Troicki je zpátky, vyhrál první zápas po dopingovém trestu

21. 7. 2014, 16:23
Aktuality 12
Srbský tenista Viktor Troicki vyhrál svůj první zápas po vypršení ročního trestu za porušení dopingových pravidel. Bývalý dvanáctý hráč světa dnes v Gstaadu porazil osmého nasazeného Rakušana Thiema 7-6 a 6-4.
Profily hráčů
Viktor Troicki

Viktor Troicki odmítl odevzdat vloni v dubnu na turnaji v Monte Carlu krevní vzorek, což Mezinárodní tenisová federace vyhodnotila jako porušení dopingových pravidel a v červenci mu udělila distanc na 18 měsíců. Arbitráž ho později zkrátila na rok.

Srb, jenž tehdy figuroval v žebříčku ATP na 53. místě, se během trestu propadl na aktuální 847. příčku. Ke startu v Gstaadu dostal od organizátorů divokou kartu, za což se jim odvděčil vítězstvím nad Dominikem Thiemem z Rakouska. Osmý nasazený hráč měl dnes navrch jen v úvodních gamech, kdy se dostal díky rychlému brejku do vedení 4-2. Troicki si podání vzal zpátky, a i když za stavu 5-4 neproměnil tři setboly, úvodní sadu získal v tie-breaku pro sebe. Ve druhém setu sebral favorizovanému soupeři podání ještě dvakrát a svůj comeback si osladil vítězstvím 7-6 6-4.

"Dnes to pro mě bylo docela náročné, protože jsem byl nervózní a nehrál jsem svůj nejlepší tenis. Špatně jsem podával, ale myslím, že jsem hrál celkem dobře a ve druhém kole už můžu být více uvolněný a hrát lépe," řekl osmadvacetiletý Troicki po svém prvním zápase přesně po 12 měsících.

Ve druhém kole narazí Troicki na Kazacha Andreje Golubjova, který dnes ve třech setech vydřel vítězství nad Španělem Inigem Cervantesem.

Výsledky - Gstaad (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Delbonis (5-Arg.) - Brown (Něm.) 6:3, 6:3
Troicki (Srb.) - Thiem (8-Rak.) 7:6 (7:4), 6:4
Golubjov (Kaz.) - Cervantes (Šp.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4)
Mónaco (Arg.) - Hanescu (Rum.) 6:4, 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevite nekdo, kdy by se mel vratit Del Potro?
Reagovat
smazaný uživatel
V Kuala Lumpuru, snad.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád, že to snad bude jeste tento rok:)
Reagovat
Mayo
tento rok ? snílci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oficiálně v Kuala Lumpur, neoficiálně by chtěl stihnout US Open či dokonce už Toronto-Cinci, už se to šušká, ale nesmí to uspěchat, uvidíme uvidíme, těším se na jeho návrat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sock - Gonzales 3.9 Gonzales
H2H (0:1)
Sock na hardu naposledy Miami. Gonzales v Bogotě v QF
Rank: 72 x 75
Body za poslední rok: -47 x +328

Jediné plus Socka je že se hraje v USA.
Reagovat
gigin
http://www.creditagricolesuisseopengstaad.ch/binaries/content/gallery/websiteproject/galleries/21.07.2014/img_1114.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
co to je??! Mně to nejde zobrazit a su zvědav. :)
Reagovat
gigin
http://www.creditagricolesuisseopengstaad.ch/binaries/content/gallery/websiteproject/galleries/21.07.2014/freshfocus_465141.jpg
Reagovat
gigin
změnil hadry. Vždycky měl Adidas.
http://www.creditagricolesuisseopengstaad.ch/binaries/content/gallery/websiteproject/galleries/21.07.2014/freshfocus_465217.jpg
Reagovat
babolat.cz
to je super zpráva!a ještě proti takovému talentu. V Srbsku, více než jinde, je vidět, jak dokáže hvězda Nole motivovat ostatní. Dušan, Victor...jedem chlapi
Reagovat
Oin
Nemám Srbáky rád, je to zákeřný a podraznický národ.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist