Medveděv nevyhraje dvakrát ani letos v Dubaji, obhajobu zakončil v semifinále na Humbertovi

1. 3., 19:23
Aktuality 1
Daniil Medveděv (28) měl na probíhající pětistovce v Dubaji jedinečnou možnost obhájit loňský triumf a poprvé v kariéře tak dvakrát triumfovat v jednom dějišti. Největší favorit a nejvýše nasazený však skončil ve Spojených arabských emirátech už v semifinále po porážce 5:7, 3:6 s Ugem Humbertem (25) a svou bilanci s Francouzem si zhoršil na 1:3. Humbert bude ve svém šestém finále čelit Alexanderovi Bublikovi (26), všech pět předchozích vyhrál.
Profily hráčů
Medveděv stále čeká na dva triumfy v jednom dějišti (© AFP)

Medveděv – Humbert 5:7, 3:6

Daniil Medveděv měl jedinečnou příležitost poprvé v kariéře dvakrát triumfovat v jednom dějišti. V Dubaji hrál coby jasně největší favorit a nasazená jednička. Vyjma čtvrtfinálového utkání s Alejandrem Davidovichem se však celý turnaj trápil a v semifinále padl se svým neoblíbeným protivníkem Ugem Humbertem. S Francouzem, který prožívá od loňského léta životní období, si zhoršil vzájemnou bilanci na 1:3.

V úvodním dějství nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů, sám čelil pěti hrozbám a v závěrečném gamu poprvé v utkání ztratil servis. O pár minut později prohrával o set a brejk, nicméně manko brejku zlikvidoval a udržel se ve hře. V následujícím průběhu však neproměnil ani jeden ze čtyř brejkbolů, ačkoli měl i tři v řadě, vzápětí opět zaváhal na podání a Humbertovi se podařilo zužitkovat hned první mečbol na vlastním servisu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Medveděv má na kontě 20 titulů a každý z nich vybojoval v jiném městě. V Dubaji mohl získat alespoň malou náplast na brutální porážku ve finále lednového Australian Open, v němž nedokázal dotáhnout vedení dvou setů proti Jannikovi Sinnerovi, stejně jako předloni proti Rafaelovi Nadalovi. V tomto týdnu odehrál svůj teprve druhý turnaj v probíhající sezoně.

Nyní se přesune do Spojených států, kde jsou na programu první letošní podniky Masters. V kalifornském Indian Wells bude obhajovat finálovou účast a na následující akci ve floridském Miami se pokusí zopakovat loňský triumf.

Humbert si připsal už druhý skalp TOP 10 na turnaji, ve čtvrtfinále přetlačil po třech odvrácených mečbolech Huberta Hurkacze, a svou bilanci s takto vysoko postavenými soupeři vylepšil na 12:12. Stejně jako jeho finálový protivník Alexander Bublik bude útočit na svůj druhý letošní triumf. Kazach postoupil po diskvalifikaci, kterou si svým chováním vysloužil Andrej Rubljov.

Ve finálových zápasech na nejvyšším okruhu je aktuálně nejlepší Francouz v žebříčku neporažen. Trofej pro šampiona přebíral v Aucklandu a Antverpách 2020, v Halle 2021 (pětistovka, jediný titul z akcí větších než ATP 250), loni v listopadu v Métách i letos v únoru v Marseille.


Výsledky turnaje ATP 500 v Dubaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Patik
Asi väčšina čakala finále Rublev Medvedev..teda aspoň ja..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist