Šwiatekové se povedla odveta proti Svitolinové, Rybakinová se v osmifinále překvapivě nadřela

21. 2., 18:26
Aktuality 0
Iga Šwiateková (22) na tisícovce v Dubaji po setech 6:1, 6:4 oplatila porážku z loňského Wimbledonu dvojnásobné šampionce Elině Svitolinové (29), protáhla svou aktuální neporazitelnost na šest zápasů a dál ve Spojených arabských emirátech usiluje o zopakování loňského finále. Do čtvrtfinále postoupila i Jelena Rybakinová (24), další z bývalých finalistek dubajského podniku se však nadřela mnohem více a s Magdalenou Frechovou (26) bojovala téměř tři hodiny.
Šwiateková v Dubaji pokračuje ve vítězné sérii (© Profimedia)

Šwiateková – Svitolinová 6:1, 6:4

Iga Šwiateková přišla na lednovém Australian Open po šokující porážce s Lindou Noskovou ve třetím kole o sérii 18 výher zahrnující triumfy na tisícovce v Pekingu a také na Turnaji mistryň. Další vítěznou šňůru nastartovala před týdnem v oblíbeném Dauhá, kde kralovala už třetím rokem po sobě a stala se první trojnásobnou šampionkou v historii turnaje.

V katarské metropoli neztratila jediný set a do rozhodující sady zatím nemusela ani na druhém letošním podniku série WTA 1000 v Dubaji, kde je jejím maximem loňské finále, v němž podlehla Barboře Krejčíkové. Po Sloane Stephensové si poradila také s Elinou Svitolinovou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

V úvodním zápase s bývalou šampionkou US Open se na kurtu zdržela dvě hodiny, ovšem duel se Svitolinovou, která se loni vrátila po mateřské pauze a už je zpátky v TOP 20 pořadí, zvládla za hodinu a 25 minut. Dvojnásobné vítězce dubajské akce oplatila loňskou porážku ze čtvrtfinále Wimbledonu a upravila svou letošní bilanci na 13:1.

Světová jednička až do stavu 6:1, 2:0 dominovala. Pak se ale začala trápit na vlastním servisu a ztratila vedení 2:0 i 4:2. V devátém gamu druhé sady však sebrala Ukrajince popáté v utkání podání a duel navzdory další brejkbolové hrozbě doservírovala.

Šwiateková bude mít ve čtvrtek proti Qinwen Zheng možnost vylepšit svou fenomenální bilanci 26:5 ve čtvrtfinálových zápasech na nejvyšším okruhu. Na turnajích WTA 1000 hrála v minulosti čtvrtfinále 12krát a neuspěla pouze loni na antuce v Římě, kde vzdala Jeleně Rybakinové.

Zheng přehrála v Dubaji 6:3, 6:2 Anastasii Potapovovou a zkompletovala čtvrtfinálové obsazení druhé letošní tisícovky. Finalistka nedávného Australian Open bude usilovat o své první semifinále na prestižních podnicích WTA 1000, se Šwiatekovou prohrála všech pět střetnutí.

 

Frechová – Rybakinová 6:7, 6:3, 4:6

Jelena Rybakinová vstoupila do letošní sezony triumfem v Brisbane, ale pak následovaly nečekané porážky ve čtvrtfinále v Adelaide s Jekatěrinou Alexandrovovou a ve druhém kole Australian Open, kde obhajovala finále, s Annou Blinkovovou.

Na Blízkém východě si ovšem může i na třetím turnaji zahrát o titul. Před dvěma týdny kralovala na další letošní pětistovce v Abú Zabí a před pár dny prohrála finále s Igou Šwiatekovou na úvodní tisícovce sezony v Dauhá.

V solidní formě pokračuje také v Dubaji, nicméně se svým výkonem proti kvalifikantce Magdaleně Frechové spokojená nebude. S polskou outsiderkou potřebovala všechny tři sety a na kurtu strávila téměř tři hodiny. V nakonec vydřeném úvodním dějství prohrávala už 3:5 a v tie-breaku řešila manko 2:5, které otočila pěti body v řadě.

Ve čtvrtfinále se finalistka ročníku 2020 utká s Jasmine Paoliniovou, s níž má vyrovnanou bilanci 1:1. Italka bude po skalpu Marie Sakkariové útočit na své největší semifinále. Řecká jednička zatím nenašla formu ani po ukončení dlouholeté spolupráce s koučem Tomem Hillem a i na čtvrtém letošním turnaji skončila nejpozději na druhé soupeřce.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Dubaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist