Nadal vynechá i Davis Cup, nebude hrát do listopadu

3. 9. 2012, 12:25
Aktuality 23
Nejdřív to vypadalo na kratší pauzu po Wimbledonu, nyní je ale v ohrožení celý zbytek letošní sezony Rafaela Nadala. Španělský tenista, který kvůli zraněným kolenům musel vynechat US Open, dnes oznámil, že nenastoupí ani v zářijovém semifinále Davis Cupu se Spojenými státy. Jak Nadal uvedl, na kurtu se neobjeví minimálně další dva měsíce.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Velmi toužím po tom, abych byl zpátky a bavil se tenisem. Ale ještě chci pár let hrát, a proto musím nechat koleno odpočinout," uvedl vítěz jedenácti grandslamů. "Chci se vrátit až ve chvíli, kdy mě nebude nic bolet a budu moci hrát bez jakýchkoliv problémů," dodal.

Šestadvacetiletý Španěl tak může přijít o zbytek letošní sezony. V listopadu se hraje jen Turnaj mistrů, který po zkrácení tenisového kalendáře začíná už 5. 11., a necelé dva týdny nato sezonu definitivně uzavře finále Davis Cupu.

Nadal nehraje od nečekané prohry s Lukášem Rosolem ve druhém kole červnového Wimbledonu. Poté se odhlásil z olympijského turnaje, kde měl obhajovat zlato, a vynechal i turnaje Masters v Torontu a Cincinnati. Další ránou pro jeho fanoušky bylo, když Španěl oznámil, že vynechá i poslední grandslam sezony US Open.

S koleny má bývalá světová jednička dlouhodobé potíže. Před třemi lety kvůli nim Nadal nehrál dva měsíce a vynechal kompletní sezonu na trávě. Teď ho trápí natržený patelární vaz a zánět v levém kolenu. "Už se cítím líp a jsem rád, že v posledních týdnech došlo k posunu správným směrem a nemusel jsem na operaci," prohlásil.

Komentáře

23
Přidat komentář
ReadyTeddy
a hurá na Fedexe
Reagovat
dessperadoss
Hm a mám zkaženej večer, těšil sem se na Mardyho že ho uvidim konečně v příznivím čase a neusnu a Mardy to zzdá, velká škoda :-( doufám že to není nic vážnýho...
Reagovat
dorons
Koukam,ze Fish se leknul Rogera a radeji odstoupil z turnaje...
Reagovat
Roger_Federer
mysliš nejmamenej atraktivna pre Nadala jako antukaře?
Reagovat
Roger_Federer
pardon to melo byt niže, blbne mi pda..
Reagovat
smazaný uživatel
PDA prodej, kup si smartphone...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
že antukár, ten bol dobrý ;) + Samozrejme myslené všeobecne.

P.S - Fakt si kúp ten smartphone
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm pda... a člověk by očekával, že fanoušek Rogera má rozum.
Reagovat
a.magerova
A pak že mě Rafa neposlechne :-)))

Sice chápu smutek fandů Rafy, ale předpokládám, že jsou všichni rozumní a upřednostní jeho pauzu pro uzdravení před svým potěšením vidět ho předčasně na kurtech...
Reagovat
smazaný uživatel
Vcelku logické rozhodnutie. Sezóna po US OPEN je tá najmenej atraktívna, nemá cenu hrať tieto zápasy. Na druhú stranu, ak má Rafa ambíciu zaútočiť na Australian Open zrejme nie je dobrý nápad ísť do turnaja bez ostrého zápasu. V tom prípade by jeho víťazné ciele výrazne pokryvkávali.
Reagovat
Roger_Federer
mysliš nejmanej atraktivna pre Nadala jako antukaře?
Reagovat
Roger_Federer
Nadal letos už jiste hrat nebude, podle informaci je jeho trenink minimalni a ten zanet se hoji velice špatne...
Jeho tym mlži umyslne informace ktere jdou na veřejnost..podle všeho vedeli už od července, že nebude schopen hrat dlouhodobe, ale nechteli stim na veřejnost...
Reagovat
Bob
to máš radost co? :D
Reagovat
Roger_Federer
:), z čeho tak usuzuješ?
Reagovat
Bob
ale ne, to byl jenom takový malý popich, ale myslím to dobře, ostatně jako vždycky :))
Reagovat
Pe3k
Je jasný, chce vyhrát turnaj mistrů...Pokud se zachová současná osmička hráčů, tak to bude mít Nadal hodně těžké. Na nízko odskakujícím a rychlejším kurtu porážet hráče jako Tsonga, Del Po, Djokovic, Federer, Murray, navíc bez ostrého zápasu bude velice těžké a i případný postup ze skupiny bude úspěchem...I když si myslím, že je pořád dost velká šance, že nenastoupí až do konce sezony a malá šance, že ukončí celou kariéru...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby ta malá šance se nezvýšila.
To by byla škoda...
Reagovat
Heather_Fedex
ja si naopak myslim, ze turnaj mistru neni letos rogerova hlavni priorita. mel by se vic setrit na ao
Reagovat
Pe3k
Rogerova? Rafa Roger to se lehce splece, viď?
Reagovat
hatatytla
To chtít může, ale šance se limitně blíží nule. Nadal turnaj mistrů nevyhrál ani v top formách. Takže pochybuju že ho vyhraje po půl roční pauze, sice bude odpočatej, ale Rafa potřebuje vždycky mít nějaký zápasy v zádech. Spíš si myslím, že vynechá i neoblíbené haly.
Reagovat
Heather_Fedex
to teda jo ;) ale stojim si za tim, ze turnaj mistru neni pro rafu hlavni priorita
Reagovat
Pe3k
Tak to asi není, hlavní priorita bude vůbec se k tenisu vrátit a vedlejší priorita bude vyhýbat se Rosolovi :D
Reagovat
Pesek12
Rafa bude rád pokud se připraví na AO a TM podle mě vypustí. Budeme všichni rádi za jeho návrat a obnovení rovnováhy v TOP4, která však nebude mít dlouhého trvání...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist