Španěly do finále povede Ferrer, Američany Isner

5. 9. 2012, 17:17
Aktuality 4
Dva hráče světové dvacítky bude mít k dispozici kapitán španělských tenistů Alex Corretja v semifinálovém duelu Davis Cupu se Spojenými státy. Při neúčasti zraněného Rafaela Nadala bude týmovou jedničkou David Ferrer a druhým singlistou bude Nicolas Almagro. Soupeři se budou spoléhat na Johna Isnera, Sama Querreyho a svá deblová esa Boba a Mikea Bryanovy.
John Isner

Semifinálovým trumfem obhájců titulu měl být Rafael Nadal, který loni vydřel rozhodující bod ve finále s Argentinou, třetí hráč světa ale nyní laboruje s kolenem, kvůli němuž je do listopadu mimo hru. Pokusí se ho tak zastoupit pátý hráč světa David Ferrer, s nímž jsou v nominaci ještě dvanáctý tenista žebříčku ATP Nicólas Almagro a sehraná deblová dvojice Marcel Granollers/Marc López.

"Ferrer je příklad hodný následování. Na konci loňského roku řekl, že potřebuje odpočinek, ale když ho potřebujeme, tak názor změnil a souhlasil s nominací," ocenil kapitán Alex Corretja.

Španělé se pokusí vyhrát Davis Cup už počtvrté za posledních pět let. Cestu do listopadového finále proti lepšímu z druhého souboje Argentina-Česká republika se jim pokusí zatarasit hosté ze Spojených států, kteří budou v semifinálovém duelu outsidery. Jimi ale byli i v předchozích kolech - a v obou uspěli.

Jak proti Švýcarsku, tak proti Francii nastoupili Američané za nejhorších možných podmínek: hráli na půdě soupeře, hráli na neoblíbené antuce a proti silným sestavám domácích. Hrdinou se v obou případech stal John Isner. Ani pomalý povrch neotupil jeho podání, a tak si 206 centimetrů vysoký hráč připsal v utkání se Švýcary šokující výhru nad Rogerem Federerem a bezproblémové vítězství nad Markem Chiudinellim za rozhodnutého stavu a proti Francii porazil nejprve Gillese Simona a v klíčovém duelu i Jo-Wilfrieda Tsongu.

Především na Isnera se bude kapitán Jim Courier muset spoléhat i proti Španělsku. Při neúčasti Andyho Roddicka, který na US Open nečekaně oznámil konec kariéry, a Mardyho Fishe, jenž má opět zdravotní problémy, se další body pokusí příští víkend v Gijónu vybojovat Sam Querrey a deblové stálice v zámořském týmu Bob a Mike Bryanové.

"Čeká nás zápas ve Španělsku, na antuce, kde neprohráli už hodně dlouho. Šanci máme, ale nejsme favority," prohlásil Courier.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Bob
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sam hraje Davis Cup jedině na antuce :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pojd Johny! Zlamej jim pazoury servisem tem trpajzlikum spanelskejm!
Reagovat
smazaný uživatel
Lets go USA amíci vyhrají john je borec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist