Benešová Šafářovou potrápila, znovu s ní ale prohrála

11. 10. 2011, 16:07
Aktuality 16
Pět zápasů, pět výher. Takovou bilanci má po dnešku Lucie Šafářová se svou krajankou Ivetou Benešovou, s níž se utkala v úvodním kole turnaje v Linci. Benešová brněnské rodačce dokázala sebrat set, na konci zápasu se ale znovu radovala Šafářová, která zvítězila 6-3 4-6 a 6-3.
Lucie Šafářová

Poslední duel Lucie Šafářové a Ivety Benešové vidělo před více než dvěma lety Cincinnati, kde žebříčkově lépe postavená Češka zvítězila ve dvou setech. Šafářová lépe odstartovala i dnes: svou krajanku nechala v úvodním setu uhrát na příjmu jen pět míčů, sama Benešové dvakrát sebrala podání a sadu získala poměrem 6-3.

Iveta Benešová ještě ve druhém setu odvrátila hrozbu třetí porážky v řadě, odvrátila jediný brejkbol Šafářové a díky svému prvnímu brejku si vynutila třetí set. V něm už ale její soupeřka byla při svém servisu znovu suverénní a díky jediné využité příležitosti odcházela Lucie Šafářová z kurtu s vítězstvím 6-3 4-6 a 6-3.

Další soupeřkou 27. hráčky světa bude vítězka zápasu mezi pátou nasazenou Sabine Lisickou z Německa a Italkou Albertou Briantiovou.

V Linci se ještě dnes představí také čtvrtá hráčka světa Petra Kvitová. Finalistka z roku 2009 a turnajová jednička se v prvním kole utká s Kanaďankou Rebekou Marinovou. V Rakousku startuje také Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou na úvod ve středu čeká Gisele Dulková z Argentiny.

Poloviční úspěšnost měly dnes v Linci slovenské tenistky. Dominice Cibulkové se dlouho nedařilo potvrdit roli favoritky proti Britce Eleně Baltachaové. První set turnajová sedmička prohrála a o osudu druhé sady se muselo rozhodnout ve zkrácené hře. Tu ale Cibulková ovládla, následně získala i první game rozhodujícího setu, načež její soupeřka utkání vzdala.

Skrečí skončil také duel mezi Magdalénou Rybárikovou a Ruskou Jevgenijí Rodinovou. Slovenka s Rodinovou prohrála jejich tři roky starý vzájemný duel a dobře nezačala ani dnes, kdy prohrála úvodní set. Ruská tenistka prolomila servis Rybárikové i na začátku druhé sady a krátce nato favoritka odstoupila ze zápasu.

Výsledky - Linec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová - Benešová (obě ČR) 6:3, 4:6, 6:3, Cibulková (7-SR) - Baltachaová (Brit.) 4:6, 7:6 (7:3), 1:0 skreč, Keothavongová (Brit.) - Makarovová (Rus.) 6:4, 6:1, Rodinová (Rus.) - Rybáriková (SR) 6:3, 2:1 skreč.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
petrulinka
Tak asi to nějak nechápu. Komentátor na Eurosportu říkal, že se dnes už západ Petry hrát nebude a teď tady čtu, že ho hrála a vyhrála.
Reagovat
VlS
Nevím, já jsem to na Eurosportu neviděl, možná je to tím, že předchozí zápas Bondarenko skrečla a bylo to hodně krátké.
Reagovat
petrulinka
Nevím, jestli to na Eurosportu dávali, ale díky tomu, že ohlásil, že Petra už dnes hrát nebude, protože je pozdě, tak jsem už to nezjišťovala. Hlavně, že čekám celé odpoledne na ten její zápas a nakonec jsem ho ani neviděla. No nic, tak se mi snad podaří sledovat její další zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo Péťa hrála a vyhrála, bylo to pěkné pokoukání. Její výkon v průběhu zápasu šel dosti vzhůru. Sice nám ta kanadská holčina předvedla všechno to, co se někdy Péti vyčítá tak na druhou. Petra byla místy v zápase nezvykle v roli obranářky, ale velice to fungovalo. A v druhém setu, zvláště te game při Pétinem servisu na 3:1, tam hrála Petra překrásné věci a pak to pokračovalo až do konce.
Dobrá práce Petro, jen tak dál.
Reagovat
VlS
Nevím člověče, mě to celé připadalo tak na 2 - 3 rány, málokdy byla i 4. Petra zahrála to, co potřebovala (A MOC TOHO POTŘEBA NEBYLO),už jsem jí určitě viděl hrát líp, ale to není kritika Petry, když se míč nevrátí, tak s tím nikdo nic nenadělá. Odservírovala to suverénně, jen škoda 1. hry druhého setu, kdy to Marino nechala otočit z 0:40 dvěma vyhozenými míči.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ten první game druhého setu, tam zvláště za stavu 15:40 ten backhandový return na druhý servis měl být winner a ne síť.
Když se sejdou Petra a Petra na druhou (ovšem jinak samozřejmě ne Petra na druhou ale 3 odmocnina z Péti), nemůže se hrát na víc než 3 rány... :)
Reagovat
VlS
Tak Petra to pěkně odpodávala (71%), 4 esa a plno přímejch bodů, ale tenisu k vidění moc nebylo. Asi jsem zmlsanej tím prvním setem Petko-Aga a teď bude holt chvilku dieta :-((
Reagovat
VlS
Tak se dívám na představení (zápas to není) Georges - Sevastova a přemýšlím, kde na lopatově žebříčku jsou aktérky tohoto divadla. Za dnešní výkon si žádné body nezaslouží ani jedna a Julii by za trest měli sebrat i něco z předešlých. Auty se dají měřit spíš na námořní míle než na centimetry. Dámy by mohly figurovat v čele žebříčku eskymáckého okresu Inuwik v Severozápadních teritoriích v Kanadě, kde je tenis 4. nejpopulárnějším sportem. 1. je útěk před velkým medvědem, 2. útěk před malým medvědem a 3. úprk pro sociální dávky.
Reagovat
smazaný uživatel
JULIA! JULIA! :-)
Ale lítá jí to mimo fest..to nejsou žádné auty "o prsa".. O:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim, zadna jiskra predevsim, prijde mi, ze ji to vubec nebavi! Zlojovatela-li ta Julia nebo nezlojovatela-li ta Julia....?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bych neřekl ani za vepřový ucho! :-)
Julia! Julia! :-)
Reagovat
VlS
Tak nevím, jestli ta Julie zlojovatěla-li nebo nezlojovatěla-li, utrpěla postup do dalšího kola a doufám, že se buď z toho dneška vyspí a začne hrát tenis, nebo že ji Rodina pošle expres domů, protože to bylo opravdu strašný.
Reagovat
smazaný uživatel
"predstaveni" jsem cele nevidela, ale ......... zustanu tajemna radej ;-)
Reagovat
VlS
No, a co takhle za volskou oháňku nebo býčí koule?
Reagovat
smazaný uživatel
Já na tuhle "exotiku" moc nejsem, nejlepší pamlsek jsou dětský piškoty :-))

Tajemná sojka přesídlila do Karpat? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dopadlo to jak to dopadnout mělo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist