Radwaňskou zlákali i na peníze. Hrát v Malajsii je chyba, řekl jeden z trenérů

27. 2. 2012, 20:28
Aktuality 15
Agnieszka Radwaňská má za sebou náročný program a před blížícími se turnaji v Indian Wells a Miami měla odpočívat a trénovat doma v Krakowě. Místo toho si ale zahraje na méně významném podniku v Kuala Lumpur, kam ji sponzoři nalákali mimo jiné i na štědré startovné. Pro polská média to uvedl Thomasz Wiktorowski, jeden z trenérů světové pětky.
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská

Angieszka Radwaňská sice letos odehrála nejvíce zápasů ze všech elitních hráček, od pořadatelů menšího turnaje (s dotací 220.000 dolarů) v Kuala Lumpur však na poslední chvíli přijala divokou kartu. Už příští víkend by přitom měla hrát už v zámoří na jednom z nejprestižnějších podniků sezony Premier Mandatory v Indian Wells a posléze v Miami. 

Podle jednoho z nových trenérů Radwaňské Wiktorowského organizátoři turnaje nabídli polské hvězdě vysoké startovné (mluví se o zhruba 150 tisících dolarech), aby soutěž získala na prestiži. "Jde o dohodu mezi WTA, sponzory i Agnieszkou," potvrdil Wiktorowski běžné zbraně pořadatelů, jak přilákat hvězdy.

Radwaňská má nejen přitáhnout diváky na stadion, ale měla by se zúčastnit i několika společenských akcí. "Ale myslím, že tenhle výlet není ze sportovního hlediska dobrým krokem. V Asii může (Agnieszka) zbytečně onemocnět. Byla by škoda přijít o skvělou formu těsně před velkými turnaji," uvedl Wiktorowski směrem k velkým turnajům v Indian Wells a Miami. 

Polka, jež začátkem března oslaví 23. narozeniny, v současné době spolupracuje hned se třemi trenéry. Kromě otce Roberta a Thomasze Wiktorowského nedávno angažovala také Chorvata Bornu Bikiče.

Se svým otcem se loni nepohodla, i nadále ale spolu trénují. "Měli jsme rozdílné názory, ale pouze mimo kurty. Táta mě i nadále trénuje doma v Krakowě. Je to skvělý trenér, během 17 let mě všemu naučil. Na kurtu máme stále vzájemný respekt," vysvětlila čerstvá vítězka turnaje v Dubaji a zároveň popsala i úlohu trenérů, kteří s ní létají po turnajích.

"Thomasz nemá na naši hru (Agnieszka cestuje se sestrou Urszulou) téměř žádný vliv. Ví, co může trénovat, a co ne. Borna (Bikič) v poslední době naše tréninky sledoval a už také ví, co dělat. Funguje nám to velmi dobře," pochvaluje si nová světová pětka, která v Malajsiii zahájí duelem proti Akgul Amanmuradové z Uzbekistánu.

Polka Radwaňská letos odehrála čtyři turnaje, na nichž našla jedinou přemožitelku - světovou jedničku Victorii Azarenkovou, které však podlehla hned třikrát a dostala se s ní i do konfliktu. Od začátku roku včetně Fed Cupu Radwaňská vyhrála už 19 zápasů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Heather_Fedex
az ted jsem si vsimla jak je aga krasna :))
Reagovat
ReadyTeddy
je nádherná!
Reagovat
Fandina
sluší jí to ... je vidět že tenistky mají nevýhodu v těch stažených vlasech kolem hlavy ....... a když je pak vidíme tak jako ostatní holky v civilu je opravdu se na co dívat ..... Aga je vpodstatě klasicky souměrná i v neúčesu a ty dlouhé vlasy rozpuštěné jí dodávají tajemno a vynikne v tom ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
treba i petra k. je moc krasna deva kdyz ma rozpuscene vlasy :))
Reagovat
freeteepek
Mě se víc Petra líbí v bojové tenisové póze, než jako dáma do společnosti:-) Aga mi ani s rozpuštěnými vlasy nepřipadá krásná. Naopak Vika s rozpuštěnými vlasy vypadá parádně. Ty záběry s trofejí z AO jsou výborný. A ještě k Petře. Ta má zase na facebooku moc hezký fotky ze zápasů v Melbourne. Ta kombinace světla a stínů na tmavě modrém pozadí, které se ztrácí jako hloubka v moři. Super!
Reagovat
ReadyTeddy
Petře to jednoznačně sluší víc v civilu s rozpuštěnými vlasy
Reagovat
VlS
No tak to se tedy divím. Mít tři doktory na jednu chřipku, z toho kouká smrt. Jaký to je mít tři trenéry a co z toho může vzejít?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Bikic je hlavne trener Urszuly. Jeho ukol je zastupovat Wiktorowskeho, kdyz se nemuze Agnieszce venovat, vzhledem k jeho povinnostem k tenisovemu svazu a fed cupu.
Wiktorowski ma smlouvu do OH v Londyne. Co bude potom, kdo vi.

Predpokladam asi tento scenar. Pokud se Bikic vyplati a bude tam dobra spoluprace, bude misto Wiktorowskeho...pokud to bude skripat, budou hledat dal nekoho, kdo by ho zastoupil. Pochybuji, ze se otec vrati na kurty jako trener Agy...doufam! No jinak jak v lete jeste na ni nadaval a pres noviny svou dceru vychovaval, tak ted je evidentne s novou roli spokojenej...
Nikde jsem necetl zatim vyjadreni samotne Agy, zatim to vypada tak, ze to je akce, aby se Tatka nazral a hracka zustala cela...si pockam na herni projev na kurtu...:)
Reagovat
VlS
Vlku, já tomu moc nevěřím. Myslím si, že mít hráčku v top ten - to asi nepotřebuješ vedlejšák u svazu, ze kterýho kouká nějakej tabulkovej plat pro státní ouřady. Za tím bude nějakej boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Wiktorowski pracuje pro tenisovy svaz uz dele, co vic take vede holky ve Fed Cupu. Neni to jeho vedlejsak, to urcite ne. Wiktorowski byla nejmene bolestna volba, ale i tak to Tatka tezko nesl...
Tomas a Aga jsou dobri pratele - aspon tak to prezentuji - bulvar jinak:) V kazdem pripade mezi nimi byla dohoda hned na zacatku ze ji bude pomahat nez si nekoho najde. [predpoklady byly do USOpen] Sam Wiktorowski to prezentoval tak, ze mu zalezi na polske reprezentaci na OH v Londyne a Aga ho poprosila o pomoc na nejakej cas...nez si nekoho najde.
Mozna si padli do oka a Bikic tam bude jen do OH, aby mel cas na repre...a potom u ni zustane. Take moznost:)
Reagovat
smazaný uživatel
Angieszka Radwaňská sice letos odehrála nejvíce zápasů ze všech elitních hráček, od pořadatelů menšího turnaje (s dotací 22.000 dolarů) / chyba v dotaci:)
Reagovat
LubosZabloudil
Díky :)
Reagovat
gali
Moc hezká slečna. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi to moc nelíbí..
Reagovat
Fandina
je to její věc kde hraje a za kolik ......
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist