Benešová na úvod sezony poprvé vyzrála na Šafářovou. Vítězně se vrátila Clijstersová

1. 1. 2012, 08:14
Aktuality 3
WTA BRISBANE - Příchod nového roku přivítaly české tenistky Iveta Benešová a Lucie Šafářová na kurtech a v Brisbane zároveň i šestým vzájemným zápasem. Až dnes v Austrálii se poprvé z výhry radovala o čtyři roky starší Benešová. Úspěšný návrat na okruh WTA má již za sebou Kim Clijstersová.
Iveta Benešová

Zatímco mnoho lidí po celém světě slavilo příchod nového roku na bujarých večírcích, v Brisbane se již rozhořely boje v nové tenisové sezoně 2012. Los turnaje - poprvé kategorie Premier - proti sobě hned v úvodním kole svedl dvě české fedcupové reprezentantky Ivetu Benešovou a Lucii Šafářovou.

Favoritkou zápasu byla čtyřiadvacetiletá Šafářová, která byla v Brisbane v letech 2009 - 2011 vždy ve čtvrtfinále, v žebříčku je o 29 pozic výše (25.) a navíc vyhrála všech pět vzájemných zápasů (naposledy loni na podzim v Linci).

Také šesté měření sil začala lépe rodačka z Brna Šafářová, jež v prvním setu ztratila po podání jen čtyři fiftýny a bleskově vyhrála 6-2. Jenže pak se hra vyrovnala, Benešová o čtyři roky mladší krajanku celkem šestkrát obrala o servis a po dvou hodinách zvítězila 2-6 7-5 7-5.

O čtvrtfinále si osmadvacetiletá rodačka z Mostu zahraje zřejmě s nejvýše nasazenou Samanthou Stosurovou. Vítězka loňského US Open by podle papírových předpokladů neměla mít na úvod problémy s Anastasií Jakimovovou z Běloruska.

V hlavní soutěži dvouhry v Brisbane jsou ještě Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová, mezi muži Radek Štěpánek. Druhá hráčka světa Kvitová loňský titul neobhajuje, neboť společně s českou mužskou jedničkou Tomášem Berdychem reprezentuje na Hopmanově poháru v Perthu.

Kromě českého duelu dnes v Brisbane viděli také souboj dvou Slovenek. Zvítězily zkušenosti nad mládím, Daniela Hantuchová porazila 3-6 6-4 6-3 nasazenou krajanku Dominiku Cibulkovou.

Úspěšný návrat Clijstersové
Po pěti měsících se na kurty vrátila Kim Clijstersová, kterou od loňského jara sužovaly zdravotní problémy. Nejprve laborovala s ramenem, pak s vyvrtnutým kotníkem a nakonec sezonu předčasně ukončila kvůli natrženému břišnímu svalu, kvůli němuž neobhajovala titul na US Open a v žebříčku je nyní 'až' na 13. místě.

První zápas v Brisbane ale ukázal, že dlouhá pauza na ní žádné negativní stopy nezanechala. S novým účesem hrající osmadvacetiletá Belgičanka sestřelila za 63 minut hladce 6-1 6-4 Rumunku Simonu Halepovou. Jedinou slabší chvilku si vybrala v 8. hře druhé sady, kdy ztratila podání a dovolila soupeřce vyrovnat, na závěr zápasu se však dokázala okamžitě zkoncentrovat a rychle ho ukončila vítězným úderem z forhendu.

"Cítila jsem, že jsem hrála agresivně a dobře jsem se pohybovala. Cítila jsem se jistá na servisu, což jsem v minulosti říct nemohla. Takže napoprvé (letos na kurtech) jsem spokojená," pochvalovala si Clijstersová. "A s účesem jsem také spokojená, lépe se udržuje," smála se čtyřnásobná grandslamová šampionka.

O čtvrtfinále si vítězka turnaje z roku 2010 zahraje buď s Anou Ivanovičovou, nebo Tamirou Paszekovou.



Hned vůbec zápas letošní sezony začal skrečí. Kvůli migréně nedohrála zápas se třetí nasazenou Francescou Schiavoneovou z Itálie Ksenie Pěrvaková. Dvacetiletá Ruska, jež však poprvé 'reprezentovala' Kazachstán, vzdala za stavu 4-4 v prvním setu.

- WTA PREMIER BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 655.000 dolarů)
nedělní výsledky (01. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Šafářová (ČR) 2-6 7-5 7-5
Schiavoneová (3-It.) - Pěrvaková (Kaz.) 4-4 skreč P.
Clijstersová (5-Belg.) - Halepová (Rum.) 6-1 6-4
Hantuchová (SR) - Cibulková (8-SR) 3-6 6-4 6-3
Jovanovská (Srb.) - Dellacquaová (Austr.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Benešová když má prohrát tak vyhraje a když má vyhrát tak prohraje. Lucce to měla nechat. ta má větší perspektivu a potřebuje body víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Módní okénko k Australian Open v pánském podání.

http://tennisconnected.com/home/2011/06/23/nadal-federer-and-del-potro-nike-tennis-2012-australian-open-clothing-and-footwear/

Nike outfity R+R + DelPo.

http://www.trendytennis.com/2011/12/adidas-fashion-australian-open-2012.html

A tady v podání Adidasu (Murray, Tsonga, Verdaco).
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nejsem a.magerová ale u mně jasně vítězí Rogerův outfit. Nemá to chybu. Nemusím moc křiklavé barvy takže Rafův outfit pro mne nic moc. Co se týče adidasu tak je pěkný ale na mně zase ta červená moc svítí ale jinak ok. Takže Roger 1* Ostatní tak za 1- až 2. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist