zatěžovat, a chtěla stihnout turnaje v Austrálii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

94
Přidat komentář
janek_da
Třeba se Petra přešteluje a bude hrát pravou rukou. A nakonec budou soupeřky vzpomínat na doby, kdy hrála forehand jenom levou a měla jenom leváckou zatáčku.
Reagovat
Krisboy
JARDA 1887!!!!
Reagovat
FulnekUltras
s góly je už taky dost vysoko
Reagovat
Marduch
Asi celkem drama.
http://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/289304/sokujici-detaily-boje-kvitove-s-lupicem-slo-ji-o-zivot-mela-nuz-pod-krkem.html
Reagovat
gigin
Blesk. To si tak podělit pěti ty informace vždycky.
Reagovat
Krisboy
No - o noži pod krkem psaly i nějaké zahraniční servery...
Reagovat
Marduch
dokonce na tom tvém včerejším odkazu na twitter od Génia byl příspěvek v tomhle duchu.. knife on the throat ..
Reagovat
gigin
Já jsem nikde nic nedával. Jen jestli dostane dítě Vikiny od strýčka Ernestka ponorku nebo vrtulník.
Reagovat
Marduch
Bylo to tam někde nad tim, co sdílel od Ornsteina:
Bathroom struggle, knife to throat, severe lacerations to all 4 fingers on left hand. Intruder ran, police called, Kvitova rushed for op
Reagovat
gigin
Jj, je to možné. Já se v tom fakt nehrabu. Prostě se to stalo, je to hrůza, tečka. Důležité je co bude.
Reagovat
janek_da
Musim si s Petrou domluvit zápas, někdy na konec března.
Reagovat
FulnekUltras
jj, je třeba rozhýbávat to postupně... ;)
Reagovat
janek_da
Osude,
dej mi sílu přijmout věci, které změnit nemohu.
Dej mi odvahu změnit věci, které změnit mohu.
A dej mi moudrost je od sebe rozlišit.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... ;-)
Reagovat
Alexandria
Vsetko s optimizmom a zvladnut sa da vsetko!
Reagovat
pockerface
Fricek by měl psát knihy. On dokáže ze všeho udělat takovou zápletku a tolik konspiračních teorií, že kdyby se zaměřil na žánr krimi/detektivka, tak by se mohl stát uznávaným spisovatelem :-)a možná bych si tu jeho knihu i koupil :-)
Reagovat
pockerface
Petře přeji hodně trpělivosti a snad se bude vše dobře hojit. Ale bojím se, aby jí neutekl trenér Vaněk. Přece jen 3-5 měsíců bez práce. Petra se nějakým způsobem asi bude udržovat v kondici, ale na to má Vydru. Vaněk zůstane 5 měsíců plonkový. Tak snad bude mít taky trpělivost a zůstane u Petry. Je to podobné jak u Kotyzy, když začínal s Woznackou, ta se při prvním tréninku zranila a pak už se to vezlo. Přeji Petře i trenéru Vaňkovi pevné nervy a ať to oba to náročné období zvládnou.
Reagovat
smazaný uživatel
to je moc dobra pripominka. Uvidime, byla by ho skoda, ale pokud se spoluprace zadrhne, co uz... ne, ze bych v zivote neco vzdavala a nebojovala (jeste neumim prohravat) ;-) ale taky uz jsem se naucila urcite veci prijmout s rict si, ze to proste tak MELO byt.
Reagovat
janek_da
Černošek ho snad zaměstná na ty naše talenty
Reagovat
smazaný uživatel
no stesti, ze jsem neodbouchla svoji uvahu o doplnkovych pracovnich uvazkach, takhle vypadam, ze opisuju.. jen suruju.. vsak dobre, ze nas napada podobne, janecku.. :-)
Reagovat
PetaM
Já myslím, že i tak dostane zaplaceno. Přece jenom není jeho vina, že Petra nemůže hrát. Je to překážka v práci způsobená "vinou" zaměstnavatele ...
Reagovat
gigin
Pojištění bude určitě nějaké. I když to sú taky ludry jak cyp.
Reagovat
Frick
Petra pořezaná, co když se ale při tom boji pořezal i ten gauner a byl HIV pozitivní?

V tomto ohledu štěstí, žen koncentrace HIV+ je mimo Prahu velice nízká. Stát se to někde v Rusku nebo JAR, tak bych se docela bál.
Reagovat
aligo
ty seš fakt ču*ák... Jdi radši spát...
Reagovat
Patri.k
No, útočník pravděpodobně pořezaný nebyl...
Reagovat
Frick
Snad to nebyl nějakej "souboj o nůž", kde by ho oba zmatečně brali za ostří. Ale muselo to bejt skutečně děsivý. Jen si představit tu bolestivost těch řeznejch ran.
Reagovat
Patri.k
No, útočník pravděpodobně pořezaný nebyl...
Reagovat
brixner
Fricku, fakt Tě žeru! Ten Tvůj přehled a konspirační rétorika patří zakotvit do Listiny práv a svobod :-) Nech už tu naší Petru být, kurav, prožila si tuhle odpornost, tak jí nech léčit se! Než nějaký ajc, to raději ať to zase rozjebe třeba ve Wimblíku, né?
Reagovat
Frick
Pro mne je zkrátka krev neznámého člověka vysoce nebezpečnou látkou.
Reagovat
Frick
resp. mám trochu z tohoto nebezpečí obcesi. ta představa, že mezi námi chodí lidé, kteří jsou jakýmisi vaky smrtelného jedu.
Reagovat
blixa
Tvůj mozek je také vak smrtelného jedu a také mezi námi chodíš. Vzhledem k tomu, že obsese je tvé druhé (možná i první) jméno, bylo by spíš zajímavé, co u tebe obsesi vlastně nevyvolává, je-li vůbec něco takového.
Reagovat
Frick
To, že jsem paranoidní, neznamená, že po mne nejdou.
Reagovat
brixner
Fricek, jdou po Tobě a dostanou Tě, vo to strah nemam :-)))
Ale ber to z té pozitivní stránky, mnohým se zde uleví a nakonec budeš za mučedníka a admini - tedy pokud jim dá monty potřebný impuls - to tady přejmenují na Fricekportál! No, není to předzvěst něčeho velkolepého, kurav? :-)))
Reagovat
FulnekUltras
Ještě štěstí, že ten kapitalismem vyprodukovaný zm.rd nezazmatkoval jen o trochu víc.

Drž se Peti...
Reagovat
Frick
To je nějaká sluníčkářská úderka?
Reagovat
smazaný uživatel
...se neda ani komentovat.
Petro... drzim palce!
Reagovat
smazaný uživatel
pripojuju se, Vlcku, jedina pomoc, kterou snad zvladneme. Mnohomluvna, pritom tak bezostysna, bezcitna a vlezla ucast je mi odporna. On ten virtual tu je celkem dobre zrcadlo..
Reagovat
smazaný uživatel
ach tak, ona je to jen zrudna sranda... no, tim jeste hur...
Reagovat
smazaný uživatel
...pro mne je to stale sok. Vcera jsem si nejake komenty cetl pod prvnim clankem, a to byl castecne dalsi sok,...
...ted jsem koukl tady nahore na vpis janka, a doufam, ze tam nahore ta hezka perla vydrzi dlouho...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim s tim osudem.
Reagovat
marekv
Tomu grázlovi se to prodraží, jestli ho chytnou. Zítra už by mohl být identikit.
Reagovat
Patri.k
No, je pravda, že po pachateli se často žádá náhrada škody za zpsůbené zranění a pracovní neschopnost, ale v tomhle případě nevím no :D
Reagovat
Frick
To bude nějaká socka.
Reagovat
peggy
Vinika je treba potrestat.Petro,vim boli to,ale Ty jsi silna,vydrz!
Reagovat
Frick
https://cdn.cloudpix.co/images/kristanna-loken/kristanna-loken-tx-word-45b4a8b2d70e7e2625321550a034df00-large-50399.jpg
Reagovat
Patri.k
Ublížení na zdraví (6 měsíců až 3 roky)
Loupežné přepadení s pohrůžkou násilí nebo za použití násilí (2 - 10 let)
Omezení osobní svobody (až 2 roky)
Porušení domovní svobody s pohrůžkou nasílí (6 měsíců až 3 roky)

(těžké ubližení na zdraví 3 - 10 let)
Reagovat
Patri.k
Už chápu proč se u nás tresty nesčítají, byl by to ranec, každopádně, kdyby jen vykrádal, měl by sazbu do tří let, ale dostat se s někým do konfliktu a hned máte paragraf až do 10 let.
Reagovat
Frick
A trestaný Boho dostal 2,5 roku, že holce rozšlápl hlavu za to, že mu nechtěla dát na fet.

http://zpravy.idnes.cz/boha-goral-molek-pridupnuti-policejni-prezidium-soud-podlesak-p77-/krimi.aspx?c=A161220_152646_krimi_cen
Reagovat
Patri.k
Tak měl řadu polehčujících okolností, byl pod vlivem drog a byl věkově blízko mladistvému. Navíc, musíš objektivně posoudit, že té holce nic vážného neudělal, podle toho co píšou, měla jen tržné rány na obličeji. Podstatný je i to jestli byl recidivista, o tom nepíšou no.
Reagovat
Frick
kdyby toho trpce litoval, tak bych začínal na 4.... on ani toho nebyl schopen...
Reagovat
Patri.k
Já nejsem pro přísné tresty z jednoho důvodu. Aby se člověk stal zločincem, musí být na něm zločin spáchán. Většina zločinců si prošla zvlášť v dětství něčím negativním. Je potřeba těm lidem podat pomocnou ruku, jako to dělají v Norsku. Najít podstatu proč to dělají. U majetkových trestných činnů je potřeba dát lidem možnost dělat něco, co pro ně bude mít smysl, je jasné, že když jim nabídneš práci na stavbě za minimální mzdu, většina z nich to nevydrží. U sexuálních zločinců je potřeba aby nad nima byl maximální dohled a neustálé terapie. Ale všechno je to moc drahý, aby to někdo dělal. Jen v Norsku si to můžou dovolit, když mají tu ropu.
Reagovat
turista
Ve Skandinávii se lidi k sobě jinak chovají než tady. Ve Švédsku a v Dánsku jsem byl tak to vím. Breivik to je naprostý ojedinělý exces. Měl být dávno popraven. V Čechistánu stojíš na zastávce. Najednou se na tebe oboří nějakej mlaďas se slovy:"Máš nějakej problém?" Odpovíš že ne a vzápětí tě seřeže a zkope do bezvědomí s tím, že se mu nelíbí jak vypadáš nebo jsi se špatně podíval. To je bohužel smutná realita Čechistánu. Pachatele buď nevypátrají vůbec nebo vypátrají a dostane směšný trest a může dál mrzačit spoluobčany.
Reagovat
Patri.k
Ono je to o tom jak na ně koukáš... já jsem nikdy s romy nebo tak problém neměl, je fakt, že občas projdu kolem některých lidí ze kterých nemám dobrý pocit, ale prostě v tu chvíli se snažím zůstat sám sebou, nesnažit se jít obloukem ani se tvářit nějak jinak, prostě se na ty lidi usměju a příjde mi, že pak i oni se začnou tvářit víc v pohodě...
Reagovat
turista
Říkáš Romy. Mě ale kdysi zmasakroval Čech jak poleno a ještě k tomu blonďák.
Reagovat
Frick
Romy? 99% Čechů by napsalo jinačí slůvko. To klasické.
Reagovat
FulnekUltras
Romo je akorát naša fabrika...
Reagovat
FulnekUltras
a Romy Schneider ešče
Reagovat
Patri.k
Takhle začal nadávat jeden rom kamarádovi, protože jako opilej zamával na jeho přítelkyni, prostě jsem k němu přišel usmál se a mile jsem se ho dotkl, uklidnil se, prostě proti nenávisti se bojuje láskou :D
Reagovat
Patri.k
Zločin je jen ukazatel toho, jak moc kvalitní a zdravá je společnost.
Reagovat
turista
Drogy ani mladý věk nejsou polehčující okolnosti. Rozhodující by měla být míra ublížení druhému a možnost nápravy pachatele. A ta většinou není žádná. Jde vesměs o nenapravitelná monstra.
Reagovat
Patri.k
Takže já bych osobně řekl, že na naše poměry dostal celkem přísnej trest.
Reagovat
Tornes
No z toho, co jsem zatím četl, bych tam omezování osobní svobody fakt neviděl.

Loupež je jasná. Porušování domovní svobody asi též, i když zde je otázka, jak přesně k tomu došlo. Ublížení na zdraví též. Ovšem pokud by se mělo jednat o těžké ublížení na zdraví, tak už by to pasovalo na kvalifikovanou podstatu loupeže - 5-12 let.
Na druhou stranu to v současnosti na těžké ublížení na zdraví moc nevypadá. Pokud tedy bude opravdu v pořádku, tak tam nevidím nic z § 122/2.
Reagovat
Tornes
A kdyby tam teda to omezování osobní svobody bylo, tak by zas bylo v kvalifikované skutkové podstatě s trestem až 3 roky.
Reagovat
VlS
No, doba léčení rozhoduje a jestli to buďe půl roku, tak to tam máš. Nechal bych právní kvalifikaci na žalobci, který bude mít místo dohadů k dispozici fakta. Taky nezapomínej na consumpci.
Reagovat
turista
To snad není možný takovýhle názory. Tyto případy by se měly řešit po čínsku a byl by pokoj.
Reagovat
turista
Takto měkké tresty vedou pouze k tomu, že pachatelům se násilí vyplácí a krátký kriminál je pouze zocelí. Navíc oběť je po propuštění pachatele v ohrožení recidivou. Zažil jsem kdysi bezdůvodný útok smažky s daleko horšími následky než má Petra. Vždycky jde o bezprecedentní narušení tělesné a duševní integrity oběti. Oběť nezajímá, zda pachatele v dětství mlátil otec alkoholik a násilník. Oběť má co dělat sama se sebou po takovém útoku. Za těžké ublížení na zdraví by měl pachatel dostat trest smrti.
Reagovat
turista
Patriku, z tvých naivních příspěvků vyplývá, že jsi nikdy nebyl napaden zdivočelým násilníkem. Já tu zkušenost mám. Pachatel v okamžiku útoku nezná slitování s obětí. Je mu úplně šumák jestli přežiješ jeho běsnění nebo ne.
Reagovat
FulnekUltras
patrně však ty zmetky soudí, obhajuje nebo se na to teprve chystá - bohužel na základě zkur.w.ených posthavloidních zákonů
Reagovat
turista
Souhlas.
Reagovat
a.magerova
Navíc těmto "lidem" nejen, že nezáleží na životě oběti, jim nezáleží ani na vlastním životě.... trest smrti je strašákem jen pro slušné lidi, nikoli pro ty, jichž by se TO týkalo... :-/
Reagovat
turista
Sice možná pro ty lidi není strašákem ale plní funkci očištění společnosti od nenapravitelných monster.
Reagovat
VlS
Nesdílím tvůj názor, trest smrti je strašák i pro masovýho vraha. Cvoky neřeším, tam nenaděláš nic a trest smrti by byl jen definitivní a ekonomické řešení odstranění hrozby.
Reagovat
aligo
Aspoň že nebudě mít fyzické následky.... Teď jde o ty psychické... Jasně, nebylo to úmyslné jako třeba u Seleš, ale i tak.... Snad to Péťa dobře zvládne, i kdyby to mělo trvat rok, hlavně nic neuspěchat :)))
Reagovat
PetaM
Pozitivum vidím v tom, že se jí pořádně zahojí pravá noha ... Ale sezóna asi dopadne stejně, jako letošní u Lucky ...
Reagovat
Frick
Věřím, že to není nutné.
Reagovat
EllNino
Petra není Lucka, nepotřebuje tolik drilu, aby se vrátila do špičky ... Lucka měla navíc oslabený celý organismus a hru postavenou na "vydření" úderů, cíž snad teď tvrdou případou zase získala :) ...

Petře se ruka zahojí, věřím v to, může zatím aspoň trénovat spodek, Lucka nemohla dělat vubec nic
Reagovat
PetaM
Snad jí to dali do super pohody :) Mohly by jí tam ještě přidělat nějaké turbo, ať dává větší rány, než Serena :D
Reagovat
Empe
Loni jsme doufali, že se co nejdříve a nejlépe vrátí Lucka, letos je to Petra. Hrozné.
Držím Petře palce, ať se zahojí na těle i na duši. Třeba jí ten šok pomůže i na kurtu být zase o něco silnější... Třeba.
Reagovat
A.R.R.
Snad to budou jen ty tři měsíce....loni Lucka, letos Petra....

Petře přeji, aby to dopadlo dobře, aby byla zdravá jak po fyzické stránce, tak po psychické...

Raději do diskuze nebudu koukat, jelikož mě tu "někdo" dneska tak naštval, ze jsem byl v pár příspěvcích více sprostý než za celou dobu co sem chodím.

Peťo drž se!!!!!!!!!
Reagovat
a.magerova
Petr1986

Právě jsem se dozvěděl o Petře, ach jo, tohle je v ...

Příští sezona je odpískaná, počítám že tak min. 4 měsíce, ruku bude muset mít v klidu, pak rehabilitace a když to půjde dobře, po prázdninách teprve začne být trochu OK... do konce roku 2017 by mohla doběhnout manko a od dalšího roku snad na scéně.

Kdo tomu trochu rozumí, tak je mu jasné, že příští sezona je v háji, když bych byl zaslepený optimista, návrat na kurty nejdříve v září.

Naštěstí bude mít nejlepší možnou péči, takže kariéra snad zachráněná bude, ale to se ukáže až příští podzim, jestli a jak moc bude ta ruka hybná a bezbolestivá.
Reagovat
A.R.R.
Já to také vidím na delší dobu, ale snažím se být optimistický, ačkoliv mi to moc nejde :-(
Reagovat
EllNino
Ještě že tak ...
Reagovat
Jam
Chráněný ranking se jí bude počítat od posledního WTA zápasu, nebo ji započítají i Fed Cup?

Jsem velkým optimistou a věřím, že Petra bude v pořádku a vrátí se v první půlce sezóny.
Reagovat
rusedski
Ten nebude potřebovat, pokud teda nebude mimo celou sezonu nebo tak...
Reagovat
aligo
je od půl roku... myslím
Reagovat
Jam
aha, já myslel 3 měsíce, pro jsem se ptal :D
a je pravda, že ze začátku sezóny toho moc "na chránění" nemá
Reagovat
aligo
nejsem si jistý s těmi 6 měsíci...
Reagovat
gigin
Je to tak.
Reagovat
rusedski
No hlavně s bodama co udělala na podzim se dostane do všech turnajů asi až do konce sezony, plus pokud se nepletu, tak má status hráčky top 10 a ty mají zajištěnou účast na všech turnajích.
Reagovat
aligo
vždyť je číslo 11
Reagovat
rusedski
Serena se vzdala statusu
Reagovat
Krisboy
Přeju brzké a úplné uzdravení. Péťa je bojovnice a vrátí se silnější než předtím.
Reagovat
Lina
Tak snad to bude dobré? Petro, drž se a vrať se!
Reagovat
PetaM
Tak snad se to hezky zahojí a Petra bude moct dále dělat to, co jí dělá šťastnou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist