Serena v Melbourne porazila sestru Venus a slaví rekordní 23. grandslamový titul!

28. 1. 2017, 09:40
Aktuality 160
AUSTRALIAN OPEN - Serena Williamsová ve finále Australian Open porazila ve dvou setech svou sestru Venus a ziskem 23. grandslamového titulu překonala rekord open éry Němky Steffi Grafové. Pětatřicetiletá Američanka, která v Melbourne zvítězila už posedmé, se v pondělí rovněž již posedmé vrátí na post světové jedničky.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová loni po US Open přišla o post světové jedničky a kvůli zranění ramena předčasně ukončila sezonu. I když však na podzim vůbec nehrála a na prvním letošním turnaji v Aucklandu prohrála už ve druhém kole s Brengleovou, ženskému tenisu už zase dominuje. 

Pětatřicetiletá Američanka vyhrála bez ztráty setu úvodní grandslam sezony Australian Open, na kterém navázala na své triumfy z let 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a 2015. Byť ji po losu nečekaly lehké soupeřky, neboť začínala proti Belindě Bencicové a pak Lucii Šafářové, nakonec čelila jediné soupeřce z Top 10. Britka Johana Kontaová ji ale ve čtvrtfinále nepotrápila, nejvíce gamů (9) jí ze všech sedmi vyzyvatelek vzala v osmifinále Barbora Strýcová.

Statistiky zápasu
V. Williamsová - S. Williamsová
7 esa 10
3 dvojchyby 5
69 %
1. podání 'in' 61 %
67 %
úsp. 1. podání 76 %
29 %
úsp. 2. podání 46 %
21 winnery 27
25 nevyn. chyby 23
5/8 hra na síti 6/7
2/3 brejkboly 4/11
čas: 1:21

V dnešním finále si Serena poradila se svou sestrou Venus Williamsovou, se kterou se utkala v již 28. vzájemném duelu. Ve finále grandslamu ji potkala podeváté a poprvé po osmi letech a posedmé zvítězila o rok mladší Serena.

V nervózním začátku finále obě dvakrát prohrály servis. Serena si frustraci vybila ve třetím gamu, kdy po chybě mrštila raketou o zem a došla si na lavičku pro novou. Rozhodující brejk první sady získala Serena na 4-3. Přestože se zdálo, že Venus hraje lépe, set si zajistila její sestra. Ve druhé sadě úroveň hry pomalu stoupala, Serena lépe podávala a už nepovolila sestře ani jeden brejkbol. Sama získala její podání v sedmé hře a finálový zápas dopodávala po hodině a 21 minutách.

Serena ziskem celkově 23. grandslamového titulu překonala Němku Steffi Grafovou a je tak nejlepší v open éře, datované od roku 1968. V celé tenisové historii ji dělí jeden titul od vedoucí Australanky Margaret Courtové, která zvítězila čtyřiadvacetkrát.



"Venus, jsi mojí inspirací a bez tebe bych třiadvacet titulů neměla. Jsi jediný důvod, proč tady stojím, proč existují sestry Williamsovy," řekla Serena při slavnostním vyhlášení v náručí s trofejí, kterou převzala z rukou bývalé české tenistky Hany Mandlíkové, dvojnásobné vítězky Australian Open z let 1980 a 1987.

"To je moje malá sestra, vážení," ukázala Venus na Serenu. "Gratuluji ti k číslu třiadvacet. Pár jsem jich s tebou prohrála. Jsem na tebe neuvěřitelně pyšná. Vždycky, když tady nemůžu být nebo jsem se do finále nedostala, jsi tady ty."

Už 30 z posledních 70 grandslamů vyhrála jedna ze sester Williamsových. Serena vylepšila svou bilanci v grandslamových finále na 23-6. Venus hrála ve finále grandslamu popatnácté a poprvé po osmi letech s celkovou bilancí 7-8. Dvě trofeje má z US Open, pět Wimbledonu, kde v roce 2008 slavila svůj poslední triumf.

Grandslamové šampionky od roku 1999

Serena díky zisku slavného poháru obdržela také odměnu 3,7 milionu australských dolarů (70 milionů korun) a v žebříčku dvouhry WTA se posedmé v kariéře posune do čela před Němku Angelique Kerberovou. Na 1. místě zahájí svůj celkově 310. týden.

Titul bez prohrané sady v Melbourne naposledy získala Ruska Maria Šarapovová v roce 2008.

 

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
sobotní výsledky žen (28. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
S. Williamsová (2-USA) - V. Williamsová (13-USA) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

160
Přidat komentář
Fandina
Moc pěkný rozhovor s Hanou Mandlíkovou.
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1916--tenisova-mama-mandlikova-obdarovala-serenu-trofej-bych-radsi-predala-pliskove-rika
Reagovat
FulnekUltras
Černošek to vždycky nějak zařídí ;) - a ty rozklepané ruce, sotva začalo jít zvlášť ve Wimblu opravdu do tuhého, si pamatuju jak včera - kdepak jiná tráva, ale jiné nervy, milá paní... - ovšem dneska genderově už naprosto v pořádku... ;)
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat
FulnekUltras
čemu?
Reagovat
Fandina
ničemu
Reagovat
FulnekUltras
Když nepočítám Venus, která si své AO-2017 vyhrála už v semifinále, ostatní holky byly proti SW tak nervózní, že se ke svému henímu normálu ani zdaleka nepřiblížily. I pro Barču to bylo velmi těžké a jen škoda, že se jí první set nepodařilo urvat - přičemž ani v tom druhém nebyla až do konce bez šancí na obrat. Právě z Báry byl Kong od začátku nejpodělanější - historie mohla vypadat jinak, takhle si musíme na již nějakých pět let podivně zapleveleném poli WTA prostě jen říci, že se nic zvláštního nestalo.
Reagovat
kada.tom
http://sport.idnes.cz/serena-williamsova-vyhrala-australian-open-rekordni-23-grandslamovy-titul-venus-oslavy-gum-/tenis.aspx?c=A170128_144750_tenis_bem

Serena podle všeho nevěděla, že se může dostat na post č. 1 :-)
Reagovat
Frick
Počet vyhraných GS hráčkou narozenou po 1.1.1980 do AO 2007 = 28

Počet vyhraných GS hráčkou narozenou po 1.1.1990 do AO 2017 = 3

:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou ty GS vítězky narozené po roce 1.1. 1990 jen 2 Petra a Mugu?
Reagovat
Frick
Samozřejmě, že jsou.
Reagovat
PetaM
Petra vede, pohoda :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
A jo už jsem to pochopila, to nejsou 3 hráčky, ale 3 GS. Tak to jo, jsem na to až moc chytrá no
Reagovat
vrabejka
Serena má možná víc GS než Steffi. Ale to je jen statistika. Pro mě je nejlepší hráčkou historie stále Grafova.
Serena má štěstí, že v současném tenise je absolutně bez konkurence proto nebude mít problém vyhrávat GS i do 40ky.
Steffi kolem sebe měla legendy jako Evertová, Navrátilová držitelky desítek GS titulů a to je opravdu jiná konkurence než Lučič, Konta a podobné průměrné hráčky.

To ještě nehovořím o jejím počtu turnajů za sezonu. Degraduje to jak její status legendy tak světové 1ky.
Reagovat
brixner
Tak s tímhle naprosto souhlasím! Navrátilová, Selešová, Sanchezová, Sabatiniová - to byla konkurence jako hrom! No ty dnešní Lana, Wozejky, Sibiřanky a zobky a jiné a jiné...jen do toho mlátí a kvičí, jako prasata na porážce a nakonec si hadice dojde pro titul bez ztráty setu...Souhlasím s názory, že hadice může vyhrávat GS klidně do 37, 38 a bůhví, do kolika let, klidně jich může být 25, 27, 29 a dvacetdeset...Tohle je podivná éra...
Reagovat
horska.kraslice
Ale Serena měla zase velkou konkurentku ve Venus.
Reagovat
vrabejka
A to je mi další záhadou. Jaktože se ji tak brzo přestalo dařit na GS? Tenis sleduju od roku 2007 takže mi nejsou okolnosti nějak známe.
Reagovat
FulnekUltras
Venus se prostě od jisté doby rozhodla stárnout přirozeně - víc bych za tím nehledal.
Reagovat
turista
Podivné je, že ve finálových bojích AO chybí Novak Djokovič.
Reagovat
brixner
Je dobre, že sa odjebal odtiaľto :-)) Dosť bolo, vieď houno umie, vieš?
:-))
Reagovat
turista
Co to kecáš? Novak Djokovič je nejlepší tenista open éry a to sleduju tenis od roku 1970!
Reagovat
turista
Dokonce i Jimmy Connors řekl, že Novak Djokovič je nejlepší.
Reagovat
VlS
Takže sleduješ tenis od roku 2007, ale hodnotíš Stefi, která skončila v roce 99, pleteš do toho Chris a Martinu, které v době Stefi už byly za zenitem nebo nehrály ( uvědomuješ si vůbec věkovej rozdíl mezi nimi?). To je taková snůška nesmyslnejch kydů.
Reagovat
MarcelPersch
Přesně, navíc do toho roku 2007 měla Serena velké soupeřky ve výborných hráčkách jako Davenport, Capriati, Henin, Clijsters a koneckonců i Sharapova.
Reagovat
VlS
Přesně, Monica byla hlavní konkurentkou Stefi. Tu ten znalec vůbec nezmínil. A serena měla proti sobě další legendy - viz Belgičanky, Marii ...... Každá doba má své špičky a srovnávat doby mezi sebou je nesmysl.
Reagovat
horska.kraslice
Tak tak, Steffi měla jedinou velmi silnou konkurentku, a to Monicu Seles, jenze tu odrovnal (hlavně psychicky) fanatický fanoušek s nožem, kdoví jak by se se soupeření mezi Steffi a Monicou vyvíjelo dál nebýt tohoto šíleného incidentu.
Reagovat
smazaný uživatel
Před deseti lety vrabejka uměl zapnout televizi a poprvé tam viděl tenis. No a ani po deseti letech mu nerozumí :-)
Reagovat
FulnekUltras
Pokud něco pozici SW degraduje, je to období od roku 2012. Když už mám srovnat se Steffi, tak mě 22 či 23 GS titulů těchto dvou hráček nijak zvlášť nedojímá - v prvním případě nutno cca 8 odečíst na vrub likvidace Seleš, ve druhém odečítám totéž na vrub WADOu dlouhodobě a záměrně zamlčovaného dopingu v posledním pětiletém období. Kdybych měl historicky hodnotit opravdu ŽENSKÝ tenis, je třeba zdůraznit právě Margareth Court, Chris Evert, Billie-Jean King a Evonne Goolagong. No a Petra u nás vede v tomto směru jednoznačně.
Reagovat
VlS
No, tak opomenout Martinu lze jen z politický pozice, sportovně jistě ne. Dobu Margaret Court nepamatujeme nikdo a srovnávat konkurenci prostě nelze. Když už srovnávat, držel bych se open éry a nehraní si na amatérskej tenis.
Monica byla jistě dobrou soupeřkou, ale její vyřazení otočit do odečtu 8 GS, to fakt dokážeš jen ty.
Reagovat
VlS
Ty totiž s fakty zacházíš velmi svérázně - Stefi v době zranění Moniky už nehrála.
Reagovat
FulnekUltras
Schválně jsem se ještě podíval do prachobyčejné wiki - a každý si tam může snadno dohledat a potvrdit, že to těch osm titulů pro Graf od zranění Moniky v roce 1993 je dokonce naprosto přesně. Pokud jde o Martinu, tu opomíjím z biologické pozice - podíl přirozeného, případně i dopěstovaného testosteronu oproti drtivé většině jejích soutěžních protivnic je tam zcela zřejmý, máme-li tedy mluvit o tenisu ženském. To z menší části platí i pro duo Hana+Jana - byť samozřejmě netvrdím, že jde o nějaké pro sport vyloženě unfair aspekty, jako je tomu na první pohled např. u "atletky" Semenya, protěžované dnes právě bohužel silně politicky a pseudogenderově.
Reagovat
EllNino
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2017/1086/MDS.pdf

No jsem zvědav, jestli Venus opravdu dorazí, spíš si myslím, že přijde odhláška, popravdě jsem myslel, že už se odhlásila ...

Zápasy jsou tam takové nijaké, maximálně Kasatkina Bencic se mi líbí :) Postrádám tu Nasťu, v jejím oblíbeném prostředí, ale asi si chce dát oraz ...

Souboj Makarova - Vesnina v domácím prostředí, to je určitě nepříjmené
Reagovat
Frick
Škoda, že je to bez Češek, Bára by mi tam seděla. Tak třeba aspoň Denča tu kvaldu dá. Nicméně poté, co dnes předváděla s Lukasovou, nevím, nevím.

Pokud nevíte - na svým servisu odvracela tripple mečbol..
Reagovat
EllNino
psal jsem o tom pod tou juniorkou
Reagovat
tommr
Bára potřebuje oraz po AO a před FC. Podobně je na tom Karolína ...
Postrádám tam ale Kristýnu Plíškovou, která mohla zkusit aspoň tu kvaldu ...
Reagovat
VlS
Bára jezdí na snowboardu, ta nemá čas :-)
Reagovat
Frick
A Týna na saních.
Reagovat
misa
Belinda hraje o udržení první stovky. Loni došla až do finále. Body se sice budou odečítat později, ale i tak. Loni v únoru byla v top 10...
Reagovat
misa
Dokonce ještě 20. 6. 2016 byla hráčkou top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Belinda s Kajkou by mohly soupeřit o Návrat roku...
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká Kajka? Myslíš Schmiedlová? Jestli ano tak nevím co jsi měl za drogy ta prohrává i na turnajích ITF v 1.kolech
Reagovat
smazaný uživatel
Co dělá Zarina?
Reagovat
VlS
A v Petrohradu to bude jak?:-))
Reagovat
misa
Svitolina [1] v Rodina
Kozlova v Q/LL
Gibbs v Q/LL
Lee Y-H. (WC) v Rogers [7]

Garcia [3] v Q/LL
Minella v Cepelova
Linette v Zhu
Nara v Jankovic [8]

Doi [6] v Hibino
Cirstea v Ozaki
Safarova (WC) v Q/LL
Q/LL v Sevastova [4]

Siniakova [5] v Voskoboeva
Zheng v Peng
Q/LL v Schiavone
Kovinic v Stosur (WC) [2]

Lucie si na soupeřku musí ještě počkat, s Katkou aspoň nejsou ve stejné čtvrtině.
Reagovat
EllNino
už jsem to sem dával :) ale zmizelo to u těch juiorek dole
Reagovat
misa
Dobře. Jediný článek, který jsem neotvíral. Chyba :)
Reagovat
EllNino
Lucka by mohla to semifinále dát, mohly by se tam s Katkou dostat obě :)
Reagovat
d@ve
Moje řeč.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A druhé semi Janka x Shelby :-)
Reagovat
tommr
tentokrát si Lucka na los stěžovat nemůže, protože všechny těžší soupeřky jsou v horní polovině pavouka ... :)
Mrzí mě jen, že jsou s Katkou v jedný polovině a pokud všechno půjde ideálně tak na sebe narazí už v semifinále ... :(
Reagovat
VlS
Neboj, ještě jim tam spadnou naše holky z kvaldy :-(
Reagovat
Frick
Špatné to není. SF by z toho být mělo. Vlastně zázrak že s Katkou nehrajou v 1. kole.
Reagovat
misa
Potěšilo by mě i čtvrtfinále, kde byla Lucie naposledy v Praze na přelomu dubna a května.
Reagovat
Frick
Mne by ČF nestačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Frick, musíš víc trénovat.
Reagovat
Nola
Serena moze hrat do 50-tky, prekonavat rekordy, v pripade, ze bude vynechavat cast sezony na regeneraciu, ziadna hracka zatial nenasla recept, ako ju pravidelne porazat, na konci vlanajsej sezony jasnovidci predpovedali jej skory koniec a vida.... sanca pre ostatne hracky nastane, ak sa rozhodne pre zalozenie rodiny....u WTA vlastne ziadna zmena nenastala, Serena milostivo prenechala na par okamzikov tron, aby sa mohla este silnejsia vratit spat, gratulujem, na druhu stranu lutujem hracky, ktore hraju v jej ere....
Reagovat
Jan
Třeba se obětuje Štěpánek :)
Reagovat
Frick
Jedině snad nějaká dílčí překvápka by se našla, že třeba Serena ani v jednom setu nevyhrála o více než jeden brejk nebo že v úvodu zápasu měly sestry problém si udržet servis.

Ale to je v zásadě kosmetika.

No, Serena je zpět, přestože "potěru" dala "gentlemenstky" možnost si ještě na ní něco uhrát během Wuhanu, Pekingu a Singapuru, kam se už druhý rok po sobě ani neobtěžovala.

Pokud bude Serena fit, tak opět příliš nevím, kdo by ji mohl ohrozit. Čase možná Vika, pokud pojede v módu "krkavčí matky".
Reagovat
Frick
i když já jí určitě nechci podezírat z toho, že ten svišť není "její zlatíčko". Na druhou stranu její "láska k tenisu" asi bude silnější než nějaké výčitky, že je se svým dítětem méně, než by měla být.

Třeba rodiče Viky s ní žijí v USA?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak rodiče Viky žijou v Bělorusku.
Reagovat
Frick
Lukasenko nechce dát výjezdní doložku...?
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká šaškárna?Co je divnýho na tom že 2 hráčka světa porazila 17?Na to vůbec nic divnýho nevidím..byste se měli jít léčit,spekulanti.
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
Mayo
Ty si mimo, radšej nepíš (: šašo
Reagovat
smazaný uživatel
Táhni ovco*mrde!
Reagovat
Arcader
No už by mohla tahnout do hajzlu...
Reagovat
hluuusa
Serena delala co mohla, aby si Venus uhrala set, na kterem se pred zapasam dohodly, ale ta byla proste marna. Kdyby takhle proti ni hrala Bara, neuhraje mozna ani dva gamy. Zavazat si oci nebo predstirat zraneni bylo Serene trapny, divaci uz ostatne take zacinali tusit a tak zapas nakonec skoncil predcasne ve dvou setech... Tohle finale bylo dobre jen pro statistiky, jinak to byl maximalni opruz... Ktery me navic, ackoli to priznavam nerad, stal 100 eur, ktere jsem vsadil na 2-1 pro Serenu :-)
Reagovat
brixner
Sto éček v hajzlu? No to nasere...
Hele, co třeba ligu v Čadu?
:-)))
Reagovat
Marduch
Tvl 2:1 by bylo prave moc podezřelý.
Reagovat
brixner
Byl by to bratrovražedný, lítý boj! Vo to strah nemam :-)
Reagovat
brixner
No, ještě, že Vás tady mám, milí zlatí!
Sem to skoro ani nepostřeh...
Sousedovic čokl položil před barákem takovou kládu, že se trochu rozcvičim a pudu mu to normálně říct, na férouku, samozřejmě nastartován k úprku, von má nejméně sto a dvacettři kil, no prisamboha!
Jináč...dohromady nic novýho...
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
blixa
Stodvacetikilovej pes ??? A jsi si jistej že to je pes ? Nemá to takovou nenápadnou hřívu ? :D
Reagovat
ipko
takže zajtra jasný Roger
Reagovat
kada.tom
Serena načne od pondělka 310. týden na pozici číslo 1, před ní je v historii blízko Martina Navrátilová se 332. týdny, tu by Serena mohla dohnat, Grafová je zatím docela daleko, i když ... uvidíme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Najde se tu někdo, kdo by byl schopen obhájit stejné odměny pro muže a ženy? Po tomto turnaji? Po zápase Dimitrov - Nadal? Kde 4 sety z 5 samy o sobě trvaly déle než semifinálový zápas Sereny a stejně jako dnešní finálový. Cena vstupenek, návštěvnost, zájem, kvalita i délka hry. Všechny důležité ukazatele nám říkají, že muži vydělávají na ženy. Tak proč v zájmu nějaké politické korektnosti máme stejné odměny? Není to trošku nefér?
Reagovat
slacker
"trosku" nefer je v tenise jasou takove penize a napriklad v atletice nebo biathlonu nejsou
Reagovat
blixa
Tak pokud vycházíš z premisy, že ženy jsou ve sportu méněcenné protože nemají výkonnostní parametry mužů, tak to samozřejmě neobhájím. Pokud akceptuješ fyzické rozdíly mezi muži a ženami, tak nevidím důvod rozdílných odměn. To by si mohl pak zavést ve všech sportech, v atletice taky ženy naběhají tak rychle a neskáčou tak vysoko a daleko, atd. atd. Zájem neumím posoudit, mě třeba ATP skoro nezajímá a nekoukám ne něj (až na vyjímky).
Reagovat
brixner
Já jim ty peníze i přeju, i takový palačinkochňap s protiskluzovou úplavou vychází jen a pouze z "potřeb" lidí, pokud tedy někdo tyhle výkony zaplatí, tak proč ne! Ona ta rovnoprávnost má něco do sebe...Nechce se mi googlit, ale maně vzpomínám...finále jakéhosi Turnaje mistrů(mistryň)- Steffi vs. Pam Shriver...
Reagovat
hluuusa
Ja koukam na oboji a v zasade s tebou souhlasim. Jedine snad, ze na turnajich, kde hraji zaroven muzi i zeny, je rozdil v zajmu divaku o muzskeXzenske zapasy, vetsinou propastny. Konecne i treba na slamech. Lide se radeji tisni na "prumernych" muzskych zapasech na mensich kurtech nez aby se pohodlne roztahovali na centru, kde hraje zrovna hraje Kerber...
Reagovat
brixner
No jo...Docela by mě zajímalo-pokud tedy existuje-na kolik se vyšroubovaly ceny vstupenek na černém trhu na zítřek! Ale fakt jen zvědavost ;-)
Reagovat
hluuusa
Finale uz de facto bylo. Roger nema, pri vsi ucte, proti Rafovi sanci. Takze v tomhle ohledu byly listky na semi daleko lepsi investici :-)
Reagovat
brixner
Ježiši...Vůbec nejde o to, kolik má šancí Roger! Jde o to, kolik by lidé byli třeba ochotni zaplatit právě za toto finále! Jaké by muselo být obsazení toho ženského, aby si lidé řekli "Tak tohle prostě musím vidět In Natura?" Serena vs....kdo, pámbu? V atraktivitě a exklusivitě se to mužům nevyrovná, ani kdyby Serena mezi gamy masturbovala! Tady je možná někde zakopaný ten pes na téma výdělky! Čistě teoreticky - dva Centrkurty, kapacita á 50 000 lidí, začátek obojího finále ve 14 hodin, cena vstupenky 5000 dolarů, složení finalistů jako letos...jak by to asi dopadlo?
Reagovat
turista
Šanci má protože proti němu nebude hrát Novak Djokovič.
Reagovat
brixner
No jo...Rafa je sice jeho opravdová noční můra, to ví i Roger sám! Ale myslím, že zítra by Roger šanci mít měl, Rafa je pořád Rafa, ale už maličko zaostává ve věcech, ve kterých byl neomylný. Proti Srbovi by měl Roger asi těch šancí méně...
Ale jsou to jen samá kdyby a možná...
Já to prostě zkusím: 55:45 pro Rogera!
Reagovat
turista
To je blbost. Šanci Roger má. Rafa přece jenom nedosahuje kvalit Novaka Djokoviče. Rafa předvádí inteligentní, ale vyloženě silový tenis. Novak Djokovič nemá sice tak zabijácký forhend jako Rafa, má však o hodně lepší bekhend než Rafa a celkově je Novak lepší tenista i podle amerických odborníků a statistiků. Novak vyhrává i vice výměn nad 10 úderů a má nejlepší obranu na okruhu. To, že není ve finále je smůla.
Reagovat
tedi
na centr, prip. dalsi hlavni kurty, se musi casto kupovat listek zvlast. takze nemala cast techto tisnicich se lidi jinam nez na vedlejsi kurty nemuze.
Reagovat
Frick
Paradoxem je to, že na normálních turnajích ty prachy lepší jsou a to přibližně o 100%. Nejen, že tam obě pohlaví hrajou na dva sety, ale troufám si tvrdit, že ty ženský zápasy jsou mnohdy více zajimavy. U chlapů je to často čekání na TB nebo přinejmenším na ojedinělou slabší chvíli na servisu. Hlavně na tvrdejch. To u holek je více šancí na zvraty.
Reagovat
Mayo
Absolútna legenda táto Serena.
Reagovat
Frick
Co to bylo, ty vole?!
Reagovat
fialka
gratulka Serene. Venus mám radšej, ale tento raz som priala Serene kvôli tomu rekordu. To sa už nemusí opakovať a za ňou široko ďaleko nik.
Dve sestry a konštrukciou tela úplne iné. Serena postava v tvare osmičky 8 a sestra tvaru T-éčka. Venus je dáma, nie je taká uškriekaná ani pompézna, vždy skvelý origoš outfit a upravené vlasy. Teší ma, že sa dala dokopy a v rebríčku stúpa. Choroby si nevyberajú, koho navštívia, čo už.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbější AO nepamatuju. Letos jsem tam měl málo oblíbených hráček, navíc všechny vypadly v prvním týdnu. Pak už se přiznám, že jsem zápasy nesledoval, akorát jsem koukal na výsledky. Někteří byli nadšení, jak se do pozdější fáze turnaje dostalo hodně překvapivých jmen (příznivci bum-bum tenisu zase proto, že to byly všechno "ranařky"), aby z toho nakonec bylo "old school" finále Williamsek, které dopadlo podle očekávání. Jedinou výhodu vidím v tom, že Venus neutekla Mashe v počtu GS (má jich sedm, Masha pět)...

Na RG to bude určitě lepší. Vrátí se Masha, CiCi snad bude zdravá a některé ostatní (Monča, Katka) by měly udělat lepší výsledek než v Melbourne...
Reagovat
kada.tom
jako kdyby Sharapova měla další GS přidávat :-)
a jsou tací, kterým se dnešní finále líbilo :-)
Reagovat
PetaM
No jasně. Na RG bude hlavní favoritkou. Možná větší, než Serena ... :D :D
Reagovat
kada.tom
tak nějak přemýšlím, jestli by jí pořadatelé neměli ten titul dát rovnou :-D se přece vrací, chudince bylo ukřivděno, tak jí to dejme rovnou :-D
Reagovat
VlS
Vrátímse a jen si potvrdím, že to dopadlo podle předpokladu. Neviděl jsem to, ale moc mi to neva.
Reagovat
d@ve
Na poli nebo po čáře? :)
Reagovat
VlS
No, byla udělaná stopa, ale na polích a loukách :-). Ale děsná kosa cca -10
Reagovat
misa
Všechno proběhlo dle denního rozkazu.
Reagovat
safi1313
Ani za 5Kč bych si lístky na toto finále nekoupil. Ještě že tuto tragédii vyrovná zítřejší zápas :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak nakonec Serenu nejvíc prověřila Bára :) Ale tak tomu se až tak nedivím...vzhledem k její variabilní hře, to Serena nemá ráda. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bylo snad to nejnudnější finále GS co jsem kdy viděl
Reagovat
kada.tom
tak určitě :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Nejnudnější asi ne, ale zajímavý to moc nebylo teda.
Reagovat
kada.tom
A je to :-)

Sedmé vítězství Sereny v Melbourne!
23. GS a tedy překonání Němky Grafové!
A v žebříčku překonání další Němky, tentokráte Kerberové :-)

Paráda, Sereno! Dojít k titulu ve svém věku bez ztráty setu, to je slušný :-))
Venus všechna čest, dneska hrála pěkně, ale nestačilo to.
Reagovat
svetova.dvojka
Jsem zvědav, jestli bude zítra zhruba v tuto dobu Federer opět brečet jako před 8 lety...
Reagovat
kada.tom
v tuhle dobu ne, to bude brzo ještě ...
Reagovat
kada.tom
Venus parádní u mikrofonu :-)
Všechna čest!
Reagovat
EllNino
Venus skvělá jako vždy :)
Reagovat
svetova.dvojka
Už si viděl někdy nějaké sestry které se nemají rády... ?
Reagovat
EllNino
ano a ne málo
Reagovat
kada.tom
takových je ...
Reagovat
VlS
Nečteš soudní sporyo dědictví a tak? A tři stupně hostility znáš?
1. Nepřítel
2. Úhlavní nepřítel
3. Pokrevní příbuznej
Reagovat
svetova.dvojka
Nebýt černých tak je celá slavná Amerika v pr.deli...
Reagovat
smazaný uživatel
Rasisto
Reagovat
peggy
Velké blahopřání Sedne.
Reagovat
peggy
Velké blahopřání Sedne.
Reagovat
bIbec
dobrý, tak to máme za sebou, gratulka. I sem stihl umýt nádobí mezi tím, takže super.
Reagovat
kada.tom
Hana Mandlíková v akci :-))
Reagovat
PetaM
Gratulace :) Tak když letos Petra nehraje, tak dáme 4 GS v řadě? :D
Reagovat
kada.tom
joo, mohli bychom :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jaký na to měla Petra vliv předloni btw? :)
Reagovat
PetaM
Nijak, ale já si aspoň nemusím přát nějakou umetenou cestu pro Petru, když nehraje :D :D
Reagovat
MarcelPersch
History made! Doufám v ještě alespoň jeden letos!
Reagovat
Herbert_Hoover
Čekal jsem od Venus víc, gratulace Sereně, ale mohlo to být zajímavější. :)
Reagovat
Jan
Ségra jí to nechala :)
Reagovat
EllNino
Gratulace, Venus nevadí, tak příště ;)
Reagovat
svetova.dvojka
Takový Nadal by Serenu přinejmenším potrápil.
Reagovat
smazaný uživatel
SERENA IS NUMBER ONE. hahaha kerbero
Reagovat
kada.tom
Je to tam :-)
Reagovat
spaniel
Nechápu proč Venus hraje druhý servis neustále do backhandu Sereny. Jediné body uhrala přes forehand. Takhle je na 20%.
Reagovat
PetaM
Ano ano, na kurtu všichni žhaví počítat si procenta :D
Reagovat
spaniel
Je mně jasné, že pro tebe je to těžká matematika.
Reagovat
PetaM
Samozřejmě. :D :D
Reagovat
kada.tom
graduje tooo
Reagovat
kada.tom
... jedna z nejdůležitějších her v životě Sereny!
... přímý útok na přepisování historie!
Reagovat
PetaM
Serena míří na tenisový trůn ... :) Bez ztráty setu ...
Reagovat
kada.tom
vypadá to tak, ale u Sereny a Venus se můžeme dočkat zvratu kdykoliv, stačí, aby Venus udržela servis a pak na Serenu padla nervozita
Reagovat
kada.tom
olaláá, tohle byla skvostná hra! od obou!
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Allertová prohrála 1. set v kvaldě v Petrohradu s 328. Chorvatkou Lukas....
Reagovat
kada.tom
to byla parádní výměna :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Venus se teď parádně rozpodávala
Reagovat
kada.tom
teď to byl koncert od Venus :-)
Reagovat
PetaM
Zrovna jak jsem si začínal říkat, že je to celkem nuda, začala Venus neskutečně perlit. Tak konečně trochu šťávy :)
Reagovat
kada.tom
... vyhraje 1. set v GS finále, získá trofej. Vždy tomu tak bylo.
Reagovat
kada.tom
Zajímavý set plný zvratů. Na začátku setu to mělo velký grády, ani jedna si nedržela servis. Tou první, které se to povedlo byla Venus, ale Serena pak trochu zpřesnila hru a otočila to. S dopodáváním setu problém neměla.

Venus tam záblesky geniality má, čas od času tam Sereně pošle nějakou chuťovku, ale ty její returny ... na to se dá dívat pořád - i dneska tím trápí Serenu :-)
Reagovat
dadaft
musíš začít hrát jako bohyně Venus, míň bohužel asi stačit nebude,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
time to break, Vee
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,,, s takovou ovšem těžko.
Reagovat
kada.tom
Venus nedostala šanci se o break nebo šanci na něj poprat
Reagovat
Mayo
Ide to podľa scenára heh
Reagovat
kada.tom
"Venus Vs Serena. Mám pocit, že je mi 8 let." - Genie Bouchard
Reagovat
PetaM
Mozkově by to odpovídalo :D :D
Reagovat
kada.tom
:-D :-D :-D
Reagovat
kada.tom
Serena zatím jak den a noc, chvíli jí to jde, chvíli ne ... teď ale sehrála hru na returnu parádně
Reagovat
dadaft
Reagovat
kada.tom
Venus první, která si dokázala udržet servis :-)
Reagovat
EllNino
3:2
Reagovat
kada.tom
sorry, 3-2 :-)
Reagovat
EllNino
nepředbíhej :D
Reagovat
Mayo
Vamos Venus!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist