Davis Cup: Berdycha se Štěpánkem doplní Rosol a Minář

4. 9. 2012, 11:38
Aktuality 30
Čerstvého čtvrtfinalistu grandslamového US Open Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka, Lukáše Rosola a Iva Mináře nominoval kapitán Jaroslav Navrátil pro semifinále Davis Cupu v Argentině. Český tým to oznámil na svých facebookových stránkách.

"Všichni se těší moc, semifinále se nehraje každý týden. Hrajeme na horké půdě v Argentině. Čeká nás náročný soupeř, který doma málokdy prohrává, ale myslím si, že šance jsou vyrovnané," řekl Navrátil pro facebook českého týmu. "Bude rozhodovat prostředí, ale výkony našich kluků nám dávají šance na úspěch," věřil.

Navrátil sledoval výkony svých svěřenců přímo v Americe a měl radost především z Berdycha, který hrál před US Open finále na turnaji ve Winston-Salemu a v New Yorku postoupil relativně bez problémů do čtvrtfinále, v němž narazí na Rogera Federera. "Jsem rád, že se Tomáš opět se chytil, potřeboval to jako sůl. Předvádí vynikající výsledky, což je před blížícím se duelem s Argentinou příslibem," řekl kapitán.

Štěpánek prohrál na US Open v 1. kole s Nicolásem Almagrem ze Španělska, ale i jeho forma se podle Navrátila lepší. A to především díky návratu k tréninku s Petrem Kordou. "Radkova hra se pod jeho vedením zlepšuje a myslím, že do Argentiny by to mohlo být dobré. A v Americe ještě může uspět ve čtyřhře," připomněl Navrátil.

Mináře kapitán nominoval místo deblisty Františka Čermáka. Aktuálně 189. hráč světa se do týmu vrací po dvou letech a potřetí za sebou je v nominaci proti soupeři z Jižní Ameriky. Proti Argentině hrál v Ostravě 2009 a prohrál jasně s Del Potrem, o rok později pomohl týmu při neúčasti Berdycha i Štěpánka zvítězit v Chile.

Del Potro bude dobře připravený, tuší Navrátil
Proti Navrátilově výběru nastoupí příští víkend v aréně Parque Roca v Buenos Aires domácí výběr, jehož hlavním trumfem bude osmý hráč světa Juan Martín del Potro."Hraje v pohodě, má sebevědomí a bude vůdčí osobností argentinského týmu. I když má problémy s levým zápěstím, ale je o něj postaráno a je dobře připraven," řekl o největší hvězdě soupeřů Navrátil.

Argentinský kapitán Martín Jaite nemohl kvůli zranění povolat zkušeného Davida Nalbandiana, Del Potra proto ve dvouhrách doplní Juan Mónaco, nebo Carlos Berlocq. Čtvrtým členem týmu je deblista Eduard Schwank.

Češi postoupili do semifinále shodně po výhrách 4:1 nad Itálií v Ostravě i v Praze nad Srbskem, kterému chyběl Novak Djokovič. V obou případech vítězství zařídili Berdych a Štěpánek. V Argentině Češi naposledy hráli před sedmi lety a nezískali ani bod. V roce 2009 ale dokázali soupeře i s Del Potrem v Ostravě porazit.

Do finále Davis Cupu se tenisté naposledy probojovali právě před třemi lety. Tehdy to bylo poprvé po 29 letech a prvně od triumfu Československa v roce 1980.

Nominace na semifinále Davis Cupu Argentina - ČR:
ČR: Berdych (7. dvouhra ATP), Štěpánek (38.), Rosol (91.), Minář (189.)
Argentina: Del Potro (8.), Mónaco (11.) , Berlocq (44.), Schwank (56. čtyřhra)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
škoda. Tady je s ním rozhovor http://www.atpworldtour.com/Tennis/Media/Videos/2012/Uncovered/Episode-23/ATP-Uncovered-S4-E23-Brian-Baker.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
brian
Reagovat
smazaný uživatel
tak amíci vzali Sama Querreyho
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Španělé s očekávanou sestavou.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíš jak usa musíjou to udelat dnes jelikož 10 dní před startem musí byt nominace a dnes je 4
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si že kluci v DC mohli přes Argentinu postoupit...
Fandím USA a Argentině..a do toho označte mě za vlastizrádce
Reagovat
smazaný uživatel
ja fandím taky usa a chci aby to vyhrály američani
Reagovat
smazaný uživatel
Proč nejede proboha Hájek místo Mináře? Vím, že Honza ted dlouho nehrál, ale jeho výsledky před tím na antuce byli velmi dobréé a v DC hraje vždy o třídu líp... Narozdíl od Mináře, jehož výsledky jsou nyní podstatně horší...
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli to není tím, že Honza asi měsíc před USOpen nehrál kvůli zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Minář je přece lepší než Hájek, ale moc se nesnaží, no..kdyby Navrátil ho poprosil, aby maximálně bojoval, tak udělá..
Reagovat
smazaný uživatel
přebráno z jiného serveru - Navrátil se údajně ozval Hájkovi pozdě a ten už měl jiný program.
Reagovat
smazaný uživatel
jé,, to nemáš prozrazovat! mohlo tady být nespočet teorií proč jede Minář a ne Hájek :)
Reagovat
tommr
tak ono je celkem jedno jestli jede Hájek nebo Minář. Na kurt by se stejně mohli dostat jen za už rozhodnutýho stavu. Ostrý singly určitě odehrajou Berdych + jeden z dvojice Štěpánek/Rosol ... :)
Reagovat
dadaft
hezký obrázek. podle výrazu tváří bych soudil, že chlapci pozorují přistání létajícího talíře. ))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
A Tomáš se těší, zato Radek má z budoucnosti obavy.
Reagovat
dadaft
.
Reagovat
Jan
Radek už nemá tu výkonnost, co míval, věk se nedá zastavit, ale bylo by hezké, kdyby postoupili.
Reagovat
smazaný uživatel
už se těším jak svina jen chci vědět koho nominovali amíci a španělé na oficiálních stránkách davis cupu to není ještě
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě ferrer, Almagro, Granollers. Marc Lopez.

Isner, Fish/Harrison, Bryanovci.
Reagovat
smazaný uživatel
Eee, Fish je mimo. A hrát bude Bryan Baker.
Reagovat
smazaný uživatel
a co Querrey?
Reagovat
smazaný uživatel
a co Querrey?
Reagovat
smazaný uživatel
Na pomalé antuce asi nebude hrát. Ale jet by měl.
Reagovat
smazaný uživatel
Querrey na antuce asi ne, Berdych mu sebral všecko seno. A Baker, nevím no, na antuce, na 3 vítězné by neměl stejně šanci. Stejěn jsou prakticky bez šancí Američani, což mě mrzí. Dokázali vyhrát ve Švýcarsku na antuce, ve Francii na antuce a za odměnu dostanou i Španělsko na antuce :D
Reagovat
smazaný uživatel
a kde je ta nominace a navíc že jede baker?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nesouhlasím. Stejně už skoro není rozdíl mezi hardy a antukou. Leda v lepším sklouznutí k úderu.
Isner se kousnout umí, Baker roste raketovou rychlostí. V lednu 400, teď bude 62. Bryanovci minimálně vyrovnaní se Španěly.
Favorité jsou Španělé, ale bez Nadala to budou mít o dost těžší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pořád ty kecy, antuka je prostě pořád antuka a je to něco jiného než hard, jiné odskoky, jiný pohyb, všechno. Navíc Španělé zvolí co nejpomalejší antuku. Já bych se nedivil, kdyby jediný americký bod uhráli Bryanovci. Maximálně Isner s Almagrem, ale i tom tak nějak pochybuju. Ferrer udělá jednoznačně dva body a Almagro americkou dvojku zfoukne.

A říkám baker těžko pojede, na antuce proti takovým hráčům na 3 vítězně nemá šanci. Proto pojede sbírat zkušenosti Harrison nebo se Courierovi zželí Querreyho. Můj tip je ael Harrison, stejně jako ve Francii.
Reagovat
smazaný uživatel
můj tip je roddick že ho přemluví a kariéru uzavře na antuce :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se nedivil, kdyby to skončilo 5:0 pro Španěly. Ale při pár dobrých okolnostech může Amerika vyhrát.
Antuka je pořád stejná, vyjma Madridu, ale hard se letos zase zpomalil. Obecně v rychlosti už rozdíl není a záleží na konkrétním turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
antuka je nejlepší Bakerův povrch, ale to už je teď jedno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist