Nadal ukončil sezonu, chce doléčit zranění zápěstí

20. 10. 2016, 18:48
Aktuality 33
Rafael Nadal dnes oznámil, že si chce dát čas na úplné zotavení zápěstí a do konce sezony se tak neobjeví již na žádném turnaji. Představit se měl v Basileji, v pařížské hale Bercy a kvalifikovat se mohl na Turnaj mistrů. Ten se nyní přiblížil Tomáši Berdychovi, který se rázem ocitl na poslední postupové příčce.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal koncem května nenastoupil kvůli zranění levého zápěstí k zápasu 3. kola na Roland Garros a pak více než dva měsíce nehrál. Přišel o Wimbledon, ale mnohem více toužil po startu na olympijských hrách. A tak navzdory přetrvávajícím bolestem a krátké přípravě akci v brazilském Riu de Janeiro nakonec absolvoval. 

Ve dvouhře sice třicetiletému Španělovi došly v závěru turnaje síly, když prohrál semifinále s Argentincem Del Potrem i souboj o bronz s Japoncem Nišikorim, ale vytoužené medaile se přesto dočkal. Uspěl ve čtyřhře s Marcem Lópezem, po jehož boku získal zlato a přidal ho tak k nejcennějšímu kovu z olympiády v Pekingu 2008, kde vyhrál dvouhru.

Nadal pak v dalších týdnech pokračoval na turnajích ATP, ale zřejmě i vinou bolestí se mu nedařilo. V Cincinnati prohrál s Čoričem, na US Open s Pouillem, v Pekingu s Dimitrovem a naposledy minulý týden v Šanghaji nestačil na Srba Troického.

A tak se bývalý nejlepší tenista světa a aktuálně šestý hráč žebříčku ATP rozhodl v letošní sezoně již nepokračovat. Odhlásil se z pětistovky v Basileji, pařížského turnaje Masters a bude se připravovat na novou sezonu.

"Není tajemstvím, že jsem na letošní olympiádu dorazil po velmi krátké přípravě a nebyl jsem stále zcela fit, ale cílem bylo hrát a získat medaili pro Španělsko. Od té doby však hraju s bolestmi a tak jsem teď nucen zastavit a začít se připravovat na sezonu 2017," oznámil dnes Nadal přes sociální sítě.

"Jsem velmi smutný, že se příští týden nezúčastním turnaje v Basileji, protože na něj mám skvělé vzpomínky a loni jsem si tam zahrál finále proti Rogeru Federerovi. Nebudu schopný hrát ani v pařížské hale Bercy, kde se o mě fanoušci a pořadatelé vždy skvěle starali. Nyní je čas na odpočinek a intenzivní přípravu na rok 2017," dodal rodák z Mallorky.

 

Nadal se tak zároveň vzdal boje o Turnaj mistrů, čímž pomohl Tomáši Berdychovi, který je nově osmý a drží poslední postupovou příčku. Dosud si účast v Londýně zajistili Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray, Švýcar Stan Wawrinka, Kanaďan Milos Raonic a Japonec Kei Nišikori. Další postupová místa před českým tenistou drží Gaël Monfils z Francie a Rakušan Dominic Thiem. Před devátým Belgičanem Davidem Goffinem, jenž hraje tento týden na turnaji v Antverpách, má Berdych náskok 235 bodů.


S cílem doléčit dlouhodobé zranění ukončili letošní sezonu také Roger Federer (levé koleno), Serena Williamsová (pravé rameno), Jiří Veselý (levá paže) a dnes udělal stejné rozhodnutí i Radek Štěpánek (záda).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
a.magerova
http://tenisovysvet.takurcitee.sk/clanok/20952/federer-po-nehode-v-kritickom-stave-hlasili-media
Reagovat
smazaný uživatel
no, niéé! Je niekde aj bližšia info? Musela to byť riadna šupa. Auto vyzerá hrozne a verím, že Roger nebude na tom až tak zle.
Reagovat
steve79
Teprve až ted si člověk uvědomuje, jaká byla rivalita Federer-Nadal vyjímečná. Nadal jeden čas Rogera pěkně deptal, ale jejich zápasy byly jedinečně. Nejlepší byl Wimbledon 2008 myslím.
Reagovat
a.magerova
Výjimeční jsou hlavně oni dva, nevzpomínám si, že by jim někdy došla motivace... narozdíl od Andyho po Wimblu 2013 a Noleho letos po FO... celkem pro mě zklamání... :-/
Reagovat
steve79
S tím Djokovičem bych to neviděl tak horký. Chce jen se sebe setřást tlak medií a diváků. Murray sice Djokovičovi dýchá na záda, ale z hlediska důležitých titulu vyhrál Djoko mnohem více. Na turnaji mistru bude Djoko superfavorit.
Reagovat
a.magerova
"Cítím se vyhořelý. Odehrál jsem za poslední dobu spoustu zápasů. Chci se dostat na stejnou mentální úroveň, na jaké jsem byl. Od pařížského finále cítím, že ztrácím motivaci."

http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/vyhorely-djokovic-je-psychicky-na-dne-chybi-mu-motivace_402343.html
Reagovat
smazaný uživatel
fandim Novakovi,ale oproti minulosti je to posun dole,minule som dospel do stadia ked som si pustal stare zapasy Rafy s Rogerom
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne roky 05-08 to bolo nieco
Reagovat
panzer.dragon
Kazdou nedeli byl jasnej program, finale rogera s rafou, na tom sem vyrost :)
Reagovat
Nola
no nazdar, dospel si do stada :D povodne si fandil Rafovi, potom Nolemu, teraz vlastne prechadzas vyhorenim, nevies komu vlastne fandit....
a.magerova podobne bol na tom Fedex v roku 2009, ked skompletoval GS....
citaj aj ine media okrem tych ceskych... precitaj si vyjadrenie toho, koho najviac milujes
Andy moze brat NO1, nie, ze by som mu to priala, praju mu to ine tabory, ale nemam s tym, az taky problem, ma 3 GS, horsi hraci boli NO1....ale, nikdy nebol alfa samcom, to ti ostatni ano....
Reagovat
a.magerova
No... FO 2009 - kariérní GS... následoval Wimbledon - výhra, USO - finále, AO 2010 - výhra plus dalších 8 finále v roce 2010, z toho výhra TM...
Reagovat
smazaný uživatel
fandim Rafovi,potom az potom Novakovi,navzajom sa to nevylucuje:) a vyhoreny budem este dva tyzdne
Reagovat
spaniel
Roger ani Rafa nikdy motivaci neztratili.
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador! Mám radosť z jeho akadémie na ktorej bol aj s Rogerom. Dve legendy tohto športu ako inak, co uz no.
Reagovat
svetova.dvojka
Zase Berdych na turnaji mistrů, to už je vážně za trest...
Reagovat
Nola
trestom je tu citat tvoje prispevky....
Reagovat
smazaný uživatel
:))))
Reagovat
turista
Berďa si to zaslouží.
Reagovat
Marduch
Viš jak, když to někdo rve silou, tak jak halt často zraněnej.
Reagovat
Marduch
*tak je
Reagovat
smazaný uživatel
ale niéé! Nebudem tajiť sklamanie. Ešteže mi dnes urobil radosť z otvorenia akadémie. Možno dali s Rogerom reč a z kamarátstva to zabalil tiež. :)
Reagovat
peggy
Rafo,Rafo,chapu,ze koncis sezonu,ale ze na Tvoje misto nastoupi Pan Berdych to je des!!!Kdyby to byl Rosol,Stepanek nebo nekdo jiny,ale tenhle namysleny hrac.Rafo,vrat se v plne sile,verim,ze to dokazes.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná konec El Dorada
Reagovat
a.magerova
A ani pizza letos nebude... :-/

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/11/01/17/2E0393FF00000578-3299230-image-a-17_1446400619263.jpg

http://s2.firstpost.in/wp-content/uploads/2015/11/RTR4BNPY.jpg

http://www.tennisworldusa.org/imgb/15439/roger-federer-enjoys-pizza-party-with-ball-boysgirls-in-basel.jpg

http://www.bloggang.com/data/simplythebest/picture/1225082063.jpg

https://rogerfedererfan.files.wordpress.com/2012/10/545403_380978715312899_190709349_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš to doplní ještě neřekl poslední slovo:-)
Reagovat
a.magerova
"Jsem velmi smutný, že se příští týden nezúčastním turnaje v Basileji, protože na něj mám skvělé vzpomínky a loni jsem si tam zahrál finále proti Rogeru Federerovi."

Tak aspoň takhle... a když už je tento rok takový zvláštní, tož Rafa pravou a Roger levou.... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=1Ug7ORH-QZw
Reagovat
miledus
:)) pěkné
Reagovat
Tornes
Tak to je jasné. Když se dneska ujistil, že Roger fakt hrát nebude a že si finále v Basileji nezopakují, tak usoudil, že s nikým jiným by ho to nebavilo a raději skončí :)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavé vidět Federerův backhand zahraný levou rukou, dobré video :D :)
Reagovat
PetaM
Koukám, že je Roger i lepší levák, než Nadal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Xedef podle ocekavani nadale ladnejsi nez Ladan.. :-)
Reagovat
Nola
celkom smutna sprava, tak nejak sa mi zda, ze zlata era tenisu je u konca, Fedex out, Rafa out, Novak vyzera byt v utlme.... nikdy by som si nebola myslela, ze mi tak velmi budu chybat suboje tychto velikanov, zatial som nenasla relevantnu nahradu, mladici, ktori vyzeraju nadejne zatial nepresvedcili, ze mozu zaplnit tie v buducnosti tie prazdne miesta....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist