Štěpánek nezklamal a Češi po roce znovu vyhráli Davis Cup!

17. 11. 2013, 17:30
Aktuality 206
DAVIS CUP - Čeští tenisté obhájili vítězství v Davisově poháru, který vyhráli potřetí v historii. Vítězný bod ve finále v Srbsku získal stejně jako před rokem Radek Štěpánek, který nezaváhal proti domácímu outsiderovi Dušanu Lajovičovi a navázal tak na páteční výhru Tomáše Berdycha a bod ze sobotní čtyřhry.
Vítězové Davisova poháru 2013

Před rokem 18. listopadu nastoupil Radek Štěpánek ve finále Davisova poháru v Praze proti Španělu Nicolási Almagrovi za stavu 2-2 na zápasy a díky výhře 3-1 na sety rozhodl o tom, že čeští tenisté po 32 letech získali 'salátovou mísu'.

Dnes 17. listopadu Štěpánek prožíval deja vu v Bělehradu poté, co Tomáš Berdych prohrál 0-3 s Novakem Djokovičem a stav finále proti domácím Srbům byl vyrovnaný 2-2 na zápasy. "Hodně štěstí a doraž to!" řekl Berdych v šatně Štěpánkovi.

Tentokrát byl čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné favoritem, neboť se střetl se 117. hráčem světa Dušanem Lajovičem, který se do nominace dostal až ve čtvrtek místo zraněného Janka Tipsareviče a daviscupovou premiéru si odbyl teprve před dvěma dny.

První vzájemný zápas sice Štěpánek začal ztraceným servisem, to bylo ale vše, co domácímu outsiderovi dovolil. Pak totiž získal čtyři gamy v řadě, a i když za stavu 5-2 ještě neproměnil čtyři setboly, následně dějství ukončil čistou hrou při svém podání.

Češi slaví Štěpánkovo vítězstvíRozjetý Štěpánek ze svého tempa nepolevoval a bylo jasně vidět, že kvalita a zkušenosti jsou na jeho straně. O 11 let mladšího Srba chytrou hrou rozebíral, podle svého zvyku měnil rytmus hry a chodil si pro body na síť. Srbští diváci pomalu mizeli z hlediště a ochozy zněly vítězné české trubky a chorály. Ve druhé a třetí sadě na podání ztratil už jen sedm fiftýnů a nakonec za necelé dvě hodiny zvítězil suverénně 6-3 6-1 6-1.

Štěpánek se tak stal prvním tenistou, který ve finále Davisova poháru dvakrát po sobě vyhrál rozhodující páté utkání. "Ten zápas byl vlastně naprosto stejný v tom, že jsem byl pod největším možným tlakem. Chtěl jsem zúročit zkušenosti z loňska a to se mi povedlo kromě prvního gamu. Pak jsem zápas kontroloval. Tenhle prodloužený víkend jsem odehrál asi v životní formě," uvedl Štěpánek, jenž odstartoval oslavy třetího českého triumfu v Davisově poháru. Ten vyhráli loni a poprvé ještě jako Československo v roce 1980.

'Tohle se nikdy neohraje'
"My tu mísu zase vyhráli, zase vyhráli!" nesl se bělehradskou arénou vítězný popěvek českého týmu, který na kurtu tancoval a radoval se z obhajoby. Zopakovat po roce zisk trofeje se naposledy povedlo španělským tenistům v roce 2009.

"Říká se, že poprvé je to vždy jen jednou, ale tohle se nikdy neobehraje. Všichni jsme plni emocí. Je to neuvěřitelné, těžko se mi hledají slova. Myslím, že to doceníme během pár dnů," řekl Štěpánek v České televizi.

Počet vítězství v Davis Cupu:
32 - USA
28 - Austrálie
9 - Francie, Velká Británie
7 - Švédsko
5 - Španělsko
3 - Německo (včetně SRN), Česká republika (včetně Československa) 
2 - Rusko
1 - JAR, Itálie, Chorvatsko, Srbsko

Také Berdych neskrýval nadšení. "Radek předvedl skvělý výkon. Byl to vynikající víkend. Asi nikomu se nezdálo, že bychom to dokázali obhájit. Je to neuvěřitelný pocit, člověk to asi vstřebá až časem," podotkl Berdych.

Ve finále chyběl tenistům kapitán Jaroslav Navrátil, který vede tým od baráže v roce 2006, ale kvůli plicní embolii sledoval finále po propuštění z nemocnice doma u televize. U kurtu za něj zaskočil ředitel České sportovní Vladimír Šafařík.

"Myslím, že ten titul patří Jardovi. Já jsem rád, že jsem mohl přispět aspoň malou kapkou k úspěchu," řekl Šafařík. "Vláďa to zvládl skvěle. S kluky i s ním jsem byl v kontaktu každý den, Radek i Tomáš byli všechny tři dny fantastičtí," ocenil Navrátil.

V Srbsku se Štěpánek s Berdychem o body jako obvykle podělili. Štěpánek v pátek podlehl Djokovičovi 5-7 1-6 4-6, ale Berdych poté porazil Lajoviče jasně 6-3 6-4 6-3. V sobotu Berdych se Štěpánkem přehráli Nenada Zimonjiče s Iljou Bozoljacem přesvědčivě 6-2 6-4 7-6 a využili faktu, že domácí nenasadili Djokoviče. "Bylo to na kapitánovi, ale kdybych byl na kurtu, nebyl by to velký rozdíl," řekl Djokovič.

O vítězství se zasloužili i Lukáš Rosol a Jan Hájek, kteří ve finále do hry nezasáhli, ale podíleli se na výhrách v předešlých zápasech. Rosol v 1. kole ve Švýcarsku a především ve čtvrtfinále v Kazachstánu, kde bodoval rovněž Hájek.

 

DAVIS CUP 2013 - FINÁLE
(Bělehrad / Srbsko, tv. povrch / hala)
kompletní výsledky (15. - 17. 11. 2013)
Srbsko - Česko 2-3
pátek 15. 11. 2013:
Djokovič - Štěpánek 7-5 6-1 6-4 ... 1-0
Lajovič - Berdych 3-6 4-6 3-6 ... 1-1
.
sobota 16. 11. 2013:
Bozoljac/Zimonjič - Berdych/Štěpánek 2-6 4-6 6-7(4) ... 1-2
.
neděle 17. 11. 2013:
Djokovič - Berdych 6-4 7-6(5) 6-2 ... 2-2
Lajovič - Štěpánek 3-6 1-6 1-6 ... 2-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

206
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/525831-kardinalni-prehmat-srbove-spilaji-kapitanu-obradovicovi-za-nenasazeni-djokovice-do-ctyrhry.html#hp-sez
Reagovat
tommr
a doufám, že si to se Srbama zase rozdáme ve finále. Příští rok bychom měli výhodu domácího prostředí ... :)
Cestu do finále ale budeme mít příští rok mnohem těžší než letos. V prvním kole to ještě ujde - Holandsko bychom měli bez problémů přejet. Už ve čtvrtfinále nás ale bude čekat velice nebezpečnej soupeř - bud Kanada nebo Japonsko. A pokud to zvládneme tak v semifinále nás bude čekat nejtěžší možná překážka - bud Španělsko venku na antuce nebo silná Francie. Případný domácí finále proti Srbsku by ve srovnání s tím už bylo pro nás mnohem lehčí ... :)
Reagovat
Jan
No lehčí ... Srbsko v plné sestavě i s Tipsarevičem a Troickým by bylo o něčem jiném. I když by to bylo doma. O Španělsku není třeba mluvit a i ta Francie nebo Kanada můžou být problém. Nakonec i Radkovi bude zase o rok víc a v singlu kromě těch 2 nikoho dalšího dobrého nemáme.
Reagovat
tommr
myslel jsem to tak, že Srbsko i v plný síle je o dost lehčí soupeř než Španělsko v plný síle a že dostat se příští rok přes tolik těžkejch soupeřů do finále pro nás bude daleko těžší úkol než by bylo případný finále proti Srbsku ... :)
Z návratu Tipsarevice a Troickýho žádný velký obavy nemám. Srbsko bude s nima samozřejmě o něco silnější, ale zdaleka ne neporazitelný. Je velká otázka jestli se tihle dva ještě někdy podívají do první dvacítky. Já osobně si myslím, že se budou spíš stále zhoršovat. A ani Djokovic nemusí mít koncem příštího roku stejně hvězdnou formu jakou měl letos ...
Reagovat
Jan
Špatně jsem to pochopil. Souhlasím.
Reagovat
Jan
Ale co se týče Tipsareviče a Troického, nevidím důvod, proč by se nemohli opět zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Přečetla jsem si, jak zklamaní srbští fandové spílají kapitánovi, že nedal Djoka do debla a i Tipsovi, že nehrál, což nechápu, byl přece zraněný a naopak si myslím, že by tam rád naběhl kdyby mohl. A co se týče Djoka, on si přece mohl sám rozhodnout, jestli do debla půjde nebo ne, protože si myslím, že v tomto kapitán u nich až tak nerozhoduje. Nebo se pletu?
Reagovat
Fandina
Kdo by nebyl sklamaný, když jeho tým nevyhrál. A samozřejmě se potom hledá kdyby nestoupil ten a ten. V DC jde také o to, jak kdo má cit pro postavení týmu, takže není divu, že je mrzí, že nenastoupili jiní. Třeba kdyby se Tipsa přemohl, mohlo by to dopadnout jinak, ale záleží opravdu na něm a na velikosti jeho zranění, jak se cítí.
Reagovat
tommr
nominaci má pod palcem kapitán a je celkem logický, že za ní taky musí nést odpovědnost. A to i v případě, že je to kapitán na baterky a hráči mu do toho kecají ...
Reagovat
Fandina
Oprava ... zklamaný, sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, mě je zajímalo, jestli Djoka do debla nedal nebo jestli Djok sám nechtěl jít, i když je to teď už jedno.
Reagovat
Fandina
Někde píší, že Nole chtěl nastoupit a nebyl nominován, jinde píší, že sám nechtěl nastoupit.
Reagovat
Alois_Mlok
Já si myslím, že možná sám nebyl rozhodnutý a nechal to na kapitánovi. Ten rozhodl jak rozhodl. Každopádně odpovědnost za nominaci nese on, od toho tam je.
Reagovat
tommr
mě se zdá nejpravděpodobnější varianta, že Djokovic řek kapitánovi, že nechá to rozhodnutí na něm a Obradovic dal nakonec přednost sehranější dvojici Bozoljac+Zimonjic. Svědčí tomu i vyjádření Djokovice a Obradovice. Kdyby tomu bylo jinak tak by se to určitě dostalo nějakým způsobem ven ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, i když si myslím, že určité věci se ven stejně nedostanou :) No tak se bude teď v Srbsku chvíli kamenovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je dneska takové ušmudlané počasí, přepadla mě trocha nostalgie a já si dovolím sem napsat pár svých postřehů, i když nemám ve zvyku psát dlouhé komentáře. :)
Letošní sezona byla pro mě coby fanynku Petry a Tomáše opravdu jak na houpačce, hlavně u Petry. Od ledna jsem jí fandila jak jsem mohla a i když mě přiváděla k šílenství, vždycky jsem se těšila, že najednou nastoupí ta stará lvice, která bude dominovat. Ale nešlo to, jak by si člověk přál, nechci tady hru Petry rozebírat, to je zbytečné, všichni víme, jak hrála. Ale přesto se mi odměnila v podobě dvou titulů a posunem v žebříčku, i když měla namále. Možná to někomu nestačí, mně ano. Takže Peťulíne, v příštím roce opět fandím jak blázen a věřím, že se najdeš a tvůj obrovský talent, který v sobě máš, zúročíš. Máš na to.
Tomáše je mi líto, vím, že se to psát nemá, ale je to tak. Letos opět ukázal, proč je světovým hráčem a dokázal se udržet, i když je na 7.místě, což mě nijak zvlášť netrápí. O to víc jsem ráda, že má vítězství v DC, protože je to skvělý týmový hráč a náš úspěch by bez něj nebyl. Není to žádné snižování výkonu Radka. Ale v singlu Tomáš bohužel žádné vítězství nemá, což mě hodně mrzí, protože je hráč, který umí porážet ty nejsilnější (možná snad kromě Nadala) jak ukázal, ale chybí to "něco". I tak neměl špatnou sezonu, takže v příštím roce mu přeju, aby našel konečně to "něco", zaslouží si to :)
Omlouvám se, můj komentář není zdaleka tak odborný jako montyho a ostatních, jsou to jen moje osobní pocity
A jinak doufám, že v příštím roce se tady zase všichni sejdeme až začne opět to pravé tenisové šílenství. I když je to tady občas jak na pavlači, přesto je fajn, že si dokážeme popovídat o tomto krásném sportu, zasmát se u toho, těšit se.. Ne všichni se tu mají v oblibě, ale určitě tu má každý nějakého svého parťáka, se kterým si ty virtuální tenisové chvíle zpříjemní :))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

Jen dodam, ze Tomas + dropshoty =
Reagovat
smazaný uživatel
sakra :-D Za tim rovnasem melo byt srdicko. Asi zakazane znaky :-(
Reagovat
dadaft
si piš drahá Lunej.
30. prosince, až to zase vypukne, jsem tady pečený vařený. ))
už se na ty řežby pod rozpáleným australským sluncem těším...
Reagovat
Fandina
Já si tvoje komentáře vždycky ráda přečtu. Většinou s nimi souhlasím a tak se ráda také těším na příští rok. Já na rozdíl od tebe jsem dneska moc nadšená po návratu z Bělehradu, doufala jsem, že to kluci vyhrají a jsem ještě v euforri z toho zážitku na místě, takže žádná nostalgie u mě díky pršavému počasí nevězí. Jinak moje jedničky jsou také Tomáš a Petra, ale já se přiznám, že jsem hodně spokojená s jejich sezonou. Pochopitelně bych si moc přála, aby byla lepší, ale obecně musím u obou zhodnotit, že v podstatě mě nezklamali a mám z nich vlastně radost. Samozdřejmě přeji víc výher, ale i tak, herně se podle mě posunují oba, Petra je podle mě víc limitována zdravím, tam bych si přála, aby jí tak netrápilo, ale jinak jsem s nimi spokojená a samozřejmě přeji posuny a hodně vítězství v další sezoně. Petro, Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
oprava překlep ve slovu samozřejmě ... sorry a úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju, ale já nejsem zvyklá něco dlouhého psát, nemám spisovatelské nadání, jen tu a tam mám takovéhle záchvaty :)) Ani mi nemluv o těšení se, připadám si jak feťák, co potřebuje dávku :))

Freedom - tak místo srdíčka napiš Ester a je to :)

Fandina - děkuju. Je fajn, že sis to tam užila, asi to muselo být hustý, hlavně když hrál včera Radek ne? :) Jinak radost samozřejmě mám, o tom žádná :))
Reagovat
Fandina
Celkově to byl velký zážitek a korunovaný úspěchem. Přiznám se, že jsem už nemohla moc mluvit, jak jsem hodně používala hlasivky a také mě boleli ruce jak jsem potleskávala a někdy se bouhla o sebe prstýnkem do druhé ruky. Ale fandění bylo moc příjemné a korunované úspěchem, takže super od kluků a když bylo vidět v tom posledním zápase, že Radek hraje super, tak u fanoušků začínala euforie a nakonec došla do vítězného konce! Hoši děkujem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mno tak to by bylo srdicko ale pro Toma. Tak aby nedoslo k omylu, tak ja bych mel napsat: Aga :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď koukám na přímý přenos na ČT :) Jen je blbý, že se vždycky najde někdo, kdo mi to zkazí, tentokrát je to Bouček, kterýho nemám ráda. Nejvíc se mi líbí stejně reakce přímo po vítězství na místě. Fandino, nepojedeš do Prostějova? Bude tam hrát Berďa, tak se tam chystám...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad píšeš o Tomášovi a ne o sobě ne? Až budeš 7. na světě, tak si tady pak piš o Aze co chceš :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo, ale nechci aby to nekdo pochopil, ze to Ester je pro me srdicko. Coz samozrejme by pochopil spatne :-)
Reagovat
Fandina
Lunej ... já jsem se teď hodně najezdila na tenis, Linz, Vídeň, Bratislava, Bělehrad. Bylo to každý týden, ale uvidím v prosinci, třeba se zase do Prostějova vypravím.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, já ti kdyžtak písnu do vzkazů potom, abych to tady zbytečně neřešila.
Reagovat
dadaft
tak Janekda jo? ))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš, prosímtě promiň :))) já jsem dneska celá divná, píšu romány a neumím pořádně číst nicky :)))

takže MILÝ DADAFTE, DĚKUJU :)))
Reagovat
rychlej
Novaka mám rád, je to extratřída, ale vidět jeho protáhlej obličej, když naši zvedali mísu nad hlavu mělo taky něco do sebe :-) A Lajoviče mi bylo během zápasu s Radkem vyloženě líto, hraje dobře ale měl naloženo příliš. Tipsovy pocity bych nechtěl okusit. Srbům čest, Čechům sláva!!! Lepší tým vyhrál.
Reagovat
lars
Je nekde fotka s protahlym ksichtem Djokovice ?
Reagovat
rychlej
treba toto
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/185484/djokovic-poprel-ze-by-nechtel-do-ctyrhry-a-zuril-kvuli-troickemu.html
nebo
http://isport.blesk.cz/galerie/tenis-davis-cup/179228/?foto=9
Reagovat
smazaný uživatel
ať je jaký je, tak jeho tenis mi bude hrozně moc chybět, až skončí.
Reagovat
a.magerova
Moc pěkná fotka:
http://img.blesk.cz/img/2/full/1875217_.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, me taky. Hraje moc hezkej a chytrej tenis...Snad aspon v tom deblu by mohl jeste nejakou delsi dobu vydrzet.
Reagovat
smazaný uživatel
Pres tento vikend tady bylo dost hezkych debat :-) Pesimismus vs. Optimismus atd. Ale co me nejvice dostalo byla ta diskuse o tricku :-D Chudak matka Andyho vysekla Radkovi poklonu za hru jakou predvedl v deblu a zde na TP ji vsichni zkritizovali (jeste slabe slovo :-D) za to, ze se ji nelibi Radkovo tricko :-D
Reagovat
a.magerova
Taky si myslím, že to tu tento víkend, po delší době, zase bylo celkem fajn, těžko říct zda to bylo tím, že se našim tak dařilo nebo tím, že ti prudiči a "odborníci" byli v Bělehradu ;-)

Z diskuze o tričku jsem i já vyšla jako tvor největšího nevkusu, ale to mi vůbec nevadí, prostě nové módní trendy se vždy špatně prosazují v tom zkostnatělém systému myšlení :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. To jsem cetl. Ale treba to tricko se sochou svobody se mi take libilo. Ale Lunej me zna. Jak outfit neni ruzovej, tak si ho prakticky nevsimam :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tuším, že když měl to úžasné růžovo žluté tričko, tak se to nikomu kromě mě nelíbilo, nevím proč. Jediná vada na kráse byly k tomu bílé šortky, ale jinak skvělý. A přesto byla velká kritika :))

Freedom - :D:D věříš, že máš i růžové spodní prádlo :D
Reagovat
smazaný uživatel
"věřím" oprava
Reagovat
Fandina
Radka chválím. Podle mě je hodně nápadné a je těžké udělat něco nápadného tak, aby se to zalíbilo všem. Já většinu jeho oblečení takhle hodnotím a beru a líbí se mi. I tohle se lvem. Má to myšlenku jednak chce být jako lev ve hře a souzní se státním znakem, takže chválím.
Reagovat
smazaný uživatel
:-/ Neberu si na sebe nic, co bych musel kritizovat :-/
Reagovat
Fandina
Úžasné, fenomenální super gratulace kluci a za všechny fanoušky kteří byli v Bělehradě s vámi Hoši děkujem! Nádherný zážitek a mooooooooooc velká gratulace! Super! Jste úžasní, hej hej hej!
Reagovat
marika
Dens ve 12:30 živě na čt sport přílet tenistů do čr
Reagovat
George_Renel
jak srbský nehrající kapitán poukazuje na zástupné problémy porážky v hledáni much v Radkovi. Kdyby to týmově neprokoučovali, určitě by měli v deblu větší šance. ( Stačilo se podívat na Zimonjovičovu "gratulaci" Novakovi po výhře nad Tomášem. Skoro jako by se Djokoviče štítil.
Kdyby raději ocenil, že Radek dal Lajovičovi lekci TENISU zdarma....
Reagovat
Roger_Federer
Já bych z Lajoviče zas takového troubu nedělal..Styl tenisu, kterým Radek hraje, se už dneska moc nenosí a ten kluk na to prostě nedokázal reagovat a přizpůsobit se hře, protože to asi nikdy neviděl.. a hraje evidentne od lajny
Reagovat
Jan
A je to škoda, že se to už moc nenosí. Radek je v současnosti unikát a jeho hra je pestrá a zábavná. Než to neustálé tlučení bum, bum od základní čáry. Je škoda, že už po Radkovi takoví hráči nebudou.
Reagovat
George_Renel
jak srbský nehrající kapitán poukazuje na zástupné problémy porážky v hledáni much v Radkovi. Kdyby to týmově neprokoučovali, určitě by měli v deblu větší šance. ( Stačilo se podívat na Zimonjovičovu "gratulaci" Novakovi po výhře nad Tomášem. Skoro jako by se Djokoviče štítil.
Kdyby raději ocenil, že Radek dal Lajovičovi lekci TENISU zdarma....
Reagovat
Alois_Mlok
Bogdan Obradovic: ?You know what Radek Stepanek did do in Prague doing so many bad and nasty things and still he was the one who tried to make some pressure during this match complaining for whistling during the serves,? Obradovic said. ?And I know what we experienced in Prague. I think we are a very great team and the people who live in Serbia are more educated for tennis; we have a higher culture than they have because they didn?t say even one bad word of how he behaved in Prague, which for me, was a disaster.? http://www.tennis.com/
Reagovat
Frick
Si vzpomenou na nejkrásnější část sezóny (vrcholné jaro) a budou hrát venku na antuce v egyptském Sharm El Sheikh turnaj o dotaci 75 000 + H. Jedničkou bude Kanepiová.
Reagovat
smazaný uživatel
ale za svoje body, aby se dotáhl na Nadala. Jinak by nejspíš nastoupil i do debla, ikdyž by ho spíš mohli prohrát, ale jako týmový hráč by se to měl udělat...
Reagovat
Roger_Federer
http://m.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/525740-kapitan-obradovic-se-oprel-do-stepanka-nema-vychovani.html#hp

hm, Srbove meli v tymu evidentne pohodu..
Reagovat
smazaný uživatel
opět ukázali, proč naše země patří mezi tenisové velmoce. A velké díky klukům, že až na pár výjimek to táhnou takhle v tandemu, bez řečí, se zápalem.. pro mě to hodně znamená a vážím si jich za to, že mi jako fanynce tohoto krásného sportu připravují takové super chvíle. :) Sice se vlastenectví už nenosí, ale já ho v sobě mám a jsem na kluky pyšná, co dokázali. Díky Tome a Radku :)
Reagovat
smazaný uživatel
napsala jsi to hezky, "kluci" odvedli skvelou praci, ale nase zeme patri (zatim) mezi tenisove diky tomu, co vlastne nikdo ani neukaze, hraci jsou az vyslednym produktem tenisoveho mraveniste "bezejmennych". To zas dojima me.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to máš samozřejmě pravdu, ale to tak bohužel je, že výsledný produkt slávy zakryje ty, kteří mu k ní pomohli. :)
Reagovat
Frick
Ale asi se to fakt nemá srovnat. Mnohem větší bitva, bylo to doma, 100. finále a nakonec bych i vyzdvihnul i tu propojenost s FC 2012...
Reagovat
Frick
Štěpánek - Lajovič 1,22 x 5,10
Štěpánek - Almagro 2,36 x 1,68

Tažže Štěpánek byl letos mnohem větší favorit než Almagro loni proti němu...
Reagovat
dadaft
to se tam všichni honili a šíleli kvůli nějaké misky na salát?
Reagovat
smazaný uživatel
Viď? Taky si říkám, proč se takhle schvátit kvůli kusu nádobí. :-)
Reagovat
Jan
Vzpomínám si jak nás v 1. třídě učili ze slabikáře něco jako: Ema má maso, my máme mísu, ó my se máme :)))
Reagovat
smazaný uživatel
mama ma misu.. prece... :-)
Reagovat
Jan
Já jsem tušil, že tam byla ta máma, ale teď máme tu mísu my :)
Reagovat
a.magerova
"my máme mísu, ó my se máme"
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) dobre, ale jen diky tomu te uz teda neopravim, na Ema mele maso.. :-)
Reagovat
VlS
znám Emu, ta mele a mele a hubu nezavře
Reagovat
smazaný uživatel
jeee, zase jsem se zasnila.. :-))) (Je to uz dost dlouho, co jsem si cetla ve slabikari.) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djok by Srby v deblu stejně nezachránil. V singlu je Berďa o třídu lepší než Štěpec, ale v deblu je to zase jinak...
Debl prostě byl jasně náš, stejně jako Djok dal oba singly.
Klíčová se ukázala pata - na té jsou Balkánci odjakživa zranitelní, ať už jde o Achillea nebo o Tipsareviče :-)
Lajovič se snažil, ale takovou tenisovou kvalitu prostě nemá.
Čili výsledek byl jasný od oznámení nominace. Leda se dalo čekat nějaké překvapení, jako jestli nejakou náhodou Tom neudělá Djoka nebo jestli si třeba někdo nezlomí nohu.
Bráno čistě žebříčkově, lepší dva první hráče než my mají Švýcaři, Španělé, Němci, Francouzi a ostatně pokud jsou všichni schopní nastoupit, pak i ti Srbové... Jenomže naši jsou tým, a který měl trochu kliku a srdce do toho dali.
A to je asi to, čím jsem získali další mísu na salát...
Takže snad aby si teď Tenisový svaz nechal udělat větší kuchyňskou linku :-)
Reagovat
tommr
bez šance jsme pouze proti Španělsku v plný síle. Se Švýcarama, Srbama i Francouzema můžeme sehrát vyrovnanej zápas at nastoupí v jakýkoli sestavě. A proti Němcům bychom byli dokonce favoriti ... :)
Reagovat
a.magerova
Kluci gratuluju moc, udělali jste mi/nám radost velikou!!!
Reagovat
smazaný uživatel
mi/nam/si
Reagovat
Jan
ňam :)
Reagovat
smazaný uživatel
takze si/mi/nam.. :-)
Reagovat
a.magerova
Prostě si/mi/nam a celý víkend byl mňam mňam ;-)
Reagovat
VlS
Magerko, zas máš chutě na křupavej salátek, viď :-)
Reagovat
a.magerova
Zas jsi mě prokoukl :-/
Reagovat
Bob
Žádné překvapení se nekonalo, Štěpánek porazil hráče z druhé stovky. Tohle byla povinnost, prohra by byla ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec to nebyla povinnost, běžně se stává, že naprostý outsider v důležitý okamžik odehraje životní zápas...
Stačí, když vzpomenu loňské vítězství Radka nad Nicolasem. Tam se výhra Radka určitě neočekávala.
Reagovat
smazaný uživatel
To je právě otázka. Almagro byl sice v žebříčku výše, ale jejich vzájemná bilance a zkušenosti s rozhodujícími zápasy mluvily vcelku jednoznačně pro Radka. Takže Almagro byl sice mírný favorit, ale o Radkovi se rozhodně nedalo mluvit jako o naprostém outsiderovi.
Reagovat
Jan
No, já jsem to po prohře Berdycha s Ferrerem viděl špatně a říkal jsem si, že Almagro na 99 % vyhraje. Naštěstí neustál roli favorita i ten tlak.
Reagovat
Jan
Zajímavé je, že jak letošní finále Fes Cupu, tak Daviscupu skončilo na výrazném výpadku v sestavě poraženého finalisty. Rusky to odflákly úplně a Srbům chyběli Troický a Tipsarevič. Další zajímavostí je, že jak loni holky obhájily Fed Cup se Srbkami, tak letos kluci se Srby :)))
Reagovat
Jan
Fed Cupu
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, podobnost v absencích tam je. Ale zatímco u Srbů to bylo nedobrovolné - Tipsa je zraněnej a Troicki doplatil na vlastní blbost, tak u Rusek to bylo tak, že se na to prostě vybodly.
Reagovat
Jan
No jistě. Italky to měly hodně snadné i když v 1. zápase to mohlo dopadnout i pro Rusky a nám to situaci výrazně usnadnilo také.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bezesporu.
Reagovat
tommr
tady je jeden velice zajímavej článek porovnávající Česko a Srbsko jako tenisový overachievery:
http://www.tennis.com/pro-game/2013/11/serbia-yugoslavia-czech-republic-berdych-djokovic-bodo-davis-cup-final-belgrade/49780/
Reagovat
darek.vrana
2009 jsem myslel, že to byla poslední šance. Po čtyřech letech máme dvě mísy, to je fantazie. Vždycky jsem měl DC rád a užil jsem si maximalne semifinále 1996, pak 13 let bez úspěchu, a teď takováhle éra...
Reagovat
Jan
Napamatuji si historii, po r. 1980, kdy jsme to vyhráli poprvé, Lendl odmítl reprezentovat nebo už emigroval, že jsme to neobhájili ?
Reagovat
Gulbis
kdybys nebyl líný, tak by sis to našel www.daviscup.com/en/players/player/profile.aspx?playerid=10000792
jinak Lendl nechtěl hrát všechny DC neboť upřednostňoval singlovou kariéru a navíc mu svaz házel klacky pod nohy, v roce 86 sice oficiálně "emigroval", ale jinak v USA žil již od roku 1980, takže se ani o nějaké emigraci nedá mluvit
Reagovat
Jan
Ano, byl jsem líný. Koukám, že v r. 1981 i s Lendlem, Šmídem a Složilem prohráli 1/4 finále s USA, kde hráli Connors a McEnroe. Tak to se nedalo:

http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=10005502
Reagovat
darek.vrana
Lendl ale říká, že DC miloval. Byl problém s bolševikem, pořád kolem jeho reprezentace byly nějaké spory. Ještě pár let hrál, ale nějak se to nesešlo. Od roku 1986 už za nás nehrál, ale i tak jsme měli silné týmy, Mečíř, Šrejber, Složil, pak Korda, Nováček a další, ale měli jsme i dost smůly. Teď se k nám zase přiklání štěstí.
Reagovat
Jan
Toho štěstí bylo vrchovatě. Loni nehrál Delpo a Nadal, letos Federer, Troický a Tipsarevič.
Reagovat
Jan
Ale zase letos nehrál Štěpánek ve Svýcarsku a v podstatě i v Kazachstánu byl ještě nulový, kde chyběl i Berdych, takže se to vyrovnalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to na kapitánovi, ale kdybych byl na kurtu, nebyl by to velký rozdíl," řekl Djokovič.

Nole, ty diplomat :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/p480x480/1460234_624671077596678_97216291_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Věřil jsem, že to dokážou... Skvělá práce.
Reagovat
Frick
http://img.blesk.cz/img/2/full/1464046_.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace. Ale nemělo by se zapomínat že VŠE začalo 3 body Tomáše ve švajcu
Reagovat
Lina
Přesně, Radka mám moc ráda a nedovedu si bez něj DC představit, ale mrzí mě, že se skloňuje opět dnes jen jeho jméno, to si Tom nezaslouží.
Reagovat
Jan
Bez Toma by to samozřejmě nabylo. Skvělý debl a bod s Lajovičem byl nutností. A Rosol s Hájkem pomohli ve Švýcarsku a Kazachstánu, bez nich by to také nebylo. Jen mohli jednoho z nich nechat hrát v pátek s Djokovičem, určitě by to pomohlo vnitřní soudržnosti týmu, ale čert to vzal. Máme mísu !!!
Reagovat
Jan
nebylo. Jsem dnes nějaký nekoncentrovaný.
Reagovat
ReadyTeddy
Štěpec je frajer, gratuláž všem! Jsme velmoc!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia aj z mojej strany..Češi síce mali v poslednom čase šťastie na absencie opor súpera, rovnako pomohli až príliš konzervatívne nominácie kapitána druhej strany, no v konecnom dosledku si na to historia pamatat nebude..Vyhrat a ešte k tomu obhájiť DC je a vždy bude velká vec..Boh vie, či sa to niekomu najblizsich desat rokov podarí..

Oceniť treba oboch hráčov, lebo nech je Berdych aký chce, tak pozvánku do repre nikdy neodmietol..A Stepánek, ten sa na okruhu drží ako kliešť, už dávno má napísané tenisové parte, no keď príde do tuhého tak si to svoje uhrá a nie vždy sa uspokojí len s tým svojim..Proste tieto dva triumfy sú ohromným vysvedčením tímu ako takého, navyše v oboch finále hrali proti superhráčovi, takže inde nesmeli zaváhať..A zvládli to veru celkom s prehladom..
Reagovat
smazaný uživatel
Patřilo by se, aby ses omluvil za to, co jsi tady napsal před pár týdny... Že jsou kluci bez šance na obhajobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Prepáč, mohol by si mi to pripomenúť. Naozaj si tú situáciu nepamätám, ak som to povedal takýmito slovami, tak samozrejme beriem späť, ale nezdá sa mi to.

Zdá sa mi, že som hovoril, že sú Srbi favoritmi, keďže aj ich druhý hráč môže poraziť českého prvého a Djokovič ide do finále prakticky s dvoma bodmi. To bola len jednoduchá matematika, ale nakoniec bolo všetko inak.
Reagovat
smazaný uživatel
Doslova jsi napsal "Bez šance".
A to ani nemluvím o tom kanárovi, co roztáthne křídla... Tak jsi se vyjádřil na margo Radka proti Djokovičovi.... Trošku víc respektu by z tvé strany vůči českým tenistům neuškodilo, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, ak som povedal bez šance, tak ešte raz sorrka..

Berdycha mám inak celkom rád a viackrát som sa ho zastal, Štepánek je iná kapitola, no ten vtip mi s jeho výrokom o krídlach asi tak nejak automaticky evokoval kanára..To bola len sranda..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teda v poho.
Reagovat
tommr
nevšim jsem si, že by Forehand mluvil o našich nějak bez respektu nebo dokonce nějak špatně. Nebylo by lepší vychutnat si naše vítězství bez těch zbytečnejch napadání? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si to všiml, jinak bych to nenapsal. A vítězství jsem si vychutnal naplno.
Ale už je to v pohodě, jak jsem napsal.
Reagovat
Roger_Federer
Nemam dneska chut stebou rozpoutavat debatu.. Ale zkutečne si použil vyraz "bez šance"..
Před 3 tydny jsi je odepsal..ikdyž to se ješte čekalo, že bude hrat Tipsa..Nicmene..si myslim, že si si toho dobře vedom..:):).
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám pocit, že by som sa mal ospravedlniť za názor, ktorý som vyjadril za predpokladov, ktoré sa nenaplnili. Tebe to nepríde odveci?..To je ako pri príklade 1+2=3, chcieť priznať že 1+1 sú dva. Nastali iné okolnosti, ktoré výsledok ovplyvnili.

Ale ak som bol natoľko strohý a povedal som bez šance, beriem to späť, citlivejším povahám to mohlo pripadať nešportové.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace českému týmu! Opravdu to nakonec dopadlo přesně podle předpokladů. Rozhodující zápas vyhrál Štěpec s naprostým přehledem a určitě si zaslouží být zase tím oslavovaným mužem. Od té doby, co se vrátil do daviscupového týmu, tak je to vskutku zajímavý příběh. Když to trochu přeženu, tak se stal z psance hrdinou. Po tom návratu do týmu až na pár výjimek neskutečně zvládá ty klíčové zápasy (které mu v předchozí éře tolik nešly) a stalo se z něj skutečné srdce týmu... Stejné uznání si ovšem zaslouží i Tomáš, který se podobně jako v loňském finále podílel na vítězství stejnou měrou jako Radek.

Oproti loňskému finále se Španělskem tam vidím ještě jednu podobnost. Stejně jako loni, tak i letos měl nejlepšího hráče soupeř (loni Ferrer, letos Djokovic), ale jako tým byli v obou případech lepší Češi... Jinak se ale přiznám, že mi tam letos chyběl nějaký dramatičtější zápas. Všechny zápasy byly celkem jasné, i ten Svačina byl nějaký klidnější než loni. :) V pozápasovém studiu jsem zaslechl, že poprvé od roku 1979 se ve finále Davis Cupu stalo, že všechny zápasy skončily 3:0 na sety. To je taky hodně zajímavé...

Co se týče srbského týmu, tak ten si určitě taky zaslouží gratulaci za finálovou účast. Je mi trochu líto Novaka, protože hrál opravdu bezvadně a měl jenom smůlu, že ho nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal doplnit. Hodně se mluví o té čtyřhře, ale to je prostě jiná disciplína a myslím si, že ani Novak by to tam nezvrátil... Určitě se může mluvit o tom, že Srbové neměli k dispozici Tipsareviče ani Troického, se kterými by to možná dopadlo jinak. Stejně tak se ale dá mluvit o tom, že Španělé nemohli hrát už na začátku Davis Cupu v ideálním složení, za Švýcary nehrál Federer apod. Taky je třeba dodat, že ani český tým nemohl v každém kole nastoupit v plné síle. No ale Češi mají prostě nejlepší partu a díky tomu to zvládli. Zkrátka a dobře, vítězství je to zasloužené a salátová mísa je ve správných rukou. :)
Reagovat
tommr
DC (a FC) jsou prostě klasický týmový soutěže kde k úspěchu nestačí mít jen ty nejlepší individuality, ale je zapotřebí mít nejlepší tým ... :)
My jsme na tom ted v posledních létech vydělávali, ale byly doby kdy jsme právě na tom hodně tratili. Vždyt z éry Lendla a Navrátilový jsme dokázali vytěžit jen po jednom titulu v DC i FC ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak...asi bych to zkomentoval tak:

Djokovic dokazal porazit jak Tomase tak Radka, ale Srbsko nedokazalo porazit Tomase ani Radka :-) Teamwork :-)
Reagovat
Jan
Ono i ten tým je u nás v podstatě jen o 2 lidech. I když letos pomohli i Hájek s Rosolem.
Reagovat
smazaný uživatel
My máme to štěstí, že jak v DC tak ve FC na koho kapitáni ukážou, ten jede a neremcá. A kdo nejede, tak se neurazí a je připraven naskočit kdykoli příště. Jen je škoda, že tu ochotu reprezentovat lidi neumí úplně docenit..
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze jezdi nezdi sportovci bez otazek reprezentovat jejich zemi je stesi? Myslim, ze naprosta vetsina jich to bere jako "poctu" a neli jako "povinost". To, ze v DC je tolik vyjimek, to sam nechapu...Podle me se to da vysvetlit pouze spatnym kalendarem...O to vice si cenim nasich kluku...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis není týmová soutěž, ale individuální. DC i FC jsou řekněme určitý doplněk, není to fotbal, kde je reprezentace vrcholem všeho. Pochopitelně priority jednotlivých hráčů i hráček jsou různé a v průběhu času se mění. Proto si musíme vážit našich hráčů i hráček, že neustále chtějí reprezentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
prave proto, ze je tenis individualni sport by mel byt jeste vetsi zajem a cest reprezentovat, kdyz jsou pouze 4 volne mista volne...Ale jak rikam, je to kazdeho volba co bude hrat a nebude hrat...ale pak to dopada prave tak, ze spousta fanousku se vymlouva na to, ze on nehral, protoze odmitl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto, že tenis je individuální sport, jsou pro každého přednější individuální výsledky. Vyhrát DC nebo FC je fajn, ale GS je GS, je zajímavější jak po stránce sportovní tak i finanční. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
je to vec nazoru...Jinak i v kolektivnim sportu po strance financni i sportovni by melo byt vyhrat titul v domaci lize nebo lize mistru, ale vsadil bych si nato, ze sposta fotbalistu by dala toto za vitezstvi na MS nebo EURU :-) Muj nazor...
Reagovat
smazaný uživatel
Srovnáváš nesrovnatelné. V tenise přeci GS není nějaká domácí liga, ale nejprestižnější mezinárodní tenisový turnaj, jakési neoficiální MS ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co Champions league? :-) To je ve fotbale srovnatelne s GS...Ale samozrejme nechci srovnavat napr. fotbal s tenisem ale jen to, ze nechapu obcas ten odpor k reprezentaci...
Reagovat
Jan
Hráli krásně disciplinovaně a s velkou koncentrací. Jak Tomáš s Lajovičem, debl, tak Radek s Lajovičem, kdy se to nakonec proměnilo až v Radkovu Exhibici. A zápasy Radka i Tomáše s Djokovičem byly také krásné, jen škoda, že Tomáš Djokovi nevzal aspoň ten 2. set, kdy na to měl. Všech 5 zápasů se kluci ukázali jako profesionálové a dobře se koncentrovali a podali velmi dobrý, někdy i bezchybný výkon.
Je otázka, jak by to dopadlo, kdyby hrál Tipsarevič nebo Djokovič v deblu, protože 5. zápas vypadal pro Radka snadně, ale určitě to pro něj snadné nebylo. A možná by naši uspěli i kdyby hrál Tipsarevič, pokud by neměl zdravotní problémy. Ale neřeším to, jsem rád, že se jim to povedlo a je to skvělé.
Reagovat
smazaný uživatel
Stepec: Kdyz Lajonic nehral tak aktivne, tak to bzla proste exhibice a hra "kocka s mysi". Proste to mel pod kontrolou.
Berda: Drzel se dlouho s nejlepsim hracem na svete a mohl se dryet jeste lip. Kdyby tam nebyl zrovna Djoker, tak by mozna i svuj zapas vyhral. Oba ukazaly
i proc jsou podruhy vitezove "salatove misy" a nedokazu si predstavit az jeden znich skonci...

A jeste jeden poznatek aspon pro me...ikdyz se mi debl Peas-Stepanek libi strasne moc, tak debl Stepanek-Berdych by asi uz mel nekolik GS turnaju v kapse :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten debl mi vzhledem k jejich singlovym prioritam a konec koncu i vzhledem k dosavadnim "uspechum" mimo DC moc realny nepripada.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme jsem to myslel bez tech singlovych priorit, protoze to je hlavni kriterium, proc to tak neni :-) Mas pravdu...
Reagovat
tommr
je celkem logický, že žádný úspěchy kromě DC nejsou, protože spolu mimo DC prakticky nehrajou. Kdyby se ale rozhodli do toho jít tak taky věřím, že by byli velice úspěšný i na GS. Bohužel Tomášovy priority leží jinde a už se na tom asi nikdy nic zásadního nezmění ... :)
Reagovat
Alois_Mlok
Do rozhodujícího zápasu měli nasadit Rosola, aby to bylo trochu zajímavější, i když i ten by vyhrál ve třech.
Reagovat
janek
Neni to žadne vlezprdelkovani,Štěpanek a Berdych co se tyče davis cupu jsou legendy.gratulace
Reagovat
janek
nadpis měl byt samo davis cup
Reagovat
smazaný uživatel
Precizni, promysleny a pokorny. Obrovska gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Velký úspěch našich tenistů a respekt nad nasazením a reprezentací. Všechno bylo super,i přenos v tv a atmosféra..jen na konci bohužel ta největší haluž...která se tam mohla objevit,ten hnusný,nesympatický,obtloustlí,slizký a největší parazit českého tenisu..kaderka...schválně píši malé k,protože si ani velké písmeno nezaslouží....možná jedině Č... Proč????? tam je???
Reagovat
capjar
Velká gratulace!!! Všem hráčům a celému týmu.
Reagovat
smazaný uživatel
zhrniem to za vsetkych: DC je timova sutaz a ako Ferrer pred rokom, tak Djokovic teraz boli osamoteni, jeden hrac celu sutaz vyhrat nemoze :) ...inak gratulacia :)
Reagovat
Frick
Sory, ale Almagro byl tehdy 11...
Reagovat
PetaM
To nikomu, kdo nechce, nevysvětlíš. Nebyl tam Nadal, takže prostě jednoznačně tým outsiderů, i kdyby byl Almagro jedno místo za Ferrerem, tak by to byl trapas, když tam není Nadalek ;) :D
Reagovat
smazaný uživatel
a vis proc Svycarsko nevyhraje GS? Protoze je osamoceny Stanik, ktery by tedkon byl spise uz dokonce jednickou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme DC
Reagovat
Mayo
samozrejme, že je to obrovský rozdiel Španielsko s El Matadorom a Španielsko bez neho
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace..:)
Reagovat
jackiec
je to super, nemá cenu spekulovat jak by to dopadlo kdyby hrál ten či onen, v přehledech vítězů prostě bude psáno srbsko-čr 2:3!važme si toho, nikde není psáno že jak skončí štěpec a berda tak budeme hrát pravidelně světovou skupinu!!!
Reagovat
Frick
Pokud bude Jirka aspoň v TOP 30, bude zdráv a reprezentovat, tak ta světová skupina půjde.
Reagovat
jackiec
ty věříš že bude v top 30?já myslím že jak oba naši borci skončí tak budeme rádi za každý rok ve světové skupině...
Reagovat
Mayo
výborne Česko...sú to pánesovia , obhájiť DC to neni len tak
Reagovat
Titan
Když to srovnám s tím výletem na Kokořín...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Neneee! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní výkon Tomáše i Radka po celý víkend :)
Reagovat
tommr
parádní výkony nejen během tohoto víkendu ale i během celý DC sezóny. A letos se o zisk salátový mísy výrazně zasloužili i Rosol s Hájkem ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Štepanek by dneska rozebral at Nadala..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že aj v čase národnej eufórie nájdeš priestor pre Nadala..:)
Reagovat
Frick
asi u toho 7-hodinovýho debla ve Švajcu, celkově ale asi FED cup v Itálii. Škoda, že Petra (a trochu i Lucka) nebyly úplně ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tommr
po tom co na začátku sezóny musel na operaci páteře asi nikdo nevěřil, že bude zase rozhodujícím hráčem ve finále DC ... :)

Radek vstoupí do dějin i díky pár statistikám:

Radek Stepanek has become the first player to win consecutive live fifth singles rubbers in the DC final ...

The Czech will also join France's Henri Cochet (1927, 1931) and Great Britain's Fred Perry (1933, 1936) as the only players in history to win two live fifth singles rubbers in the DC final ...

34-year-old Stepanek also breaked his own record as the oldest player to win a live fifth rubber in Davis Cup history ...
Reagovat
Jan
Povedlo se mu to. Poté operaci se mohlo zdát, kdoví jak to s ním bude, v Kazachstánu byl poloviční a nakonec takové parádní zakončení sezóny. Ale mohl být i ten padouch, jak jsi řekl, kdyby s Lajovičem prohrál, zejména, kdyby mu došly síly, které nepošetřil díky pátečními zápasu, kdy mohl hrát kdokoliv místo něj se stejným výsledkem. Ale zase si říkám, že možná v pátek unavil Djokoviče, takže nenastoupil na toho debla, takže také dobře. Nakonec je to jedno. Vyhrál a je hrdina :)
Reagovat
Jan
pátečnímu. Dnes mi to nějak nejde :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace převeliká, je to obrovský úspěch obhájit DC v takovém prostředí fanatických fanoušků, navíc proti takovému šampionovi, jakým Djokovič bezesporu je... A nic na tom nemění ani absence Tipsareviče či Troického.
Kdyby se hrál DC 12 měsíců vkuse, tak by Radek mohl pomýšlet na top 10 :-)
Reagovat
Frick
Ta to mění naprosto zásadně. Aby Tomáš nebo i Radek prohráli s Lajovičem by byl výbuch jak prase a i prohrát debla by asi byl velkej neúspěch...
Reagovat
smazaný uživatel
ty hele, Fricku, běž si remcat jinam, my tady dneska slavíme, víííš? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně si myslím, že by tady byl výbuch, i Tomáš nebo Radek prohrál s Jankem, poněvadž kvůli jeho velmi nepovedené sezóně.
Reagovat
tommr
sice nám to trochu pomohlo, ale nikde není psáno, že bychom nevyhráli i kdyby Srbové měli k dispozici Tipsarevice a Troickýho - při jejich letošní formě byli oba k poražení ...
Reagovat
kada.tom
Paráda :-))
Reagovat
Frick
Bylo to přesně podle not. Skutečně to bylo předem po singlech 2:2 a díky nenastoupení Djokera byla jasná i ta zlomová čtyřhra. Chybělo tomu nějaký skutečný drámo jako loni v Praze. Vlastně paradoxně větší bitvy se odehrály ve Švajcu a Kazachstánu.
Reagovat
smazaný uživatel
Paradoxně, loni u nás s absencí španělské jedničky to byla větší dřina, než letos v cizím prostředí se srbskou jedničkou.
Reagovat
tommr
ten poslední zápas byl skutečně trochu antiklimax, ale sobotní debl byl dramatickej víc než dost ... :)
Reagovat
Alois_Mlok
Štěpánek ho rozebral, přesně jak říkal Pála, i když po prvním gamu jsem měl trochu obavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Sedmnáctej listopad, už tak neskutečně významný a důležitý datum a kluci ho ještě takhle dostanu nahore takovým triumfem. Radku díky za parádní večer, skvělý to bylo, vykouzlil si mi úsměv na tváři. Jsem moc pyšnej!
Reagovat
PetaM
Je to tááááááááááááááááááááááááááááám!!!!!!!! Nejlepší, nejemotivnější, nejinspirativnější!!!!! Nádhera! Díky hoši :) :)
Reagovat
Pe3k
Hoši děkujem!

Česká republika=tenisová supervelmoc :)
Reagovat
Frick
Spíš nadprůměrná tenisová zem s vysokou disciplinovastí reprezentantů...
Reagovat
VlS
smekám, parádní vystoupení, až mi bylo Dušana líto.
Reagovat
smazaný uživatel
mne je mnohem vic lito Berdi, uz to nechci rozmazavat, ale bylo to o par balonkach, Djokovic je taky jen clovek, to mi nikdo nevymluvi.... ale klucina nemohl cekat, ze premuze takovyho staryho matadora.. :-)
Reagovat
tommr
je to trochu paradox. Tomáš je pro nás sice mnohem důležitějším hráčem než Radek, ale všechnu slávu už druhým rokem slízne díky příznivýmu losu Radek. Myslím si ale, že Tomášovi to vzhledem k jeho spíš introvertní povaze nijak zvlášt nevadí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
asi jo, ale prece jen se mi pri spolecnem rozhovoru zdal Berda trochu dojaty a myslim si, ze prave zklamanim ze sve prohry, protoze dneska byl k vitezstvi herne, podle me, uplne nejbliz ze vsech vzajemnych zapasu s Djokovicem.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze vsech prohranych zapasu, uz asi 2x ? vyhral, ze.. :-)
Reagovat
tito
Souhlas. Taky si myslím, že to dnes šlo. Nole byl zvláště ve druhém hratelný. Tomáš na setbol minul o pár cm, kdyby dal druhý set, mohlo se vše vyvíjet úplně jinak. Třeba jako v Římě. Škoda.
Reagovat
gigin
Srbija bez dvou dvojek, nedalo sa no...
Reagovat
tommr
ale dalo. Zápas si Srbové prohráli tím, že Djokovic nebyl ochotnej jít na maximální riziko a zkusit debla ... :)
Reagovat
gigin
A co by se tím změnilo.. že by Srbové uhráli možná set? Nedalo prostě...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem zmínil, Srbům by letos nepomohl ani Tipsarevič... Né s letošní formou.
Reagovat
gigin
Tak hlavně, že to tak přesně víš. Tipsa hrál proti Kanadě super, navzdory jeho špatné sezoně.
Reagovat
rod_laver
tak určitě..kdyby hrály týmy v plných sestavách, tak skončíme v prvním kole ve Švýcarsku. Že se Štěpec splašil jak na Velké Pardubické a házel rybičky u sítě jako Becker na Wimbledonu, je sice fajn, ale ať mi nikdo neříká, že zase pro nás hrálo štěstíčko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přesně to určitě nevím :-) ale bylo by to velmi pravděpodobné. Stačí se podívat na jeho letošní bilanci. Má na kontě víc porážek než výher. I když proti Kanadě v DC si vedl slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěstí přeje připraveným.
Reagovat
Nola
pripájam sa ku gratulácii, Srbi boli velki favoriti, žial bez silnej teamovej dvojky, ešte skoro nikto nedokázal DC získat, nič by na tom nezmenila ani ucast Noleho vo štvorhre, Novak vzorne reprezentoval, neprehral jediný zapas, a nakoniec musel skloniť hlavu dole, možno to sem nepatrí, ale ja gratulujem aj jemu, ako dokázal zvládnuť bez prehry záver sezóny
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic nechcel hrať debla?..To sa mi vzhľadom aj na jeho vyjadrenie (vyššie) nehodí..Zápasy som nevidel, sledoval som to len z diaľky, no podľa mňa to bolo skôr kapitánové rozhodnutie, tá deblova dvojka bola zohratá a bál sa to meniť. Hoci s Djokovicom v zostave by som sa osobne nebál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klucíí, jste skvělí, obrovská gratulace !! Senzace !!! Skvělé zakončení tenisové sezony !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že nejde vypnout komentář. Ten Svačina je neskutečně špatný
Reagovat
tommr
ale vypadá to slibně. Radek by to už neměl pustit. Srbové nějak utichli a některý z nich už dokonce předčasně opouští halu ... :)
A na internetu se už spekuluje jak tentokrát oslaví Radek vítězství.
Brad Gilbert: Steps just to solid not to close this 5th point out what kinda of Celabration will he break out, His old routine of the Worm dance ?
Reagovat
smazaný uživatel
On-line zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2013-11-17/id/85872 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.onlajny.com/match/index/date/2013-11-17/id/85872 Come on Radku !!!
Reagovat
capjar
už je to starej dobrej Radek. Tohle už dá!
Reagovat
Larsson
Kdybych sedel dole u kurtu ze strany, jak ho zabira kamera, tak by mi docela vadilo, ze musim koukat na ten cervenej mantinel. Nechapu, proc neni v zeleny barve.
Reagovat
tommr
Petra fandí Radkovi na twitteru:

Pooooooooojd Rado @DavisCuppic.twitter.com/ytEv4w3JwR
Reagovat
smazaný uživatel
borec na konec..:) držím moc palce !
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná hra Radka, chudák Lajovič..
Reagovat
kada.tom
ty vole, ty Srbové jsou hovada, že to ani není možný ... doufám, že už kvůli těm lidem Štěpánek vyhraje ...
Reagovat
Larsson
tjn...ted uz tolik ne, ale z kraje zapasu mu furt piskali do podani i pri nadhozech
Reagovat
Jan
A poslední podání Radka při posledním mečbolu, no comment.
Reagovat
Jan
Radkovi do podání pískali skoro pořád. I v závěru. Byl to hnus.
Reagovat
capjar
Radek je nervozní a zbytečně kazí úvodní gem ...
Reagovat
tommr
Radkovi asi moc nesedí role favorita - proto ten špatnej začátek. Už se to ale začíná zlepšovat ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist