Šafářová v Sydney znovu porazila Ivanovičovou, dnes bez ztráty podání

8. 1. 2012, 03:58
Aktuality 20
WTA SYDNEY - Lucie Šafářová měla v Sydney možnost celou silně obsazenou soutěž zahajovat a na druhém turnaji sezony si trochu překvapivě připsala první výhru. Česká tenistka v Austrálii získala cenný skalp bývalé světové jedničky a vítězky French Open Any Ivanovičové.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová do sezony vstoupila v Brisbane, kde poprvé v kariéře podlehla krajance Ivetě Benešové. Možnost připsat si první výhru roku a poslední šanci před Australian Open měla v Sydney, kde ji v úvodním kole čekala bývalá světová jednička Ana Ivanovičová.

Ana Ivanovičová a Lucie ŠafářováSe srbskou kráskou, jež před novou sezonou viditelně zhubla, měla čtyřiadvacetiletá Šafářová vyrovnanou bilanci 2-2 a navíc v roce 2009 vyhrála poslední dva vzájemné souboje. Dnes se po téměř třech letech střetli znovu a česká tenistka v zahajovacím utkání turnaje porazila vítězku French Open z roku 2008 už potřetí v řadě.

I když brněnská rodačka a fedcupová reprezentantka udělala sedm dvojchyb, o podání se opírala. V zápase o něj ani jednou nepřišla, ve druhé sadě nečelila dokonce žádnému brejkbolu a po hodině a 44 minutách zvítězila 7-6 6-2.

Klíčovým okamžikem utkání byl tie-break, kdy Ivanovičová za stavu 5-5 zkazila jednoduchou smeč. "Tu chvíli jsem si pak celý zápas přehrávala," přiznala čtyřiadvacetiletá Srbka.

Okamžitě se prý vydá do Melbourne, kde chce pokračovat v tréninku na úvodní grandslam sezony. "Mám alespoň dostatek času zapracovat na několika věcech, které potřebuju vyladit. Ale cítím, že tam ta moje hra je," nesklápí hlavu Ivanovičová. "Je dobré mít pár dní navíc. Mám za sebou skvělou přípravu a jen chci, abych se na té vlně udržela," dodala.

Zatímco pro Ivanovičovou, jež před týdnem prohrála ve 2. kole ve třech setech s Clijstersovou, končí příprava na Australian Open s bilancí jedné výhry a dvou porážek, Šafářová se může těšit na další těžký test: o postup do čtvrtfinále se zahraje s vítězkou ruského duelu Zvonarevová - Kuzněcovová.

Ve druhém kole je také druhá česká zástupkyně v soutěži Petra Kvitová, jež měla na úvod volný los. Preview na turnaj v Sydney si můžete přečíst zde

Lisická se odhlásila
Kvitová se ve druhém kole mohla střetnout se Sabine Lisickou, potencionální soupeřkou v 1. kole Fed Cupu, Němka se však kvůli zranění břišních svalů, které ji donutily vzdát už tento týden čtvrtfinále v Aucklandu, ze soutěže odhlásila. Místo Lisické se do hlavní soutěže dostala Rumunka Alexandra Dulgheruová, která loni senzačně vyřadila Kvitovou v prvním kole US Open. Její soupeřkou v prvním kole bude Švédka Sofia Arvidssonová. 

První výhru od loňského US Open, po kterém laborovala se zraněním ramene, si připsala Jelena Dokicová. A nebyla to žádná bežná výhra, duel dvou Australanek startujících na divokou kartu vyhrála drtivým rozdílem: o takřka devět let mladší krajanku Isabelle Hollandové vůbec nešetřila a vyhrála 6-0 6-0. Dva kanáry Dokicová v kariéře nadělila už jen na French Open 2001 české tenistce Adrianě Gerši.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, povrch, 637.000 dolarů)
nedělní výsledky (08. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Ivanovičová (Srb.) 7-6 6-2
Dokicová (Austr.) - Hollandová (Austr.) 6-0 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velmi zajimava situace ve druhem kole nabidne Sydney. Karolina bude hrat s Dominikou a jiste ji ma co vracet, nebot Dominika ji porazila ve Wimbledonu neskutecnym zpusobem. No a Petra si zahraje s Alexandrou se ktereou vyletela v 1.kole na USOpen. Tohle nejde naplanovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě Lucka velmi mile překvapila,,a vůbec,tento turnaj me překvapuje celý.Dokic takhle smeta Holland.Ale hlavně,vybrakujete někdo v paměti kdy v 1.kole na sebe narazí světová 6. a 11. Schiavone-Stosur?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k obsazeni turnaje, to nema Lucka lehke. V dalsim kole bude muset bojovat se Svetlanou se kterou ma spatnou vzajemnou bilanci, ale jeste nikdy spolu nehraly na Plexicu.
No a vzhledem k tomu, ze 1. a 2. turnaje maji volny los, tak los 6 a 11 do1.kola je opravdu kruty. Nekdy se to stava, pokud turnaj je velmi silne obsazen, ale spise jde o jmena nez o postaveni v zebricku...Urcite pro Samanthu hrajici doma v Australii neprijemne. Ona ma vubec "stesti" na losy na turnajich doma:)
Reagovat
smazaný uživatel
:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo co je s Cetkovskou? Je zraněná ? Nikde nehraje.. dík
Reagovat
majkl005
má natažený stehenní sval
Reagovat
smazaný uživatel
dík
Reagovat
smazaný uživatel
nesledoval jste někdo zapas Bulharsko vs. USA? Proč se tam Grigor a Mardy tak hádali?
Reagovat
VlS
V diskusi na tennis.com někdo dost kritizoval Mardyho, že neunesl drtivou porážku. V záznamu na You tube Grigor při podepisování míčků a kšiltů na otázku z davu jen řekl, že to nebylo moc přátelské.
V jiném záznamu se k tomu v pozápasovém interwiew vyjadřují oba, ale zvuk je tak rozbitej a zašuměnej, že na to je moje angličtina krátká. Zápas jsem neviděl, příčinu neznám. Prostě asi Mardy dostal nakládačku a blbě to od mlaďocha nese. Linky na záznamy jsem sem dával na nějaký vlákno tak někdy v pátek.
Reagovat
VlS
Hezký Lucko, Monty nebreč
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu výborné, jsem překvapen, ale ty rusky v dalším kole, to už asi nepůjde..
Reagovat
smazaný uživatel
Nebrečím. :) Sice mě to mrzí, protože jsem věřil v postup Any, ale nic se neděje. Nebylo by dobré po jednom neúspěchu házet flintu do žita... Vzhledem k průběhu je škoda toho 1. setu, tam se asi rozhodovalo a pak už to Lucka dotáhla. Pro mě je důležité, že to Ana bere pozitivně a snad se dobře připraví na Australian Open. Loni tam skončila v 1. kole po hodně smolné prohře s Ekatěrinou Makarovou (10:8 ve třetím setu, zápas se hrál 2 hodiny a 48 minut). Navíc tam Ana hrála po zranění na Hopman Cupu... Pevně věřím, že to letos bude lepší.

Jinak co se týče toho zhubnutí, tak na Sportu se o tom rozepsali... Viděl jsem Anu v zápase proti Kim a jsem toho názoru, že sice zhubla, ale zase je taková namakanější (divné slovo :D). Každopádně jí to podle mě moc sluší. Skoro bych řekl, že je ještě krásnější než dřív. :)
Tady je ten článek: http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/115339/kraska-ivanovicova-chce-na-vrchol-pomuze-ji-radikalni-zhubnuti.html
Reagovat
VlS
A tak zase, Anna prohrála s Luckou 3. zápas v řadě, holt to na ní asi Lucka umí. Neviděl jsem to, ale jejich zápasy bývají nádherné, obě hrají odvážnej, rychlej a silovej tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Každá tenistka má soupeřku, na kterou (ne)umí zahrát. Je potřeba mít taky trochu štěstí na los... Nedělám z toho žádnou vědu. Ana má na to, aby se jí dařilo. Jsem o tom přesvědčený. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimalo by mne jak dlouho bude jeste hrat. Celkem bych rekl i sympaticka holka. V Auckland vypadla hned s Monou Barthel v prvnim kole, ale Mona vypada na celkem slusny nemecky tenisovy talent.
Lucka potesila, mela tezky vstup do sezony, hned hrat s Ivetou...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě příjemně překvapila, držím ji palce, at se ji dál daří:-) zápas jsem neviděla, možná ho budou opakovat na některé tv..
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzel jsem nevydrzel a take zapas nevidel :) Takze jsem si jen precetl clanek o zapase. Lucka asi na Anicku umi zahrat, vzhledem k jejich vzajemne bilanci. Take doufam ,ze se ji bude darit dale uspesne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych jí moc přála, aby se dokázala dostat z těch kolísavých výsledků, kdy jednou zahraje super a pak se vyháže, je netrpělivá, mně přijde jako hodná holka, když jsem ji viděla ve FC, jak popisuje, proč prohrála, skoro se rozbrečela..no, trochu by to chtělo dravost, přenést to pak i na ten kurt:-)
Reagovat
kejv2
Ja jsem zapas videl a bylo moc dobre utkani. Presne, jak rikate - utocna hra z obou stran. Tempo hry ale diktovala Lucka, takze zaslouzene vyhrala prvni jinak velmi vyrovnany set. Ivanovic ji k tomu ale dost pomohla, kdyz za stavu 5-5 v TB pri svem podani nepromenila smec asi pul metru od site. Ve druhem setu mozna i diky tomuhle momentu jeji konkurenceschopnost dost klesla, takze uz to zadne drama nebylo.

Jinak Lucka moc dobre servirovala. Akorat tech DF bylo az prilis.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka hrála opravdu dobře, ale Anu srazila ta nepovedená smeč v T-B.Pak to byla záležitost Lucky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist