Šarapovové pomohl telefon od táty. Mám ráda upřímné lidi, řekla Ruska

27. 1. 2015, 22:18
Aktuality 43
Marii Šarapovové po zatím nejtěžším zápase na letošním Australian Open zavolal táta a jeho upřímná slova pomohla ruské tenistce nastavit svůj 'stroj' na optimální hodnoty. Druhá hráčka světa to přiznala po dnešní čtvrtfinálové výhře nad Kanaďankou Bouchardovou.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová mohla na Australian Open skončit už minulou středu ve druhém kole. Měla špatný den, nebyla ve své kůži, spáchala 51 nevynucených chyb a přes krajanku Alexandru Panovovou postoupila až po odvrácení dvou mečbolů.

Po zápase jí začal vyzvánět telefon a na displeji se objevilo 'Táta'.

"Nechci si s tátou telefonovat během turnaje příiš často, ale tenhle rozhovor splnil účel," začala s vysvětlováním Šarapovová, které prý hovor pomohl k lepším výkonům. Dalším třem soupeřkám - Dijasové, Shuai Peng a dnes Bouchardové - totiž už nedala šanci.

Maria Šarapovová"Řekl mi něco jako ve smyslu 'tohle je neakceptovatelné'. Mám ráda upřímné lidi," přiznala sedmadvacetiletá rodačka ze Sibiře, která se v devíti letech přestěhovala se svým otcem Yurim na Floridu, kde trénovala ve slavné akademii Nicka Bollettieriho.

"Nepotřebuju, aby mi lidé říkali 'Jsi skvělá, příště to určitě bude lepší'. Když odehraju hrozný zápas, tak jsem zkrátka hrozný zápas odehrála. A to potřebuju slyšet. Jen tehdy mohu jít a snažit se změnit to, co je zapotřebí," dodala Šarapovová.

Současná světová dvojka v Melbourne mluvila také o tom, jak stále miluje tenis, soupeření a posouvání svých limitů. A jak cítí sílu, když vkročí na kurt a má touhu vyhrát. I proto by letos ráda navázala na svůj triumf z roku 2008.

V semifinále narazí na krajanku Jekatěrinu Makarovovou, kterou porazila ve všech pěti vzájemných zápasech, z toho dvou právě v Melbourne. "Je určitě příjemně vědět, že jedna z nás Rusek bude naši zemi reprezentovat ve finále. Ale během zápasu se na to snažím nemyslet. Obě se nakonec snažíme získat poslední míček zápasu," dodala Šarapovová, která letos vyhrála všech devět utkání.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
.. i když ona asi není na upřímnost moc zvyklá, asi si ani nedokážeme představit, kolik lidí jí leze do prdele.
Reagovat
babolat.cz
minimálně Grigor
Reagovat
smazaný uživatel
To si radši ani nechcu představovat, už teď me z toho skřeku bolí hlava.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavá na zítřejší zápas s Makarovou. Jako velkou hrozbu jsem brala Genie, s ní to ale Masha zvládla bez problémů. Makarovou jsem snad ještě hrát nevěděla, tak nevím, co čekat. Rozhodně to bude boj a Masha do toho musí jít od začátku. To, že je po zápase sprdnul táta přes telefon, je super. :D Hlavně, že to pomohlo a Masha ještě dva zápasy na AO bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Je celkem zvláštní si uvědomit, že stačil jeden míček a už jsem od čtvrtfinále neměl komu fandit... Dá se říct, že Masha kromě 2. kola zatím předvádí kvalitní výkony. Bude to hodně náročné, ale snad to dotáhne až do konce...
Reagovat
babolat.cz
je celkem krásné si uvědomit, že stačil jeden míček a na AO by byl klid a lidi by sledovali jen tenis a ne hysterické hekání...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=414171834828
Reagovat
blixa
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blixa
Co jako je lepší ? :D To je to samý .. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Záviš je lepší! Kníže pornofolku! :D
Reagovat
blixa
Ty z toho porna jednou zblbneš. Zkopíroval jsi špatný odkaz :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo aha, tak to řeknu hned... :D
https://www.youtube.com/watch?v=UHuQVsj2IMc
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Síla. Jak Maruš forhend.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, nechceš si pořídit nějakej skutečně vtipnej obrázek? :D Obrázkama se většinou dá skvěle uzemnit, ale ty tvoje jsou fakt krutě neoriginální :(
Reagovat
smazaný uživatel
Krutě neoriginální, ale výstižné... :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jen že to je něco, co bys mohl v klidu napsat, takže nevidím důvod, proč to sem dávat jako obrázek.. xD
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych to napsal, tak by: 1. Tam musela být nějaká hvězdička, protože by to bylo zakázané slovo. 2. Nebyl vidět ten fakáč, který chci, aby vidět byl. :D
Reagovat
babolat.cz
tak jsi mi to mohl poslat do vzkazů a ne to svou "originalitou" zasír... forum.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád ho zasírám míň než ty svými přiblblými kecy. Asi ti vypadnul Nadal a nemáš do čeho píchnout...
Reagovat
babolat.cz
Rafa sice vypadl,ale naštěstí s Tomem, což mě potěšilo, takže rozhodně nesmutním kvůli Rafovi, spíše kvůli té hekačce, že tam stále je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to máš blbý. :D
Reagovat
babolat.cz
Ruska jak vyšitá a ten její fotr..darmo mluvit. k tomu, že je to neakceptovatelné ji měl ještě dát revolver.
Reagovat
smazaný uživatel
Yuri je prostě týpek! :DD Mohl by i přijet, ať je sranda! :D
Doufám, že zítřejší SF se bude hrát v přijatelný čas a stihnu to, než půjdu do školy.. :-))
Reagovat
Fandina
Káťo davaj:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, jak by to vypadalo, kdybys Kátě fandila víc? To už nechci domyslet. Včera jsem nic demagogického fakt nenapsala. To, že své skutky a jednání zpytujeme a zkoumáme a pak vyvozujeme závěry, je totiž úplně běžné i v denním životě. Dělají to i křesťané. Buď čteš něco, co js nenapsala nebo fakt nevím. A to už není politika, ale život. Jinak Katě pochopitelně fandím a snad to dá.
Reagovat
Fandina
Koukám, že ti nedá spát, když ti někdo napíše, že si myslí, že máš demagogické názory. Sorry, že jsem ti něco napsala, myslela jsem, že si rozumná přispívatelka a že tedy uneseš názor druhého. Já nemám patent na rozum, napsala jsem ti, co si o tvých politických názorech myslím. Mohu se mýlit, ale obecně je to můj pocit z tebe.

Jinak ano, Katce tady fandím, ze dvou Rusek, když už do toho zatahneme politiku, je mi sympatičtější a přeji jí, aby herně uspěla.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se omlouvám, teprve teď jsem pochopila, že mé příspěvky si zřejmě pochopila jinak, než jsem je myslela. V tom případě nemá cenu diskutovat. Jinak si, fandino, všimni, že jsem tě nijak neškatulkovala, ale o sobě jsem se dověděla dost ( demagogie, rouhání, nerozumnost atd. ) . Ale buď klidná, spala jsem výborně a jak už jsem napsala včera, diskuzi zde beru s rezervou. Názor druhého taky snesu a snažím se diskutovat, ale musíš mít argumenty a ne škatulky.
Reagovat
Fandina
Děkuji za odpověď. To, že jsem napsala o spaní neznamená, že si myslím, že nespíš kvůli TP. Byl to příměr, něco, že ti leží v hlavě a vracíš se k tomu, když jsem tu napsala k fandění Katka Mária. Jinak by ses k tomu nevracela. A jinak se omlouvám, za tu demagogii. Zřejmě to nebyl správný výraz. A ani jsem nepochopila tvoji reakci na bídu. Obecně mám dojem, že se permanentně ve společnosti na všechno stěžuje a zveličují problémy. Ale je fakt, že do hloubky tvoje politické názory neznám, takže jsem to možná zbytečně spaušalizovala. Měj se fajn.
Reagovat
Fandina
zpaušalizovala ... oprava a úsměv
Reagovat
slacker
Dva zly sny :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jen škoda, že se kvůli nám nevyspí a má zlé sny. Soucítím s tebou...
Reagovat
Jan
Táta jí pohrozil řemenem a Máša jede od té doby jak pila :)
Reagovat
FulnekUltras
Káťo pooooojď do ní !!!!!!! (máš na to bohatě)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě to tak předvádět na kurtu a bude to konečně dokonalé :P :)
Reagovat
Mayo
SF je pekný výsledok pre Máriu si myslím ale už by aj stačilo (: Ekaterina sa viac hodí do finále :-)
Reagovat
FulnekUltras
Aj pre mňa... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sereně je to asi fuk. Ale Makarova v téhle formě pro ní může být trochu nebezpečná.
Reagovat
FulnekUltras
Docela věřím už dnes Cibulce, že by mohla trůnem trochu zatřást...
Reagovat
LukasH
Nevím. Serena sice hodně chybovala, ale jestli jí začnou jít returny, bude Cibule se svým "nicpodáním" v háji. Vikina nebyla moc agresivní, šlo to do výměn a tam C. excelovala...
Reagovat
sprchon
Serena ještě není ve finále. ;)
Reagovat
sprchon
Taky si přeju Ekaterinu. Obě Rusky tu hrajou zatím parádně, tak jsem na to zvědavej...
Reagovat
Cico93
;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist