Davis Cup: Češi si budou muset poradit s kouzlem Parque Roca

24. 5. 2012, 16:12
Aktuality 8
Impozantní arénu Parque Roca zvolili argentinští tenisté pro semifinále Davis Cup proti českému týmu. Svěřence kapitána Navrátila tak čeká nelehký úkol: na stadionu v Buenos Aires, kde se zápas uskuteční 14. až 16. září, totiž domácí tenisté ještě neprohráli.
Parque Roca

Stadion Parque Roca byl postaven v roce 2006 a Argentinci na něm za pomoci více než třinácti tisíc fanoušků vyhráli osmkrát za sebou. Vždy na soupeře připravili antuku a naposledy se tam radovali z výhry letos ve čtvrtfinále proti Chorvatům.

"Bude nesmírně těžké je porazit a zvláště doma, kde mají podporu, ale je to reálnější než vyhrát ve Španělsku," řekl Berdych po čtvrtfinále týmové soutěže.

Češi postoupili do semifinále po výhrách nad Itálií v Ostravě a nad Srbskem v Praze. V Argentině naposledy hráli před sedmi lety a nezískali ani jeden bod. V roce 2009 ale dokázali Argentince i s Juanem Martínem del Potrem porazit v Ostravě.

Argentinci touží po premiérovém daviscupovém triumfu. Už čtyřikrát odešli z finále poraženi, neuspěli v letech 1981, 2006, 2008 a naposledy loni. "Hrajeme semifinále doma, to je výborné, chceme toho využít," řekl Del Potro.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
ReadyTeddy
...všechno je jednou poprvé :)
Reagovat
Bob
asi tak. Češi rozhodně mají šanci. Pořád to omílání, že Argentici jsou doma. Určitě je to psychická výhoda, ale naše české holky jsou důkazem, že vyhrát lze i na cizím prostředí. Mimochodem vzpomínám si, jak Petra Kvitová tradičně tleskala nakonci svému výkonu, jako vždy dělá a z Němců ji netleskal skoro nikdo :) Nevadí. Každopádně snad kluci prolomí jejich "neporazitelnost".
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že FC nemá asi takovou prestiž jako DC, navíc v Rusku tam po celou dobu nebyla zdaleka vyprodaná aréna a bylo to finále. A na konci? No kdyby vyhráli rusky, asi by tam bylo na vyhlášení víc lidí, ale ty fotky z vyhlášení vítěze/k před prázdnou arénou to je až škoda? Nene bohužel to se nedá srovnávat.

V Argentině to domácí prostředí bude obrovská výhoda.
Reagovat
Heather_Fedex
monfils nebude hrat na rg...docela uder pod pas
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom na sučasnú vykonnost to bohužial nie je prekvapenie..Skoda..Ak by bol v plnej forme,určite by to 4.kolo,mozno QF uhral..
Reagovat
freeteepek
Tak Berďa právě teď s jedním Argentincem v rozhodujícím setu prohrává...:-(
Reagovat
VlS
Když to tam dopadne tak, jak to dopadlo teď, tak to bude OK :-D
Reagovat
Heather_Fedex
-na to bude potreba kouzelnou hul...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist