Kafelnikov chce hrát na olympiádě. Tentokrát golf

8. 7. 2011, 16:21
Aktuality 0
Před jedenácti lety si z olympijských her v Sydney odvezl zlato za výhru ve dvouhře mužů a ve svých 37 letech plánuje další olympijskou účast. V roce 2016 chce bývalý nejlepší tenista světa Jevgenij Kafelnikov startovat v Rio de Janeiru v soutěži golfistů.
Profily hráčů
Jevgenij Kafelnikov

Svou tenisovou kariéru sice Kafelnikov ukončil v roce 2003, ze světa sportu ale nezmizel. Hráč, který měl vždy k hazardu blízko, začal hrát poker a zlákal ho i golf, kterému se nyní věnuje. V něm by rád reprezentoval Rusko na olympijských hrách v Rio de Janeiru.

Největší úspěchy Jevgenije Kafelnikova:
• vítěz French Open (1996)
• vítěz Australian Open (1999)
• vítěz olympijských her v Sydney (2000)

"Do startu olympiády v Brazílii zbývá ještě pět let. To je dost dlouhé období na to, abych se dostal na pořádnou úroveň," uvedl Kafelnikov. "Nejsem si úplně jistý, jestli seženu olympijskou licenci, ale mám v úmyslu vyzkoušet své golfové schopnosti. K tomuto rozhodnutí jsem dospěl po nedávné výhře na mistrovství Ruska v golfu," dodal bývalý tenista, který se chce své nové vášni věnovat naplno.

"Že hrát umím, jsem dokázal, když jsem vyhrál národní titul. Je mi jasné, že musím trénovat hodiny každý den, abych se dostal na profesionální úroveň. Teď mám dost času a nadšení, protože golf mě opravdu baví," řekl dvou grandslamových titulů.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist