Troickému snížili trest, nebude hrát rok

5. 11. 2013, 15:41
Aktuality 5
Trest bude nižší, ale bude. Tak dopadlo odvolání Viktora Troického ke sportovnímu arbitrážnímu soudu CAS, který původní osmnáctiměsíční distanc od ITF za porušení dopingových pravidel změnil na dvanáct měsíců.
Profily hráčů
Viktor Troicki

"CAS rozhodl, že se hráč provinil proti dopingovým pravidlům, ale že jeho pochybení nebylo tak závažné, a rozhodl o zmírnění trestu od antidopingového tribunálu ITF z 18 na 12 měsíců," uvedl ve svém prohlášení arbitrážní soud.

Sedmadvacetiletý tenista nebyl s verdiktem CAS spokojen. "Stopnuli mé sny o tom, že budu špičkovým hráčem. Celý život jsem na tom pracoval a přišel jsem o to během jediného odpoledne kvůli doktorovi, kterého ani neznám," uvedl Troicki v prohlášení. "Vůbec nevím, co si počnu. Doufám, že budu schopen se nějak probojovat zpátky."

Srbský reprezentant, který kvůli trestu přijde mimo jiné o finále Davis Cupu, si na problém zadělal letos v dubnu, kdy v Monte Carlu odevzdal při kontrole pouze vzorek moči a nikoli krve, což po něm dopingoví komisaři také požadovali. Troicki se po vyřknutí původního verdiktu bránil tím, že mu při kontrole nebylo dobře a dopingová komisařka mu dovolila, aby odběr krve vynechal. ITF však jeho vysvětlení označila za nepřesvědčivé.

"Verdiktem jsem šokován, protože zničil kariéru mladého sportovce, výborného tenisty a hodného kluka," řekl Obradovič srbské stanici B92. 

Podle něj si Troicki roční zákaz činnosti nezasloužil, i proto, že jiní vyvázli ze závažnějších prohřešků výrazně lépe. "Posledním příkladem je Čilič. Viktor nikdy nic zakázaného nevzal," uvedl kapitán daviscupového týmu, který příští týden v Bělehradu přivítá Čechy. Chorvat Marin Čilič měl v těle zakázaný stimulant, uspěl s odvoláním a trest mu CAS nedávno zkrátil z devíti měsíců na čtyři.

Troicki, jehož maximem v žebříčku ATP je předloňské 12. místo, je nyní veden na 77. místě světového pořadí. Před verdiktem o trestu byl na 53. příčce. V roce 2010 byl členem daviscupového týmu a autorem vítězného bodu ve finále proti Francii, na okruhu ATP má titul z Moskvy rovněž z roku 2010.

Na okruh ATP se bývalý 12. hráč světa může vrátit 15. července 2014.

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
vypada trochu jak Jesse z Breaking Bad
Reagovat
lexikon
Tak pak aby mu nic nenašly v krvi:)
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, blue meth jako doping mozna dobrej :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je to Jesse, tak se už vůbec nedivim, že nepodstoupil tu kontolu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jesse ma 160 cm :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist