Silní Francouzi se obávají zápasů s Kohlschreiberem

5. 3. 2010, 10:03
Previews 0
Francie je v duelu s Německem jasným favoritem. Zatímco domácí výběr se může spolehnout na tenisty z druhé světové desítky, hosté se musí obejít bez své jedničky Haase. Nicméně kapitán Francouzů upozorňuje před kvalitami Kohlschreibera, na kterého si obzvlášť musí dát pozor.
Guy Forget

Souboj v toulonské hale na rychlém povrchu odstartuje domácí dvojka Gael Monfils proti Philippu Kohlschreiberovi. Monfils sice oba vzájemné duely - rovněž v hale - vyhrál, pokaždé však až po třísetové bitvě. Třiadvacetiletý Francouz navíc v Davis Cupu ještě nevyhrál. Loňský debut si pokazil prohrou s Holanďanem De Bakkerem.

"Víme, že je Kohlschreiber schopný porážet i ty nejlepší hráče světa," uvědomuje si nehrající kapitán Francouzů Guy Forget. "Gael ví, že to bude těžký zápas. Ví, že to bude hodně náročné," věří svému svěřenci v první výhru v soutěži.

Kohlschreiber už v minulosti několik těžkých zápasů na půdě soupeřů zvládl. Porazil Davyděnka, loni vyhrál nad Melzerem i na španělské antuce proti Verdaskovi a Robredovi. Francouzi ví, koho se obávat.

V druhém zápasu v Paláci sportu bude favorit jednoznačnější. Jo-Wilfried Tsonga v Davis Cupu nastoupil k šesti duelům a ještě neprohrál. Naopak soupeř, Benjamin Becker, před třemi lety oba duely v týmové soutěži proti Chorvatům prohrál.

Němci teď trochu litují, že nemohou využít služeb Tommyho Haase, který se před pár dny podrobil operaci kyčle. Naopak Francouzi mají v týmu dva hráče, kteří ještě nedávno byli v top 10.

"Jistě, Francie má tým složený z toho nejlepšího, co má nyní k dispozici," uvědomuje si Kohlschreiber. "V obou dvouhrách budou favority. Bude to pro nás hodně těžké, ale my máme skvělého týmového ducha."

Francouzi mají v týmu navíc Llodru a Benneteaua, kteří v únoru hráli finále na domácí půdě v Marseille. Tam spolu vyhráli čtyřhru a v sobotu budou chtít získat bod i pro svou zemi.

Francie se s Německem utkala sedmkrát a pětkrát vyhrála. "Salátovou mísu" vyhrála celkem devětkrát, Němci třikrát.

Program duelu Francie - Německo (5. - 7. března 2010, Toulon)

Pátek - 13:00 Monfils - Kohlschreiber, Tsonga - Becker.
Sobota - 15:00 Llodra, Benneteau - Kohlschreiber, Kas.
Neděle - 13:00 Tsonga - Kohlschreiber, Monfils - Becker.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist