Rubljov byl v semifinále v Dubaji diskvalifikován. Rus neunesl koncovku a řval na rozhodčího

1. 3., 16:49
Aktuality 72
Andrej Rubljov (26) přijde o všechny body a peníze za semifinálovou účast v Dubaji a opustí nejlepší pětku žebříčku. Finalista posledních dvou ročníků psychicky neunesl koncovku semifinálové bitvy s Alexanderem Bublikem (26) a za stavu 7:6, 6:7, 5:6 byl kvůli špatnému chování a překročení hranice v diskusi s lajnovým rozhodčím diskvalifikován. Bublik se ve finále utká s Ugem Humbertem (25), který vyřadil obhájce titulu Daniila Medveděva (28).
Profily hráčů
Rubljov byl za špatné chování diskvalifikován (© Profimedia)

Bublik – Rubljov 6:7, 7:6, 6:5 / diskvalifikace

Andrej Rubljov je svými výbuchy vzteku známý. Po posledním výstupu v Dubaji se však zřejmě rozhodne na svém chování během zápasů zapracovat. Není tajemstvím, že psychická stránka je největší slabinou nyní druhého nejlepšího ruského tenisty žebříčku.

K incidentu a následné diskvalifikaci přitom vůbec nemuselo dojít. Rubljov v pátečním semifinále na pětistovce v Dubaji vedl nad Alexanderem Bublikem 4:2 v rozhodujícím setu a disponoval třemi brejkboly. Náskok však ztratil a za stavu 6:5 vypjatou koncovku utkání absolutně neunesl. Aktuálně pátý muž pořadí překročil čáru řvaním na lajnového rozhodčího.

Rubljov u lajnového sudího reklamoval sporný míček a upozorňoval ho, že se jednalo o aut. Nevybral si však nejlepší způsob, jak jednomu z rozhodčích své pocity sdělit. Poté ještě ukazoval údajný aut umpirovému sudímu. Jiný lajnový rozhodčí pak Rubljova nahlásil za nadávky v ruštině.

Během výměny stran dorazil na kurt supervizor a Rubljovovi oznámil, že je za své chování diskvalifikován. V šoku byl i jeho soupeř Bublik, který ještě zkoušel supervizora přemluvit, aby mohlo utkání pokračovat. Ten byl však nemilosrdný a své rozhodnutí nezměnil.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Kvůli diskvalifikaci přijde Rubljov o všechny body i peníze za semifinálovou účast a v pondělí vypadne z TOP 5 světového pořadí. Navíc zahodil šanci třetím rokem po sobě v tomto dějišti postoupit do finále. Předloni v něm porazil Jiřího Veselého a loni prohrál s Daniilem Medveděvem.

Bublik bude v sobotu usilovat o svůj druhý letošní triumf a celkově pátý, premiérový na venkovních betonech. Ve finálových duelech má negativní bilanci 4:6 a k alespoň poloviční úspěšnosti se příblíží, pokud porazí Uga Humberta, který vyřadil obhájce titulu Daniila Medveděva. Postupem do závěrečného kola si zajistil debut v nejlepší dvacítce hodnocení.

"Silně pochybuju, že Andrej řekl něco šíleného. Takový on není. Ale asi existuje pravidlo, kvůli kterému ho diskvalifikovali. Je škoda, že náš zápas skončil takhle. Snad se Andrej vrátí na kurty co nejdříve," řekl Bublik na tiskové konferenci.

Výsledky turnaje ATP 500 v Dubaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
Pavol
Najvyšší čas nasadiť povinne automatických čiarových na dôležitejšie turnaje.
Reagovat
Kozoroh
Rublev je náladový, impulzivní hráč se sklony k frustraci, která ho snadno vykolejí. A v takovém rozpoložení je snadné provést zkrat či hovadinu.
Reagovat
turista
To ano. Ale tohle vyloučení bylo hodně přísné.
Reagovat
petan43
Býval to celkem džentlmenský sport. Stejně, jako za řvaní na rozhodčího, by měli diskvalifikovat i toho, kdo tam rozmlátí raketu o kurt, ať už má důvod jakejkoliv. Mně se nechce sledovat takový psychouše. Ať si nová generace už pořídí nějaký zobání, který v nich tu agresivitu bude tlumit, když to nezvládají.
Reagovat
Mony
Emoce ke sportu patří, ale lajnoví musí být chráněni..tvrdé postihy , stejně tak Kaderka a spol.
Dovedu si představit, že třeba kamarád nebo sestra pořádá turnaj a nakoupi u mě v obchode potřeby k turnaji u mě..a pak policie zjistí, že to mají v Tesku nebo Ikee levnější a sestra půjde sedět..?...
Když to srovnám s některými emitenta dluhopisů, kteří si vypůjčili od věřitelů desítky milionů, pak to vytunelovali ...a dostali podmínky...a užívají si ted někde na Maledivách za naše miliony
Reagovat
jindrulka
Reagovat
Pe3k
Pokud by diskvalifikovali za rozmlácení rakety, moc turnajů by se nedohrálo...
Osobně neumím zvládat emoce a když sem závodně hrál vztekal sem se dost a ani si neumím představit jak velké emoce mají hráči na takové úrovni, kde jde o hodně. I v minulosti tam byli hráči co se chovali jako hovada, není to nic nového...Serena
Reagovat
Zirluck
Vidis tebe sa nechce takych sledovat a mne ano. Takze koho budeme pocuvat novu mladu generaciu alebo dochodcu ktory sleduje tenis uz 60 rokov ?
Reagovat
RFanousek
Raketa je jejich vlastní, když nic jiného nerozbijí a nikoho neohrozí, tak proč diskvalifikovat?
Toto je něco jiného, řvaní na rozhodčího - jasná diskvalifikace.
Reagovat
Nola
LOL myslis, ze Connors a McEnroe boli gentlemani? mozno k svojim partnerkam, ale na kurte sa chovali ako hulvati, to gentlemanstvo vymyslel tim Fedexa, ale aj ten lamal v mladosti rakety, a obcas sa mu to pritrafilo aj neskor, nechaj tych tenistov nech si prejavuju svoje emocie, pokial nikoho fyzicky neohrozuju, tak je to ozivenim tenisu, sledovat ladove ksichty na kurte je za trest
Reagovat
turista
Je to tak. Connors a McEnroe se s tím nijak nebabrali a nikdo je za to netrestal.
Reagovat
SydneyOpen
Už se těším na OH, až tam budou ti "neutrální" sportovci z russka, co se fotí s Putinem, vojáky na frontě, na sportovní utkání jezdí se zetkem na triku, pořádají finanční sbírky na vojáky a pak nějakej českej chlastenec bude mít plnou hubu toho, jak se míchá sport do politiky
Reagovat
aape
Reagovat
Patik
Rubleva mam celkom rád v pohode chalanisko ale tak trošku si to zaslúžil možno sa uz prestane konečne rozčuľovať počas zápasov..to jediné my ňaňom vadí.. Nebyť jeho nervov dosahoval by lepšie výsledky.
Reagovat
Patik
*mi naňom
Reagovat
wenceslao
mi na ňom, když už...
Reagovat
Patik
Toejedno
Reagovat
Nola
Pozrela som video a Bublik zahral podla mna aut, preco si nevyziadal Rublev jastraba? Uz nemal? Jastrab chyba, to je jasne, hrac ma hrat a nie sledovat auty, od toho su tam rozhodcovia, ktori mozu takymito chybami dost ovplyvnit zapasy, taky McEnroe by to riesil asi este prudsie, Rublev to dal na Serenu.....

ja ho az tak neodsudzujem, kto je prudsej povahy, tak nedokaze udrzat nervy, spomente si na Kaju vs Sakkari, ta to poriesila az po zapase, to mala stastie, ze udrzala nervy a nesla si to rozdat hned s rozhodkynou, takze klidek....
Reagovat
Nola
nie jastrab, ale ELC tam chyba
Reagovat
Patik
Divím sa ze krajina ako Dubaj tam nemá tie najvyspelejších technologie
Reagovat
Mony
Prý už měl vycerpáno
Reagovat
Maisterstich
Je ostudou ATP, že pod jejich hlavičkou může hrát kdokoli z Putinovo Ruska.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Nauč se nejdříve češtinu, Putine :)
Reagovat
SydneyOpen
Zlatá IAAF ta russáky za doping vykopala už před osmi lety, to samé skvělý nekompromisní postoj FIS nebo IBU. russáci jsou odpad. Ožralý stepní burani, nic víc
Reagovat
jih
Reagovat
Nola
Serena USO 2009 vs Clijsters
https://www.youtube.com/watch?v=gNwc7o_0Sgg

nieco skoro navlas podobne, len ona tusim dostala iba pokutu a body do rankingu jej nevzali, kto si spomina?
Reagovat
Kozoroh
Serena nebyla diskvalifikována, byl jí údělen trestný fiftýn, přičemž to bylo zrovna na mečbol, proto takovým způsobem zápas skončil.
Reagovat
frenkie57
Stejným způsobem skončil i zápas Davidoviče s Veselým. Fokina odpálil míč do hlediště a bylo vymalováno.
Reagovat
Mony
A dostala pak taky tucnou pokutu
Reagovat
Nola
10.500 Serena a Rublev 157.755 - to iba za semi PM , este urcite dostane aj pokutu, to snad nejdes zrovnavat, Serena nestratila ani body do rankingu, nejdem v ziadnom pripade Mrazika obhajovat, ale ak trestat, tak rovnym dielom..... Serena si tie drobne, co dostala pokutu urcite ani nevsimla, sponzori jej to s radostou vynahradili, to taky Mrazik pomaly ziadnych nema..... a kedze je Rus, tak to dostane vyzrat v mediach aj za toho svojho vodcu, ktoreho mimochodom vobec nepodporuje
Reagovat
Mony
Ona to měla podobné jako Terka Martincová v Petrohradu...v emocich řekla, že ji snad zabije(Terka dokonce neprimo kamaradce)
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Chápu vaší malost a vyhrazení se proti Rusku za každou cenu, ale hlavní rozhodčí rozhodl na základě tvrzení jednoho člověka. Tvrzení proti tvrzení, žádné důkazy, vůbec se to nemuselo stát a hlavně se nic nepřezkoumávalo. Diskvalifikace naprosto neoprávněná. A nedivil bych se kdyby tím údajně poškozeným bylo uplakané ukáčko. Donášení a lhaní je jim vlastní . Prostě lidskej odpad.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Žádné důkazy a děláš to samýsmile
Reagovat
SydneyOpen
typickej dezolát a ani nemá odvahu ti odpovědět :) oni prostě jen lžou, lžou, lžou a uráží, nulové argumenty. Poslal bych je na měsíc do Charkova
Reagovat
Krisboy
Chudák Djokovič
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
On se na něco ptal? Nepřijde mi :) Špatně pochopil psaný text. Poslední dvě věty byly o UA obecně. Ostatní jsou fakta. Achjo, jste fakt "šlechta"
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na tvém textu není nic k nepochopení. Hlavně z něj vyplývá, že namontuješ narážku na Ukrajinu všude kde to jde nebo i nejde.
Btw, poškozený lajnový vypadal na Asiata. To je celkem podružné. Zásadní je, že zkrátka manipuluješ, tak jak je "poddaným" vlastní. Fakt je, že na lajnovýho řval z půl metru a to mělo být penalizováno bez ohledu na to, co řval.
Druhou věcí bylo, že všechno de facto vyprovokoval Bubl a už ten měl předtím dostat trestný fiftýn za kecy po rozmlácení rakety.
A ono vůbec lidi, co mluví o lidském odpadu, a poměrně často, to o lecčems vypovídá.
Reagovat
turista
Nepoužívej prosím nadávku dezolát. Je to ošklivé slovo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, jestli je u vás v Djokolandu lidský odpad běžné výrazivo, tak to jste se propadli do pořádného bahna.
Reagovat
Krisboy
Jj, mezi Dokovičovými "fans" je dezolatů dost...
Tohle hovado je naprosto ukázkovej případ.
Reagovat
Pe3k
Rubl měl smůlu, že tam byl někdo kdo rozumí Rusky. A pak vypadl i Medvedev
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co jsem slyšel, tak tvrdil, že rusky vůbec nemluvil... Hlavně by to mělo být na záznamu a měli ho checknout před DSQ
Reagovat
aape
ale za to chování si asi nic jinýho nezasloužil
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, ale Bubl měl taky dostat nějaký trest. A řekl bych, že těmi kecy na upírku, Rubla rozhodil. On vedl a Bubl při každém střídání stran do ní pořád hučel.
Reagovat
Krisboy
Proto do supervisora hučel i po diskvalifikaci. Možná měl trochu výčitky, že to trochu přehnal
Reagovat
misa
Ruskému odpadu je zase vlastní vraždění a obsazování jiných zemí.
Naštěstí tam probíhá demografická katastrofa, takže za několik desítek let od nich už bude klid
Reagovat
RFanousek
Naopak, jedná se o zcela zaslouženou diskvalifikaci. Je úplně jedno co a v jakém jazyce tam ten pomatenec řval, jde o to že na toho čárového agresivně řval do obličeje a máchal mu tam raketou.
Když se takhle chová tak nemůže hrát dál, to je snad jasné.
Reagovat
SydneyOpen
a že russáci vraždí a znásilňují děti... to není lidský odpad co ty dezoláte
Reagovat
George_Renel
Nikdo mě nemůže nařknout že podporuji Rusáky, ale váš příspěvek mě evokuje k napsání že Australané jsou potomci zločinců a vrahové A. domorodců.
Reagovat
turista
Nepiš tady prosím nadávku dezolát. Intoxikuješ tím diskusi na TP.
Reagovat
Krisboy
Diskusi intoxikují právě ty dezoláti. Ale to ty nikdy nepochopíš. Jestli teda ty pochopíš vůbec někdy něco
Reagovat
magnus
Zatial vydarená sezona pre Bublika. Zajtra ho čaká už druhé finále v tomto roku. Turnaj v Montpellier vyhral a teraz bude hrať finále v Dubaji a na začiatku roka bol v Adelaide v semifinále. Bublik dobre reprezentuje Kazachstan
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tím, co tam dneska předvedl, určitě...
Reagovat
magnus
Našu Annu Karolínu Schmiedlovú čaká dnes v Austine štvrťfinále približne o 23 : 30 proti Sevastovej. Zápas vysiela v priamom prenose Sport2. Tak Nola ak nestávaš do roboty pozeraj
Reagovat
Nola
ked ja pozeram jej zapasy, vzdy prehra , neviem, ci to risknem
Reagovat
com
Rubljov se uz v Dubaji asi dalsi roky neukaze
Reagovat
NereknuHele
Typický špinavý rusák, že mě to vůbec nepřekvapuje. Odporný národ.
Dovede někdo přepsat, o čem se tam s rozhodčím baví?
Reagovat
Nola
Bublik mi nie je sympaticky, ale videl si Medveda pri jeho vybuchoch? tiez nie je ziadny priklad cnosti..... to skor ten Humbert je taky kludas, asi jediny z tych semifinalistov
Reagovat
Nola
LOL to malo patrit pod Smida
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vim, že i Medvěd dokáže být hodně nepříjemný, ale scénku si nevybavuji.
Humberrto přišel o Stiflerku v obecenstvu, místo ní tam má asi trenéra s nějakou pohlednou černoškou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A sice ten "out" ať byl nebo ne, byl stejně jen na vypuštění frustrace, ale je to i vostuda organizátorů. Už jsem psal jinde, že turnaj 500 bez ELC je vostuda a měla by to být povinnost u této a vyšší kategorie. Snad jen Wmbl
bych kvůli tradici zkousl s jestřábem.
Reagovat
Nola
aka tradicia? prave kvoli tradicii by mali ist prikladom, mali by byt vzorom, ako naj turnaj vsetkych cias
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak oni jsou konzervativní tradice...
Je mi to koneckonců celkem jedno, ale jestli někde zachovat lajnové, tak tam.
Reagovat
GaelM
Aniž bych se chtěl zastával Rubleva, tak hráč svou chybu vždycky odnese, zatímco slepý rozhodčí není za chybu nijak sankcionován. Už aby byli všichni nahrazeni technikou, na tu se nikdo nevzteká a neovlivňuje zápasy...
Reagovat
Nola
hrac vypeni a rozhodca, ktory berie plat moze chybovat znovu a znovu
Reagovat
aligo
Tohle chování je opravdu za hranou a bohužel se to dost rozmáhá... mělo by se proti tomu tvrdě zakročit a podobné tresty by měli být automatické....
Nelíbí se ti to? Vem si čelenč. Není? Tak hraj prostě dál a nechovej se jak ko*ot...
Reagovat
Pe3k
To kdybych věděl tak sem se díval až do konce, skončil sem po prvním setu.
Reagovat
Nola
ja som videla iba kusok tretieho, ked viedol Mrazik 4:2 , skoda no....
na Serenu zrejme nema, ta chcela ciarovu rovno odstranit
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Z rozzuřený Velkomatky s raketou v ruce bych měl vítr i jásmile
Reagovat
Nola
citala som knihu od Mashy... tvrdila, ze Serena je obrovska, a to bolo v zaciatkoch jej kariery, ked bola este Serena za modelku....
Reagovat
kolapse
Rublev kolaps škoda, pěkné zápas to byl, slušelo by mu lepší outro.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ruská vostuda v SF Dubaje. Chování děs z obou stran a rozpumpoval to Bubl. Dal bych DSQ oběma a z druhého SF rovnou do finále.
Rubla jsem vzal celkem na milost, ale v tý povaze ten ruský pocit, že si můžou dělat, co chtějí, prostě je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist