Dcera potřebuje psychiatra, říká otec a trenér Agnieszky Radwaňské

3. 6. 2011, 11:23
Aktuality 14
Agnieszka Radwaňská se v Paříži rozloučila s French Open smutnou porážkou od Marie Šarapovové, s níž neudržela nadějné náskoky. Svou dceru pak po zápase nešetřil otec a trenér v jedné osobě Robert Radwaňski. Potřebuje psychiatra, kritizoval nejlepší tenistku polské historie.
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská a její otec Robert

Agnieszka Radwaňská v pondělí bojovala o své premiérové čtvrtfinále na French Open, Marii Šarapovové ale podlehla 6-7 5-7 a s o dva roky starší Ruskou tak prohrála už šesté vzájemné utkání v řadě.

Duel 4. kola pařížského grandslamu přitom měla v obou setech slibně rozehraný. Jenže skvěle rozehranou partii pokaždé pokazila.

V prvním setu vedla 4-1 a měla další dva brejkboly. Pak však prohrála šest výměn v řadě, a i když měla za stavu 4-2 ještě dvě výhody, náskok neudržela. Po ztrátě osmi fiftýnů v řadě mohla být vůbec ráda, že dějství dotáhla až do tie-breaku, v němž padla.

Ve druhé sadě pak Radwaňská předvedla ještě smutnější kolaps. První dva setboly měla už za stavu 5-3 při podání soupeřky. I když je nevyužila, tak se zdálo, že jejich neproměnění hodila za hlavu, neboť v následném gamu už na vlastním servisu vedla 40-0. Polské tenistce ale nestačilo ani pět setbolů, do konce zápasu již ze 14 výměn získala jediný fiftýn po dvojchybě Šarapovové a s turnajem se loučila na centrálním kurtu Philippa Chatriera velmi nešťastnou porážkou.

Místo uklidňujících a povzbudivých slov se ovšem po zápase setkala s tvrdou kritikou svého otce a trenéra v jedné osobě Roberta Radwaňského, který kolaps dvaadvacetileté dcery jen těžko rozdýchával.

"Musíme si položit řečnickou otázku - můžete předvést větší kolaps, než dnes dokázala Agnieszka - nemůžete," naštvaně komentoval Radwaňski. "Ve chvíli, kdy měla situaci ve svých rukách a mohla se opřít slibný náskok, se psychicky složila," pokračoval v kritice.

"Když bude takhle hrát, nikdy nic velkého nevyhraje," předpovídal budoucnost Agnieszce, jež byla dosu dvakrát ve čtvrtfinále Australian Open (2008 a 2011) a dvakrát ve Wimbledonu (2008 a 2009).

Když se novináři pana Radwaňského zeptali, jaké má na to řešení, odpověděl bez servítek: "Psychiatr, psycholog... něco takového."

Letošní tvrdá slova Roberta Radwaňského nebyla jeho první veřejnou roztržkou se svou dcerou. Poté, co ji loni během nepovedeného zápasu druhého kola z tribuny neustále kritizoval, mu Agnieszka zlostně odpověděla. "Buď už zticha a odejdi s tou tvojí matematikou," reagovala na statistické analýzy svého otce tenistka, jež v roce 2005 vyhrála juniorku Wimbledonu a před pěti lety dosáhla stejného úspěchu i na Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
možná, že by spíš než psychiatra potřebovala profackovat, ale na druhé straně, pro příměr, náš Berdych by potřeboval buď nakopat nebo celé konzilium psychologů a psychiatrů aby se dostal alespoň do toho zasra..ho 4. kola !!
Reagovat
smazaný uživatel
tady si někdo plete psychiatra s psychologem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schválně jestli mi vysvětliš rozdíl mezi psychologem a psychitrem? :)
Reagovat
smazaný uživatel
psichiatrem*
Reagovat
smazaný uživatel
psychiatrem* :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
psycholog je člověk který tě vyslechne a dá ti radi a co jak dělat.Sportovcům pomájí často. A Psychiatr je týpek který se stará o lidi kteří to nemají v hlavě v pořádku. Řeší to práškama na hlavu.
Reagovat
Ananas
Ten fotr je teda pěknej č.ů.r.á.k, omlouvám se za ten výraz ale takle natvrdo kritizovat svoji dceru do médií, tím jí moc nepomůže. Podle mě by jí tu spíš psychiku zvednul kdyby novinářům řikal nevadí, příště ji porazí, je to škoda, atd...A co se týče psychologa ten podle mě moc nepomůže spíš by potřebovala aby jí radila náká starší, zkušená hráčka, třeba Návrátilová a že by se jich našlo víc. Takže Ančo nevadí, příště se povede líp. :)
PS: SHOW MUST GO ON :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by měl někdo opíchat spíš jejího otce... mi příjde, že snad všichni fotrové tenistek jsou labilové a na svý dcery rozhodně nemaj
Reagovat
smazaný uživatel
mozna to neni uplne jeji chyba, ale hlavne fotrikova. stale kritizujiciho tatu mit...des bes ancovicky tatarcicka
Reagovat
smazaný uživatel
Docela smutne, kdyz to otec o sve dceri takhle natvrdo rika do medii. Nejaka pomoc psychologa by se jiste hodila, ale lepsi by pro Radwanskou bylo, kdyby se to resilo v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste neni jedina! Psychicky labilnich hracek je okruh prolezly skrz naskrz!
Reagovat
smazaný uživatel
súhlasím s jej otcom...potrebuje psychológa a niekoho kto ju poriadne opichá
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne s tim druhym se musi stoprocentne souhlasit!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist