Preview: Mubadala World Tennis Championship

29. 12. 2016, 11:07
Previews 14
V Abú Dhabi dnes odstartuje 9. ročník turnaje známého pod názvem Mubadala World Tennis Championship. Exhibiční akce se každoročně už od roku 2009 účastní šest hráčů tenisové špičky. V hlavním městě Spojených arabských emirátů se letos představí úřadující světová jednička Andy Murray, Milos Raonic, Rafael Nadal, Tomáš Berdych, David Goffin a Jo-Wilfried Tsonga.

Šest elitních tenistů se sjelo do Abú Dhabi, aby se zúčastnilo devátého ročníku exhibičního turnaje Mubadala World Tennis Championship. Už při své premiéře v roce 2009 měla štědře dotovaná akce obrovský úspěch a není divu, že neustále přitahuje ty nejlepší tenisty i pozornost diváků.

Pořadatelé se mohou letos pyšnit účastí světové jedničky Andyho Murrayho. Brit vyhrál premiérový ročník v roce 2009 a druhý triumf slavil loni.

"Tenhle turnaj je pro nás skvělá příležitost. Můžete otestovat to, co jste natrénovali v přípravě, a to dokonce proti skvělým hráčům. Právě tahle možnost dělá turnaj zajímavým," řekla světová jednička.

Po čtyřech letech se v Abú Dhabi představí Tomáš Berdych. "Jsou tady tak výborní hráči, že vám to přijde jako poslední kola na grandslamech. Proto se snažíme v těch třech dnech hrát svůj nejlepší tenis," uvedl český tenista, jenž si zahraje akci pro šest tenistů potřetí v kariéře.

Úvodním soupeřem rodáka z Valašského Meziříčí bude v dnešním čtvrtfinálovém utkání obhájce titulu Rafael Nadal. Španěl předčasně ukončil letošní sezonu a po dlouhé pauze se představí právě v Abú Dhabi, kde už třikrát triumfoval.

Jako první potvrdil účast Milos Raonic. Světová trojka bude plnit roli druhého nasazeného a ve čtvrtfinále má tak volno. V semifinále vyzve vítěze zápasu Berdych - Nadal.

Loni při svém debutu se Kanaďan probojoval až do finále. "Můj skvělý letošní rok začal právě tady v Abú Dhabi. Místní exhibice mi hodně pomohla nastartovat letošní úspěchy," řekl Raonic. "Pro mě tímhle turnajem začíná nová sezona a přijde mi, že do ní vstupuju semifinálovým zápasem na grandslamu," doplnil.

O poslední semifinálovou pozici a duel s Murrayem si to rozdají David Goffin s Jo-Wilfriedem Tsongou. Tsonga už má s turnajem své zkušenosti. V Abú Dhabi startoval již čtyřikrát, vyhrál ale jen jeden zápas.

Belgičana čeká naopak velká premiéra. "Ostatní hráči o tomhle turnaji vždy mluvili jako o skvělém startu do sezony. Těším se na zápasy proti těm nejlepším. Věřím, že to bude cenná zkušenost," řekl Goffin.

Exhibice startuje již dnes čtvrtfinálovým utkáním Goffin - Tsonga. Po nich na kurt nastoupí Berdych, jenž vyzve Nadala. Vítěz turnaje si přijde na 250 000 amerických dolarů (více než 6 milionů korun).

Program Mubadala World Tennis Championship 2017
Čtvrtek - 29. prosince
1. Goffin - Tsonga (od 14:00 našeho času)
2. Nadal - Berdych (od 16:00 našeho času)
Pátek - 30. prosince
1. Semifinále: A. Murray - vítěz Goffin/Tsonga (od 14:00 našeho času)
2. Semifinále: Raonic - vítěz Nadal/Berdych (od 16:00 našeho času)
Sobota - 31. prosince
1. Zápas o třetí místo (od 10:00 našeho času)
2. Finále (od 12:00 našeho času)
Kompletní los najdete zde
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
peggy
Vraci se snad zase stary dobry Rafa a moc mu to preji.
Reagovat
Krisboy
Dneska vypadal moc dobře, snad mu to vydrží.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
mekmor
zdravím všechny, dávají to na arena sport 1
Reagovat
smazaný uživatel
Co to kurv* jest Arena sport 1?...Akoby povedal moj polský priatel..:)
Reagovat
fialka
ArenaSport je nový názov SlovakSportu.
Telekom ho nemá. Ja som u Swanu mala, ale vôbec nesmútim. Zápasy regionálnej hádzanej Kocúrkovo - Mačkovo sú o ničom. Pred 2 rokmi mali kúpené turnaje WTA, ale komentáre otras. Vôbec nedodržiavali program a ak si chcel niečo mrknúť, tak bolo treba striehnuť. hrôza
Reagovat
Hypertac
Díky za super tip! To je snad poprvé co jsem rád, že tento program mám.
Reagovat
Krisboy
A kdo nemá televizi jako já, tak může třeba tady:

http://live.robinwidget.com/streamvideo8/tsonga-vs-goffin-mubadala-world-tennis-championship-abu-dhabi-live-stream-86191.html
Reagovat
gigin
Jejda díky za info, mekmore.
Reagovat
Pe3k
Take arena sport us jede. Zatimm tam strasi Frantici.
Reagovat
smazaný uživatel
To nie je nikde v TV?....Seriously?
Reagovat
mekmor
slovak sport 1, přes kabelovku
Reagovat
smazaný uživatel
Diky...

Vidím to na Stream, ani Slovak Sport nemám..
Reagovat
Hypertac
Je to někde v Tv? Dle livescore asi ne. Škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist