Šarapovová letos popáté do finále, Serena kvůli zranění odstoupila

19. 5. 2012, 15:11
Aktuality 22
WTA ŘÍM - Maria Šarapovová na svém sedmém letošním turnaji postoupila už popáté do finále. O druhý titul této sezony si zahraje na antuce v Římě, kde obhajuje loňské vítězství. Ruská světová dvojka dnes porazila 6-3 6-4 Němku Kerberovou a v neděli se utká s Číňankou Na Li.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová letos hrála ve finále už čtyřikrát, dvakrát však prohrála s Azarenkovou a jednou s Radwaňskou. Titul získala až před třemi týdny ve Stuttgartu a nyní na něj může navázat v Římě, kde obhajuje loňské prvenství. 

Ruská tenistka v italské metropoli vyřadila dvě bývalé světové jedničky Ivanovičovou a Venus Williamsovou a do finále nakonec postoupila bez ztráty setu. Dnes si totiž poradila 6-3 6-4 s přemožitelkou Petry Kvitové Němkou Angelique Kerberovou, které tak vrátila porážku ze začátku sezony. 

Čtyřiadvacetiletá Kerberová se i přes dnešní vyřazení posune příští týden poprvé v historii do elitní desítky žebříčku. 

V posledním přípravném utkání na French Open se Šarapovová utká s vítězkou loňského Roland Garros Na Li, se kterou před rokem v Paříži vypadla v semifinále. S Číňankou v předchozích sezonách čtyřikrát v řadě prohrála, letos v Miami však svou soupeřku smetla i s kanárem. 

Na Li do nedělního finále prošla bez boje, neboť její semifinálová soupeřka Američanka Serena Williamsová kvůli zranění v dolní části zad před zápasem z turnaje odstoupila. 

Zdravotní problémy připravily bývalou světovou jedničku o šanci navázat na triumfy z předchozích antukových turnajů v Madridu a Charlestonu. 

"Cítila jsem se docela ztuhlá a nemyslím, že teď jen ten správný moment to přemáhat," uvedla Williamsová s výhledem na Roland Garros, jež začne za týden. "Chci si odpočinout a dát se dohromady. Mám na to týden, takže jsem si jistá, že budu stoprocentně v pořádku," dodala třináctinásobná grandslamová vítězka.

Z Říma v předchozích dnech odstoupily také kvůli alergii světová osmička Caroline Wozniacká a vinou zranění ramene jednička Victoria Azarenková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Heather_Fedex
tak ted si sadam k telce abych se podivala na tu bitvu, jenomze zadnu nevidim... vsechno v cinske rezii...nezebych to na nedoprala, ale....
Reagovat
smazaný uživatel
OT: iveta benesova ?@IvetaBenesova

So today overall: phone in a toilet, paid fine for speed on highway, Federer lost, czech hockey team lost, Bayern lost.. Bleeeeeeee

:D Souhlasím.
Reagovat
W.G.M.
Jo, Chelsea mi zaky pekne pokazila nedeli. Na ten zapas jsem se tesila nejvic ze vsech, dokonce vic nez na nas narodak a Rafu s Rogerem. Rikam si, ze radeji zacnu sledovat atletiku, kde o vitezi nerozhoduje stesti.

Ale Iveta to ma horsi :-), me opravdu mrzi jenom jedna vec :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Iveta, tomu se říkám den blbec. :D Ale s tím hokejem souhlas (v ostatních zápasech jsem favorita neměl). :(
Reagovat
W.G.M.
Koukam, ze Rafael s Davidem jeste asi nehrali, kdyz tu stale jeste neni ani expres zprava o vysledku zapasu :-/.
Reagovat
smazaný uživatel
To se spíš majitelé tenisportalu zasekli u hokeje :D Rafa už dávno Ferrera vyřídil :D
Reagovat
W.G.M.
Ja vim, ze ho vyradil, divala jsem se na to, spis mi prijde, ze se tu v expreskach a vubec ve zpravach projevuji zrejme osobni sympatie tvurcu tohoto portalu, coz se mi zda trosku nekorektni, pokud se tento portal snazi pusobit seriozne, neni to zadny osobni blog. Ostatne i pokud jde o praci admina, to tu trochu vazne.
Reagovat
tito
Škoda, už jen z loajality k Tobě mne to mrzí....:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem přišel z Prčic a koukám, že Masha je ve finále, tak to je suupr! Jen doufam, že zejtra Masha vs. Li nezopakujou ten zápas z Miami kdy si myslim, že Maria měla 6W a 18UE a Li 4W a 41UE. :-)
Reagovat
dadaft
ano.
snad dokáže Na Li zopakovat aspoň takový výkon jako proti Azarenkový v Madridu.
ale stejně myslím, že to Marie uhraje v poho ve dvou setech.
Reagovat
Bob
fandil jsme Kerber..
Reagovat
smazaný uživatel
Mám radost, že je Masha v dalším finále. Oba sety byly tak trochu podobné. Masha získala brejk, na který Angelique dokázala odpovědět, ale pak Masha získala ještě jeden a ten rozhodl. Masha hrála moc dobře, rychle a přesně. Strašně se mi líbí ten její zápal pro hru. Něco podobného má už asi jenom Serena... Nerozhodil ji ani ten zkažený volej na síti, když za stavu 5:4 ve 2. setu podávala na vítězství. V tom gemu prohrávala po této chybě 15-30, ale pak dokázala skvělou hrou získat tři míčky v řadě a dotáhnout zápas do vítězného konce... Angelique určitě neodehrála tak povedený zápas jako třeba včera, ale přesto bych ji chtěl vyzdvihnout. Pro mě to je bezesporu štika letošní sezony... Ve finále čeká Mashu Na Li, která si dneska odpočinula. Masha hraje ve velké pohodě a Řím jí sedí. Její finálová soupeřka se ale v žádném případě nedá podcenit. Pamatuju si, jak s ní loni na RG prohrála Masha v semifinále. To byl pro Mashu smolný zápas, ve kterém se jí nedařilo na podání. Teď je na tom podle mě lépe a věřím, že to zítra potvrdí. Obhájit titul na takovém turnaji by bylo krásné. :)

Jak jsem se jedním okem díval na hokej Rusko - Finsko, tak ruským sportovcům se dnes dařilo na všech frontách... No snad se ten hokej taky zadaří nám (nejlépe dneska i zítra). ČEŠI DO TOHO!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
RG má tři favoritky... Serena, Maria a Na ... Azarenka může uhrát velký výsledek, ale vítězství to nebude...
Reagovat
Heather_Fedex
pro mne cernym konem ana ivanovic...byvala rg sampionka, oblibuje utocnou hru a sebevedomi ji stoupa. taky muze atakovat desitku, protoze loni porazka v 1. kole na rg
Reagovat
smazaný uživatel
Na Aně je vidět zlepšená herní kvalita, ale jako favoritku ani černého koně ji brát nemůžu, to už radši Angeliku Kerberovou, jsem jejími výkony v letošní sezóně překvapen :) myslím, že případné ČF by bylo realné, bude záležet hodně na losu :) Taky doufám, že Maria neschytá do své poloviny Serenu, aspoň ne ve ČF, to by bylo zase neštěstí... :) přál bych ji v polovině Azarenky, aby se naše novodobá světová jednička ukázala proti opravdové šampiónce :)
Reagovat
Heather_Fedex
to je skvela bilance...a porad plati: kdo porazi masu, ta vyhraje cely turnaj ;)
Reagovat
Heather_Fedex
pardon, ze 7 turnaju ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo porazí Mashu, ten vyhraje celý turnaj... Vidíš, to jsem si ani neuvědomil. Zajímavé. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych v širším výběru na favoritku RG tipoval: Sharapova, Serena, Azarenka, Stosur, Li Na, Kvitová.
Ale nevylučuji ani možnost nějakého opětovného překvapení. Když si to tak vezmete, mělo v posledních třech letech RG překvapivou vítězku (Kuznetsova, Schiavone, Li Na).
Myslím, že to nebude tak jednoznačné. Victorii moc nevěřím, bude o to až příliš stát a ta výkonost není taková. Serena se letos na antuce předvedla v mimořádné formě a i na té značně pomalé v Římě předváděla na její poměry kvalitní pohyb. Je vidět, že už nějaký ten GS opravdu chce získat. Přesto ji na celkové vítězství tolik netipuji. Ale po deseti letech by to bylo stylové. Když však bude zdravá, tak s takovou formou na antuce bude těžko hledat přemožitelku na trávě.
Když nikdo nepřekvapí, mohla by letos zkompletovat svou sbírku Maria, asi jí teď věřím nejvíce. Každopádně to bude zajímavé a bude záležet i na losu.
Reagovat
VlS
Fakt je, že Maša hraje v poslední době opravdu fantasticky, proti minulosti se zbavila megačísel DF, výrazně nabyla sebevědomí a tím se zbavila značné části dřívější psychické lability. Kdyby ještě přestala ječet, tak jí snad budu i fandit, takhle ji opravdu nesnáším a vždy si přeju, aby vypadla co nejdřív, což se bohužel nenaplňuje. Snad to přijde na RG :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Máša by mohla RG i vyhrát, ale to by jí musela některá odklidit Serenu. Páč i když je to jinak úžasná bojovnice, když se na druhé straně objeví Serena, tak se z toho Máša ...
Reagovat
VlS
tebe jsem neviděl, ani nepamatuju
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist