Roddick: Odchodu nelituju

13. 12. 2012, 15:23
Aktuality 3
Posledních více než deset let se touto dobou chystal na další sezonu a první dny nového roku prožíval mimo domov. To se letos u Andyho Roddicka změnilo: poté, co dal Američan sbohem profesionálnímu tenisu, má nyní čas i na další věci. Že jsem skončil, mě nemrzí, říká Roddick.
Profily hráčů
Andy Roddick

Bylo to dojemné loučení: na místě svého největšího úspěchu - na US Open, kde v roce 2003 zvítězil - poděkoval Andy Roddick zaplněným tribunám a dodal, že se do Flushing Meadows chce vrátit, byť už ne jako hráč. Ani poté na tenis nezanevřel - před necelými dvěma týdny se ostatně znovu ukázal na kurtu, i když jen v exhibici. Na rozdíl od minulých let se teď ale může věnovat například golfu, ve kterém se zlepšuje.

"Abych pravdu řekl, až v lednu uvidím, co to se mnou udělá," popisoval stanici ESPN své pocity někdejší nejlepší tenista světa. "Posledních třináct lednů jsem strávil v Austrálii. Osmého ledna jsem byl mimo Spojené státy posledních patnáct let. Za tu dobu si určitá místa začnete spojovat s určitými měsíci. Když hráči museli letět patnáct hodin do Šanghaje (v říjnu), nezáviděl jsem jim to. Ale až je uvidím v Austrálii, určitě mi to bude trochu chybět," dodal.

Stejně jako několik dalších bývalých tenistů našel Roddick zálibu v golfu. Na rozdíl například od Jevgenije Kafelnikova v něm ale profesionální ambice nemá.

"Odehrál jsem toho hodně. Závisí to na tom, jestli je má žena (modelka Brooklyn Deckerová, pozn.) na cestách. Když je pryč, alespoň 36 jamek za den si dám. Hraju slušně, ale celkově vzato je to pořád jen slušné. Umím odpálit míček, ale rozhodně bych netvrdil, že jsem nějak přehnaně dobrý," tvrdí Američan.

Jedním z jeho golfových soupeřů v posledních týdnech byl i James Blake, jenž se ve 33 letech s profesionálním tenisem stále neloučí. Věk ostatně nelimitoval ani Roddicka, který skončil v době, kdy ho tenis pořád bavil - a baví ho dál.

"O tom to je. Někteří skončí proto, že tenis nesnášejí nebo už prostě nemůžou hrát dál. Myslím, že ani jedno není můj případ. Vždycky jsem říkal, že chci odejít, když ještě pořád budu schopný hrát. Tenis je práce na plný úvazek, nejsou to jen ty dvě hodiny, kdy vás lidi vidí na kurtu. Já nejsem tak elegantní hráč jako Roger Federer. Musel jsem vynakládat mnohem víc námahy, vydával mnohem víc sil a zotavování bylo čím dál těžší. Moje tělo si žádalo čím dál víc a nejsem si jistý, jestli bych byl schopný do toho víc dávat."

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohuzel Andy nezakoncoval vymeny finalnim uderem, proto chapu ze temer kazdou vymenu si musel vydrit precizni hrou a poctive vybehat což stoji hodne sil. Docela to chapu ze se mu nechtelo poustet do dalsi sezony. Na druhou stranu to byl profik, ktery zadny zapas nevypustil. Je to legenda a mel jsem moc rad jeho zapasy. Nezapomenu na nej.
Reagovat
Mayo
tohto tenistu veľmi cením
Reagovat
carolyn
Andy, Já ale ano!! :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist